Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קספר, כמובן שקניתי מזגן רגיל ולא מיני מרכזי. לא התלוננתי על ההבדלים במחירים אלא ציינתי שלמרות שהמזגן שקניתי היה זול כמעט פי 2 מהמתחרים שלו הוא עדיין הגיע עם 3 שנות אחריות מלאה.

הדעה שלי שונה משלך וגם כשאני אלך לקנות מוצרים לדירה שלי לא תמצא אותי מוציא סכומים מטורפים על "מותגים".

ההורים שלי עשו כבר את הטעות הזו ומשלמים על זה ביוקר (מקרר ב-12K ש"ח שרק עושה תקלות, מכונת כביסה "גרמנית" שעברה כבר 3 ביקורי טכנאי ב-5 שנים וכו').

אני דוגל בקניה של מוצרים זולים עם מקסימום אחריות, שיחזיקו את המינימום של המינימום (3-5 שנים שנים), כל דקה שהם מחזיקים מתום תקופת האחריות מבחינתי זה נס. בתקלה הראשונה אני בועט החוצה וקונה חדש.

אבזרתי דירת 2 חדרים בפחות מ-10K ש"ח ולא התפשרתי על יד שניה (מקרר, מכונת כביסה, ארון 5 דלתות, ספה, שידה, מזגן, מאוורר תקרה, מדפים ושולחן לסלון). כאשר אנשים אחרים שאני מכיר הוציאו 20K ש"ח רק על מקרר, מכונת כביסה, מזגן וארון.

ד"א, ברור לי שהמצב שלך הרבה יותר מורכב מכיוון שהמזגן שלך "תקוע" בתוך הקיר לא ניתן לבעוט החוצה בקלות כמו מכונת כביסה. אבל גם פה הדיעה שלנו כנראה שונה, אני הייתי מפצל את הבית ל-3 איזורים ומתקין מזגן נפרד לכל איזור. אני עדיין לא שמעתי על אנשים בחרו באופציה הזו והתאכזבו אבל מצד שני שמעתי הרבה אנשים עם מיני מרכזי ששילמו סכומי מטורפים על תיקון המזגן וגם משלמים הרבה כסף על החשמל.

לסיכום חשוב לי לציין שאני לא טוען שהדרך שלי היא הכי טובה, כל אחד בוחר במה שטוב לו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
למה לאלקטרה לשים אותו אם אפשר להסתדר בלעדיו? כי את המזגנים של אלקטרה לא מתקינים בהכרח רק המתקינים המוכשרים של אלקטרה (בהנחה שכולם כאלה), אלא גם מתקינים פרטיים רבים.

אישית נחשפתי למדחס מזגן ששבק עקב היפוך שתי פזות - חשמלאי בחש בלוח הראשי מסיבות מסוימות והפך בלוח שתי פזות. לא קרה בזמן התקנה, ובכל זאת.

עדיף שיהיה מעגל הגנה.

יוסי

פורסם
אבל גם פה הדיעה שלנו כנראה שונה, אני הייתי מפצל את הבית ל-3 איזורים ומתקין מזגן נפרד לכל איזור. אני עדיין לא שמעתי על אנשים בחרו באופציה הזו והתאכזבו אבל מצד שני שמעתי הרבה אנשים עם מיני מרכזי ששילמו סכומי מטורפים על תיקון המזגן וגם משלמים הרבה כסף על החשמל.

לסיכום חשוב לי לציין שאני לא טוען שהדרך שלי היא הכי טובה, כל אחד בוחר במה שטוב לו.

ה"אופנה" של המזגנים המיני-מרכזיים קיבלה תאוצה רק בגלל שהקבלנים, בבנייני דירות חדשים, מתכננים מרפסות שירות עם מעט מידי מקום - וגם כאשר יש מקום הם עדיין מגבילים את המיקום של המזגנים (המנועים\מדחסים) לכל מיני "חורים" אחרים בבניין (האופציות מגוונות להחריד ככל העולה על דעתך).

