Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני עומד בפני רכישה של רכב משועבד. הבעיה מתחילה מזה שהבעלים לא יכול לקחת הלוואת גישור - ככה"נ אין לו מה לשעבד כנגד הרכב. לכן האפשרות היחידה העומדת בפניי היא תשלום לבנק המשכנתאות וביטול המשכון לפניי העברת הבעלות - דבר שמפחיד אותי מאוד שכן מדובר בסכום גדול מאוד שאני מסכן את כולו לחלוטין...

בעלת הרכב הציעה מצידה ( כדי לשדר אמינות ) לתת לי את הרכב ואת 2 המפתחות בדקות שיחלפו מהבנק ועד לסניף הדואר....

מה הסיכונים הכרוכים בעסקה? והאם יש למישהו דרך יצירתית להימנע מהמצב הלא נעים הנ"ל?

ראוי לציין שמדובר ברכב די נדיר כך שלא אמצא לי תחליף בקלות.

מעבר לנתון המדובר הרכב מתאים לי לחלוטין מבחינת מחיר- מצב - ומכל בחינה אחרת (מתאים לאללה....)

דילמה! אני אמור להחזיר תשובה עד מחר ואני מתלבט קשות...

עצות?

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

כמובן שיהיה זכרון דברים (זו יצירתיות? :wink: ) אך אני לא רוצה להעמיד במבחן את כישורי עריכת הדין שלי ...

ולהתחיל להתעסק עם עורכי דין ומשפטים במקרה הגרוע זה פשוט לא אופציה מבחינתי.

יש למישהו ניסיון בעסקאות דומות? או רעיון לצאת מהסבך הזה במינימום סיכון ועם אוטו?

פורסם

שלום לך, לי זה קרה המקרה הפוך: חברה שלי בעבר רצתה למכור רכב שהיה משועבד ואכן המוכר היה חשדן ובצדק! גם אני היתי נוהג כמוהו אך למזלו לא כולם נוהגים ביושר כפי שאני נהגתי. גם אני נתתי לו את 2 המפתחות כולל הרישיונות לאחר שחתמנו הסכם ביננו הכולל את הסעיפים - א' שבמידה שתהיה בעיה כלשהי בבנק בהסרת השיעבוד אני מתחייב להחזיר לו את כספו וב' שבכל מקרה של מחלוקת הוא רשאי לתבוע אותי בבית דין.

הוא חשש אך הסכים וליווה אותנו בבנק ובדואר אך ברגע שהכל הסתדר והעוברה הבעלות חזר לו הצבע ללחיים....

אך אם זאת תדע שבמקרה שמשהו ישתבש כספך בסכנה עד ואם כאשר תתבע בעתיד (נקווה שלא...) כי מבחינת החוק היבש רכב שלא עבר בעלות במשרד הרישוי שייך לבעליו הנוכחי גם אם שילמת כסף בעדו!

אי אפשר לדעת מה קואה אצל אנשים בימינו גם אם סופר נחמדים ומשדרים אמינות ולכן זה סוג של הימור ידידי או שתרויח והכל ילך חלק או שלא.

מחכה לשמוע מה תחליט בסוף ובכל מקרה בהצלחה רבה.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

כפי שהוסבר, אתה חייב לעשות זכרון דברים, ולפני כן לוודא שהאדם שאיתו אתה מבצע את העיסקה נראה לך אמין. הייתי באותה סיטואציה כמוך כשרכשתי את הרכב הראשון שלי, לשמחתי נפלתי על אדם אמין, ובאמת ברגע שבו השעבוד הוסר (מהכסף שאני שילמתי), הרכב עבר על שמי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני הייתי מוותר.

לא מכניסים ראש בריא למיטה חולה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

הפוך, גוטה, הפוך.

ברגע שיש לו את 2 המפתחות, הרישיונות וחוזה כתוב אז לא תהיה לו כבר שום בעייה. לא העברת בעלות? לא נורא, הקנסות עלייך (ותחשוב למשל על מישהו שעושה את כביש 6 מספר פעמים בשבוע לדוגמה). מה אתה תעשה? תתבע אותו על גניבה? לא סביר כאשר ישנו חוזה חתום ביד ועותק מהתשלום לבנק כך שאתה תתבע (פלילית) על תלונת שווא.

בעלת הרכב הציעה מצידה ( כדי לשדר אמינות ) לתת לי את הרכב ואת 2 המפתחות בדקות שיחלפו מהבנק ועד לסניף הדואר....
ביטול המשכון לפני העברת הבעלות אמור לקחת מספר דקות? נראה מהיר מדיי.

עזוב זכרון דברים והורד מהרשת חוזה מכירה לרכב, הוסף את ההגנות בשבילך והחתם אותה.

שום דילמה. קח את הקבלה על התשלום ביטול המשכון + חוזה חתום + הרכב + 2 המפתחות ולך לשתות קפה עד שיבוטל המשכון. הדרך היחידה של המוכרת לקחת את הרכב שמכרה לך היא לכסח אותך קשות ולקחת את המפתחות:roll:

פורסם

אני מסכים עם חיים. בסך הכל אם האישה משדרת אמינות והרכב "נדיר" מבחינתך אל תוותר. תהיה צמוד איתה בבנק, תחתים אותה לפני על זיכרון דברים ותצלם את התעודת זהות שלה.

