Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כרגע שתי הצעות שאיני סגור על מה ללכת

1. גולף 1999 אוטומט בייסיק 2 80000 ק"מ רוצים עליה 34k

2. גולף 2001 2300 v5 אוטומט,2 160000, 33k מחירון 47k (בערך)

בעל הv5 טוען שהמחיר עקב טיסה לחו"ל

בעלת הבייסיק בת 50 ונשמעת אמינה

מה עדיף עסקה מפוקפקת של v5 או משהו בטוח אבל פשוט?

זה באמת נכון שהבייסיק עגלה?, מנסיעה עירונית וקצרה זה לא נראה כך, יש בה כמה דגמים עם כוחות סוס שונים?

פורסם
יש לי כרגע שתי הצעות שאיני סגור על מה ללכת

1. גולף 1999 אוטומט בייסיק 2 80000 ק"מ רוצים עליה 34k

2. גולף 2001 2300 v5 אוטומט,2 160000, 33k מחירון 47k (בערך)

בעל הv5 טוען שהמחיר עקב טיסה לחו"ל

בעלת הבייסיק בת 50 ונשמעת אמינה

מה עדיף עסקה מפוקפקת של v5 או משהו בטוח אבל פשוט?

זה באמת נכון שהבייסיק עגלה?, מנסיעה עירונית וקצרה זה לא נראה כך, יש בה כמה דגמים עם כוחות סוס שונים?

גולף 99' בייסיק:

בייסיק זאת רק רמת גימור (כמה כריות אוויר, אין משענת יד - בקיצור שטויות). מה שכן חשוב זה המנוע, 1600 מהדגם הזה + תיבה אוטומטית יוצר רכב די עצלן אבל בהחלט סוחב.

+ חסכוני יותר.

+ רק 80 אלף ק"מ.

+ עסקה הגיונית הנשמעת על פניה כטובה ולא כתרמית.

- מרגיש כבד אבל בהחלט נוסע.

גולף V5:

כנראה שמגיעה עם רמת האבזור הכי גבוהה (4 כריות אוויר, בקרת אקלים - ושוב, שטויות). מה שכן משמעותי זה המנוע החזק בעל נפח של 2300 אם אני לא טועה - שים לב הרכב יסע מהר יותר אבל ישתה דלק בכמות מאוד מכובדת.

מבחינת המחיר, נשמע מחשיד, לבדוק ב-7 עיניים.

+ מנוע חזק מושך מצוין.

- 160 אלף ק"מ זה לא קצת, במיוחד בהשוואה לרק 80 אלף.

- שותה דלק

- עסקה שנשמעת מאוד מפוקפקת (אבל לך תדע יכול להיות שהכל בסדר)

אם הבחירה היא רק בין 2 הרכבים ורק על פי הנתונים הנ"ל, הייתי הולך על ה-1600.

שים לב שחשוב מאוד גם להתחשב במצב הרכב.

נ.ב.

אל תתפתה לעסקת בזק כמו למשל: "מחר אני עוזב לחו"ל וחייב למכור היום". גם אם זה אומר שתפסיד רכב טוב.

Bimmer

פורסם

למה אתה נעול על גולף? דור 4 זה הדור הפחות מוצלח של גולף והרבה רכבים אחרים בשנתונים האלה עדיפים עליו.

ועצה כללית, רכב לא קונים בדחיפות, הסבלנות משתלמת.

פורסם

גולף דור 4 זה לא רכב מוצלח?

אתה ממאדים או משהו?

אגב אנג'ל נפח המנוע לא קשור לרמת האבזור.

הגולף הגיע בשלל מנועים:

1400 1600 1800 2000 2300 V5

לכל נפח מנוע ניתן היה להתאים רמת אבזור שונה.

Bimmer

פורסם

אנשים בוחרים בגולף בגלל שבד"כ היא הכי טובה בין המשפחתיות הקומפקטיות, בגולף דור 4 זה לא היה המצב, ולשלם על רכב כזה בן 12 מרמת גימור בסיסת 34K זו לא עסקה מוצלחת לדעתי.

פורסם

אני נוטה להסכים עם דבריך broshm, אגב אני ממהר בגלל הגברת עם ה1600 הרכב שמור לי עד מחר יש קונים אחרים שלוחצים, מהv5 אני פחות לחוץ.

מה שכתבת בסוף (אבל לך תדע יכול להיות שהכל בסדר) האפשרות שהכל בסדר מתסכלת אותי.

פורסם

80 אלף ק"מ זה נדיר מאוד לרכב בן כמעט 12.

אם הרכב במצב טוב והבדיקות נקיות אל תחשוב יותר מדי.

אין שום צורך במנוע V5 כדי להגיע מהעבודה וחזרה. שלא נדבר על הדלק.

קפוץ למוסך רון:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=304784&highlight=%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%9A+%D7%A8%D7%95%D7%9F+%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%94

ברגע שהוא יבדוק את הרכב ויאשר אותו אתה יכול להיות רגוע - רק תבצע בדיקת שלדה וזהו.

