Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בסוזוקי באלנו שאבא שלי רכש בזמנו (2001) הרכב היה אמור להגיע במקור עם גלגל רזרבי קטן, הוא ביקש מפורשות בסוכנות לקבל את הרכב עם גלגל רזרבי בגודל מלא וכך הוא קיבל אותו, והגלגל נכנס לשקע בול.

חכמה גדולה להשוות באלנו 2001 עם גלגלי 185/50/13 מצומקים, לרכב מודרני כמו האופל אסטרה עם 215/45/17. נראה אותך מכניס דבר כזה לבגאז' ועוד נשאר עם נפח מטען תחרותי בקטגוריה.

לאמי היה פאנצ'ר לפני כשבוע באופל, אני לא מצליח לדמיין אותה מוציאה צמיג כזה מהבגאז' בלי להזיז איזה חוליה.

אצלי יש גלגל חלופי בגודל מלא (205/45R16) וזה היה התנאי שלי לרכישת הרכב. לא מבין את האנשים שמוציאים רכב מהחברה ששילמו עליו מעל 100K ש"ח עם גלגל של אופניים בתא המטען - הגלגל הזה הוא סכנת נפשות מעל 80 קמ"ש וכן גם בסיבובים.

נכון, זו סכנה לסוע מעל 80 קמ"ש ולכן רשום זאת בכל מקום אפשרי - בספר רכב, על הגלגל עצמו, מה לא. אז נוסעים לא יותר מ-80 קמ"ש עד לתיקון הפאנצ'ר, אף אחד עוד לא מת מזה.

חוץ מזה, לא בקטע אישי, אבל ראיתי את זה חוזר כמה פעמים בהודעות שלך - אולי כדאי שתצא מהקיבעון?

זכור לי שויתרת על רכב בגלל שאין לו שעון חום אנלוגי. אולי תדרוש גם רכב עם מנואלה למקרה שהסטרטר ידפק, וצ'וק ידני למקרה שזה האוטומי ידפק?

תעשיית הרכב התקדמה, אפשר להתקדם איתה.

זיו.

עריכה אחרונה על ידי Ziv
  • תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין שום סיבה להעדיף ג'אנט ברזל בקוטר סטנדרטי על דונאט או ערכת ניפוח. הפחתת משקל ועוד מקום בבגאז' זה מעולה.

במיוחד כשהרכב מגיע עם חישוקי סגסוגת גדולים, זה מטומטם לדחוף לרכב עוד גלגל ברזל ענק עם צמיג במידה שונה.

המצב היחיד שלדעתי מצדיק 5 גלגלים בגודל מלא ברכב היא שכולם חישוקי סגסוגת מקוריים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חישוק סגסוגת חמישי מגדיל משמעותית את העלות - הוא יקר הרבה יותר מחישוק פלדה. חישוק פלדה נוסף מוסיף המון משקל ותופס מקום - מידות הצמיגים היום גדולות (מדי לטעמי, אבל לא אני מחליט ליצרני רכב, כמה שזה לא עצוב). דונאט זה פתרון לא רע בכלל, לא מבין מה הבעיה לנסוע 80 עד הפנצ'ריה הקרובה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש רכבים שמגיעים כך מהמפעל. לקנות בעצמך עוד חישוק מקורי ולהחליף את הדונאט זה מיותר.

פורסם

5 חישוקי סגסוגת מהמפעל?

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

חיובי. למשל a6. יכול להיות שזו אופציה בתשלום אבל זה קיים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

יקר ומיותר לדעתי, אבל תכל'ס - לא מאמין שהייתי מתאמץ לשנות את ההסדר המקורי של הרכב בעניין הגלגל החלופי. אולי הייתי מנסה לארגן דונאט מפירוקיה, בהנחה שיש מקום וטריי מסודר או עיגון מקורי. אם לא - מה שיש.

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה ברור. אבל נניח וקנית את הרכב מיד שניה עם 5 חישוקים קלים מקוריים, לא תחפש במיוחד דונאט ותזרוק את החישוק החמישי בבית. כמה כבר שוקל דונאט לעומת חישוק סגסוסת גדול?

פורסם

ברור שלא אחליף אם זה הסידור המקורי, כי לטעמי זה לא מספיק מצדיק את הטרחה וההבדל במשקל לא יהיה גדול מספיק במידה שתצדיק הקדשת זמן לזה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
חישוק סגסוגת חמישי מגדיל משמעותית את העלות - הוא יקר הרבה יותר מחישוק פלדה. חישוק פלדה נוסף מוסיף המון משקל ותופס מקום - מידות הצמיגים היום גדולות (מדי לטעמי, אבל לא אני מחליט ליצרני רכב, כמה שזה לא עצוב). דונאט זה פתרון לא רע בכלל, לא מבין מה הבעיה לנסוע 80 עד הפנצ'ריה הקרובה.

ולא לשכוח לנפח ל-60PSI ולבדוק כל כמה שבועות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יודע אם כל כמה שבועות, אבל כן בודק מדי פעם, יחד עם יתר הצמיגים. גם ברכב של אשתי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
יש רכבים שמגיעים כך מהמפעל. לקנות בעצמך עוד חישוק מקורי ולהחליף את הדונאט זה מיותר.

זו דעתך וזה מקובל

אני חושב על מקרה בו יש לי פנצ'ר ביום ראשון בערב. החלפתי גלגל, ומה אני אגיד לך- לא ממש בוער לי ללכת לתקן את הגלגל באמצע היום ואין לי חשק לנסוע לאוטו דיפו הקרוב לביתי ב19:00 בערב, ואני מעדיף לחכות ליום שישי. עד אז אני מעדיף לנסוע עם 4 גלגלים נורמלים (אפילו אם זה בלי ספייר :lol::oops:)

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• חברי המעגל הראשון
פורסם

היום המידה הממוצעת של גלגלים זה 15 - 16 אינץ'. זה סתם כבד להחזיק חתיכת ברזל כזו בתא המטען.

אם מדובר ברכב עבודה עוד אפשר להבין, אבל ברכב משפחתי רגיל אין סיבה לא לתקן את הפנצ'ר בהקדם האפשרי חוץ מעצלנות.

לפחות אתה עצלן אחראי, יש כאלה שגם על הדונאט נוסעים כאילו זה גלגל רגיל.

• תוכן חדש...