Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כן אוהב , לא אוהב, זאת לא השאלה. בטווח מחירים שכתבת, הרכב הכי טוב והתמורה הכי טובה תמצא בסופרב:

- מנוע חזק וחסכוני. יותר מהירה מהמאליבו 0-100 וגם סופית, צריכת דלק טובה ב- 30%

- אבזור, הרבה יותר מהמאליבו וכל רכב אחר שהוזכר כאן

- מרחב פנימי, הכי נוחה ומרווחת גם לנהג וגם לנוסעים מאחור.

הסקודה לוקחת בגדול.

לא אוהב, אל תקנה. זה לא משנה את העובדות.

איזה עובדות בדיוק זה לא משנה?

המאליבו 3.5 ליטר הרבה יותר חזקה והרבה יותר נוחה. בנסיעות מנהלתיות ההבדלים בצריכת הדלק הרבה יותר קטנים ממה שקבעת.

שלא תבין לא נכון, הסופרב אוטו מצויין אבל לא נוח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כן אוהב , לא אוהב, זאת לא השאלה. בטווח מחירים שכתבת, הרכב הכי טוב והתמורה הכי טובה תמצא בסופרב:

בגדול אתה כנראה צודק.

- מנוע חזק וחסכוני. יותר מהירה מהמאליבו 0-100 וגם סופית, צריכת דלק טובה ב- 30%

יותר מהירה אתה מדבר על המאליבו 2.4 כן? כי הסופרב בוודאי לא חזקה יותר מהמאליבו V6 (תבדוק ערכי מומנט והספק...). מבחני 0-100 זה לא המדד היחיד כדי לבדוק איזה רכב יותר חזק ואני מקווה שאתה מסכים איתי שלמהירות סופית כמעט ואין משמעות ביומיום. חוץ מזה יש רכבים שמוגבלים, למשל הרכב שלי מוגבל ל 180, אלקטרונית... יש אנשים שחושבים (ומישהו גם התווכח איתי על זה כאן בפורום...) שזה אומר שהוא חלש יותר מרכבי "מנהלים" מנוע 2 ודומיו, לא מבין איזה משמעות יש ביומיום למהירות מעל 180, מה אתם באמת נוסעים כזה מהר?

צריכת דלק טובה ב 30% - אתה מדבר אולי על המאליבו V6, דגם ה 2.4 לא שונה בהרבה מכל השאר מבחינת צריכת דלק ולפי מה ששמעתי גם הסופרב לא כזו חסכונית, לטורבו יש מחיר...

- אבזור, הרבה יותר מהמאליבו וכל רכב אחר שהוזכר כאן

לא מתווכח. מצד שני אבזור זה לא הכל בחיים... יש עוד דברים חשובים כמו למשל איכות הרכבה... הרכבה אמריקאית לדעתי לא רואה ממטר שום רכב מלבד רכבי יוקרה ,אודי, במוו מרצדס ושות'... לא VW לא סקודה ולא סיאט ובוודאי שלא יפניות, באמריקאית דלת זו דלת וחלון זה חלון, הבן אדם שעשה לי חלונות שחורים מאחורה אמר שהוא בחיים לא ראה כזאת גומיה לחלון... מרגישים את זה באמריקאית כמעט בכל מקום ברכב, דברים לא מתפרקים או מקרקשים. יעידו על כך עשרות לומינות ומאליבו משנות ה 90 שנראות בפנים כמו חדשות ביחס לרכבים אחרים מתקופה דומה.

- מרחב פנימי, הכי נוחה ומרווחת גם לנהג וגם לנוסעים מאחור.

מרחב פנימי - לא יודע, צריך למדוד. את האמת לא כל-כך מכיר את המאליבו החדשה מבחינת מרווח פנים, הקודמת (2005-2007) דווקא דיי מרווחת, ראיתי גם את הסופרב מבפנים וקשה לי לומר שיש הבדל גדול.

נוחות - הצחקת אותי, אל תגזים. מבחינת נוחות לא חושב שיש מתחרה למאליבו בקבוצה, גם לא ה C5 או המונדיאו, בוודאי שלא הסופרב.

הסקודה לוקחת בגדול.

לא אוהב, אל תקנה. זה לא משנה את העובדות.