בהצלחה.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

הניסוך אמור להיות משהו כזה בערך:

לאחר תשלום השיעבוד הרכב מסוג...... יהיה בחזקת ....... עד לקבלת אישור מסוג....(העברת בעלות)

זה בערך הניסוח , שמראה שהרכב שלך בצירוף הקבלה לתשלום החוב .

אולם אני נתקלתי במקרה דומה של חבר שרכש רכב ולא קיבלת את הרכב לא היה ניתן לבטל את השיעבוד .

אני הייתי מציע לך לשלם מקדמה בערך 20 אחוז מסכום הרכב לקבל לחזקתך את הרכב (הכל יהיה באותו יום ושבעל הרכב ישלים את שאר הסכום , יש דבר כזה הלוואה לטווח קצר יום יומים, וכמובן שבעת שיחרור השיעבוד תבצעו העברת בעלות ותעביר לו את השתלום המלא .

מקווה שעזרתי שבוע טוב רז.

פורסם

מסובך, אבל מקובל והעידו פה אנשים שעושים את זה. יש לבדוק את סוג השיעבוד ושבאמת ניתן להסיר אותו בקלות.

לרוב מדובר במימון בנקאי שאנשים לוקחים בסוכנות לרכישת רכב. אין להם כסף להחזיר את היתרה והם מנסים לקבל סכום מסויים מראש כדי להחזיר את יתרת ההלוואה במעמד מכירת הרכב.

פורסם

מדובר על רכב נדיר ובמצב מדהים? אם זה רכב שיש הרבה ממנו בשוק המשומשות, לא מבין בשביל מה להכנס לדאגות האלה.

אני פשוט הייתי עובר לרכב אחר שהוא נקי מבחינת משכונים, שעבודים וכד'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

החוב הוא לבנק .

זכרון דברים עם המוכר כולל פירוט התשלומים , חלק לכיסוי החוב לבנק המשעבד היתרה לתשלום עם העברת הבעלות.

בנוסף לכל מה שנאמר לפני , לוקח יפוי כוח מהמוכר שמייפה את כוחך לבצע את העברת הבעלות , ולוקח ממנו גם את תעודת הזהות המקורית שלו כולל הספח.

באים לבנק מסלקים את החוב מקבלים באותו רגע מהבנק אישור על סילוק החוב והפניה לרשם המשכונות לביטול המישכון.

באותו הזמן הבנק בד"כ דרך המחשב (ף) מסיר את המישכון במשרד הרישוי.

אז הולך לדואר ומבצע העברת בעלות ומשלם את יתרת הכסף .

עושה ביטוח ונוסע שמח וטוב לבב הביתה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
החוב הוא לבנק .

זכרון דברים עם המוכר כולל פירוט התשלומים , חלק לכיסוי החוב לבנק המשעבד היתרה לתשלום עם העברת הבעלות.

בנוסף לכל מה שנאמר לפני , לוקח יפוי כוח מהמוכר שמייפה את כוחך לבצע את העברת הבעלות , ולוקח ממנו גם את תעודת הזהות המקורית שלו כולל הספח.

באים לבנק מסלקים את החוב מקבלים באותו רגע מהבנק אישור על סילוק החוב והפניה לרשם המשכונות לביטול המישכון.

באותו הזמן הבנק בד"כ דרך המחשב (ף) מסיר את המישכון במשרד הרישוי.

אז הולך לדואר ומבצע העברת בעלות ומשלם את יתרת הכסף .

עושה ביטוח ונוסע שמח וטוב לבב הביתה.

בדיוק כך.

הולך עימו לבנק, מוודא מול הפקיד כי אכן תשלום החוב יש בו כדי לשחרר את המשכון (לפני התשלום) וממשיך כאמור. בנוסף יש לוודא כי התשלום מועבר ישירות לפרעון ההלוואה וכי אין בעיות מיוחדות נוספות שעלולות למנוע את הסרת המשכון - מול הבנק ישירות.

פורסם

תודה לכולכם על התשובות

בינתיים, הייתי די קשוח בנושא, והמוכרת תעשה מאמץ נוסף להסיר את השיעבוד בעצמה. אם העניינים ייסתבכו אז אני אוריד חוזה למכירת רכב, אוסיף סעיפים רלוונטים, אקח ת.ז + 2 מפתחות הרכב, אסמוך על האינטואיציה שלי ו..... אקווה לטוב

פורסם

תוריד מהאתר של משרד התחבורה ייפוח כח- ותחתים אותה עליו(צלם אותה חותמת-אם אפשר בוידאו). קח ממנה את הת"ז. כשיהיה לך ביד רכב, מפתחות, ייפוי כח, ת"ז מקורית שלה, אתה יכול לגשת בראש שקט לבצע העברת בעלות בדואר ואתה לא צריך אותה שם.

מקווה שעזרתי.

• תוכן חדש...