Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני רוצה לשפר את איכות השמע ביונדאי I30 שלי.

המערכת כרגע היא סטנדרט שבא עם האוטו - חלק בלתי נפרד מהרכב, השאלה איך בכלל מחלפים כזה דבר ומה שמים במקום, כי זה לא גודל סטנדרטי. אולי לא צריך להחליף את הרדיו דיסק המקורי ורק רמקולים?

רמקולים מקדימה + טוויטר - אני רוצה להחליף לקומפוננט. אשמח לקבל המלצות.

מאחור יש רמקולים בדלת - אני רוצה להחליף, השאלה האם בדלת או במגש האחורי.

אני אוהב לשמוע הרבה סוגי מוסיקה, רוק, ג'אז, אלקרוני - חשוב ל- אני שישמשעו יפה ונקי.

שאלה נוספת, צריך מגבר כדי לשפר את איכות השמע או שמספיק רמקולים טובים?

המחיר כולל התקנה. אגב, אין לי מושג כמה עולה התקנה טובה ואיפה כדאי להתקין ולקנות את הציוד, אשמח להמלצות. אני גר בר"ג, ככה שאני פתוח לכל אזור המרכז.

זהו מקווה שלאור הבקשות שלי התקציב מספיק?

תודה מראש

פורסם

התקנה טובה כולל חיווט איכותי עולה בסביבות ה- 800 שקל, תלוי ספציפית מה אתה רוצה או לא רוצה (פלטה, חוטים של חברה מסויימת, חיווט 2.5 לרמקולים, בניות מסויימות וכו').

סט קדמי- מאוד אינדיבידואלי, כי כלא אחד מתחבר לסוג אחר של רמקולים. הכי הייתי ממליץ לך לסוגי המוזיקה שרשמת ובתקציב שלך זה SEAS LOTUS PERFORMANCE, סט איכותי BY FAR מרוב הרמקולים שנמכרים בתקציב שלו. סטים טובים נוספים ברמה שלו פחות או יותר- מורל אילייט, לגאטיה, MLK, ריינבו וונאדיום ועוד כמה.

ר"ד מקורי- אתה יכול לשים מנחת, שזה סוג של מתאם בין הר"ד המקורי למגבר, מנחת איכותי עולה בסביבות ה- 500 ש"ח.

אתה יכול ללכת על מתאם פלסטים ולרכוש ר"ד אחר, איזה שלא תרצה בהתאם לתקציב שלך.

אפשרות שלישית- לרכוש פרססור שמשמש גם כמנחת וגם כמעבד סאונד איכותי מאוד. לרוב זו אופציה לא זולה במיוחד ואני לא רואה אותך מצליח להכניס אחד כזה בתקציב שכתבת (ביט 1 למשל, של אודיסון, עולה קצת פחות מ- 3 אלף).

מגבר- בתקציב שלך אתה צריך להסתכל על שתי רמות- רמת ה- 1000 שקל, שבה המגברים המומלצים הם JBL GTO 1004, LIGHTNING AUDIO 600.4, אינפיניטי רפרנס, הרץ HE ועוד כמה. רמה שניה- רמת ה- 1600-2000 ש"ח שבה אתה יכול להכניס מספר מגברים כגון סלסטרה FA475, סאנדאון SAX100.4, קיקר KX650.4 הרץ EP4X ועוד כמה.

סאב- ראיתי שלא כתבת שאתה רוצה, אך הוא די חשוב כדי לשמוע את כל הצלילים ולא רק חלק. אפשר להמליץ על מגוון רחב- הרץ אנרג'י, ID, אסאסין, קאפה וכו'. הייתי משאיר זאת לסוף כתלות ביתרת התקציב (באזור ה- 1000 ש"ח).