אמרתי מראש הסופרב רכב מעולה ואכן נחשב למוצלח ביותר בקבוצה אבל המחיר של הסופרב גבוה יותר מהמאליבו, משמעותית אם אינני טועה (7-8%?) וזה גם שיקול.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
בגדול אתה כנראה צודק.

יותר מהירה אתה מדבר על המאליבו 2.4 כן? כי הסופרב בוודאי לא חזקה יותר מהמאליבו V6 (תבדוק ערכי מומנט והספק...). מבחני 0-100 זה לא המדד היחיד כדי לבדוק איזה רכב יותר חזק ואני מקווה שאתה מסכים איתי שלמהירות סופית כמעט ואין משמעות ביומיום. חוץ מזה יש רכבים שמוגבלים, למשל הרכב שלי מוגבל ל 180, אלקטרונית... יש אנשים שחושבים (ומישהו גם התווכח איתי על זה כאן בפורום...) שזה אומר שהוא חלש יותר מרכבי "מנהלים" מנוע 2 ודומיו, לא מבין איזה משמעות יש ביומיום למהירות מעל 180, מה אתם באמת נוסעים כזה מהר?

צריכת דלק טובה ב 30% - אתה מדבר אולי על המאליבו V6, דגם ה 2.4 לא שונה בהרבה מכל השאר מבחינת צריכת דלק ולפי מה ששמעתי גם הסופרב לא כזו חסכונית, לטורבו יש מחיר...

(תחליט למי אתה משווה אותה 2.4 או ?3.5,מעבר למספרים על הנייר ישנם גם נתונים במציאות שלעיתים משנים את התמונה הכ''כ ברורה שהנייר מראה,יחסי העברה,רצועות ההספק,וכו...,מהירות סופית לא באמת כ''כ משנה כפי שאמרת.)

לא מתווכח. מצד שני אבזור זה לא הכל בחיים... יש עוד דברים חשובים כמו למשלאיכות הרכבה... הרכבה אמריקאית לדעתי לא רואה ממטר שום רכב מלבד רכבי יוקרה ,אודי, במוו מרצדס ושות'... לא VW לא סקודה ולא סיאט ובוודאי שלא יפניות

(דעה מאוד מעניינת יש לך,אני חושב שרבים יחלקו עלייך)

, באמריקאית דלת זו דלת וחלון זה חלון (בנייה מאסיבית,ככה האמריקאים בונים כאילו ביום מן הימים יגייסו את הלומינות,אימפלות,לה סברות וכד' למלחמה בעיראק,למה צריך את זה באמת?,אם הפחתת משקל כנראה שהספינות הללו היו מתנהגות טוב יותר,חסכוניות הרבה יותר וזריזות יותר), הבן אדם שעשה לי חלונות שחורים מאחורה אמר שהוא בחיים לא ראה כזאת גומיה לחלון... מרגישים את זה באמריקאית כמעט בכל מקום ברכב, דברים לא מתפרקים או מקרקשים. יעידו על כך עשרות לומינות ומאליבו משנות ה 90 שנראות בפנים כמו חדשות ביחס לרכבים אחרים מתקופה דומה.

(עברו במשפחתי כמה אמריקאיות - לה סברה,אסטרו,טמפסט,הפלסטיקה קשה,המגע לא נעים,אך שורדים לא רע את תלאות הזמן,איכותיים הם לא!)

מרחב פנימי - לא יודע, צריך למדוד. את האמת לא כל-כך מכיר את המאליבו החדשה מבחינת מרווח פנים, הקודמת (2005-2007) דווקא דיי מרווחת, ראיתי גם את הסופרב מבפנים וקשה לי לומר שיש הבדל גדול.

(הסופרב מבפנים היא מאוד מרווחת במיוחד במושב האחורי שלמרות בסיס גלגלים קטן מA8 מרווחת ממנה הסופרב במושב האחורי)

נוחות - הצחקת אותי, אל תגזים. מבחינת נוחות לא חושב שיש מתחרה למאליבו בקבוצה, גם לא ה C5 או המונדיאו, בוודאי שלא הסופרב.

