Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם תסע שעה בהילוך שני בסלד מסויים או שתסע שעה בהילוך חמישי באותו סל"ד הרכב יבזבז בערך אותה

כמות של דלק, השאלה כמה קילומטר תעבור באותה שעה.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

לא מדוייק, עקרוני הילוך גבוה בנוי למהירות גבוהה יותר.

כשהמהירות גבוהה יותר ההתנגדות ובעיקר של הרוח גבוה יותר מה שמצריך אנרגיה רבה יותר.

בגלל זה לדעתי מבחינת דלק נטו, 2000 סלד על הילוך שני יהיה חסכוניים יותר מ 2000 סלד בהילוך 5.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
לא מדוייק, עקרוני הילוך גבוה בנוי למהירות גבוהה יותר.

כשהמהירות גבוהה יותר ההתנגדות ובעיקר של הרוח גבוה יותר מה שמצריך אנרגיה רבה יותר.

בגלל זה לדעתי מבחינת דלק נטו, 2000 סלד על הילוך שני יהיה חסכוניים יותר מ 2000 סלד בהילוך 5.

אכן יש יותר התנגדות, אבל צריכת דלק מקובל למדוד ביחידות של קילומטר לליטר, ומאחר ובאותו סל"ד בהילוך חמישי אתה עובר בערך פי 4 יותר מרחק מאשר בהילוך שני, כנראה שהרכב יהיה חסכוני יותר בהילוך חמישי.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אבל זה כאשר נתון צריכת הדלק מופיע כנתון ערטילאי. בנסיעה למרחק מוגדר, ההילוך הנמוך במהירות האטית יהיה חסכוני יותר. אמנם השרשור מתייחס לצריכת דלק, אבל אפשר גם לחשוב על בלאי מכני -- שהוא נמוך יותר במהירות אטית.

פורסם

האם אין זה נכון שצריכת הדלק לא קשורה בכלל לסל"ד אלא לזוית פתיחת המצערת? ז"א שעקרונית אם הרכב נוסע "בלי גז" נניח בירידה, צריכת הדלק מינימלית אפילו אם המנוע נמצא בנניח 2000 סל"ד?

סתם משהו שמסקרן אותי מאז ששמתי לב ברכב (אצלי אין מחשב דרך לצערי, זה ברכב של אבא שלי) שהמחשב הדרך מראה צריכת דלק רגעית ביחס ישר ללחיצה על דוושת התאוצה ובלי קשר לסל"ד בפועל. לדוגמא בנסיעה בכביש מהיר על 100 נניח עם גז קבוע הצריכה הייתה 1/18 בעוד במקומות שלחצתי גז כדי להאיץ הצריכה הרגעית הגיעה לאזורים גם של 1/7 וגם 1/4 בלחיצות עצבניות. ז"א שבעצם צריכת הדלק לפי המחשב קשורה ישירות למצב המצערת, לא?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אם לחשב לפי דלק/סל"ד אז נסיעה בהילוך שני חסכונית יותר מבחמישי. אם לחשב לפי דלק/מרחק אז נסיעה בהילוך חמישי יותר חסכונית.

:lol:

פורסם

תסלחו לי, אבל השאלה נראית לי לא רצינית.

קשה לדמיין אפשרות של נסיעה קבועה בשני הילוכים שונים כאלו (שני וחמישי) באותו סל"ד לאורך זמן.

אין מצב שהילוך שני באותו סל"ד לאורך זמן יהיה חסכוני מהילוך חמישי.

ברכב עם מחשב דרך ניתן לראות מייד כי הפער יכול להיות פי כמה. לא עשרות אחוזים, אלא בין פי 2 לפי 4.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
האם נסיעה בהילוך שני לדוגמה בסל"ד X

צורכת אותה כמות דלק כמו נסיעה על הילוך חמישי בסל"ד X ?

תודה לעונים...

הכל נורא פשוט, הנסיע בהילוך שני משמעותית חסכונית יותר, אבל רק אם מתייחסים לזמן ולא למרחק שאתה עובר. לדוגמה בהילוך שני ב2000 סל"ד הרכב צורך 5 ליטר לשעה, ובהילוך חמישי 10 ליטר לשעה, אבל בהילוך שני ב2000 סל"ד הרכב נוסע 20 קמ"ש, ובחמישי כבר 100 קמ"ש.

• תוכן חדש...