Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חוקים נועדו בשביל שישברו אותם..

אף שוטר לא יקח לי את הרישיון אם שתיתי בירה ונסעתי, זה באמת מגוחך. בתור אחד שגם 4 בירות לא מזיזות לו זה פשוט אבסורד שאני לא אוכל לשתות בירה ולנהוג.

בעצם הודעה זו הוכחת את נחיצות החוק.

אולי אתה יכול, אולי אתה לא - בסופו של דבר מדובר על לקיחת אחריות על חייך וחיי הנהגים שמסביבך.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוי נו זה באמת קטנוניות החוק הזה, שיחילו אותו על נהגי רכב כבד ונהגים מתחת ל21 אבל 24 זה כבר יותר מידי ואני עוד מעט בן 24 אז זה בטח לא ישפיע עלי עד שזה יכנס לתוקף, פשוט גם ככה הרמה המותרת נמוכה וגם ככה יש חוקים שאוסרים על שתייה מחוץ לבית.

מה קרה אנשים רוצים לצאת ולבלות וגם לחזור הביתה כמו בני אדם מה לעשות שאין תחבורה ציבורית בשישי-שבת והדרך היחידה להגיע למסיבות זה עם רכב? ואל תגידו מונית כי רוב המסיבות רחוקות ומונית זה לא פרקטי ויקר מדי בהרבה מקרים.

אז מה בגלל שיש אחוז מסויים מהאוכלוסייה שאלכוהול גורם להם להיות אלימים ופזיזים כולם צריכים לסבול!?

עובדה גם שברוב המדינות הרמה המותרת גבוהה מזו שבישראל (0.05 - 0.08 BAC), תמיד בישראל חכמים יותר משאר העולם.

פורסם
חוקים נועדו בשביל שישברו אותם..

אף שוטר לא יקח לי את הרישיון אם שתיתי בירה ונסעתי, זה באמת מגוחך. בתור אחד שגם 4 בירות לא מזיזות לו זה פשוט אבסורד שאני לא אוכל לשתות בירה ולנהוג.

גבר גבר. בדרך כלל כאלה מתחילים לכתוב הודעות מתבכיינות בפורום משפטי כשלוקחים להם את הרשיון.

ההבדל בינך לבן אדם שמותר לו, הוא בכך שאדם מבוגר ואחראי יודע מתי לעצור וחוזר הביתה דרך מחסומים בלי פחד.

פורסם
זה שאלכוהול מגדיל את הסיכון בנהיגה ידוע כבר מאז שהומצאה הנהיגה.

עד היום המדינה היתה מוכנה לקבל את רמת הסיכון של 0.05% בתור סיכון סביר. עכשיו כבר לא (לגבי נהגים צעירים ומקצועיים).

מה שמפריע לי הוא שעכשיו אנשים עלולים למצוא את עצמם עוברים על החוק אפילו אם שתו 4 לגימות יין אדום בערב פסח למשל.

זה לא סביר.

אני גם מקווה שהרמה שנקבעה היא כזו שאין בעיה לאכול בקר ביין אדום בלי לעבור על החוק.

ולגבי בדיקת דם - שי, לצערי אתה טועה. אם אתה מתבקש לנשוף ב"ינשוף" אתה חייב לבצע זאת ואין לך זכות לבחור את סוג הבדיקה.

אם הינשוף ימדוד אותך כ"שיכור" אתה יכול לנסות לתפוס מונית לבית החולים הקרוב ולעשות, על חשבונך, בדיקת דם פרטית, אבל בכלל לא בטוח שיהיה לזה משקל ראייתי בדיון בבית המשפט.

השוטר לא יעשה לך בדיקת דם רק כי אתה מבקש.

קודם כל בישול ביין לא משאיר אלכוהול כי הוא מתנדף.

לגבי אלה ששתו 4 לגימות יין שיסעו במונית או עם חבר בוגר.

לגבי בדיקת הדם תקרא בקישור הנ"ל: http://www.rechev.net/50683/%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%AA-%D7%A9%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%AA

לא רק שאתה יכול לבקש הם חייבים להענות וזו הבדיקה שתיחשב. אם תבקש בדיקת דם והשוטר יסרב כל עו"ד מתחיל יוציא אותך זכאי. באנגליה זה טריק ידוע של שיכורים שמסרבים להיבדק בינשוף ודורשים בדיקת דם שלוקח כמה שעות עד שהיא מתבצעת ובינתיים האלכוהול מתפוגג.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי טעות בידך

לנבדק אין זכות לדרוש בדיקת דם.

מה שהבאת כאסמכתא זה נוסח התקנה 169 ה א' לפני שתוקנה מכבר מזמן.

השוטר הוא שרשאי לקבוע אם הבדיקה תיעשה בינשוף או בבדיקת דם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
בעצם הודעה זו הוכחת את נחיצות החוק.

אולי אתה יכול, אולי אתה לא - בסופו של דבר מדובר על לקיחת אחריות על חייך וחיי הנהגים שמסביבך.

