Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש המלצה לאופניים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פספסת את "הייצור המוני".

בו נגיד שזו מסגריה בקנה מידה ענק...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מסגריה ממוצעת בקנה מידה ישראלי (לא סיני שהוא בסדרי גודל של איזור תעשייה שלם בארץ) מסוגלת להוציא כמה עשרות שלדות כאלה ביום.

בסך הכל בונים שבלונה לריתוך והדברים רצים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אתה כנראה לא מבין את סדרי הגודל, גם מבחינת כמות המותגים וגם מבחינת כמות הדגמים.

פורסם

דרך אגב אם מדברים על סדנאות לאופניים.

אזי לפני מספר ימים הראו בתוכנית גלילאו (ערוץ 23) סדנת אופנים בגרמניה, הסדנה מוציא כ - 220 זוגות אופנים בשנה, שלדת האופניים בנויה מפלדה ומותאמת בדיוק לפי מידות הרוכב.

המחיר - 10,000 יורו טבין ותקלין.

פורסם
אתה כנראה לא מבין את סדרי הגודל, גם מבחינת כמות המותגים וגם מבחינת כמות הדגמים.

אני מדבר על מסגריה אוניברסלית ממוצעת. אין בעייה להכגיע לכמויות גדולות בכמה סדרי גודל בעזרת ציוד פשוט אבל יותר ייעודי (כמו פריזמות ייעודיות למכופפות, שטאנסים ומקבים יעודיים).

אני דווקא מודע לגודל (רוכב חובב של סופי שבוע אבל עם קצת היכרות) אבל מודע גם ליכולות ודרכי ייצור. יצא לי לבקר במפעל לייצור עגלות ילדים בסין (ביקרתי שם כדי לראות ציוד ששקלתי לקנות ושם יש מכופפות דומות שעובדות) ותאמין לי שפרט לגודל כל מסגריה של שונות השבעים בארץ יותר מתקדמת מהם.

פורסם

ג'יאנט זו חברה של מיליארד וחצי דולר מכירות בשנה, ואתה מדבר איתי על מסגריה ממוצעת בארץ, דחילק...

פורסם

אז?

מתוך המליארד וחצי לפחות 50% הם רכיבים שנקנים בשוק ואני לא יודע אם החלק של ייצור השלדות מגיע אפילו ל 20% מזה.

חוץ מזה אתה יודע מה המחזור של מסגריות גדולות בארץ? יש לא מעט מסגריות שמגיעות קרוב ל 100 מליון ש"ח מחזור ממסגריה בגודל של 5000 מ"ר.

פורסם
אז?

מתוך המליארד וחצי לפחות 50% הם רכיבים שנקנים בשוק

לא נכון, וגם אם כן, זה רחוק מסדרי הגודל בארץ.

שערוך שמרני, החברה מייצרת כ-8 עד 10 מיליון זוגות אופניים בשנה, כחצי לא עבור המותג של החברה.

פורסם

עדיין לא ביג דיל.

רתך ממוצע יכול לסיים כ 30 שלדות ליום עבודה בן 10 שעות בלי בעייה וההכנה של החלקים עוד יותר מהירה ופשוטה. מכאן שמסגריה של כ 250 עובדים יכולה להוציא כ 150K שלדות בחודש בלי להתאמץ במשמרת אחת בלבד.

פורסם

עכשיו לך תוציא איכות אחידה מ-250 עובדים... (סתם סוגייה אחת לדוגמא, להבדל המהותי בין לנהל 10 עובדים לבין לנהל 1000).

פורסם

ברור שיש הבדל גדול בין לנהל 10 עובדים לבין לנהל 1000 אבל להוציא איכות אחידה זה החלק היותר קל בנושא.

דברים כאלה מייצרים עם שבלונות ועם בקרת איכות די קפדנית (שקיימת בכל מסגריה ממוצעת היום).

פורסם

ראשית תודה לכל המייעצים והמשתפים בדיון.

לבסוף נקנה jamis, כמובן שאין לי מה להשוות רכיבה עליו לעומת רכיבה על אופניים אחרות, אך אני מרוצה.

רכבתי על האופניים כמעט שעתיים הרוב על הכביש (או על המדרכה), אך נסעתי גם קצת בדרכי עפר משובשות (משמעותית) והרגשתי שהאופניים מגיבות טוב ויציבות הן בכביש והן בדרכי עפר.

רק לא יכלו לייצר מושב קצת יוצר נוח?

פורסם

התחת יכאב אפילו מאוד יכאב תלוי כמה שעות תבלה על האופניים בהתחלה אבל אחרי שבוע או שבועיים המקום "מתחשל" :) ומפסיק לכאוב

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אני נלחמתי בזה, אבל הנוחות מנצחת. קנה טייץ מרופד... (כבר היה דיון משעשע בעניין, אתה מוזמן לחפור).

• תוכן חדש...