Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Leon Cupra vs VW Golf GTI vs VW Scirocco vs Mito quadrifoglio

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם אתה כ"כ ממליץ על המגאן ספורט בכל שרשור , למה בעצם הזמנת גולף GTI ?

כי שלוש דלתות זה אולי אפשרי, אבל חרכי הירי שמוגדרים כחלונות מאחור במגאן ספורט זה פשוט עינוי עבור הילד. בנוסף, כאשר יש ילד, רעש המנוע הנוכח מאחור פשוט יפריע לו יותר מידי. מעבר לזה, אבל שיקולים משניים יחסית: המחיר שלה היה פחות אטרקטיבי, הגיר רק ידני והאבזור פשוט שתי רמות מתחת. למשפחה זה לא רכב מוצלח (אבל לא לשם הוא יועד). אם היו לנו שני רכבים בתחום המחיר הזה, כנראה זה היה שלי. מצד שני, הפעם האחרונה שנהגתי על GTI ידנית היתה לפני שנתיים.

המגאן מנוע 2000 עם 143 כ"ס וגיר רציף בלבד, זו הגרסא היחידה שנמכרה בארץ ?!

ברור שלא. זו ה"קופה" לנשות כיכר המדינה ו/או הוד השרון. זה לא ה"ספורט", עם ה- 250 כ"ס...

http://www.renault.co.il/cars/MeganeSport/specifications.html

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבחינת ביצועים תכל'ס קו ישר הלאון קופרה לוקחת מניסיון, לפי דעתי היא גם יפה משאר המתמודדות האחרות ולא אכפת לי אם הדיפון בתוך הלאון פחות "טוב" מה-GTI הלאון יותר יפה.

יש לי חבר שהייתה לו GTI שחורה 5 דלתות DSG והוא לא נהנה ממנה כול כך, רכש לא מזמן לאון קופרה כתומה!!! תמונה שלה מהיום.

המלצה שלי לאון קופרה, תנהג עליה ותגיד מה אתה חושב אחרי זה.

http://jwevj4goy5ze.jpg

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם
חוזר וממליץ על המגאן ספורט. אמנם פשוטה מבפנים, אבל הרבה יותר יפה מבחוץ. והבנתי שזה חשוב לך (ע"ע שירוקו).

כמובן שהמראה החיצוני של האוטו חשוב לי.

יחד עם זאת, אני קונה את הרכב בשבילי ולא בשביל השכנים שלי.

ואת רוב הזמן הרי שאנחנו מעבירים בתוך תא הנוסעים של הרכב ועל כן הרבה יותר חשוב לי איך נראה תא הנוסעים !

ֿ

זאת מעבר לסלידה שיש לי למכוניות צרפתיות...

קוריאוז:

סבא שלי תמיד היה אומר "אני אוהב את הצרפתיות אבל שונא את הצרפתים"... :lol:

הרנו פשוט מכוערת לטעמי מבפנים, גם המגאן החדשה וגם הקליאו...

תא הנוסעים של השירוקו לא זהה 1 ל1 לגולף, אייל אל תטעה אנשים.

הפתחי אוורור שונים(בגולף הם מעוגלים ובשירוקו הם קווים ישרים) דיפון הדלתות אחר לגמרי.

תגדיר פשטות? לפי דעתי הדיפון של השירוקו יותר יפה מאשר הגולף.

אל אף שאני דווקא אוהב את הכסאות בשירוקו וזו מכונית פשוט מיוחדת, (גם שמעתי שאמרו עליה "סקסית")... אחרי מחשבה ארוכה (וכמה שעות של נדודי שינה אתמול בלילה) הגעתי למסקנה לרדת מהשירוקו.

פנסי קסנון וגג שמש / פנורמי פשוט חשובים לי מדי לרכב שאני מקווה מאוד להחזיק 3 שנים...

כאשר שניהם לא אפשריים בגדם הידני היחיד שהשירוקו מציעה.

מה גם שב-160 כ"ס היא החלשה ביותר מבין ההיצע...

עדיין לא ראיתי התייחסות אחת למיטו תלתן ירוק... מישהו:?:

אני מאמין שאני יהיה חכם יותר אחרי מחר.

אני עושה נסיעת מבחן על הלאון ובתקווה שאספיק גם על הגולף.

בכל מקרה, בכוונתי לבצע הזמנה מיוחדת של הרכב (כך שלצערי הוא יגיע רק בעוד כמה חודשים...)

מאחר ואני רוצה להוסיף פנסי קסנון מקוריים שלא מגיעים כסטנדרט לישראל בדגמים האלו...

אני משער שהגולף ב-187,990 ש"ח נמכרת ללא פנסי קסנון.

מישהו יודע אם זה 5Kתוספת כמו בסיאט?

גג מגיע סטדנרט בגולף נכון?

שוב תודה!

