Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Ducati 900 S2

orenuchx
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה חבר לכח דוקאטי 900 S2 משנת 83. (ראה תמונה)

הדגם הזה הוא האחרון בשושלת המפוארת של מנועי ה Bevel ולמעשה הוא המחליף של ה SS המיתולגי (רגע לפני שדוקאטי נמכרה לקאגיבה ).

האופנוע נדיר (לפי מה שחקרתי 1237 יחידות בעולם כולו!!) מה שהופך אותו לנחמד מצד אחד, ובעייתי מצד שני (מבחינת חלפים.ֿ)

לשמחתנו האופנוע שלם ומקורי ולא עבר התעללויות ארצישראליות אופייניות, ועם כ -80K ק"מ מקוריים, אך המנוע מצריך שיפוץ כללי.

התוכנית הכללית היא לשפץ את האופנוע למקוריות מלאה, וזה יקח זמן וכסף (וכנראה שהרבה מהמצרך הזה שנקרא כסף :-( ) לכן כרגע עיקר המאמץ מופנה למנוע. מכאן עולות כמה שאלות שאולי מישהו יוכל לשפוך אור על העניין:

1. מהי הפרוצדורה (בירוקרטיה) של הוצאת המנוע קומפלט לשיפוץ בסדנא מתמחה בחו"ל (מבחינת מיסים, אישורי משרד התחבורע מכס ושחרורים וכיו"צ)?

2. האם קיים מישהו בארץ שמבין באופנועים האלו (והוא לא אנטיפט רצח כמו אחת הדמויות הוותיקות מסצינת הדוקאטי בארץ) שיוכל לתת שירות מקצועי (מדובר על מנועי ה-Bevel של דוקאטי)?

3. האם מישהו שמע/ראה/החביא/הסליק מנוע או חלקי מנוע כזה ומעוניין לתרום (סתאאם) - למכור..?

תודה

אורן

s2-1.jpg

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחלה אופנוע,לטעמי אין כדאיות [כלכלית,ובירוקרטית]להוציא את המנוע לחו"ל בעידן הכפר הגלובאלי אתה יכול להכנס לפורומים של חובבי דוקאטי למינהם ולדלות מהם מידע ,באשר לפיגורות שמתעסקות בדוקאטי בארץ ?סימפטיה לא הצד החזק שלהם...עוד דבר אחד ,הכרטיסים לאיטליה מאוד זולים בימים אלו ,שווה לחשוב בכיוון של "יבוא אישי" של חלקים ובונוס טיול קטן ...[כמובן עם כתובות נכונות לקניית החלפים]בהצלחה.

פורסם

אופציה נוספת שכדי לשקול, הבאת האופנוע למצב נסיעה ויציאה עם כל האופנוע ברכיבה ליוון ומשם לאירופה

הכנסה לסדנה מתמחה בשיפוץ לרמת המקור וחזרה לארץ-תרוויח כמה פעמים,

והאופנוע הנדיר והמיוחד הזה יעלה ערכו פלאים בכל קנה מידה, שיפוץ בארץ בניגוד למה שנהוג לחשוב

יהיה יקר יותר, כיוון שכל חלק מקורי שיגיע מחו"ל יכפיל או ישלש מחירו בגלל עליות היבוא והמשלוח.

וזה עדיין מבלי לדבר על עלות מומחה שמכיר את הכלי הספציפי ויודע לרפא את החוליים שלו, מומחים לכלי

שלך בארץ אפשר לספור על האצבע הקטועה שלי!

חלקים עלולים להעלם בדואר, (חלק נדיר שהושג בידי עמל אין לו תחליף) ומשך השיפוץ עלול להגיע לשנים!

המכס, המדינה ומשרד התחבורה יכניסו הייטב את ידם לכיס המדולל שלך, וסתם ככה בשביל הכייף יטמטמו אותך

עד אובדן חושים. מה שעלול להכשיל את ביצוע הפרויקט, בכלים שיש להם ערך אספני רב,

יש מקום לתת לסדנא מקצועית שנותנת לאחר מכן גם גליון שיפוץ שמעלה מאד את ערך הכלי.

מס' שיפוצים כאלה בוצעו ומבוצעים כרגע ע"י כמה מחברי הפורום, (ע.ע השיפוץ של אלעד) ערך

כלי הרכב האלה רב! ובעתיד יהיה לכלי ערך רב שיכסה את מחיר השיפוץ.

האופציה לא מתאימה לכל אחד אבל דווקא במקרה הזה לדעתי זו הבחירה הראויה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אני רק אומר...אהממ...אךךךךך...אויייי....

רוצה גם!!!

לקונה המאושר-תתחדש!

קיבלת פה מס' עצות טובות.

או טיול לחו"ל או להתחיל להתעמק בנבכי איביי וכ"ו.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

חשבתי כבר זה ה S2 שהיה שלי, רק ששלי היה שחור (ובדיוק עם אותן מדבקות).

תתחדש ותהנה מהאופנוע, כלי מרשים ביותר שצריך לרכב בו "דוקאטית" ולא "יפנית" (סגנונות רכיבה שונים).

בזוית צילום אחורית או מלמעלה, מדהים לגלות כמה הכלי הזה דק.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תודה למשיבים עד כאן - אבל האם משהו יכול לתת אינפורמציה לגבי הפרוצדורה של הוצאת המנוע לשיפוץ בחו"ל...?

