Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוד שמש במקום סגור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לאינסטלטורים,

שאלה לי אליכם.

בדירה החדשה אליה לא מזמן עברתי, משום מה בחר בעל הבית להתקין את דוד השמש דוקא בתוך מקום סגור.

מתוך הסלון יש דלת למין ארוך ענק (2 מטר רוחב, 3 מטר אורך אך רק 60-70 סמ גובה)

שם נמצא הדוד שמש.

עד עכשיו הכל היה בסדר, אתמול הצינור שלו התפוצץ, היה פיצוץ לא קטן בדירה וכמויות גדולות מאד של אדים פרצו החוצה.

פתחתי את הארון ואת החלון שמעל, כל האדים יצאו וכמובן שכל ה"חדרון" הזה התמלא מים.

בהתחלה הייתי בטוח שהדוד שמש פשוט התפוצץ, בסוף הסתבר שזה רק הצינור מים חמים המתחבר לדוד. האינסטלטור שבעל הבית שלח חתך את הצינור ואמר שעכשיו הכל בסדר.

למה אני מודאג?

כי בסך הכל חיממתי פחות משעה, למה שזה לא יקרה שוב? האם לדעתכם יש קשר לכך שהדוד נמצא במקום סגור ללא חמצן?

אם לא, האם צינור שכזה/דוד השמש לא אמור להחזיק כמה שעות טובות של חימום?

תודה לעוזרים.

פורסם

דוד חימום (חשמלי/שמש) לא צריך חמצן.

אם הפעלת למשך שעה בודדת, ובמיוחד אם התפוצץ צינור, כנראה אין קשר להפעלה של הדוד.

לדוד יש טרמוסטט שמונע פיצוץ שלו גם אם הוא מופעל לזמן רב. ואמור להיות גם שסתום לחץ.

:turn-l:
פורסם

דוד אינו צריך חמצן, למעשה כל המערכת אינה צריכה חמצן.

מה שכן "דפוק" אצלך זה שאתה מתקלח במים שמתחממים על ידי הדוד, אין לך קולטים שמנצלים את השמש.

ככל הנראה הדוד היה דלוק יותר מידי זמן, והמערכת של הדוד לא הייתה ממש "חדשה" ומי שחיבר את הצינור בהתחלה חתך אותו עקום וגרם לצינור לא לשבת כמו שצריך.

ברגע שהלחץ במערכת גבר הצינור החליק החוצה.

לראיה- האינסטלטור חתך את הצינור(אני חושב שהוא פשוט ישר אותו) וחיבר בחזרה למקום.

קובי

פורסם

לא מדובר במשחק. במקומך הייתי בודק קודם כל ולפני הכל - ארקה תקינה (אם קיימת בכלל).

דבר שני, אם הצינור התפוצץ, כניראה שמצב הדוד גם לא מזהיר וגם הוא עלול להתפגר בקרוב (וזה בדרך כלל קורה כשאתה לא מוכן...).

אני הייתי משקיע עכשיו בדוד חדש איכותי (כרומגן?), באופן יזום ומסודר, קובע עם המתקין למועד שבו יש לך זמן לכל זה ולא מחכה לליל חורף גשום לגלות שהדוד התקלקל. מה שניקרא "השקעה לטווח רחוק" :-).

פורסם

תודה על התגובות.

פרט חשוב ששכחתי להוסיף, הדוד שמש חדש לגמרי.

נכנסתי לדירה לפני 3 חודשים ובעל הבית הפעיל אותו ביחד איתי ועם המתקין (הורידו את הניילונים מולי).

מה שכן אני לא יודע של איזו חברה הדוד.

מבחינת הצנרת, זה לא שהצינור ברח מהשסתום - פשוט נפער חור באורך 2-3 סמ בתוך הצינור (כ5 סמ מהשסתום).

האינסטלטור שבעל הבית שלח שאמור להיות גם כן "מומחה" בדודים או משהו כזה (לדברי בעל הבית) אמר שאין לי מה לדאוג ושכנראה המים פשוט היו חמים ועדין חיממתי יתר על המידה וזה מה שקרה.

אתמול כשבאתי לעבודה וספרתי לחברים שמעתי גם על מישהו שהשאיר את זה ליומיים ולא קרה כלום.. פה חשדתי :shock:

חברה שלי מפחדת להפעיל אותו עכשיו כשהיא לבד בבית וכאמור אין כמובן קולט.

עוד רעיונות מה עלול לגרום לזה? כרגע אנחנו מפעילים אותו רק ביחד ורק ל10 דקות :roll:

פורסם

חברה שלך צודקת.

שוב, לא הייתי משאיר דבר ליד הגורל: תבדוק ארקה! כבר היו דברים מעולם וזה דבר פשוט לבדוק.

כמו כן, אם הוא חדש, מדוע אינך מפעיל האחריות??

דוד חשמל יכול להישאר דלוק במשך כל ימי חייו: יש לו טרמוסטט שדואג לכבות החימום כאשר מגיעה הטמפרטורה המבוקשת מגיעה. מה גם ששסתום הביטחון אמור להיות במקומו ועליך להפעילו אחת לחודש ע"מ לוודא שלא יתפגר (יסתם מאבנית וכו').

