Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע מה אתכם, אבל לשמור על 90 זה קשה, אפילו קשה מאוד בכבישים מהירים- 4,1,6,2.

בדרך עירונית יותר קל לשמור על 90 :)

(זה היה בצחוק אל תתקיפו)

פורסם

נכון, יש נקודת איזון, ולהערכתי הנקודה הזו היא סביב ה 90 קמ"ש. מהירות נמוכה מדי תכניס את המנוע למצב של עומס, מהירות גבוהה מדי גורמת לתערובת להיות עשירה. אני משער שהיצרנים מכוונים את האופטימום לאיזור ה 90-100 קמ"ש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ההמחשה הטובה ביותר היא לעשות את הניסוי עם רכב ידני עם קרבורטור.

שם אין מחשב ומערכת הזרקה שמפריעה לך לדעת מה קורה במנוע, אלא יש לך כבל שמגיע ישירות מהקרבורטור לרגל.

אני מרגיש ברגל שלי את ההבדל בין 90 ל110 ויודע שני צריך ללחוץ את הדוושה בערך 20% יותר כשאני מחליף למהירות גבוהה יותר.

עם קרבורטור זה יחסי לרמת לחיצת הדוושה ואין מצערת אלקטרונית שמחליטה שהיא עושה מה שבא לה.

פורסם
הרבה "ניסויים" ערכתי בעניין, צריכת הדלק הטובה ביותר מתקבלת ב 90 קמ"ש. ההבדלים בין 90 ל 110 מסתכמים באיזור ה 20% וברגע שעולים למהירויות גבוהות יותר ההפרשים גדלים בצורה משמעותית (קשור בין השאר לאירודינאמיות ולתכנות מפת ההזרקה של הרכב). חשוב לזכור שהמשוואה לא לינארית, כלומר כל 10 קמ"ש נוספים לא שווים לעוד 10% בצריכה אלא הרבה יותר.

אז אם מתייחסים גם לגיר ידני בשרשור הזה. גם אני האמנתי שהמהירות האידיאלית לחיסכון בדלק בדרך בינעירונית היא כשמשייטים ב90 קמ"ש.

אממה, לאחר מספר פעמים בהם נסעתי בשיוט במהירויות גבוהות יותר של 100-105 ולעיתים 110 קמ"ש בסובארו ליאונה DL ידנית. גיליתי שאני נוסע יותר ק"מ לליטר (שיוט רגוע) מאשר בשיוט ב90 קמ"ש.

אם חושבים על זה, בשיוט במהירות גבוהה יותר, לרכב יותר קל בקטעי הדרך שהם עליה + יותר קל לשמור על מהירות שיוט שקצת גבוהה מהמהירות המינימלית המומלצת להעברה להילוך זה שבסובארו למיטב ידיעתי מומלץ להעלות להילוך חמישי ב80 קמ"ש.

זה קצת סותר את מה שאמרתם עד עתה.

פורסם

הבדיקות אצלי בסניק 1.6 בנסיעות היומיומיות (או ליליות) שלי, בכבישים לא עמוסים. התצוגה מכוונת קבוע לצריכה שוטפת.

בין 90 ל-100 אין הבדל משמעותי, לא במאמץ המנוע ולא בצריכת הדלק.

בכביש מישורי בנהיגה רגועה (מונח יחסי לכל אחד) הממוצע 6 עד 7 ליטר ל-100 ק"מ, בעברית 1:16 עד 1:14.

בשיא השלווה ורגישות רבה לדוושה, על 90 מינוס אפשר להגיע ל- 1:18. נבדק שבוע לאחר עליית מחירי הדלק...

עליה ל-100 מעלה את הצריכה ב- 5 עד 10%. לא הצלחתי להגיע למסקנה מתי 5 ומתי 10.

אותו דבר ל-110. ה-10% זה מהמאה, כלומר כ-20% יותר מ-90.

כל עליה קלה ושמירת מהירות מעלה צריכה בעד 20%. בירידה קלה עם שמירת מהירות ירידה של 30 עד 50%.

למען הדיוק המדעי, צריך לשים לב שתגובת המחשב היא מאוחרת ביחס למצב הנהיגה: רואים את זה ברור בשינוי טורים מול התגובה

המאוחרת של מחשב הדרך.

בדיקה הכי מהימנה צרירכה להעשות לאורך זמן ומרחק רב, ופה אני מפסיק להתנדב למען המדע.

