Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי shai_ka צודק,

אם יש לך זמן, תמתין למונדאו טורבו.

ואם לא, בחירתי האישית היא שעדיף סופרב על המאליבו.

בקשר למה עדיף בין הסופרב לביואיק לה קרוס, זה כבר דילאמה בפני עצמה.

את האופל לא הייתי לוקח, אין מספיק גובה במושב האחורי.

יש עוד משהו להוסיף,

יש לזכור שהביואיק הרבה יותר יקרה (כ- 60 אלף ש"ח יותר) וככל הנראה צריך להתקים איתורן או התקן אחר, לפי דרישות חברות הביטוח.

שזה אומר הוצאה חד-פעמית של ההתקנה הראשונה ואח"כ תשלום חודשי לשרות.

רציתי לציין גם ששער הדולר נמוך ואולי תהיינה הוזלות. אך אני מסייג את עצמי מייד ואומר כי אם בשנה זו תהיה דרישה לרכבים חדשים בדומה לשנת 2010 אזי היבואנים ישאירו את הרווחים אצלם.

פורסם

במידה ובחרת בסופרב - אמרת שאתה גבוה.

מציע לך לשבת בה על מנת לראות שהברך הימנית לא נתקעת בקונסולה.

לי אישית זה מאוד מפריע

פורסם

נכון שהביואיק יקרה מהסופרב (וזו אחת הבעיות שלי) אבל ראשית אני משווה לסופרב 2 ליטר ולא 1.8 (אם כבר אז כבר...) וההפרש קטן, שנית ב-UMI נתנו לי מייד איך שבאתי 7,000 ש"ח הנחה +מחיר מחירון על השברולט וזה מבלי להתווכח בכלל בעוד שבצ'מפיון לא מוכנים לתת בכלל הנחה והם גם לא מבצעים טרייד אין. בשוק החופשי אני מן הסתם אמכור את המאליבו בכמה אלפים פחות מהמחירון כך שההפרשים מצטמצמים בלא מעט כסף...

אני פריק של אבזור ושטויות (שבמרבית המקרים לא עושים בהם שימוש) והסקודה בהחלט לוקחת את המאליבו ואפילו יש בה דברים שאין בביואיק או שיש בה רק כתוספת (מערכת מולטמדיה) וכאן המאליבו קצת מאחור- הרכב נוח, מפנק, רך, מאסיבי, שקט ונעים אבל בגרסה הבסיסית שלו הוא "יחסית" פשוט (לא לקפוץ עלי, אני מדגיש יחסית!!! אפילו אין בקרת אקלים).

כשרכשתי את המאליבו לפני כמעט שלוש שנים ב- 147,000 ש"ח היא היתה התמורה הטובה ביותר למחיר באותו הזמן (לעומת אקורד, ומאזדה 6) היום לדעתי אין ספק שהסקודה מנצחת ב"מבחן" זה- אבל יש בה משהו שמפריע לי, משהו שלא תמיד ניתן למדוד, זה המכלול של הנוקשות, המראה ואולי גם השם קצת מפריע (גם אללו שלא מודים בזה).

כמו שאמרתי, יתכן ובסוף אני ארכוש כזו, אבל בטח שלא בלב שלם...

ולפותח השרשור... אם הייתי צריך לבחור לפני שלוש שנים בין השניים אכן היתה בחירה קשה. היום כנראה שהייתי הולך על הסקודה אבל לדעתי זה בגלל שאני כבר "התרגלתי" לשברולט ו"השתעממתי". וזה יותר אולי בחירה מתוך רצון לשינוי.

בכל מקרה, וכאחד שנהג על שניהם (שברולט כ-3 שנים וסקודה שבועיים)- שני הרכבים מצויינים, מפנקים וכל בחירה שלא תעשה היא טובה.

אני בינתיים "יושב על הגדר" או יותר נכון "יושב בשברולט" וממתין להתפתחויות.

פורסם

אוטו צריך להתאים לנהג . העדפות ( והרגלים) משתנות עם הגיל.

עדיפות א' אצל אשתי ואצלי עכשיו הם נוחות,אמינות,בטיחות,שקט,מזגן/חימום חזק.

אין סיכוי שאלך בגילי על אוטו צורח. בצעירותי היו לי אלפות חדשות. אהבתי את המחוג באדום.היום תן לי 1700 סל"ד ב-100 קמ"ש.(ושייצחקו כל המזלזלים בתיבה מיושנת עם 4 הילוכים).

ועוד דבר - לא רוצה לראות מוסך. זה לא מה שאני שומע מבעלי VAGים שבשנים האחרונות הן בתחתית השוואת האמינות.לדור האחרון של מליבו ,בארה"ב, יש מוניטין אמינות מעולה.גם שלי לא ביקש הרמת מכסה בשנתיים.

פורסם
אוטו צריך להתאים לנהג . העדפות ( והרגלים) משתנות עם הגיל.

עדיפות א' אצל אשתי ואצלי עכשיו הם נוחות,אמינות,בטיחות,שקט,מזגן/חימום חזק.

אין סיכוי שאלך בגילי על אוטו צורח. בצעירותי היו לי אלפות חדשות. אהבתי את המחוג באדום.היום תן לי 1700 סל"ד ב-100 קמ"ש.(ושייצחקו כל המזלזלים בתיבה מיושנת עם 4 הילוכים).