בגדול, אם אתה מספיק חזק בשביל להתעקש ולחפש פתרונות, ברוב מסתורי הכביסה ניתן למקם (על הדפנות) אפילו 4 מדחסים של מזגנים קטנים (2 בכל דופן, אחד מעל השני או אחד ליד השני - תלוי במידות המסתור כביסה, עם מספיק מקום לתת שירות), שלא לדבר על זה שהם פשוט לא מרעישים - כך שלא מדובר כאן על פשרה שתיפגע באיכות החיים של השכנים או שלך. מה שכן, זה מצריך תכנון מקדים לצנרת וכמובן לקחת בחשבון שאם היא ארוכה אז ממליצים "לשדרג" את עוצמת המזגן מעלה (נניח, אם רצית לשים 1 כ"ס, אז כדאי לשים 1.25 כ"ס) אך כיום לא מדובר בהוצאה קריטית כי היום ההבדל בין מזגן 1 כ"ס ל 1.25 זה עניין של 200-400 שח ליחידה. יש לציין כי יעילות המזגנים החדשים מצויינת גם כאשר הצנרת יחסית ארוכה והשדרוג בעוצמה לא תמיד הכרחי; לראיה, יש לי בבית מזגן 8000BTU (מוגדר כ 0.8 כ"ס) עם 11 מטר צנרת שעובד מעולה בחימום וקירור על חדר של 10.5 מ"ר (עם חלון סטנדרטי אחד של כ-1 מ"ר לכיוון מערב, בדירה בקומה אמצעית [לא ראשונה ולא אחרונה]).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אני מסכים עם כל מילה ורק אוסיף שכיום אפשר לחבר אפילו 3 יחידות פנימיות על אותה יחידה חיצונית (בעבר היה ניתן רק 2). בבית הקודם שלנו (לפני 10 שנים) היתה יחידה מפוצלת ל-2 והיא יכלה לעבוד כשצד אחד על קירור והשני על חימום, מה שאומר שאין שום הגבלה בבחירה באופציה הזו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
איציק, אני מסכים עם כל מילה ורק אוסיף שכיום אפשר לחבר אפילו 3 יחידות פנימיות על אותה יחידה חיצונית (בעבר היה ניתן רק 2). בבית הקודם שלנו (לפני 10 שנים) היתה יחידה מפוצלת ל-2 והיא יכלה לעבוד כשצד אחד על קירור והשני על חימום, מה שאומר שאין שום הגבלה בבחירה באופציה הזו.

יחידה מפוצלת בה ניתן להפעיל כל יחידה פנימית בנפרד - למשל אחת לחימום ואחת לקירור - הייתה קיימת לפני עשרות שנים, דו-מזגן של תדיראן, אבל שם היה מדובר בשני מדחסים ושני מעבים נפרדים שרק חלקו קופסא חיצונית משותפת, כשרק המאוורר החיצוני היה משותף (הופעל ע"י ממסר דו-קוטבי). העסק אכן פעל היטב וחי שנים.

היה גם איזה ניסיון נפל להושיב 4 מדחסים באריזה משותפת שנכשל בגלל לחצי ראש חריגים במדחסים (קירור לא מספיק), וה'מציאה' נעלמה מהשוק.

יחידות מרובות מאיידים מודרניות (כמה יחידות פנים על מדחס משותף יחיד) נמכרות בעולם וגם בארץ (למשל מתוצרת דאייקין) אבל אני חושב שבהן אין אפשרות לחמם ולקרר בו זמנית.

מצד שני מדובר כאן בניהול חכם ויעיל, ובמעבה גדול המתאים להספק המכסימלי כך שבהספק חלקי הנצילות בשמיים ויש חיסכון בחשמל. רק היות ואין ארוחות חינם, היחידות האלה יקרות ומסובכות לתיקון, ומצריכות מומחה ולא חאפר.

