Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

היום ערכתי בדיקה לרכב מסוג קליאו B II מודל 2005 קלאסיק (סדן). ק"מ: 55450. יד: שניה פרטי (גם ראשונה פרטי).

מצ"ב טופס הבדיקה, ללא פרטים מזהים כלשהם (כדי שההתייחסות תוכל להיות אובייקטיבית ככל האפשר)

אציין רק כי המוסך נבחר על ידי ובעל הרכב הוא אדם מהימן מאוד.

הבוחן ציין כי בסה"כ הרכב שמור ובמצב טוב. הוא הדגיש בפניי את עניין הסטיות בבלימה, את הנקישות בהורדת הילוכים לסירוגין ואת עניין ה"ספק נזילה" הקלה (ראו הכל בטופס המצורף להודעה).

שתי שאלות לי אליכם:

1) האם יש משהו משמעותי בטופס שכדאי לשים לב אליו? (ככלל, האם תוצאות הבדיקה סבירות?)

2) מהי להערתכם העלות של תיקון הליקויים המרכזיים שהתגלו?

תודה מראש על העזרה!

קובי

טופס בדיקה - קליאו B 2005 2.jpg

פורסם

מחירון אני לא הייתי נותן לו, יותר בכיוון של 10-15% מתחת למחירון (מגוון תאונות שמשפיעות על הסחירות של האוטו + כמה תקלות קטנות שיצטרכו מעקב בזמן הקרוב).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הבדיקה סבירה, לא יותר. את רוב הדברים שכתובים בדו"ח הזה אפשר ורצוי לתקן, ורובם לא יקרים במיוחד. יש קצת יותר מידי תאונות קלות ותיקוני פחחות בשביל רכב ממודל 2005, אבל זה עדיין בגדר הנסבל.

אני לא זוכר מה המחירון של הרכב כך שאני לא רוצה לקבוע את המחיר באחוזים, אבל כן כדאי להוריד כמה אלפים טובים מהמחיר כדי לקזז את התאונות ואת התיקונים הדרושים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה על התגובות !

redzone, איזה תקלות אתה חושב שיצטרכו מעקב בזמן הקרוב?

מחירון (השוק) עומד על כ-36,500 ש"ח. מחירון לוי יצחק עומד על 32,500 ש"ח.

אשמח לשמוע עוד תובנות אם יש...

קובי

פורסם

א) נקישה בגיר/הסיבה למה חסר המדיד שמן גיר.

ב) נזילת שמן/נקישות ממערכת תזמון.

פורסם

דווקא שני אלו לא ממש מטרידים אותי.

נקישה בהעברת הילוכים היא כסת"ח קבוע של מכוני בדיקה.

בתיבה האוטומטית של הקליאו אין מדיד שמן גיר ומעולם לא היה. זאת תיבה אטומה.

רעשים ממערכת תזמון גם הם כסת"ח די קבוע במכוני בדיקה. כל עוד הרצועה הוחלפה במועד (היסטוריית טיפולים בדקת?) סביר להניח שזה בסדר.

נזילת שמן? תלוי מה חומרתה. שווה לבדוק את זה במוסך.

פורסם

שוב תודה.

בדקתי היסטוריית טיפולים. הוחלפו צמיגים ומצבר בשנה האחרונה. רצועת טיימינג אני לא זוכר אם ראיתי ברשימת הקבלות... נבדוק.

יש לכם אולי המלצה למוסך שבו אוכל לקבל הצעת מחיר לרשימת הליקויים? (אזור נתניה או תל אביב/רמת-גן)

האם כדאי לפנות למוסך מורשה של רנו, או שעדיף מקום אחר?

פורסם

אם אתה מתעקש על מורשה אז אני ממליץ בחום על מוסך המכונן.

פורסם

שאלה מתבקשת: עדיף מורשה או לא? (ספציפית לגבי רנו)

בפרט, עדיף להגיע לשאפט/אם הדרך, או למכונן? מה דעתכם?

פורסם

השאלה היא האם מוסך מורשה יוכל להקדיש לך את הזמן הדרוש וכמה זה יעלה לך. בדיקה רצינית של הרכב דורשת זמן מצד אחד המכונאים, ולא בטוח שלמוסך "רישמי" של היבואן יש אפשרות לתת את הזמן הזה ללקוח שאינו לקוח קבוע של המוסך. אם במוסך המכונן מוכנים להקדיש לך זמן ומקום לבדיקת הרכב - מצויין. אני לא מכיר את מוסך המכונן, אבל אני יכול להמליץ לך בלב שלם על מוסך שאפט. תרים אליהם טלפון, דבר עם ניצן ותקבע איתו בדיקה.

פורסם

מנסיון, "המוכונן" לא מתעסקים עם בדיקות הרכבים לפני קנייה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא דיברתי על בדיקת קניה, הבחור ביקש הצעת מחיר לתיקון הליקויים ואני מאמין שיסכימו לעזור לו עם זה במוסך המכונן.

פורסם

מוסך רציני, לפני שנותן הצעת מחיר לתיקון הליקויים שהתגלו בבדיקה במכון, בודק מה באמת צריך לתקן.

למשל, מאיפה הנזילות (בשביל זה לרוב צריך לשטוף את הרכב ולעלות אותו על ליפט).

פותח השרשור יכול לנסות להתקשר למוסך מורשה, מבחינתו הצעת מחיר לתיקון ממורשה עדיפה בעניין המיקוח על המחיר.

אבל אני ממש בספק, שמוסך "המכונן" יתחיל לתמחר משהו, שמראש ידוע שהתיקון לא יבוצע אלצו.

אני, כאשר מכרתי את הרנו שלי, התבקשתי מהקונה לעשות משהו מוזר - להגיע למוסך שאני טיפלתי ברכב, והמוסך יגיד את מצבו (במיקרה הזה טיפלתי ב"המכונן"). התשובה של המוסך היתה שלילית, למרות שהם הכירו טוב את הרכב שלי (רכב בן 3 ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני מבין מדוע המוסך סירב להצעתו של הקונה, הוא פשוט לא מוכן לקחת אחריות מכיוון שכל דבר שהם יגידו אח"כ בעל הרכב יכול להביא חו"ד שונה ולתבוע (וזו הסיבה שיש כ"כ הרבה כסת"ח בבדיקות רכב).

ד"א, אני ממש לא בא לגונן עליהם ואין לי אחוזים בחברה אבל בעבר טיפלתי אצלם והם היחידים שהתייחסו כמו שצריך (ובהבנה) למחלה שלי (להביא חלפים שלי, להזמין לי חלפים מיוחדים, לא לגעת באוטו עד שאני נמצא במוסך וצופה בכל מה שהמכונאי עושה וכו').

• תוכן חדש...