ועוד דבר - לא רוצה לראות מוסך. זה לא מה שאני שומע מבעלי VAGים שבשנים האחרונות הן בתחתית השוואת האמינות.לדור האחרון של מליבו ,בארה"ב, יש מוניטין אמינות מעולה.גם שלי לא ביקש הרמת מכסה בשנתיים.

אני מסכים עם מה שכתבת. בעיקר למי שלא צריך להסיע אנשים נוספים או ילדים.

בנוסף הרכב צריך להתאים לצרכים. גם אם הרכב מהנה ומתאים מבחינת נהיגה יכול מאוד להיות שלא יתאים למבוגרים מאחור.

לדוגמא בחנתי את האופל אינסיגיה החדשה. רכב שנותן תמורה למחיר. אבל....קשה מאוד יהיה להסיע בנוחות 3 ילדים מתבגרים מאחור.

פורסם

אני נוסע בסופרב דיזל כמעט שנה- הרכב באמת מעולה ובכלל לדעתי- אין מה להשוות רכב גרמני לאמריקאי. מה שנאמר על הסופרב בנוגע לנוחות- הרכב נוקשה מעט בכבישים עירוניים אבל מגהץ כבישים בינעירוניים טוב מאוד וללא נדנודים מיותרים (בניגוד למאליבו) ולמרות כל הגודל והמשקל אפשר גם ללחוץ קצת בפיתולים.

אם יש לך קצת יותר תקציב ואתה עם ראש פתוח- כנס לסוכנות אלפא רומיאו לראות 159. אם זה משנה אני בטוח ששם תקבל את הצעת הטרייד אין המשתלמת ביותר ללא ויכוחים, מה גם שלפי מחקר קטן שעשיתי האלפות של היום אמינות יותר מהממוצע בשוק.

פורסם

שמע,

מאחר ואני נוסע לא מעט על רכבים שכורים והייתי מספר פעמים באיטליה (ודואג תמיד לשכור שם אלפות), עשיתי נסיעת מבחן באלפא 159 כאן בארץ...

מאוד מאוד התאכזבתי!!!

ראשית תיבת ההילוכים שלה ק ט ס ט ר ו פ ה!!! מי שקצת נהנה מנהיגה וקצת מרגיש את האוטו- לא יהיה מסוגל לנסוע ברכב הזה במצב אוטומט. נכון, כשמעבירים לידני הכל מסתדר והרכב הוא אלפא בנשמה, אבל אם אתה שוקל לעשות שימוש במצב האוטומט (כמו אשתי למשל) -הרכב ירד מהפרק- מה גם שלדעתי לא ניתן להשוות אוטו לסקודה שנותנת תמורה הרבה יותר טובה למחיר.

אגב, ההצעת טרייד אין שנתנו לי על המאליבו היתה מגוחכת...

אבל, בסוף הכל מתכנס לטעם אישי. אני הייתי בטוח שאני נוסע לסוכנות אלפא כדי לסגור עניינים ואחרי נסיעת המבחן פשוט הבנתי שזו לא מסוג האלפות שנסעתי כשהייתי באיטליה והיא יצאה בכלל מרשימת הרכבים שאני שוקל לקחת (מה גם שהיא קטנה באופן משמעותי לדעתי מהאחרות- דבר שחשוב לרכב משפחתי)

פורסם

אני התכוונתי לידני כמובן. נושא הסלספיד הידני ידוע, לפי מה ששמעתי עומדים להחליף את התיבה הזו בקרוב...

כשאנחנו ביקשנו הצעה לטרייד אין קיבלנו מחירון על הרכב בלי ויכוחים אפילו שעשה 140k בשלוש שנים שהיה על הכביש. מבחינת התנהגות ויופי לדעתי אין מה להשוות, חוץ מזה כמו שאמרת לכל אחד חשובים דברים אחרים

פורסם

אני מציע לחכות עוד קצת אם לא לחוצים, כי אמור להגיע לארץ הביואיק ריגאל והווראנו שאמורות להתחרות באותם מחירים של הסופרב וטיפה מעלה.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

למי שיש מספיק סבלנות הבנתי (מפירסומים) שבמהלך השנה יגעו ארצה רכבים חדשים.

בנוסף, במידה והתקינה האמריקאית תתקבל, יגיעו דרך הסוכניות גם דגמי רכבים המורכבים בארה"ב כמו הסונטה.

כמו כן, הפאסאט החדשה תושק באמצע פברואר (זה לאנשים שרוצים להוציא כ-250K על רכב).

לקראת סוף השנה ותחילת 2012 תגיע המונדיאו החדשה עם המנוע המודגש.

אני אישית מתכוון לבדוק את הסופרב.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

ההתלבטות נמדדת בשורה התחתונה בכסף

הצעתי קח מחיר רכב של היום של הסקודה ושל המליבו

קח מחירון של פברואר 2008 תראה איזה רכב ההפרש הכספי הוא הנמוך ביותר ולך על זה

נכון להיום הסקודה הכי פשוטה עולה 5000 שח יותר מהמלאיבו

הונדה סיוויק ספורט 5 דלתות 1800 מודל 2010

שברולט מאליבו 2010 3.5 LT

שברולט קאפטיבה ספורט 2013 LS

שברולט מאליבו 2000 טורבו 259 כ"ס 2015

• תוכן חדש...