(לא יודע מבחינת הסיטרואן,לגבי הסופרב היא אכן נוקשה מה שמציק לעיתים בנהיגה רגועה)

אמרתי מראש הסופרב רכב מעולה ואכן נחשב למוצלח ביותר בקבוצה אבל המחיר של הסופרב גבוה יותר מהמאליבו, משמעותית אם אינני טועה (7-8%?) וזה גם שיקול.

(היה לי פעם חבר חולה אמריקאיות שהחזיק בכמה,תמיד היה מגן בחירוף נפש ומגבה אותן למרות כל המגרעות שלהן,יום אחד התעורר ועבר לאירופאיות,ממש נס.

החלמה מהירה.)

פורסם
(תחליט למי אתה משווה אותה 2.4 או ?3.5,מעבר למספרים על הנייר ישנם גם נתונים במציאות שלעיתים משנים את התמונה הכ''כ ברורה שהנייר מראה,יחסי העברה,רצועות ההספק,וכו...,מהירות סופית לא באמת כ''כ משנה כפי שאמרת.)

מממ... שים לב למי אתה בא בטענות, כדאי קודם שהוא יחליט... מצד אחד הוא אומר שהסופרב חזקה יותר (כן מה 2.4 לא מה V6...) מצד שני הוא אומר חסכונית ב 30% (כן מה V6, לא מה 2.4) אז שהוא יחליט קודם :)

(דעה מאוד מעניינת יש לך,אני חושב שרבים יחלקו עלייך)

כבר אמרו לי את זה לא פעם, בעניינים אחרים, מקווה שזה יישאר כך, לתמיד.

(בנייה מאסיבית,ככה האמריקאים בונים כאילו ביום מן הימים יגייסו את הלומינות,אימפלות,לה סברות וכד' למלחמה בעיראק,למה צריך את זה באמת?,אם הפחתת משקל כנראה שהספינות הללו היו מתנהגות טוב יותר,חסכוניות הרבה יותר וזריזות יותר)

מעניין אתה יודע... לי נראה שגם אודי A6 ומרצדס למשל בנויות כמו טנק מרכבה... למה אתה לא אומר את אותו הדבר עליהן?? בכל מקרה אני אישית מעדיף רכב עם דלתות מסיביות מאשר איזה קופסת פח יפנית... צריכת דלק? לא זה לא יעזור מי יודע מה... זה לא שאימפלה עם דלת של מאזדה תשקול עכשיו 1 טון, בוא לא נגזים...

(עברו במשפחתי כמה אמריקאיות - לה סברה,אסטרו,טמפסט,הפלסטיקה קשה,המגע לא נעים,אך שורדים לא רע את תלאות הזמן,איכותיים הם לא!)

יכול להיות, לא מתווכח... אצלי ברכב למשל הדש-בורד ענק ו"משעמם" הרדיו נראה כמו ממלחמת העולם השנייה, למרות שמבחינת תפעול הוא לא שונה ממערכות דומות מאותן שנים. נעים? רך?? אף פעם לא העליתי בראש מושגים כאלו ביחס לפלסטיקים של הרכב... יש אנשים שאולי הפלסטיקים ברכב וה"לוק" עושה להם את זה... אותי יותר מעניין מה אתה מקבל מהרכב בפועל, לאורך זמן...

ודרך אגב המאליבו של היום נראית הרבה יותר מודרנית בפנים מהאימפלה שלי למשל, אז אני לא יודע אם הקטע של הפלסטיקה שאתה מזכיר כאן כל כך משנה...

(הסופרב מבפנים היא מאוד מרווחת במיוחד במושב האחורי שלמרות בסיס גלגלים קטן מA8 מרווחת ממנה הסופרב במושב האחורי)

הסופרב אכן נראית מרווחת, אבל גם המאליבו דור קודם מאוד מרווחת... אולי יש הפרש לטובת הסופרב, אין לי מושג, אני רק אומר שזה לא אומר שהמאליבו לא מרווחת.

(היה לי פעם חבר חולה אמריקאיות שהחזיק בכמה,תמיד היה מגן בחירוף נפש ומגבה אותן למרות כל המגרעות שלהן,יום אחד התעורר ועבר לאירופאיות,ממש נס.

החלמה מהירה.)

