Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מה הצורה הנכונה להעביר הילוכים,

מצד אחד גם לחסוך בדלק ומצד שני לא לגרום נזק מצטבר כלשהו...

כלומר בכמה סל"ד יש צורך להעביר הילוך?

האם סחיבה עד סל"ד גבוה גורמת נזק כלשהו?

שאלה אחרונה,

כשאני עם הרכב כמעט בעצירה והרכב גולש לו באיטיות

ותוך כדי אני מכניס להילוך ראשון

האם זה גורם נזק?

אמרו לי שחייב לעצור עצירה מוחלטת לפני הורדה להילוך ראשון.

תודה,

אלי.

פורסם

לגבי השאלה הראשונה - תלוי איזה מנוע ואיזה אוטו, וכמובן תלוי בתנאי הדרך.

נדמה לי שיש לך פיאט דובלו טורבו דיזל.

באוטו הזה בנסיעה רגילה ורגועה בשטח מישורי אפשר להעביר הילוך כך שהסל"ד בהילוך הבא שאתה משלב יהיה באיזור 1700-1800.

בהחלפה מראשון לשני זה יכול להיות גם פחות מזה ובהחלפה מרביעי לחמישי רצוי שהתאוצה בחמישי תתחיל מ2000 סל"ד לפחות.

לגבי השאלה השניה - שילוב לראשון לאחר עצירה מוחלטת. כל עוד הרכב בתנועה אפשר להישאר בהילוך שני.

פורסם

לי יש כזה רכב,אני אישית מעביר לי השיטה הבאה

הילוך= עד מהירות

1=20

2=40

30=60

4=80

5=אזור ה90

אם יש עליות אז אני מושך יותר כדי שהסלד לא יפול נמוך מידי.

לי קורה תאמת שאני צריך לשלב להילוך ראשון תוך כדי מהירות איטית 10קמ"ש,אם אני שם הילוך 2 הסלד יורד נמוך מידי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בדרך כלל שילוב להילוך ראשון מתבצע כאשר אתה נמצא במהירות של בין 0- ל 10 קמ"ש

אם תשים לב הילוך ראשון קשה להכניס במהירות העולה מעל 10 קמ"ש

דבר נוסף בהילוך שני אם אתה בפקק את יכול לנסוע בלי גז המהירות תישאר תמיד על 20 ולא תרד

פורסם

אין חוק,יש אוזן.

שונה מאד בהתאם לדרך עומס,גראף המומנט/הספק ונטיה לביצועים או חיסכון.

לביצועים/בעליה - שההילוך הבא,אחרי ירידת הסל"ד, יתחיל מקרוב לשיא המומנט,לפני שהגראף משתנה מתלול ליותר שטוח.

רק אוזן.

• תוכן חדש...