אולי מפתיע - מהירות נמוכה מ-80 לאו דווקא מורידה צריכה! אולי המתמטיקאי יוכיח תיאורטית משהו אחר, בפועל יש טורים לא קבועים, האצות ופימפומים, ופשוט קשה לשמור את המהירות אלא אם זו נסיעת בשיירת מאבטחים. אבל אז למי איכפת הדלק.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

בספר רכב של הסקסו שלי מצויין שנתוני צריכת הדלק האופטימליים ביותר הם במהירות של כ 110 קמש

ואם נוסעים במהירות של כ 130 תצרוכת הדלק עולה ב 25%

פורסם
אה, למה לשבור את הראש... תבקש ממישהו עם מחשב דרך למדוד בשבילך צריכה רגעית... זה דיי מדוייק כמה שאני יודע ככה שזה ייתן לך תמונה מאוד מדוייקת, לפחות לגבי סדרי הגודל. אצלי אין מחשב דרך וזה באמת מבאס כי באמת חסרים לי כל הנתונים הקטנים האלה.

תודה.

התגובה שלי הייתה מיועדת לתגובה מעל.

תודה לכולם ! השכלתי מהתגובות הנ"ל ואני מאמין שניתן לסכם את הבדל הצריכה בין 90 קמ"ש ל-110 קמ"ש בכ-20 אחוז.

מבקש להבהיר דבר אחד:

כאשר בפרסומי רכב, רשום כי בנסיעה בין עירונית, המכונית צורכת 1 ל-15. אני מודע לכך שמדובר על תנאי מעבדה מסויימים, אך על איזו מהירות, היצרן מסתמך ?

פורסם

כבר כתבתי בעבר לכן אתן רק תזכורת: התנגדות אוויר למעבר גוף דרכו עולה בריבוע כאשר המהירות מוכפלת (מעל 80-90 קמ"ש עיקר תוספת הכח מיועדת להתגבר על התנגדות האוויר .עד מהירויות אלה הכח מוקע בהתגברות על החיכוך של הצמיגים בכביש.

רוב האנשים לא מודעים לכך שאם יסעו במהירות 120 קמ"ש כיש בחוץ רוח 20 קמ"ש בכיוון הנסיעה (כלומר הרוח "דוחפת" את האוטו) זה דומה לנסיעה ב100 קמ"ש (מבחינת התאמצות המנוע) ואם תסעו נגד הרוח (120 קמ"ש עם רוח פנים של 20 קמ"ש) דומה הדבר לנסיעה במהירות 140 קמ"ש.

כמובן שאני כותב דומה ולא זהה כי יש עוד פרמטרים ,בכל אופן מקווה שהעיקרון הובן.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

בגרנדה שלי אני רואה את ההבדל

בין 80-90 הכי חסכוני ומגיעה מעל ל1:20

ב100 הוא מראה סביב 18.5-19 לליטר

לדעתי לפחות אצלי יש הבדל של כ10% בצריכה ואם אני לא ממהר וזה בלילה אני בכיף נוסעה בין 80-90 תלוי בכביש

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
כן אבל יש איזה נקודת איזון, הרי אם תיסע ב80 צריכת הדלק תהיה יותר נמוכה מ90 לא? וכך הלאה.

אני חושבת שברכב שלנו הכי חסכוני זה 80, כשסיפרתי לסבא שלי לא מזמן שהמנוע של הרכב כמו של הרנו 5הוא נזכר שפעם פרסמו ברדיו פרסומת ל5 שהרכב צורך ליטר ל20 קילומטר בנסיעה קבועה של 80 קמ"ש.

פורסם

היום בירידות מירושלים. נסיעה על 110 קמ"ש, ללא נגיעה בדוושה ליטר ל50 קילומטר. נסיעה על 80 קמ"ש, ללא נגיעה בדוושה ליטר ל40 קילומטר. (מה שמוכיח את הטענה שמכוניות בהילוך צורכות פחות ממכוניות בניוטרל).

בנסיעה במישור 80 קמ"ש, ליטר ל 25 קילומטר.בנסיעה במישור ב110 קמ"ש, ליטר ל15 קילומטר. פונטו ספייס גיר אוטומט רציף.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

כאשר בפרסומי רכב, רשום כי בנסיעה בין עירונית, המכונית צורכת 1 ל-15. אני מודע לכך שמדובר על תנאי מעבדה מסויימים, אך על איזו מהירות, היצרן מסתמך ?

מישהו מכיר את פיתרון החידה הנ"ל?

• תוכן חדש...