לפני כחודש התפוצץ (תרתי משמע) דוד חשמל בבנין מולי, בערך באותו הגובה כמו הדירה שלי, כך שהכל התרחש מול עיניי בשידור חי: היה פיצוץ שממש חשבתי שזאת פצצה. מיד לאחר מכן כל הקומה (!) הייתה אפופה באדים רותחים ורק צרחות אימה של אישה נמשכו כשתי דקות. לא מדובר בצינור פגום אלא ממש דוד שהתפוצץ. לא יודע מה עלה בגורל האישה וכמה נפגעים היו (גבעתיים, לפני כחודש).

פורסם

יש לוודא ש:

א. הותקן טרמוסטט וכוון ל60 מעלות.

ב. הותקן שסתום פריקת לחץ.

אין קשר להארקה.

ולגבי ה"פצצה" - לא צריך להגזים, לא מדובר באירוע רב נפגעים. כולה דוד שמש.

הפגיעה האפשרית היחידה היא כוויות לא חמורות וזה אם זה ממש התפוצץ למישהו בפרצוף.

אף אחד עוד לא מת מקצת אדי מים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תפסיק בבקשה לקרוא לו דוד שמש. הוא דוד חשמלי.

בתודה, הוועד לאנרגיה סולארית.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
יש לוודא ש:

א. הותקן טרמוסטט וכוון ל60 מעלות.

ב. הותקן שסתום פריקת לחץ.

אין קשר להארקה. כמובן שאין שום קשר לארקה. אבל בכל זאת יש חובה לבדוק אותה (הפעם מדובר בסכנת התחשמלות, לא פיצוץ).

חשמלאי מוסמך יוכל לבדוק זאת, אם אינך יודע. לא ניתן להסביר זאת דרך פורום.

ולגבי ה"פצצה" - לא צריך להגזים, לא מדובר באירוע רב נפגעים. כולה דוד שמש. אז מה אם לא מדובר באירוע רב ניפגעים? אם יש יש רק ניפגעת אחת זה בסדר? אני הייתי שם וזה היה בדיוק כמו פצצה, שגם אותן חוויתי, לצערי, במלחמות ארץ הקוידש. לא ידעתי שגם אתה שמעת את זה.

הפגיעה האפשרית היחידה היא כוויות לא חמורות וזה אם זה ממש התפוצץ למישהו בפרצוף. אכן התפוצץ לה על הגוף ממרחק של כ-1.5 מטר, דרך חלון הזכוכית הגדול, כבונוס נוסף...

לא ידעתי שאתה רופא עור או מומחה לכוויות. אני מודה שלא ראיתי את הנפגעת ולכן, בניגוד אליך, לא אוכל לחוות דיעה לגבי חומרת הכוויות. בוא נסכם בינינו, שהיא לא נהנתה מהפגיעה.

אף אחד עוד לא מת מקצת אדי מים.

שוב צדקת: היא לא מתה, היא שרדה את האירוע (החד נפגעים).

התקשרתי לשכנים שהסבירו לי כיצד הסתיים הענין. בקיצור: בשום דבר לא צריך להגזים. אני מסכים; אבל בבטיחות כדאי, לדעתי, קצת להגזים. רק קצת.

פורסם

אני לא רופא עור, אבל מבחינת טמפרטורה המים בדוד (החשמלי - אכן כאן לא מדובר בדוד שמש) יגיעו לטמפ' של 60-65 מעלות אם הטרמוסטט תקין, ולכל היותר 100-110 מעלות אם הטרמוסטט לא קיים ומפעילים לכמה שעות ברצף.

משפריץ מים של 110 מעלות לא חוטפים כוויות רציניות. (אני לא מדבר על ליפול לבריכה של מים רותחים אלא על מגע רגעי בזרם מים כזה)

כוויות (בבית רגיל...) חוטפים משמן רותח למשל, שהוא בטמפ' הרבה מעבר ל110.

הארקה בהחלט ציך שתהיה מחוברת כראוי בדוד, אבל זה לא קשור לבעיות שהוצגו פה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אתה מאוד טועה עם הכויות כי מדובר בכמות מים אדירה ולא בטיפה (אם אתה משווה את זה לשמן אז זה יותר דומה לטבילת האצבע במחבת לשניה).

מים ב 60-70 מעלות גורמות ליותר מכויה שיטחית (וזה לפני שלקחנו בחשבון פגיעות מרסס והדף).

לידיעה כללית, קיטור יכול פשוט להוריד איבר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תראה כנראה שמי שהרכיב לך בהתחלה לא הרכיב נכון, אחרת אני לא רואה סיבה שבגללה אמור להיווצר חור בצינור.

כנראה שהיה שם חור ממש קטן ועם החום של המים זה התפשט והחור גדל והמים יצאו החוצה.

על מנת להרגיע את חברה שלך הייתי מפעיל איתה יחד את הדוד למשך שעה, מראה לה שאין שום בעיה ושהיא יכולה להיות רגועה.

אתה גר בשכירות?

קובי

• תוכן חדש...