בידוד אקוסטי- חשוב מאוד ! כדי לשמוע טוב צריך לספק לרמקול סביבת עבודה מתאימה. בידוד אקוסטי יפחית רעשי רקע, רעשי לוואי, רעידות, קרקושים והפרעות אחרות וישאיר אותך נטו מוזיקה. בידוד של שתי דלתות קדמיות אצל מתקין שעושה עבודה טובה ועל רכב ממוצע, תעלה 1200-1500 ש"ח.

אני הייתי הולך על הסטאפ הזה:

SEAS LOTUS PERFORMANCE

JBL 1004

ID12/HERTZ ES300 בתיבה אטומה

מנחת איכותי

בידוד בדלתות הקדמיות

התקנה אצל בעל מקצוע טוב ולא אצל איזו סדנה חאפרית/תקתקנית/פוזאית.

זה אמור לצאת משהו באזור ה 6.5-7 אלף שקל, פחות או יותר.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
התקציב כולל התקנה?

פתוח ליד 2?

כן כולל התקנה.

לגבי יד2 אני מעדיף שלא.

SROOL

ראשית המון תודה על ההסבר המפורט.

שאלה - מה זה בדיוק מנחת?

לגבי סאב, חדשת לי. אם זה נכנס בתקציב וכל כך חשוב לאיכות, אני בהחלט אשקול. לאור מה שאמרת לי, אני רואה שאני צריך המלצה על חנות או מתקין טוב. או לחילופין מקום בו ניתן לקנות את הציוד ואחר כך מקום שבו ניתן להתקין את הציוד.

השמות שאתה מציין רובם לא מוכרים לי, אני עדיין חי בתקופה שאלפיין ו JBL היו הכוכבים, אני מבין שזה עבר?

המליצו לי על עוד שני מותגים: מורל ו- די.אל.אס - מכיר? טובים? נחותים ממה שהצעת?

תודה מראש

פורסם

הצעתי לך את הטוב ביותר בתקציב הספציפי שלך. גם למורל יש קומפוננטים ברמה גבוהה מאוד כמו אילייט, הייבריד וסופרימו, וגם לדי.אל.אס יש קומפוננטים ברמה גבוהה כמו נורדיקה, גותיה וסקנדינביה. בפועל, במחיר שאתה יכול להרשות לעצמך UP6I בארץ, שהוא קומפוננט טוב של DLS, אתה יכול לרכוש את הSEAS PERFORMANCE שהוא טוב יותר. ושוב אני אומר- קומפוננט זה דבר אינדיבידואלי, אתה יכול לאהוב משהו אחד ואני יכול לאהוב משהו אחר, כל קומפוננט נשמע שונה ולכל חברה אופי סאונד המאפיין אותה ברוב הסטים שלה. מי שמחפש קומפוננט שיורד נמוך ונותצן באסים חזקים ומהירים- יתחבר יותר לקלארוס, מי שאוהב טוויטר חד מאוד ובהיר מאוד- יאהב את פוקאל, מי שאוהב סאונד יותר חם- יעדיף את מורל. אני מוצא את הSEAS כבעלי הטוויטר הטוב ביותר ובהפרש גבוה בקטגורית המחיר שלהם, טווח מיד מעולה, וטווח באס טוב מאוד. לוקח לו זמן להיפתח, כשהיה לי את הקומפוננט הזה ברכב (לחודשיים בערך) הבאס היה חלש יחסית, אך אחרי שהוא עבר רכב והאלמנט נפתח יותר- הבאס השפר פלאות! וכך זה היה גם עם ה UP6I שהיה לי לתקופה של חצי שנה בערך, רק לאחר כמה חודשים הוא הגיע ליכולות האמיתיות שלו.

לגבי אלפיין JBL: אלו חברות שהתמסחרו עם הזמן ורוב המוצרים שלהם פונה לקהל יעד רחב יותר-> מוצרים זולים יותר. למרות שגם להם יש מוצרים טובים, ה JBL הוא אחד המגברים הנמכרים בארץ במחיר של 1000 שקל, יש להם את ה MS8 שהוא מעבד סאונד אוטומטי ברמה גבוהה מאוד, לאלפיין היה את סדרת ה F1 סטאטוס, HU, מגברים, קומפוננטים מהשורה הראשונה.

