Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום ראשון האחרון נהגתי ברכבי (פיאט פונטו 2003) הרכב לא השמיע שום קול מוזר, ובערך בצהריים (לאחר שכבר נסעתי אתו די הרבה) התחיל להשמיע קול של חריקה, התקשרתי מיד בהולת אימה למוסכניק שלי (שהרכב היה אצלו ביום שישי ועבר טיפול), והוא אמר שכנראה נכנסתי בשלולית ואולי איזה אטם התרטב, ישר פתחתי מכסה מנוע, הכל היה יבש, המוסכניק אמר שאין מה לדאוג ואני יכולה להמשיך לנסוע בבטחה (בעבודתי אני כל היום על ההגה)

המשכתי לנסוע וקולות החריקה לא פסקו, ושמתי לב שהצליל מופעל כל פעם שאני לוחצת על הגז, החלטתי לנסות כמה שפחות ללחוץ על הגז עברתי לנתיב הימני, וכאשר ניסתי לתת גז- כבר לא יכולתי, הבנתי שהרכב מתכבה לי ולכן סטיתי לשוליים, כיבתי מנוע וכשניסתי להדליק אותו- הוא לא נדלק. לבסוף הזמנתי גרר.

במשך כל התחלת צלילי החריקות המד חום עלה, והגיע עד לשלשטרבע, אך לא לפס האדום (רצוי לציין שבד"כ המד חום מגיע עד לחצי) כשפתחתי להוסיף מים מזגתי כמעט מיכל שלם של מיים ירוקים! (אני מזכירה שהרכב היה בטיפול עשרת אלפים ביום שישי ושם דאגו שתהייה לו כמות תקינה של מיים)

השאלה שלי היא כזאת, מסיפורים של אחרים הבנתי שלפני שראש מנוע הולך, המנוע מזייף כחודש, ובמקרה שלי הרכב היה תקין ובמשך רבע שעה זייף עד שהוא שבת חיים... האם זה הגיוני?

האם היה ניתן לצפות את זה מראש?

פורסם

הרכב הקודם שלי היה פונטו 2000 1.1 וכן חודש בערך לפני הוא קצת קרטעה ויום אחד שמעתי רעש של דיזל מה מנוע ושלחצתי על הגז הרעש החמיר מיד נסעתי למוסך הוא פתח את הראש וראיתי שהבוכנה מעכה את הפלג והיה שם הרבה בלגן וזה נסיעה קצרה מאוד לא יותר מ 5דקות וזה די דומה למה שאתה מספר זה לא מחייב שהיה לך חודש של קרטועים זה יכול להיות שניקרע לך תלתל וזה לא צריך חודש.

הרכב היה מתחמם לך הרבה ?

פורסם

את אומרת שביום שישי הרכב עבר טיפול והוסיפו מים,

ניקוז אוויר עשו?

כמו כן, את טוענת שהוספת מיכל (ליטר? ג'ריקן?)

ללא ניקוז אוויר תקין, מערכת הקירור לא תעבוד באופן תקין

את בועות האוויר שבמערכת מנקזים, ובמקום שנוצר - ממלאים נוזל נוסף. (כמובן לא לשכוח להפעיל חימום, בכדי לנקז גם את רדיאטור החימום)

סיבה זו יכולה להיות גורם להתחממות הרכב.

M-TECH E46

פורסם

אז אצלי הרכב בכלל לא קרטע במשך חודש, (האמת שהוא בבעלותי קצת יותר מחודש) אני מאד ערנית לקולות של המנוע, והכל היה תקין לחלוטין עד שהתחיל הרעש מהגז, הרכב לא היה מתחמם בכלל, תמיד מגיע אך ורק עד לחצי (וכמו שאתה יודע בפונטו זה תקין לחלוטין) המוסכניק אמר שנשרף אטם.

הרכב היה בטיפול יום לפני הנסיעה המדוברת.