לגבי הרעיון של לצאת אם האופנוע בנסיעה לחו"ל ע"מ לשפץ - לא נראה לי הגיוני ומשתלם להשקיע את העבודה (הרבה יש לומר) והכסף ע"מ להביאו למצב נסיעה ואז לפרק הכל שוב... נראה לי יותר הגיוני לקחת/לשלוח לחו"ל מנוע ולקבל אותו מורכב מושלם.

האופנוע הזה הוא בעיקר מנוע, מנוע, ומנוע - ככה שבכל השאר יהיה "קל" יחסית לטפל לבד..

ישנן כמה סדנאות בחו"ל שדיברתי איתן על העניין והן יקבלו אותי (את המנוע - אותי פחות..) בברכה, רק מה עם הבירוקרטרע שלנו..?

פורסם

בלי לזלזל חו"ח במנוע הזה, מדובר במנוע מאוד מאוד פשוט.

סה"כ מדובר במנוע V עם 2 בוכנות ב90 מעלות ו 2 שסתומים לבוכנה, בזה זה מתחיל ובזה זה גם מסתיים.

אם הייתי רוצה להעליב את המנוע (ותאמין לי שיש לי המון כבוד לכלי, בייחוד לאור הפשטות שלו) הייתי אומר לך שכל מכונאי קומפרסורים עושה אוברולים למנועים כמעט זהים :wink:

כל מכונאי ממוצע עם כלים נאותים ועם קצת רצון ללמוד את המכניקה הספציפית של המנוע (בעיקר תזמון ה DESMO) עושה לך אוברול מלא בכמה שעות(טוב, נו, באמצע צריך לשלוח אותו לחריטה ויישור פני שטח אבל פרוק והרכבה לא צריכים לקחת יותר מכמה שעות בודדות).

אין פה שום תורה נסתרת שידועה רק לאלון או למן דהוא מהקליקה של הדוקאטים.

חפש חלקים באי-ביי, תביא אותם לארץ במשלוחה ויאללה בלגאן,

לייצא את המנוע לחו"ל למטרת אוברול זה פשוט לא הגיוני.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ניתן לשפץ כמעט כל דבר בארץ, אפילו בצורה מקצועית...אבל

זוכרים את הקליפ של ההפתעה שעשו הבנים לאבא שלהם ושיחזרו לו את הטריונף שלו

שהיה מפורק בארגז? בדיוק על זה אני מדבר.

בשלולית הארצישראלית, מעטים הרכבים שנדירים ברמה בין לאומית. ישנו אספן אחד אולי שתיים

שאם יפרסמו את רכבם באיביי בחו"ל יזכו למחיר שאנו רגילים לראות במכירות פומביות לרכבים נדירים

בחו"ל.

למי שאינו בקי בסצנת אופנועי הדוקאטי, ואפנועים מיוחדים בכלל. יהיה מופתע מה רמת המחירים

להם זוכיםהאופנועים האלה בשווקים הנכונים בחו"ל.

לאופנוע כזה לא מספיק "לעשות אוברהול" האופנוע הזה זקוק לשיחזור לרמת המקור בסדנה יעודית

שמתמחה בתחום זה של עבודה. גם אם שרדו 40% מהאופנועים האלה שיוצרו, והאופנוע אחרי שחזור

בסדנה יוצא למכירה הרי שמבחינת אספנית יהיו בודדים ממנו בעולם, לכלי אקזוטי נחשב ועם ביקוש אדיר

אצל מביני עיניין.

אסור להתיחס לכלי הזה כאל עוד אופנוע ישן, כאן יש מקרה נדיר של רכב בעל ערך אספנות אמיתי גם

בעולם הגדול.

הטעות הכי גדולה שיהיה אפשר לבצע זה לנסות ולהשמיש את האופנוע למצב "ניראה טוב".

אגב, גם לבימר שלי, שאיננו עומד בשום קריטריון מול הדוקאטי, מתוככנת סדנת שיפוץ מלאה בחו"ל

עוד כמה שנים, כשתשתחרר קרן הפנסיה שלי. או שיגבר הטירוף....

ולעניין הדוקאטי, אני ממליץ בחום לקרוא קצת חומר על האופנוע הספציפי הזה ולברר מה שוויו בחו"ל

ולא לוותר על שיחזור ברמה אחרת! -רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
תודה למשיבים עד כאן - אבל האם משהו יכול לתת אינפורמציה לגבי הפרוצדורה של הוצאת המנוע לשיפוץ בחו"ל...?

יש טופסולוגיה שצריך למלא במכס. אני מכיר את הפרוצדורה לגבי שליחת פריטים קטנים לשיפוץ בחו"ל (שעונים למשל), לא בטוח שזה רלוונטי למנוע - אולי צריך גם אישור משרד התחבורה בנוסף. תתקשר, או יותר טוב - תיגש למכס מרכזי באחת הערים הראשיות ותשאל.

שולח ה"פ בנוסף.

פורסם

יש בארץ 2-3 אנשים שיודעים לטפל בדזמו.

זה ממש לא מתאים לכל אחד.

לפני שאתה שולח את המנוע לחו״ל. תדבר עם נועם שהיה מנהל את מוסך דוקאטי.

יש לו מוסך ברחוב ריבל בתל אביב.

אייל

פורסם

תתחדש, אופנוע מגניב!

יש יבואן ומוסך שרות דוקטי בארץ, שאלת אצלו?

לגבי שיפוץ בחו"ל, אני מכיר את motori di marino באנגליה, מתמחה באופנועי אטלקיים ישנים

אני מניח שזה נראה אחרת אם אתה שולח את המנוע לחו"ל לשיפוץ או אם אתה נוסע איתו לחו"ל ועושה תיקון בדרך.

• תוכן חדש...