אל תשכח שעם הזמן נוצרת תחרות, העולם המודרני והייצור הזול במזרח, הקדמה וזמינות הידע הטכנולוגי, מהווים מכלול אפשרויות צמיחה לחברות חדשות וקטנות, אשר צצות עם מוצרים נהדרים במחירים מאוד נוחים, ופשוט מצליחות בנקודות קטנות להתעלות על החברות הגדולות. קלריון עם הר"ד מסדרה 7 שעלה חצי מהאלפיין והפיוניר המקבילים ונתן את אותה תמורה בערך, או מוצרים של חברות כמו סאנדאון וסלסטרה שנמכרים ישירות מהיבואן לצרכן, או חברה צעירה עם מנהל/בעלים שאפתניים ומחירי רצפה למוצרים בעלי תמורה גבוהה, גימיקים/פטנטים כמו מגברים קטנים מאוד/סאבים מדוייקים מאוד/מוצרים בעלי נוחות התקנה גבוהה מאוד ועוד ועוד.

לגבי המלצה למתקין- אסור להמליץ על מתקין ע"ג הפורום, אך שלחתי לך המלצתי בפרטי. חיפוש בנושא יוכל להועיל גם כן.

לילה טוב.

פורסם

סרול מה לגבי 3sixty לדוגמא?לא יספק לו גם הנחתה וגם עיבוד קול?

ומה בנוגע למגבר כמו ep4x שהוא מגבר עם כניסות הייאנד (ככה קוראים לזה?) ואז הוא לא יצטרך מנחת?

נ.ב

במקום החריגה בתקציב הייתי שוקל לרדת רמה בקומפוננט....ההפרש בניהם לבין רמה מתחת הוא לא קטן..

פורסם

ה 3SIXTY הישן הוא מוצר שלא התלהבתי ממנו בלשון המעטה. אולי החדש יהיה טוב יותר, ואם כבר פרוססורים, יש את ה JBL את האודיסון שהם טובים וקיימים בשוק, אך אני לא מוצא לנכון להכניס אותם בתקציב כזה.

מנחת- מנחת איכותי של אודיסון, שיעלה 400-500 ש"ח יעשה עבודה הרבה יותר איכותית מכל מנחת פנימי של מגבר כשזה או אחר (רק אל תתן לי דוגמאות קיצון של מגברים ב- 20 אלף שקל :)). מה העניין בלקחת מגבר טוב ולעשות בו שימוש רע ?

קומפוננט- גם הפרש באיכות ביניהם להרץ היי אנרג'י הוא תהומי. מה שכן, אם ייכפה קיצוץ- בסט הקדמי יש איפה לקצץ, כי מגבר כמו ה JBL זה בייסיק, כמו כן גם סאב שיהיה איכותי ומדוייק ויצדיק את נוכחותו ברכב, קל וחומר כשפותח השרשור לא ציין חשובות לסאב מלכתחילה, אז לא צריך סאב לפוזה ולרעש, אלא נטו לאיכות. גם בידוד והתקנה איכותית זה חשוב מאוד. אם התקציב הוא לא גמיש בעליל- אז הייתי פוזל למשהו ברמה יותר נמוכה משמעותית כמו היי אנרג'י, הייבריד ודומיהם בתקציב. אם מתאפשרת התוספת של 500-1000 שקלים- שיפור הקומפוננט ייתן את המירב.

פורסם

שוב תודה לכולם ול SROOL במיוחד.

ניסיתי לחפש איפה ניתן לקנות SEAS ואני לא מוצא כלום (רק בחו"ל). איפה אפשר לראות ולשמוע את המוצרים שלהם?

תודה

פורסם

שלח ה"פ אל חבר הפורום dannyg.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...