חחח... הצחקת אותי. אני במקרה צריך רכב 6 מקומות וזו הסיבה שהגעתי לאימפלה מלכתחילה, וטוב שכך. אני מקווה שיהיה לי כסף בעתיד לייבא אחת מארה"ב כי לא חושב שאני חוזר אחורה או הולך לאנשהו מכאן. :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
בגדול אתה כנראה צודק.

להשוות את הנוחות נסיעה הטובה של המליבו לזאת המדהימה של הסיטרואן אומרת רק דבר אחד,שבחיים לא נהגת/נסעת בC5!!

לא מתווכח. מצד שני אבזור זה לא הכל בחיים... יש עוד דברים חשובים כמו למשל איכות הרכבה... הרכבה אמריקאית לדעתי לא רואה ממטר שום רכב מלבד רכבי יוקרה ,אודי, במוו מרצדס ושות'... לא VW לא סקודה ולא סיאט ובוודאי שלא יפניות, באמריקאית דלת זו דלת וחלון זה חלון, הבן אדם שעשה לי חלונות שחורים מאחורה אמר שהוא בחיים לא ראה כזאת גומיה לחלון... מרגישים את זה באמריקאית כמעט בכל מקום ברכב, דברים לא מתפרקים או מקרקשים. יעידו על כך עשרות לומינות ומאליבו משנות ה 90 שנראות בפנים כמו חדשות ביחס לרכבים אחרים מתקופה דומה.

להשוות את הנוחות נסיעה הטובה של המליבו לזאת המדהימה של הסיטרואן אומרת רק דבר אחד,שבחיים לא נהגת/נסעת בC5!!

פורסם

המאליבו V6 רכב מיושן ולכן גם צריכת הדלק גבוהה והביצועים (למרות מה שנכתב כאן) לא טובים יותר מהסופרב 1.8TSI.

למאליבו גיר 4 מהירויות שהוא האשם העיקרי ברוב הדברים (בעיקר צריכת דלק וביצועים).

ועוד דבר, בסביבות 3000 ש"ח אתה מוסיף צ'יפ לסופרב, מעלה את ההספק ל - 200 כ"ס והיא "נעלמת" למאליבו V6 (מה שלדעתי היא עושה גם בלי צ'יפ). המאליבו רכב אטמוספרי ואין אפשרות לשיפור כזה.

בנוגע למהירות הסופית אתה צודק. המאליבו החדשה מוגבלת ל-170 קמ"ש. פשוט כי זה מה שהצמיגים הזולים שהיא באה איתם יכולים לספוג. הסופרב לא מוגבלת ומגיעה למעל 220 קמ"ש.

פורסם
... רכב אטמוספרי ואין אפשרות לשיפור כזה.

עצם העובדה שהמנוע הוא אטמוספרי לא מונעת החלפת הגדרות תכנות של ה-ECU, בהנחה שה-ECU מאפשר זאת. חברות טיונינג (למשל אפסולוט או APR) ימכרו לך בשמחה עדכונים למנועים אטמוספריים חדישים. רק שבד"כ, מידת השיפור הרבה יותר קטנה מאשר במנועים מוגדשים.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם
עצם העובדה שהמנוע הוא אטמוספרי לא מונעת החלפת הגדרות תכנות של ה-ECU, בהנחה שה-ECU מאפשר זאת. חברות טיונינג (למשל אפסולוט או APR) ימכרו לך בשמחה עדכונים למנועים אטמוספריים חדישים. רק שבד"כ, מידת השיפור הרבה יותר קטנה מאשר במנועים מוגדשים.[/quote]

לזה בדיוק התכוונתי

פורסם

חלק גדול מהדיון פה לא רלוונטי כי נכון לעכשיו לא מוכרים את המליבו V6 אלא רק את ה-2.4.

בסה"כ אם היתה לך קודם לומינה, מדובר בשידרוג לא רע.

אבל גם אני הייתי קונה סופרב בתקציב הזה.

אם סקודה לא "עושה לך את זה" אבל פולקסווגן כן - תוכל לקנות את הפאסאט במבצע עכשיו ב-170K.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
חלק גדול מהדיון פה לא רלוונטי כי נכון לעכשיו לא מוכרים את המליבו V6 אלא רק את ה-2.4.

בסה"כ אם היתה לך קודם לומינה, מדובר בשידרוג לא רע.