יוסי

פורסם
יחידה מפוצלת בה ניתן להפעיל כל יחידה פנימית בנפרד - למשל אחת לחימום ואחת לקירור - הייתה קיימת לפני עשרות שנים, דו-מזגן של תדיראן, אבל שם היה מדובר בשני מדחסים ושני מעבים נפרדים שרק חלקו קופסא חיצונית משותפת, כשרק המאוורר החיצוני היה משותף (הופעל ע"י ממסר דו-קוטבי). העסק אכן פעל היטב וחי שנים.

אלו אכן היו יחידות מצויינות כי.... הן היו יחידות נפרדות לחלוטין שפשוט הורכבו באותה הקופסא עם מנוע מאוורר משותף. סוד הקסם, כמו תמיד, הוא הפשטות.

היה גם איזה ניסיון נפל להושיב 4 מדחסים באריזה משותפת שנכשל בגלל לחצי ראש חריגים במדחסים (קירור לא מספיק), וה'מציאה' נעלמה מהשוק.

יחידות מרובות מאיידים מודרניות (כמה יחידות פנים על מדחס משותף יחיד) נמכרות בעולם וגם בארץ (למשל מתוצרת דאייקין) אבל אני חושב שבהן אין אפשרות לחמם ולקרר בו זמנית.

מצד שני מדובר כאן בניהול חכם ויעיל, ובמעבה גדול המתאים להספק המכסימלי כך שבהספק חלקי הנצילות בשמיים ויש חיסכון בחשמל. רק היות ואין ארוחות חינם, היחידות האלה יקרות ומסובכות לתיקון, ומצריכות מומחה ולא חאפר.

כל הפתרונות האלו הם לא יותר מקומבינה שלא חוסכת בכסף ולא בנעליים.

היחידות המשותפות הללו מאוד כבדות עד כדי כך שלעיתים צריך מנוף על מנת למקם אותן (לא פשוט להרים מנוע של 80-100 קילו, ואף יותר, למקומות מסויימים עם גישה מחורבנת) ושלא לדבר על התיקונים ועלויות הרכישה שלא זולות במיוחד. בגדול גם אסור למקם אותן על גישטל אלא רק על הרצפה עם הגבהה מסויימת (כל מקרה לגופו) כי בגלל שהן מאוד גבוהות (וגם מאוד כבדות) יש סיכון בלהציב אותן במקומות גבוהים ומסוכנים (שוב, זה גם בעיה למקם כזה דבר מחוץ לחלון כי לא תמיד אפשר).

הדבר האמיתי למי שרוצה לחסוך ולשים יחידה אחת זה להשתמש במזגן אינוורטר. גם כאן יש בעיה של עלויות אבל לפחות החיסכון בכסף הוא משמעותי (למרות שיקח לך שנים על גבי שנים בשביל להחזיר את ההשקעה) והפעולה של המדחס בכניסה לעבודה היא רכה מאוד.

נכון להיום בהתחשב בעלויות מזגני אינוורטר, מי שמחפש את החיסכון בעלויות רכישה וחיסכון משמעותי בחשמל, אין עדיין תחליף למזגנים קטנים (אחד לכל חדר).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
קספר, כמובן שקניתי מזגן רגיל ולא מיני מרכזי. לא התלוננתי על ההבדלים במחירים אלא ציינתי שלמרות שהמזגן שקניתי היה זול כמעט פי 2 מהמתחרים שלו הוא עדיין הגיע עם 3 שנות אחריות מלאה.

הדעה שלי שונה משלך וגם כשאני אלך לקנות מוצרים לדירה שלי לא תמצא אותי מוציא סכומים מטורפים על "מותגים".

ההורים שלי עשו כבר את הטעות הזו ומשלמים על זה ביוקר (מקרר ב-12K ש"ח שרק עושה תקלות, מכונת כביסה "גרמנית" שעברה כבר 3 ביקורי טכנאי ב-5 שנים וכו').

אני דוגל בקניה של מוצרים זולים עם מקסימום אחריות, שיחזיקו את המינימום של המינימום (3-5 שנים שנים), כל דקה שהם מחזיקים מתום תקופת האחריות מבחינתי זה נס. בתקלה הראשונה אני בועט החוצה וקונה חדש.