פורסם

חבל, דווקא באפור (שזה שילוב של שני הקצוות שרשמת) הן נראות לא רע בכלל. ואם אתה עושה הזמנה מיוחדת - בכלל אתה יכול לבחור לך את הצבע (כי GTI למשל הביאו רק פעם אחת באפור למיטב ידיעתי).

פורסם

ממה שיצא לי לנהוג בגימיקאנה עם לאון קופרה וגם על שירוקו 2 ליטר,הלאון היתה הרבה יותר טובה,פחות תת היגוי,השירוקו היתה רכה מידי ומתרסקת בפניות חדות,העברות משקל שם היו הרבה יותר מורגשות מהלאון.

פורסם

אני מעוניין לעשות הזמנה מיוחדת רק מאחר והסיכוי שקיים במלאי בארץ רכב עם פנסי קסנון מקוריים אפסי...

יתרון נוסף הינו אפשרות בחירת הצבע...

מאחר ולא ראיתי את ה-GTI באפור אני לא יכול להעיד על הצבע...

אבל היתרון שבבחירת צבע הרכב מאבד משמעות עבורי. אני חושב ששחור ולבן הם הצבעים היפים ביותר למכונית מהסוג הזה, זו כנראה תהיה הבחירה שלי.

ביג, אם נהגת על השירוקו 2 ליטר הרי שזו הייתה עם גיר ה- DSG מול הלאון קופרה עם גיר ידני כך שקצת קשה להשוות בניהן...

בכל מקרה מהשירוקו ירדתי מהסיבות שפורטו לעיל.

נשארתי עם התלבטות קשה בין הלאון קופרה / גולף ג'י טי איי / אלפא מיטו תלתן ירוק / עוד רכבים שמישהו יכול להציע?

התקציב כאמור עומד על כ-190K כאשר אין לי ספק שניתן יהיה להוריד את סיאט מה200 שהם מבקשים על הלאון קופרה (במיוחד שאני לקוח חוזר {ולא מרוצה} שעושה טרייד אין על האיביזה) ואני מאמין שאפילו את VW אני יצליח להוריד מה-187K שהם דורשים...

האלפא תאפשר לי אפילו לחסוך כמה אלפים טובים ואולי להשקיע אותם בדלק שמחירו מרקיע שחקים... אבל הבעיה הגדולה שלי איתה זה מנוע ה-1.4 מולטי אייר עם בין 40 ל-70 כ"ס פחות מהג'י טי אי הלאון בהתאמה... מישהו יכול להעיד על איך היא נוסעת?

פורסם

אתה יכול להזמין שירוקו עם קסנון וגג פנורמי.

אני לא יודע כמה יעלה גג פנורמי אולם קסנון יעלה לך 10K, ומי שיגיד לך שאי אפשר מטעה.

יש כמה שירוקיים בארץ שנוסעות עם קסנון מקורי.

לגבי הGTI, ב187 זה בלי קסנון.

לאחרונה חשבתי גם לפזול לGTI ידנית שלוש דלתות אולם הסוכן אמר לי שאי אפשר להזמין את הגרסת הפרמיום(קסנון ומושבי עור) בגרסא ידנית ושלוש דלתות.

Got To love It

פורסם
ואני מאמין שאפילו את VW אני יצליח להוריד מה-187K שהם דורשים...

אתה עושה טרייד אין? זה מאוד משפיע. בכל מקרה, דווח מה העלו מאמציך.

פורסם
נוסעת פחות חזק, ובכלליות פחות אול-ראונדר מהגולף.

אבל גם עולה 30 אלף ש"ח פחות... אבל גם אני נוטה יותר לכיוון הגולף או הלאון.

אתה יכול להזמין שירוקו עם קסנון וגג פנורמי.

אני לא יודע כמה יעלה גג פנורמי אולם קסנון יעלה לך 10K, ומי שיגיד לך שאי אפשר מטעה.

יש כמה שירוקיים בארץ שנוסעות עם קסנון מקורי.

לגבי הGTI, ב187 זה בלי קסנון.

לאחרונה חשבתי גם לפזול לGTI ידנית שלוש דלתות אולם הסוכן אמר לי שאי אפשר להזמין את הגרסת הפרמיום(קסנון ומושבי עור) בגרסא ידנית ושלוש דלתות.

אל תגיד לי את זה!! :evil:

אני דווקא הבנתי את הסיפור בדיוק הפוך.

שבגולף אפשר ובשירוקו 1.4 אי אפשר!!

אל תשכח שאין לי בעיה לעשות הזמנה מיוחדת ולחכות חודשיים שלושה... אז אני מקווה מאוד שאפשר יהיה...

מישהו יכול להאיר על זה?

בכל מקרה - אדע מחר אחרי הפגישה עם סוכן המכירות בצ'מפיון...

פורסם
אתה עושה טרייד אין? זה מאוד משפיע. בכל מקרה, דווח מה העלו מאמציך.