אבל גם אני הייתי קונה סופרב בתקציב הזה.

אם סקודה לא "עושה לך את זה" אבל פולקסווגן כן - תוכל לקנות את הפאסאט במבצע עכשיו ב-170K.

יש עוד רכבים מצויינים חוץ מרכבי קבוצת VAG

פורסם

נהגתי ב C5 משנת 2005... אולי אתה צודק בקשר למאליבו כי אני משווה את המאליבו לרכב שלי שהוא יותר נוח מ C5 (כן יותר נוח, במושבים אני מדבר, כמו שאמרתי זה כורסא לכל דבר...) וגם הנסיעה שלו יותר נינוחה (שיכוך מהמורות וגיהוץ של הכביש). ה C5 גם מאוד נוחה ביחס ליפניות למשל או לרכבי VW למיניהם אבל לא ברמה של האימפלה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם
יש עוד רכבים מצויינים חוץ מרכבי קבוצת VAG

ברוך הבא לפורום... (אני לא מזלזל, אך בעקבות הותק אני אומר זאת)

המון סוכנים של צ'מפיון מצד אחד, מצד שני המון תלונות בנושא השירות/מכירה/אחריות/אמינות של החברה הזאת.

לגבי הבחור שפתח את הת'רד, הייתי רוצה להגיד לך שאם אתה לא מכיר את האמריקאיות אז תיקח בשיקול את הסחירות וירידת הערך המאסיבית. אך הקדמת אותי ואמרת שהייתה לך לומינה.

אם נסעת על אמריקאית אתה יודע בדיוק איך ההתנהגות שלה, אני חושב שלא משנה מה תחפש המאליבו החדשה תתאים לך כמו כפפה מהמון סיבות שמרביתם איכות ונוחות הנסיעה (הרבה יותר נעימה ביחסלרכבים אחרים בקטגוריה, פרט לצרפתיות)

Confidence In Motion

פורסם
ה"הגיהוץ" של הכביש במאליבו ובאמריקאיות בכלל והרגשת "האניה" באים על חשבון ניהוג, אחיזת כביש ומשתמע מזה גם בטיחות.

מסכים... לרכב שלי יש התנהגות כביש של אוטובוס, אוקיי? רק שזהו, מי שקונה רכב במשקל טון וחצי לא אמור לנסות לקחת סיבובים ב 90 קמ"ש, גם אם הרכב עושה 0-100 ב 9 שניות זה לא הופך אותו לספורטיבי.

כמו שכתבתי כבר, אני קניתי אימפלה בשביל ה 6 מקומות מלכתחילה, זה שזה נותן לי אופציה כשבא לי (וזה לא קורה הרבה) גם להשאיר אבק ברמזור לרוב כלי הרכב (כולל לחלק מהקבוצה המדוברת וכולל חדשים מהניילונים) וכוח זמין בצורה של בעיטה פראית בלחיצה עם קיק-דאון, בשבילי זה מספיק. אני לא בן אדם מפונק אבל גם נוחות הנסיעה היא אקסטרה חשובה מאוד, אחרי שהתרגלתי למושב פתאום לשבת על טויוטה או סקודה אוקטביה למשל מרגיש כמו עינוי, שלא לדבר על זה שאני צריך ממש ללחוץ גז כדי שהן יעשו טובה ויזוזו. אני מאמין שחלקכם פשוט לא אוהב לשמוע את זה אבל אני לא חושב שיש באמת תחליף לאמריקאית אמיתית... וכמעט כל מי שאני מכיר שנוסע על אמריקאיות יאמר לך את אותו הדבר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם
נהגתי ב C5 משנת 2005... אולי אתה צודק בקשר למאליבו כי אני משווה את המאליבו לרכב שלי שהוא יותר נוח מ C5 (כן יותר נוח, במושבים אני מדבר, כמו שאמרתי זה כורסא לכל דבר...) וגם הנסיעה שלו יותר נינוחה (שיכוך מהמורות וגיהוץ של הכביש). ה C5 גם מאוד נוחה ביחס ליפניות למשל או לרכבי VW למיניהם אבל לא ברמה של האימפלה.

רואים שאתה אוהב את הרכב שלך וזה על הכיפאק.

• תוכן חדש...