אבזרתי דירת 2 חדרים בפחות מ-10K ש"ח ולא התפשרתי על יד שניה (מקרר, מכונת כביסה, ארון 5 דלתות, ספה, שידה, מזגן, מאוורר תקרה, מדפים ושולחן לסלון). כאשר אנשים אחרים שאני מכיר הוציאו 20K ש"ח רק על מקרר, מכונת כביסה, מזגן וארון.

ד"א, ברור לי שהמצב שלך הרבה יותר מורכב מכיוון שהמזגן שלך "תקוע" בתוך הקיר לא ניתן לבעוט החוצה בקלות כמו מכונת כביסה. אבל גם פה הדיעה שלנו כנראה שונה, אני הייתי מפצל את הבית ל-3 איזורים ומתקין מזגן נפרד לכל איזור. אני עדיין לא שמעתי על אנשים בחרו באופציה הזו והתאכזבו אבל מצד שני שמעתי הרבה אנשים עם מיני מרכזי ששילמו סכומי מטורפים על תיקון המזגן וגם משלמים הרבה כסף על החשמל.

כשתצטרך לאבזר דירה שלך שבה אתה כנראה תגור כמה שנים טובות אתה תסתכל על דברים אחרת. הריהוט שתקנה יהיה שונה ויותר מותאם אישית או איכותי. גם אני ואישתי (אז חברה שלי) גרנו בשכירות הריהוט היה זול יותר (הרבה מאיקאה) והיינו הרבה פחות בררניים. כשאתה בא לאבזר דירה שלך כשאתה נשוי זה אחרת כי אתה מחפש להשקיע במשהו טוב שיחזיק.

במוצרי חשמל אפשר לחסוך במוצרים בהתאם לרמת החיוניות או המורכבות בהחלפתם. כל מזגן די מסובך להחליף על אחת כמה וכמה מזגן מיני מרכזי שבו הנמכת הגבס סוגרת עליו וכדי להחליף יחידה פנימית שלמה צריך לפרק תקרת גבס. מקרר זה מוצר חיוני שאם הוא מתקלקל הרבה פעמים זה הורס אוכל ודי מגביל את החיים (כנ"ל מכונת כביסה) ושם כן הייתי משקיע (ואכן השקעתי). מדיח כלים לדוגמא זה משהו שלא חייבים להשקיע בו יותר מדי כי החלפתו פשוטה וחיוניתו נמוכה, יש כמובן שיקולים נוספים ללמה להשקיע במוצר יקר (למשל אצלי- עיצוב...רצינו מדיח אינטגרלי מלא ונסתר מהעין).

ה"אופנה" של המזגנים המיני-מרכזיים קיבלה תאוצה רק בגלל שהקבלנים, בבנייני דירות חדשים, מתכננים מרפסות שירות עם מעט מידי מקום - וגם כאשר יש מקום הם עדיין מגבילים את המיקום של המזגנים (המנועים\מדחסים) לכל מיני "חורים" אחרים בבניין (האופציות מגוונות להחריד ככל העולה על דעתך).

בגדול, אם אתה מספיק חזק בשביל להתעקש ולחפש פתרונות, ברוב מסתורי הכביסה ניתן למקם (על הדפנות) אפילו 4 מדחסים של מזגנים קטנים (2 בכל דופן, אחד מעל השני או אחד ליד השני - תלוי במידות המסתור כביסה, עם מספיק מקום לתת שירות), שלא לדבר על זה שהם פשוט לא מרעישים - כך שלא מדובר כאן על פשרה שתיפגע באיכות החיים של השכנים או שלך. מה שכן, זה מצריך תכנון מקדים לצנרת וכמובן לקחת בחשבון שאם היא ארוכה אז ממליצים "לשדרג" את עוצמת המזגן מעלה (נניח, אם רצית לשים 1 כ"ס, אז כדאי לשים 1.25 כ"ס) אך כיום לא מדובר בהוצאה קריטית כי היום ההבדל בין מזגן 1 כ"ס ל 1.25 זה עניין של 200-400 שח ליחידה. יש לציין כי יעילות המזגנים החדשים מצויינת גם כאשר הצנרת יחסית ארוכה והשדרוג בעוצמה לא תמיד הכרחי; לראיה, יש לי בבית מזגן 8000BTU (מוגדר כ 0.8 כ"ס) עם 11 מטר צנרת שעובד מעולה בחימום וקירור על חדר של 10.5 מ"ר (עם חלון סטנדרטי אחד של כ-1 מ"ר לכיוון מערב, בדירה בקומה אמצעית [לא ראשונה ולא אחרונה]).