פורסם

אלי, אתה טוען שיכול להיות שעשו משהו לא תקין בטיפול? ממה שאני הבנתי הוא החליף פילטר שמן ופילטר אוויר, לצערי ביום של הנסיעה המדוברת לא בדקתי שמן מים- כי תיארתי לעצמי שהרכב עבר טיפול, ולכן אין טעם לבדוק בשבוע הקרוב. (חשיבה מטופשת ולא מומלצת)

כשקניתי את הרכב, הוא עבר בדיקה פיקס וגם בטיפול אמרתי למוסכניק לשים עיין שהכל בסדר.

אני לא יודעת על איזה אטם מדובר, זה המידע שהוא נתן לי טלפונית, מחר כשאני אקבל את הרכב (בתקווה שהוא יהיה מוכן)אני אדע את כל הפרטים.

פורסם

הכל בגדר יכול להיות,

המים היו חסרים, ולכן אין הרבה אפשרויות

או שהרכב מאבד מים, או שפשוט לא מילאו מספיק.

אישית? אני תמיד ממליץ לבדוק את מפלס המים (ולא רק) בימים שלאחר טיפול, עד שהמערכת תתנקז מאוויר לחלוטין.

M-TECH E46

פורסם

שבטיפול החליפו לך כמה דברים שאין קשר בשביל שיעשו לך משו במנוע זה צריך להיות מכון לא בגלל שהמוסכניק לא יודע מה הוא עושה יכול להיות שזה אחד מהאטמים של הבוכנה ורק שתדע לרכב הזה יש בלי מטורף זה לא רכב שבנוי לנסיעות אינטנסביות אז יכול להיות שכן משו מת ישר אחרי טיפול לפונטו לא חסר אני יכול לספר לך מיפו ועד הודעה חדש על דברים שקרו לי ברכב עד שנהייתי מוסכניק בעצמי ואני רציני זה לא נדיר בפיאט יום בהיר אחד בום משהו מת בלי קשר בלי אזהרות

ופעם הבאה תבדוק מה עושים לך במוסך וגם תעמוד לו על החיים שלו את זה שמשלם בסוך תבדוק אחרו כול מה שהוא אמר לך שהוא עשה לא משנה מי זה ולמה

פורסם

דבר ראשון אני בחורה. דבר שני, וואוווההה ספר לי על זה כמה בעיות יש לפונטו הזאתי, מבחורה שלא ידעה לפתוח מכסה מנוע הפכתי למוסכניקאית, וזה ממש לא נחמד.

אלי, אתה יכול להסביר לי קצת יותר על ניקוז אויר (סליחה על הבורות אבל איך זה קשור למים שאני ממלאה, או אמורה למלא..?)

פורסם

כאשר מרוקנים את הנוזל הקיים במערכת, וממלאים נוזל חדש (ולא משנה הסיבה להחלפת/ מילוי הנוזל)

ממלאים את המערכת, כאשר המים מגיעים עד הפקק, בפועל, הלולאה לא מלאה בכלל, חלק ניכר מהמערכת מלא באוויר ולא במים,

כאשר הרכב מונע, יהיה ניתן למלא עוד מים מהסיבה שהמשאבה מסחררת את המים (מזיזה אותם), חלק נוסף מהאוויר במערכת יוצא

חשוב להקפיד שהחימום ברכב יעבוד על מקסימום (ישנו רדיאטור נוסף האחראי על החימום ברכב, והוא מתחמם מאותו לופ)

לכן, גם אותם מעברים צריכים להיות "פתוחים" ולאפשר סירקולציה מלאה של המערכת.

כשהרכב מתחמם, ניתן להמשיך לנקז את האוויר שנשאר ע"י בורג ייעודי, התוצאה? קיטור שיוצא החוצה (כמובן, בזהירות עם האמצעים הדרושים במקרה הצורך)

לכל מוסכניק יש את השיטות שלו, ישנם כאלו שמשחררים את הבורג לחלוטין, ומפתח המילוי מחדירים בעזרת משאבה לחץ למערכת

(אוויר דחיס, נוזל לא),

למה חשוב לנקז אוויר?

