Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי סובארו אימפרזה 2008 והגיע הזמן לעשות טיפול 90,000 .

התקשרתי ל-2 מוסכים מורשים בקשר להצעת מחיר .

אחד מסר לי מחיר של 590 ש"ח

השני מסר לי מחיר של 890 ש"ח בערך לחלקים מקוריים ובערך 250 ש"ח פחות לחלקים לא מקוריים .

שאלתי היא :

- האם בגלל המחיר הנמוך של המוסך הראשון אני אמור להבין שמדובר בחלקים לא מקוריים ?

- אם המחיר הוא למקורי לא אמורה להיות תאימות בין המחירים הרי אלו מוסכים מורשים ?

- למביני עניין - אם אני אקנה לבד את השמנים ואת כל מה שצריך להחליף בטיפול 90,000 והמוסך יוריד לי במחיר ובעצם אני אשלם רק על העבודה האם הרווח שלי יהיה רציני או שלא כדאי להתעסק ?

תודה רבה ויום טוב .

אלעד צדוק

פורסם

.

שאלתי היא :

- האם בגלל המחיר הנמוך של המוסך הראשון אני אמור להבין שמדובר בחלקים לא מקוריים ? לא מחייב, בשביל שאלה מקבלים תשובה - תשאל, אל תתבייש.

- אם המחיר הוא למקורי לא אמורה להיות תאימות בין המחירים הרי אלו מוסכים מורשים ? יש הפרשי מחירים בין המוסכים, לכן המסכנה שלך לגבי מקוריות החלפים היא רק ניחוש, ולא בהכרח נכון.

- למביני עניין - אם אני אקנה לבד את השמנים ואת כל מה שצריך להחליף בטיפול 90,000 והמוסך יוריד לי במחיר ובעצם אני אשלם רק על העבודה האם הרווח שלי יהיה רציני או שלא כדאי להתעסק ? לא תתקבל בברכה (אם בכלל) במוסך מורשה (או לא מורשה) עם השמנים ופילטרים שלך, כמו שבמסעדה לא יבינו את הכריך שתביא מהבית.

אלעד צדוק

בהצלחה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

"חלפים מקוריים" זה סוג של תיבת פנדורה.

המון פעמים אותו יצרן מייצר גם את החליפי וגם את המקורי ואתה סתם משלם יותר על המקורי.

יש חלפים חליפיים באיכות מאוד גבוה (לי ברכב שמו רפידות מקוריות בהרבה כסף והם היו חרא, ואז מוסך אחר שם לי חליפי של בוש והם החזיקו הרבה יותר טוב ועלו לי פחות).

בעיקרון אני לא יודע מה כולל הטיפול 90K באימפרזה - לפי המחיר אני מניח שלא כולל טימינג.

אז אם זה שמן + פילטר + פלאגים - הדבר היחידי שיכול להיות כאן מקורי זה הפילטר - שההבדל בין תחליפי למקורי במחיר בד"כ הוא לא בשמיים, אולי עשרות בודדות של שקלים.

פורסם

לא זה לא כולל טיימינג , טיימינג עושים ב-105 אלף אם אני לא טועה .

בנוסף כששאלתי את בעל המוסך אם אני יכול להביא שמנים משל עצמי וכמובן מקוריים או כאלה שהם משתמשים אז הוא אמר לי שהוא יוריד לי את המחיר שלהם .

השאלה היא האם ההפרש שווה את זה .

לבחור שענה לי שאפשר פשוט לשאול אותם - מה הסיכוי שהם לא ישקרו לי הרי אני לא באמת יודע איזה שמן הוא מקורי ואיזה לא .

תודה לכולם

פורסם

אין דבר כזה, "שמן מקורי".

יש שמנים שעומדים בתקן של היצרן, ומוסכים מורשים חייבים למלא שמן שעומד בדרישות האלה ולא מחזיקים שמן שלא מתאים.

לדוגמא, מוסכים מורשים של רנו ממלאים שמן של "פז". השמן מתאים למפרט של היצרן, בדיוק כמו עוד כמה עשרות סוגי שמנים אחרים.

מה שמענין אותך, זה פילטרים מקוריים, פלגים מקוריים, קיט טיימינג מקורי (בעתיד).

אני לא מאמין, שמוסך מורשה יבואן ישקר בעניין זה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...