Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שהאופטימלי ביותר עבור אותו הרכב. זה יכול להיות 90 או 100 או 93.5, הם כבר ימצאו את הצריכה הכי נמוכה בשיוט וירשמו את זה כצריכה בינעירונית אופטימלית. אבל זה עוד נראה לי החלק הפשוט, יותר מעניין אותי לדעת איך הם מודדים צריכה עירונית. ברוב המקרים זה מזכיר מדע בדיוני במקרה הטוב :lol:

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה מאוד תלוי ברכב - אם תרצה להעמיק, אני מצרף פה מאמר מעולה של משתמש פורום נהג רגוע

קצת הנדסי אומנם, אבל מסביר היטב.

בגדול, אתה צריך גרף BSFC ספציפי לרכב שלך על מנת ללבן את הסוגיה.

אני מצטט מהמאמר:

'דיאגרמת BSFC של מנוע בנזין טיפוסי. BSFC הם ראשי תיבות של Brake Specific Fuel Consumption ובקיצור, צריכת דלק סגולית של מנוע. בעברית פשוטה הייתי מתרגם את זה ל "עד כמה המנוע יעיל בניצול הדלק והפיכתו לכוח ממשי הדרוש לנו"'

ממליץ לכולם לקרוא ולא להתייאש מהנוסחאות והמספרים :)

יואב

יואב :arrow:

פורסם

נתוני צריכת הדלק שמפרסמים היצרנים זה צריכת דלק בתנאי נסיעה ספציפיים עם פי תקן אחיד, על מנת שניתן יהיה להשוות.

ייתכן שיש יצרנים שמייצרים את רכביהם כך שישיגו נתונים אופטימליים בתנאי המבחן הנ"ל, ואז סיכוי גדול שהנהג הממוצע בעולם האמיתי יתלונן שהוא לא מקבל צריכת דלק כזאת.

לגבי מהירות שיוט אופטימלית מבחינת צריכת דלק, כל מכונית בנויה אחרת.

מי שכתב שיצרנים מתכננים את הנסיעה החסכונית ל 90-100 קמ"ש כנראה שכח שישראל היא שוק מזערי ולא חשוב, וברוב מדינות אירופה מהירות הנסיעה המותרת היא 120-130 קמ"ש.

באוטו שלי (רנו סניק 1.9 דיזל ידני 6 הילוכים) השיוט על 110 יותר חסכוני מאשר ב 90 (כפי שנמדד במחשב הדרך ביחידות של ק"מ לליטר - וכמו שכבר אמרו: במהירות 110 אני מכסה 21% יותר מרחק ליחידת זמן מאשר ב 90, אז גם אם צריכת הדלק גבוהה יותר ב 20% ליחידת זמן, נסיעה ב 110 עדיין חסכונית יותר כשנמדדת ליחידת מרחק).

כשאני מגביר ל 120 קמ"ש צריכת הדלק אכן נפגעת.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

באוטו שלי (רנו סניק 1.9 דיזל ידני 6 הילוכים) השיוט על 110 יותר חסכוני מאשר ב 90 (כפי שנמדד במחשב הדרך ביחידות של ק"מ לליטר - וכמו שכבר אמרו: במהירות 110 אני מכסה 21% יותר מרחק ליחידת זמן מאשר ב 90, אז גם אם צריכת הדלק גבוהה יותר ב 20% ליחידת זמן, נסיעה ב 110 עדיין חסכונית יותר כשנמדדת ליחידת מרחק).

כשאני מגביר ל 120 קמ"ש צריכת הדלק אכן נפגעת.

אתה טועה... צריכת הדלק כפי שנמדדת ע"י מחשב דרך ו\או מילוי בפועל תמיד נמדדת ביחס למרחק ולכן אין קשר כמה זמן אורכת הנסיעה. נסיעה על 110 שצורכת יותר מאשר 90 תמיד תהיה פחות חסכונית גם אם המנוע עובד יותר זמן כשהנסיעה היא על 90.

מה שכתבת על אירופה בקשר ל 120-130 זה גם לא נכון כי נסיעה על 120 או 130 בכל רכב (אוקיי לפחות בכל רכב שמיועד לנסיעה נורמלית) תהיה משמעותית פחות חסכונית מאשר על 90 או 100...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

תקרא שוב, לאט.

נסעתי 110 במשך שעה ושרפתי 10% יותר דלק מאשר נסיעה ב 90

אבל גם עברתי 21% יותר מרחק, ולכן צריכת הדלק כפי שנמדדת ביחידות המקובלות של קילומטר לליטר היא טובה יותר ב 110 קמ"ש מאשר ב 90.

פורסם

אם כך, זה מסביר את צריכת הדלק אצלי בסובארו כפי שתיארתי קודם

.... גם אני האמנתי שהמהירות האידיאלית לחיסכון בדלק בדרך בינעירונית היא כשמשייטים ב90 קמ"ש.