Bimmer

פורסם

גולף 4 לא כזה מוצלח כמו שמספרים,אבל אם צריך לבחור בין השנים זה פשוט

קח את הגולף 1999,תתרחק מהV5 כמו ממגפה

מה לגבי הסטורית טיפולים לגולף 1999?יש דבר כזה?

קח את האוטו לבדיקה,אתה יכול גם לעשות בדיקה אצל רון או בדיקה מקדימה או הערכת מחיר לגבי כמה יעלו הליקויים

פורסם

בכללי מסכים אם מה ש- broshm כתב.

ה-v5 מאובזרת יותר ומהנה יותר (הייתה לי אחת 2002) אבל היא יקרה יותר לאחזקה לדוגמא: דלק , ביטוח וגם בטיפולים למרות שזה כמעט אותו רכב.

הבעיה הגדולה בV5 היא הגיר שלו , יותר נכון הגיר מול המנוע וזה מינוס רציני בעיקר ברכבים שעברו קילומטראז רב.

בכללי אני ממליץ בחום שתבחר באופציה הראשונה ואל תאמין לסיפורים של מוכרים.

כמובן שתבצע בדיקה לכל רכב ולא משנה במי בחרת.

אם אתה מחפש רכב שיתן יותר "ריגוש" ואתה נעול על הגולף mk4 תחפש gti או לפחות מנוע 2000 סמ"ק ידני, ואם אין לך את החיידק אז ה1600 יספיק לך (יש לחברה שלי אחת כזאת)

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

לדעתי (ובתור בעל גולף 4 בעבר) - עזוב את ה-V5. זו הגולף הפחות מוצלחת אם אתה מתעקש על גולף.

אני חולק על דעת כמה מחבריי - לא כל הגולפים מדור 4 הם עתירי בעיות, לא לכולם החלונות נופלים והגירים שובקי חיים (הרי כאן בחלק מהפורומים, בדר"כ הטכני, יכתבו מי שיש להם בעיות ברכב, אז זה הרושם שמצטבר, אבל לא תמיד).

הגולף 1.6 - יש לה נתוני פתיחה טובים (לזו שמוצעת לך). קח אותה לבדיקה במוסך רון, וגם לבדיקת שלדה.

alfa 156 2.5.

פורסם

גולף V5:

כנראה שמגיעה עם רמת האבזור הכי גבוהה (4 כריות אוויר, בקרת אקלים - ושוב, שטויות). מה שכן משמעותי זה המנוע החזק בעל נפח של 2300 אם אני לא טועה - שים לב הרכב יסע מהר יותר אבל ישתה דלק בכמות מאוד מכובדת.

מבחינת המחיר, נשמע מחשיד, לבדוק ב-7 עיניים.

+ מנוע חזק מושך מצוין.

- 160 אלף ק"מ זה לא קצת, במיוחד בהשוואה לרק 80 אלף.

- שותה דלק

- עסקה שנשמעת מאוד מפוקפקת (אבל לך תדע יכול להיות שהכל בסדר)

בקשר לצריכת דלק אני לא מסכים איתך בתור בעלים של גולף V5. הרכב ברשותי חצי שנה, עשיתי מדידה ובמעורב יוצא לי 1 ל-11, במקרה הגרוע ביותר היה לי 1 ל-9 עם מזגן והרבה נסיעות בעיר ופקק. מבחינתי הרכב מאוד חסכוני. הצריכה מתחילה להיות משמעותית בנסיעה בעיר או בפקקים.

160K ק"מ? האוטו שלי עבר 194K ק"מ ומרגיש מעולה. אני מאוד מרוצה מהמנוע, מושך מעולה, חסכוני בדלק ומאוד גמיש. תמיד יש כוח זמין בכל טווח העבודה (1500 עד 5500 סל"ד עקומת מומנט טובה), עוקף בלי להוריד הילוכים. קילומטרז' זה רחוק מאוד מלהיות הכל. אין סיבה שרכב המטופל היטב לא יעבור את 300K ק"מ. בינתיים גולף V5 הרכב הכי אמין שהיה לי אי פעם. צריכת השמן אצלי כ-250 מילי ליטר ל-3000ק"מ או אולי אפילו פחות מזה.

לדעתי (ובתור בעל גולף 4 בעבר) - עזוב את ה-V5. זו הגולף הפחות מוצלחת אם אתה מתעקש על גולף.

ידידי, היה לך ניסיון רע עם V5? אתה יכול להסביר לי בבקשה במה בדיוק המנוע הזה לא מוצלח? בגלל עלוית ייצור גבוהות הפסיקו לייצר אותו, אבל זה לא ממש אמור לעניין את הקונה, פשוט אותם נתונים אפשר לקבל למשל ממנוע 1.8 טורבו.

הוא לא מוצלח בגלל שיש לו עקומת מומנט מעולה, שהוא גמיש, חסכוני ואמין? אולי הוא לא מוצלח בגלל שיש לו שרשרת טיימינג במקום "גומייה" (חגורה) כי לא צריך להחליף אותה כל 3 שנים ולחשוש ש"הגומייה" תיקרע? לא לא מוצלח בגלל שהוא שקט יותר ממנועי 1.6 ו-2.0? כל אלה יתרונות שלו. אני חושב שבגלל דברים האלה הוא דווקא מוצלח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...