הלקיחת אחריות הזאת לא מתפוגגת אם אני אשתה בירה אחת מצטער להגיד לך. כשאני נוהג אני 100% מרוכז על הכביש, וכשאני יוצא עם אוטו בימי שישי בירה אחת לא תעשה כלום.

גבר גבר. בדרך כלל כאלה מתחילים לכתוב הודעות מתבכיינות בפורום משפטי כשלוקחים להם את הרשיון.

ההבדל בינך לבן אדם שמותר לו, הוא בכך שאדם מבוגר ואחראי יודע מתי לעצור וחוזר הביתה דרך מחסומים בלי פחד.

הנה עוד אחד יפה נפש..

כנראה התגובה שלי לא הייתה מספיק ברורה.. אני באופן אישי לא מרשה לעצמי יותר מבירה כשאני נוהג, אני מאמין שזה מספיק מבוגר ואחראי במיוחד שזה במסגרת החוק, 330 מ"ל של בירה באמת שלא עושים כלום.

כנסת של כסילים שהעבירו את החוק המטופש הזה. הייתי עוד יכול להבין אם היה מדובר בנהג חדש, אבל מה זאת השטות הזאת של עד גיל 24?

מה ההבדל בין בחור בן 24 ששותה בירה לבחור בן 30 ששותה בירה? או בחור בן 25? באמת שאני לא יכול להבין את זה...

פורסם
שי טעות בידך

לנבדק אין זכות לדרוש בדיקת דם.

מה שהבאת כאסמכתא זה נוסח התקנה 169 ה א' לפני שתוקנה מכבר מזמן.

השוטר הוא שרשאי לקבוע אם הבדיקה תיעשה בינשוף או בבדיקת דם.

אני מדבר על סעיף ד' ולא ה'. מצויין שם שהנהג רשאי לדרוש בדיקת דם.

גם אם הסעיף שונה עצם הדרישה והסירוב של השוטר יספיקו כדי לעורר ספק סביר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
למרות שהצעירים בחבורה יתרגזו - דעתי שיש מקום ויש סיבות טובות לחוק הזה.

הסיכון הוא גם לנוהג, למי שאיתו ברכב ולמי שנוסע ברכב בסביבתו.

אומנם יש כאלו שבגיל 21 כבר מטיסים מטוס או מפקדים על צוות קומנדו, אבל חלק די גדול בגילים האלו נוטה לפזיזות, בין אם מחוסר הבנה של הסיכונים או מראוותנות מטופשת.

למי שמקטר כמה רע בישראל שלנו (זו הבעיה שלכם חוקי שתיה? אוי, כמה שאתם תמימים):

יש ארצות בהן הרף נמוך עוד יותר. הקנסות באירופה הם במאות יורו ושלילה עד לחצי שנה.

הנה הרבה מידע על מגבלות החוק, קנסות ועוד. לקרוא לפני ששותים כי זה באנגלית..

http://en.wikipedia.org/wiki/Blood_alcohol_content

תודה על הלינק.

לכל הצעירים שמקטרים - מתברר כי גם הפטנט הזה אינו המצאה ישראלית, מטצטרפים, למשל, למדינות "מפגרות" כקנדה והולנד.

כדאי שמישהו יעדכן את הטבלה וישים את ישראל בטבלת המדינות המתוקנות, או לפחות יוסיף הערה לגבי הצעירים ונהגי הרכב הכבד.

ולגל מי שמדבר על "יוצאי יחידות קרביות" - להזכירכם את פרשת מאבטח הרמטכ"ל שבהשפעת אלכוהול ניסה לאנוס אשה, לא בדיוק שליטה עצמית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי דברי השר\ח"כ שיזם את החוק, הוא רוצה להכיל את זה על כלל הנהגים

רק בשלב הראשון על נהגים צעירים

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

שי

גם הדרישה לפי סעיף 169 ד' בוטלה.

היום רק השוטר קובע איזה בדיקה יעבור הנבדק.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפי דברי השר\ח"כ שיזם את החוק, הוא רוצה להכיל את זה על כלל הנהגים

רק בשלב הראשון על נהגים צעירים

שיהיה מבורך ויעביר את החוק במהרה בימינו.

ההסתייגות היחידה שלי היא שצריכה להיות דרישה ומחוייבות לכיול קפדני של מכשירי המדידה, ואפשרות למדידה נוספת למי שנמצא שיכור,לפחות ברמות הגבוליות (כגון בדיקות דם שיצטרכו לאשש את ממצא מדידת האלכוהול באויר הנשוף).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי החוק מטומטם אין הבדל בין נהג בין 24 לבין נהג בן 23 שום הבדל!

אדם מחונך שמודע לחוק ולסכנות שבצריכת אלכוהול ונהיגה לא ישתה כמויות גדולות של אלכוהול גם אם הוא בן 19.

זה שאלה של חינוך ולא של גיל, ולכן לדעתי מדובר באפליה לכול דבר.