אממה, לאחר מספר פעמים בהם נסעתי בשיוט במהירויות גבוהות יותר של 100-105 ולעיתים 110 קמ"ש בסובארו ליאונה DL ידנית. גיליתי שאני נוסע יותר ק"מ לליטר (שיוט רגוע) מאשר בשיוט ב90 קמ"ש....

קצת יותר דלק לעומת המרחק הגדול יותר שעוברים בפרק זמן נתון {נכון לגבי כל מרחק למעשה} בהחלט הגיוני שיתבטא בצריכת דלק נמוכה יותר כפי שאני חווה בפועל.

פורסם

צריכת הדלק ומהירות תלויים מהרבה מאוד גורמים. החל מאוירודינאמיות, ככל שהרכב פחות אוירודינאמי כך אחוז צריכה יגדל בצורה חזקה יותר ביחס למהירות.

למשל אני בטוח שהבדל באחוזים בין 90 ל-110 בין ג'יפ מוגבה (שגם בסטנדרט לא מי יושע מה אוירודינאמי) לאומת רכב ספורטיבי מודרני שמאוד אוירודינאמי יהיה שונה. נניח ברכב ספורטיבי 15% ובג'יפ 30% (מספרים לצורך המחשה בלבד!).

אני למשל לא מדדתי צריכת הדלק אצלי, אבל לדעתי הצריכה מחוץ לעיר על 120 כמו בתוך העיר (בסביבות 20 ליטר ל-100 ק"מ).

מישהו הזכיר שעות מנוע, אני רוצה להתיחס:

מכיוון שיחס העברה אמור לתת יחס לינארי בין מהירות לסיבובי מנוע, לכן מנוע עשה אותה כמות שעות בין אם נסעת 90 או 130, אפילו שלקח לך פחות זמן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תקרא שוב, לאט.

נסעתי 110 במשך שעה ושרפתי 10% יותר דלק מאשר נסיעה ב 90

אבל גם עברתי 21% יותר מרחק, ולכן צריכת הדלק כפי שנמדדת ביחידות המקובלות של קילומטר לליטר היא טובה יותר ב 110 קמ"ש מאשר ב 90.

אתה שוב טועה... מחשב דרך נותן לך צריכה אבסולוטית של דלק-מרחק, נקודה. זה לא משנה אם אתה נוסע 10 דקות על 110 או 14 דקות על 90, אם עברת את אותו המרחק הנסיעה על 90 תהיה יותר חסכונית למרות שהיא ארוכה יותר ב 4 דקות... המספרים הם רק דוגמאות, אין לי זמן לחשב בדיוק... זה ענין של יחידות, אם אנחנו מדברים על ק"מ לליטר אז זה אבסולוטי בניגוד לצריכה על פני זמן, תחליט על מה אתה מדבר בדיוק. מחשב הדרך אצלך ובכל רכב שאני מכיר מראה ק"מ לליטר (או ליטר ל 100 ק"מ התמרה פשוטה זה לא משנה)

דוגמא מספרית שיהיה לך יותר קל להבין:

אני נוסע 100 ק"מ בדיוק. פעם אחת על 100 קמ"ש עם צריכה של 10 ק"מ לליטר ופעם שנייה על 130 עם צריכה של 7.6 ק"מ לליטר. אז ככה:

נסיעה על 130 - משך הנסיעה 46.15 דקות סה"כ ליטרים 13.15

נסיעה על 100 - משך הנסיעה 60 דקות בדיוק סה"כ ליטרים 10

עכשיו תגיד אתה, הנסיעה על 130 ארכה כמעט 15 דקות פחות ועדיין הצריכה יוצאת גבוהה יותר ככה שהחישוב שלך לא תופס. זה הכל אבסולוטי למרחק. נסיעה מהירה יותר במהירויות שיוט כאלו תמיד תהיה פחות חסכונית (110 יותר מ 100 ו 130 יותר משניהם וכו'...)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

נו יופי... ממש חכם...

אני הבאתי דוגמה מספרית שבה מהירות גבוהה יותר חסכונית ואתה הבאת דוגמה מספרית מכיוון אחר שבה מהירות גבוהה פחות חסכונית.

אני רשמתי נתוני צריכת דלק רגעי של האוטו שלי ביחידות של ק"מ לליטר. לצורך העניין, ב 90 קמ"ש הוא אומר שאני עושה 17 ק"מ לליטר וב 110 קמ"ש הוא אומר שאני עושה 18 ק"מ לליטר (וב 120 הוא כבר עושה 16 ק"מ לליטר). הזמן לא נכנס כאן בכלל למשוואה כי ב 110 הוא יותר חסכוני מאשר ב 90. (נקודה)

כבר הסכמנו שכל מכונית זה סיפור אחר. נתנו כאן את הדוגמה של ג'יפ, שם החיכוך עם האויר גובר מאוד במהירויות כאלה.

אין כלל אחד שנכון לכל המכוניות בכל התצורות. כל מקרה לגופו.