איציק

איציק, את הדעה שלך לגבי צורת מיזוג הבית אני מכיר משרשורים קודמים ויש בה הגיון (וגם כאב ראש ומקום שאין בכל מקום). דווקא היום כשיש לי תינוקת בבית אני מעריך את העובדה שכשהמזגן דולק כל הבית ממוזג בבת אחת. כך גם הסלון, המסדרון והחדר של הילדה מחומם וזה מעולה לפני ואחרי מקלחת. לפי השיטה שלך הייתי צריך להפעיל שני מזגנים בשביל זה וזה פחות נוח. מי שמדליק מזגן 24/7 ואוהב גם לישון עם מזגן אז השיטה שלך רלבנטית יותר עבורו וגם חוסכת כסף, מי שמדליק מזגן לעיתים רחוקות כמוני יכול להנות בשקט ממיזוג מרכזי.

אגב, אני חושב שמזגן עילי קטן בכל חדר זה פשוט מכוער.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

איציק, את הדעה שלך לגבי צורת מיזוג הבית אני מכיר משרשורים קודמים ויש בה הגיון (וגם כאב ראש ומקום שאין בכל מקום). דווקא היום כשיש לי תינוקת בבית אני מעריך את העובדה שכשהמזגן דולק כל הבית ממוזג בבת אחת. כך גם הסלון, המסדרון והחדר של הילדה מחומם וזה מעולה לפני ואחרי מקלחת. לפי השיטה שלך הייתי צריך להפעיל שני מזגנים בשביל זה וזה פחות נוח. מי שמדליק מזגן 24/7 ואוהב גם לישון עם מזגן אז השיטה שלך רלבנטית יותר עבורו וגם חוסכת כסף, מי שמדליק מזגן לעיתים רחוקות כמוני יכול להנות בשקט ממיזוג מרכזי.

אגב, אני חושב שמזגן עילי קטן בכל חדר זה פשוט מכוער.

אכן, זו דעתי. אני גם חושב שמיזוג אויר כיום הוא לא ממש מותרות אלא דבר שהוא מוגדר כמעט כ"הכרחי" בקיץ וגם בחורף. החיסכון (במיוחד בחורף) בעלות החימום הוא משמעותית ביחס לאופציות אחרות - ועל הקיץ אין מה לדבר בכלל, האקלים לא בדיוק משתבח מיום ליום. לכן, במיוחד כאשר קונים דירה חדשה או חושבים להשתקע בדירה מסויימת להרבה זמן - ויש משמעות (לאורך זמן) לעלויות של חימום וקירור הבית, אני ממליץ ללכת על האופציה של מזגן לכל חדר - אם קיימת האפשרות כמובן (פיזית).

בעניין ההפעלה של שני מזגנים ושזה "פחות נוח" - תעשה לי טובה, ללחוץ על עוד כפתור בשלט נוסף לא הרג אף אחד.

בעניין האסטטיקה והיופי - אתה חושב שמזגן בכל חדר זה מכוער, אני חושב שלא. יש היום מגוון עצום של מזגנים קטנים, מעוצבים יפה, שקטים ויעילים. יתרון נוסף למזגנים קטנים הוא שבחלק מהמקרים תוכל לקנות מזגן עם אחריות ל-3 שנים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...