המשאבה לא יכולה לסחרר אוויר, ולמעשה האוויר יהרוס אותה, בהמשך המנוע יתחמם והסוף ידוע לכולם.

אני מאמין שחיפוש יניב תוצאות נוספות ומפורטות יותר

אלי

M-TECH E46

פורסם

כאשר מרוקנים את הנוזל הקיים במערכת, וממלאים נוזל חדש (ולא משנה הסיבה להחלפת/ מילוי הנוזל)

ממלאים את המערכת, כאשר המים מגיעים עד הפקק, בפועל, הלולאה לא מלאה בכלל, חלק ניכר מהמערכת מלא באוויר ולא במים,

כאשר הרכב מונע, יהיה ניתן למלא עוד מים מהסיבה שהמשאבה מסחררת את המים (מזיזה אותם), חלק נוסף מהאוויר במערכת יוצא

חשוב להקפיד שהחימום ברכב יעבוד על מקסימום (ישנו רדיאטור נוסף האחראי על החימום ברכב, והוא מתחמם מאותו לופ)

לכן, גם אותם מעברים צריכים להיות "פתוחים" ולאפשר סירקולציה מלאה של המערכת.

כשהרכב מתחמם, ניתן להמשיך לנקז את האוויר שנשאר ע"י בורג ייעודי, התוצאה? קיטור שיוצא החוצה (כמובן, בזהירות עם האמצעים הדרושים במקרה הצורך)

לכל מוסכניק יש את השיטות שלו, ישנם כאלו שמשחררים את הבורג לחלוטין, ומפתח המילוי מחדירים בעזרת משאבה לחץ למערכת

(אוויר דחיס, נוזל לא),

למה חשוב לנקז אוויר?

המשאבה לא יכולה לסחרר אוויר, ולמעשה האוויר יהרוס אותה, בהמשך המנוע יתחמם והסוף ידוע לכולם.

אני מאמין שחיפוש יניב תוצאות נוספות ומפורטות יותר

אלי

לא צריך בכלל לחמם את הרכב יש לך שני פתחים לניקוז מניסיון שלי אפשר לנקז מהמנוע גם שהוא קר זה חוסך הרבה כוויות

פורסם

שאלה לפותחת השרשור:

איזה סוג מים היו ברדיאטור באוטו(לפני הטיפול)?

הסיבה שאני שואל את זה היא שבמנועים של פיאט יש למלא אך ורק נוזל קירור מסוג פאראפלו, שצבעו כחול או אדום והוא שומני במקצת.

במידה ומילאו כל סוג אחר של מים שלא מתאימים, סביר להניח שהנזק מגיע משם.

כמובן שהנזק לא נגרם מהיום למחר(כלומר לא קשור לטיפול האחרון), אלא זהו תהליך של שנים שהמים שאינם מתאימים למנוע מעכלים את המתכת ויוצרים קורוזיה,וכך נוצרים מעברים בראש מנוע, המים נעלמים והאוטו מתחמם וכו...

גם אצלי קרה אותו מקרה שקניתי פונטו שמילאו בה מים ירוקים, ואני לתומי חשבתי שזה תקין. לאחר חצי שנה עם הרכב

אכלתי אותה עם ראש מנוע...

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך, היא למצוא מוסך מקצועי שיבצע את העבודה, כי הפונטואים מאוד רגישים לטיפול קלוקל.

אני טיפלתי בזמנו במוסך שמשון ביהוד, ששם גם העבודה וגם השירות היו מעבר למצופה אך זה מתבטא במחירים יקרים.

תוספת קטנה:לגבי ניקוז האוויר, אם היו בעיות של אוויר במערכת היית רואה את ההתחממות מיד, ובנוסף היה אמור להיות כמו רעש של מים זורמים

כשאת נותנת גז(גם בסרט הזה הייתי).

בהצלחה

ולקחת הכל בקלות

איתי

• תוכן חדש...