פורסם

לא הבנת למה עירבת יחידות זמן מלכתחילה (אין שום יתרון לערב יחידות זמן כשהצריכה נתונה תמיד בצורה אבסולוטית ליחידות מרחק...) אבל אם זה עושה לך טוב...

לגבי הצריכה אצלך, אולי זה קשור להילוך? זה גיר רגיל או אוטומט? ברוב המכוניות ב 90 הרכב יצרוך פחות מב 110, אולי אצלך השיווי משקל קצת שונה לא יודע... אין לי מושג כמה זה אצלי ברכב כי אין לי מחשב דרך ולנסוע על 90 קבוע נסיעה שלמה רק בשביל למדוד זה עונש גדול מידי...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

עשיתי בדיקה קטנה. נסעתי בדרך שאני בד"כ נוסע בה, מרחק של 90 ק"מ. לרוב אני נוסע במהירות של כ-120 קמ"ש וצריכת הדלק הממוצעת שלי היא 7.1 ליטר ל100 ק"מ. הפעם נסעתי את כל הדרך בסביבות 100 קמ"ש והצריכה היתה ליטר אחד פחות ל100 ק"מ.

אבל לא הכל ורוד. נראה שהרמזורים דווקא הרבה יותר מתאימים לנסיעה ב120 ולא ב100 קמ"ש. כך שבנוסף לזמן שנוסף עקב הורדת המהירות, גם יתווסף זמן של עצירה ברמזורים.

(רנו מגאן 2002 ידנית)

פורסם
לא הבנת למה עירבת יחידות זמן מלכתחילה (אין שום יתרון לערב יחידות זמן כשהצריכה נתונה תמיד בצורה אבסולוטית ליחידות מרחק...) אבל אם זה עושה לך טוב...

לגבי הצריכה אצלך, אולי זה קשור להילוך? זה גיר רגיל או אוטומט? ברוב המכוניות ב 90 הרכב יצרוך פחות מב 110, אולי אצלך השיווי משקל קצת שונה לא יודע... אין לי מושג כמה זה אצלי ברכב כי אין לי מחשב דרך ולנסוע על 90 קבוע נסיעה שלמה רק בשביל למדוד זה עונש גדול מידי...

אני רואה שאתה באמת לא קורא לפני שאתה מגיב.

כתבתי בדיוק באיזה רכב מדובר, איזה מנוע ואיזה גיר.

כתבתי גם שמהירות השיוט ההכי חסכונית שונה בין רכב לרכב.

איך אתה יודע ש 90 חסכוני יותר מ 110 ברוב המכוניות? בדקת את זה? מדדת את זה? מצאת נתונים של ניסוי שמישהו עשה?

לא חשבתי. אתה מסיק מסקנות אינטואיטיביות, ובהחלט ייתכן שזו מסקנה נכונה למכוניות רבות, אבל אתה מתקשה להבין שיכול להיות שהמסקנה שלך לא נכונה, ועם האוטו שלי יש לך לפחות מקרה אחד בו האינטואיציה שלך אינה נכונה.

ייתכן שבהילוך חמישי באוטו שלי 90 באמת יהיה יותר חסכוני מ 110. לא בדקתי, כי בבינעירוני אני נוסע בהילוך ששי.

בקיצור, על מה בדיוק אתה מתווכח?

בבקשה אל תגיב אלא אם כן אתה מתכוון לקרוא כמו שצריך את הדברים שאני כותב.

פורסם

אתה עירבת יחידות זמן שלא לצורך וזו הייתה הטעות שלך בהתחלה זה הכל... מה שאמרתי לגבי הרכב שלך היה בגדר אמירה ולא יותר. לגבי רוב הרכבים כן רוב הרכבים יותר חסכוניים ב 90 מאשר ב 110... אני חושב שהמקרה שלך חריג ואולי באמת זה קשור למה שאמרת לגבי הילוך 5 או 6...

אין לי בעיה עם אינטואיציה אבל לא הייתי קורה לזה אינטואיציה אלא יותר הערכה... הראש שלי אומר שהפיסיקה תהיה לצידי ברוב המקרים ושיותר קל להזיז גוף כמו רכב במהירות יותר נמוכה כשכל שאר התנאים זהים... אם אנשים מודדים מהירויות שונות בהילוכים שונים אז זה משנה את יחס ההעברה ואת הסל"ד ולכן הגיוני שיכולות להיות סטיות.

אצלי ברכב למשל יש 4 הילוכים. אם הנסיעה היא בהילוך רביעי אז אטני מבטיח לך שהרכב יצרוך פחות דלק במהירות 80 מאשר ב 90 או ב 100 או ב 110 וכו'... לעומת זאת אם אני אסע ב 80 על שלישי אז יכול להיות שהצריכה תהיה זהה למהירות 130 בהילוך רביעי... מבין?

כמובן שאם המהירות לא מתאימה להילוך אז כבר מדובר בטמטום... אני מדבר על מקרים נורמלים שלא מנסים בכוח להכנס לפינות כדי להוכיח את ההפך.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...