בסיאט יש אירוע מכירות בסופ"ש עם תנאי טרייד אין מיוחדים תוך שנאמר לי שתהיה האפשרות לעשות עסקת טרייד אין על אף שהנוכחית חדשה מאוד...

אני מקווה שגם בVW יסכימו...

הרכב שלי עם 4500 ק"מ בלבד וללא שריטה!

אתה מתכוון להגיד שזה משפיע לרעה ושאין עסקאות טובות על טרייד אין?

כי ממש לא מתאים לי לנסות למכור עכשיו את האיביזה שלי ביד 2 או משהו בסגנון.....:/

פורסם

לגבי המיטו תלתן ירוק, תגדיר "איכות נסיעה". נוחה היא לא אז רד ממנה אם נוחות חשובה לך.

סה"כ כחבילה במחיר שלה היא מספקת את הסחורה לדעתי. מול המיטו 155 (כמו שיש בבעלותי) היא יותר פסיכית ב Dynamic ולא קל לנהוג עליה מהר. אם ה 155 היה לך חלש, כנראה שמהתלתן לא תבוא הישועה. היא לא מרגישה חזקה באופן בולט מה 155.

השירוקו לדעתי מכוערת מבפנים, יותר מהמגאן, אבל זה עיניין של טעם. מבחוץ היא יפייפיה.

המגאן לדעתי מדהימה. נהגתי עליה ביום שישי והתאהבתי. לטעמי, מבחינה ספורטיבית היא אוכלת את הגולף לארוחת בוקר (מול GTI דור 5 לפחות. טרם נהגתי על דור 6, אבל הבנתי שהשינויים מועטים). ההשוואה פשוט לא הוגנת. נוהגים להשוות אותה בחו"ל לשירוקו R ולפוקוס RS. היא כן מגיעה לארץ בגרסת ה cup היותר ספורטיבית.

באופן כללי, האופי של הגולף והמגאן שונה מאוד מהאופי של האיביזה שלך והמיטו. הן מרגישות הרבה יותר בוגרות ונעימות ביום יום ופחות עצבניות ונותנות בראש כשצריך.

נסיעת מבחן חובה כמובן כדי לבדוק האם אתה מחפש כרגע את האופי הבוגר יותר ביום יום ומוכן לשלם יותר בשביל זה.

emotion of motion

פורסם

אני דווקא חושב חושב שהלאון קופרה היא המשתלמת ביותר ואסביר מדוע.

1. כמו שנאמר קודם, הלאון מגיעה עם 240 כ"ס (מנוע זהה לS3). מנסיון אישי, המנוע הזה פשוט מדהים, הרבה כוח, מומנט בשפע (הודות לטורבו K04 לעומת K03 בGTI), פוטנציאל שיפורים גדול (רק עם עדכון תוכנה אתה עובר את ה300 כ"ס).

2. לגבי תא הנוסעים, אני אישית לא ראיתי במה הוא "ירוד" מהGTI, הנדסת אנוש טובה ועד עכשיו לא שמעתי על שום פגם בתא הנוסעים של הלאון שכן, הוא מתבסס על תא הנוסעים של הGTI MK5 (לא שזה דבר רע). מה שאני יכול להגיד בוודאות הוא שתא הנוסעים עבר שיפור משמעותי לעומת הלאון לפני המתיחת פנים.

אני גם יכול לציין שהמושבים בקופרה פשוט מעולים וגם נראים סוף הדרך.

3. לגבי האבזור, אם אתה משווה את הקופרה לGTI שעולה 187,000 אני יכול להגיד לך שבקופרה אתה מקבל יותר כסטנדרט

ג'אנטים 18 אינץ', פנסי קסנון, גג שמש ויש סיכוי טוב שתוכל גם לקבל חיישני רוורס/חלונות מושחמים/חיישני גשם במתנה.

4. לגבי התנהגות ואחיזה, אני לא יכול להעיד איך האחיזה בקופרה לעומת הGTI אבל אני יכול להגיד שהנקודה הזאת שופרה לעומת הקופרה לפני המתיחת פנים בכך שכיול המתלים שונה, נוספה מערכת הXDS כמו בGTI ונדמה לי שהקופרה מגיעה עם צמיגים פירלי PZERO שנחשבים לצמיגים טובים מאוד. עוד דבר ששכחתי לציין הוא שלקופרה יש ברקסים מעולים (דיסקים 345 מ"מ).

אני גם בטוח שנוחות הנסיעה בGTI טובה משמעותית מהקופרה אז קח את זה גם בחשבון. הקופרה גם יותר מרווחת וגם הבגאז' יותר גדול.

לסיכום, אני חושב שהמנוע של הקופרה מפצה על ההתנהגות שלה ובגדול, ושלא תטעה, הקופרה כן מתנהגת, אולי לא טוב כמו הGTI אבל זה לא משהו שאי אפשר לתקן.8)

בהצלחה

• תוכן חדש...