אם המשטרה רוצה לתפוס נהגים שיכורים שתגביר את האכיפה ותתפוס נהגים שיכורים.

הורדת הסף היא בעצם לעשות להם את החיים קלים ולהגדיל את ההכנסות ממיסים.

אני בן 23 + בקרוב אני טס לחו"ל לתקופה ארוכה ככה שהחוק די לא מעניין אותי, אבל בכול זאת השתחררתי לפני שנה ואני זוכר בתור חיל קרבי שיוצא פעם בכמה שבועות הביתה שבכול יציאה או שהייתי שותה בירה אחת ונוהג או שהייתי שותה יותר ולא נוהג.

אני חושב שלהוריד דווקא לאותם צעירים גם את הבירה המסכנה שהם שותים עם החברה כשהם חוזרים הביתה זה בזיון.

מספיק אנחנו מזד**נים 3 שנים בצבא ועוד הרבה במילואים גם בירה מסכנה עם החברה בשישי בערב אי אפשר לשתות?

לא מדובר פה בהנאה או בלהשתכר בשביל הנאה זה פשוט כיף לשבת עם החברה ולשתות בירה גם אם רק אחת.

דעתי היא חוק פופוליסטי ומטומטם שמעורב עם עוד הרבה סיבות אחרות.

לכול אותם המתחסדים שעברו את הגיל וכבר לא אכפת להם די עם הצביאות אם לפני 10 שנים כשהייתם מתחת לסף הגיל היו מעבירים חוק כזה הייתם מדברים אחרת.

בטח אחרי ארוחת שישי אצל הסבתא וחצי כוס יין מישהו מזמין מונית הביתה צביעות!

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לדעתי החוק מטומטם אין הבדל בין נהג בין 24 לבין נהג בן 23 שום הבדל!

אדם מחונך שמודע לחוק ולסכנות שבצריכת אלכוהול ונהיגה לא ישתה כמויות גדולות של אלכוהול גם אם הוא בן 19.

זה שאלה של חינוך ולא של גיל, ולכן לדעתי מדובר באפליה לכול דבר.

אם המשטרה רוצה לתפוס נהגים שיכורים שתגביר את האכיפה ותתפוס נהגים שיכורים.

הורדת הסף היא בעצם לעשות להם את החיים קלים ולהגדיל את ההכנסות ממיסים.

אני בן 23 + בקרוב אני טס לחו"ל לתקופה ארוכה ככה שהחוק די לא מעניין אותי, אבל בכול זאת השתחררתי לפני שנה ואני זוכר בתור חיל קרבי שיוצא פעם בכמה שבועות הביתה שבכול יציאה או שהייתי שותה בירה אחת ונוהג או שהייתי שותה יותר ולא נוהג.

אני חושב שלהוריד דווקא לאותם צעירים גם את הבירה המסכנה שהם שותים עם החברה כשהם חוזרים הביתה זה בזיון.

מספיק אנחנו מזד**נים 3 שנים בצבא ועוד הרבה במילואים גם בירה מסכנה עם החברה בשישי בערב אי אפשר לשתות?

לא מדובר פה בהנאה או בלהשתכר בשביל הנאה זה פשוט כיף לשבת עם החברה ולשתות בירה גם אם רק אחת.

דעתי היא חוק פופוליסטי ומטומטם שמעורב עם עוד הרבה סיבות אחרות.

לכול אותם המתחסדים שעברו את הגיל וכבר לא אכפת להם די עם הצביאות אם לפני 10 שנים כשהייתם מתחת לסף הגיל היו מעבירים חוק כזה הייתם מדברים אחרת.

בטח אחרי ארוחת שישי אצל הסבתא וחצי כוס יין מישהו מזמין מונית הביתה צביעות!

זה בדיוק שורש הבעייה..

"אדם מחונך שמודע לחוק ולסכנות שבצריכת אלכוהול ונהיגה לא ישתה כמויות גדולות של אלכוהול גם אם הוא בן 19"

לוקח דור לתקן עיוותים חברתיים כאלו ,או יד קשה בצורה בלתי נסבלת .

מתירנות זו תופעה שחברה מייצרת ואינה מונעת ,לא יהיה קל לעשות הסבה ,זה הליך כואב וקשה .

בשלב מסויים לא תיהיה ברירה , יצטרכו ליישר קו בכל מחיר .

פורסם

בתור חובב אלכוהול אני בעד שיחילו את החוק הזה על כל הנהגים.

לגבי זה שאין תח"צ זה נכון טוב ויפה, ועדיין לא מצדיק נהיגה בשכרות (אפילו שכרות קלה תאט את זמן התגובה. מה לעשות שאלכוהול הוא חומר שמדכא את המערכת העצבית ובגלל זה אנחנו מרגישים הרבה יותר משוחררים וחופשיים כשאנחנו תחת ההשפעה שלו).

ואגב, אני רואה בסופי שבוע המון ניידות באזורי בילוי שבודקות את הנהגים. אפילו אני זכיתי להיבדק בגילי המופלג.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...