Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקן לפסי האטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 216
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום לכולם

נושא קצת מציק וכואב, במפרים.

מי בדיוק חשב על לבנות גבעות באמצע הכביש כדי שאנשים יסעו יותר לאט?

תוצאה בשטח: אנשים פשוט טסים על הבמפרים כי יש להם רכבי ליסינג.

מסקנה: נדפקנו?

מהי לדעתכם הצורה הטובה ביותר לעבור על במפר, ולנסות לא לגרום נזק לרכב \ לעצמך?

נסיעה על מהירות נמוכה?

תנו עצות וטיפים, איך אתם עוברים את הבמפרים?

:-)

בכל מקום יש במפרים. בכל עיר, בכל מושב ובכל קיבוץ.

הדרך הרכה לעבור את הבמפרים (או מכשולים בכביש באופן כללי כמו חורים למינהם) היא לבלום לפני הבמפר ולשחרר את הברקס לפני העלייה עליו.

לא לבלום על הבמפר!

בזמן בלימה המשקל נמצא על הגלגלים הקידמיים כמו שודאי רובכם יודעים, והבולמים הקידמיים שכבר סגורים מהבלימה חוטפים את הבמפר ונסגרים לגמרי או לפחות מגיעים קרוב לקצה מהלכם שהוא קשיח יותר והמכה כואבת יותר ומזיקה יותר.

אם ראיתם את הבמפר או החור מאוחר מידי ואין לכם זמן לבלום, עדיף לא לבלום בכלל ממה שלעלות עם ברקס חזק.

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם
אייל, הטענה שלי קצת שונה ממה שאתה מציג כאן.

אני טוען שלמרות הבמפרים שבאו להציל חיי ילדים וכד', אנשים טסים עליהם כי יש להם רכבי ליסינג, אז בעקיפין הבמפרים ממש לא עוזרים.

ליד בתי ספר, וברחובות הראשיים לא יצא לי לראות כ"כ אנשים טסים, מה שבטוח שעם במפרים \ בלי במפרים אין להם הבדל.

היחידים שבסוף סובלים כאן אלה אנחנו.

חוץ מה אני מניח שעם חשיבה קצת יותר מעמיקה יכלו למצוא פתרון טוב יותר.

עצוב מה שאמרת,עצוב מאוד.

טיפ קטן לבאמפרים,לפני הגעה ממש בסמוך שחררו קצת מהבלם,ככה אתם מאפשרים לבולמים להפתח לקראת כיווץ מחודש.

פורסם

גם אצלי ברחוב ישנם פסי האטה (בעברית),

הרי הרעדה (באנגלית),

האוורסט, האלפים, קלימנג'רו וגם החרמון נמצאים באותו הרחוב.

עם הרכב המונמך מוקשח שלי אני עובר אותם על 15 קמ"ש, מה שגורר ציפצוף מהנהג שאחרי או עקיפה זועפת, או שאני בוחר בדרך מקבילה ללא פסים.

גם ברחוב שבו אני גר ישנם 2 הרים עם סימני שאסי ובכל פעם שאני יורד למטה אני רואה רכב ליסינג טס לעבר ההר ומשאיר את חותמו על פיסגת הפס (בתוספת בום כמובן).

וחבר'ה, הוד השרון היא מלכת הפסים והכיכרות.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

כשהם ממוקמים במקומות אסטרטגיים (ליד בתי ספר, גני שעשועים וכו') אין לי שום בעיה איתם, גם ככה אני אסע שם לאט.

אני רק לא מבין למה אין תקן לגובה ושיפוע, הרי לא צריך הר כדי לגרום להאטה. יש כאלה מוגזמים לחלוטין.

סטודנט אוסטרלי המציא לא מזמן פסי האטה מאוד מעניינים - כאשר עוברים עליהם במהירות סבירה לא מרגישים כלום, אך במהירות מופרזת הם מתנפחים והופכים למכשול. קישור.

אצלנו במושב פיזרו בכל הכבישים פסי האטה איומים, דומים לזה רק יותר גרועים - אין שום דרך לעבור אותם בשלום, תמיד הם מכה לא נחמדה כלל לרכב. הגשנו עצומה הדורשת להחילפם לאלתר בפסי בטון סבירים, כנראה שזה יקרה בקרוב (אופטימי...). אגב, אם למישהו יש חומר כתוב לגבי חוקיותם או אי חוקיותם של הפסים האלה, אשמח לקבל.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

באמפרים כעקרון הם דבר חיובי מאוד ומונע תאונות.

בימים אלה ממש מתבצע מה שנראה לי כניסוי של העיריה אצלנו. בחלק מהשדרות הרחבות בעיר פיזרו באמפרים ובחלק שמו מצלמות מהירות.

התאונות ירדו לאפס בשדרות המבומפרות וכמובן שאין שום שנוי באלה עם המצלמה...

יש משהו יותר יעיל מבאמפר לטעמי, רואים את זה בקרבת מחסומי צהל, מין חירוץ עמוק של הכביש שמחייב האטה, גם של רכבי ליסינג כי אם לא מאיטים עליהם נשברות השיניים ואת זה הליסינג לא מכסה עד כמה שאני יודע:wink:.

פורסם

אני חושב של 1 מתוך 20 באמת אכפת מהרכב ליסינג שלו.

באמת אם הם בקרבת בתי ספר וכד' זה בסדר, אבל כשיש לך 500 מטר הביתה ובדרך 50 במפרים כבר מתחילה בעיה.

צבי אייל- לפעמים המציאות גם עצובה.

אנלוגי- על הדף זה נשמע המצאה גאונית! עכשיו נשאר רק לבדוק את זה.

פורסם
מה אתה רוצה? :|

לענייננו - כל מי שיהיה באיזור נהריה, שינסה את המשחק הבא - כנסו לנהריה דרך הכניסה של עין שרה (תהיו מוכנים לספור באמפרים), עברו את פסי הרכבת, בכיכר תפנו ימינה, בכיכר הגדולה יותר תפנו שוב ימינה לכיוון רחוב וויצמן, והמשיכה עד לכיכר הבאה.

מרחק של פחות מקילומטר, ואני ספרתי בו פעם אחרונה 17 (!!!!!!!!!!!) באמפרים. הם אשכרה גודלים כמו פטריות אחרי הגשם, עירייה מנוולת.

זהו? נו באמת :evil:

בוא קצת לראש פינה,המקום הפצפון הזה שופע באמפרים,עליות וירידות,וכמובן נהגים שכל אחד מינימום שומאכר.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

תבקרו בפסגת זאב,מכה מכה מכה,עשרות במפרים לא יעילים.

יש קטע ברחוב שיש לפני מעבר חצייה 4 במפרים,לא יודע בשביל מה,אחד לפני המעבר חצייה וסוגרים את הסיפור.

פורסם
ובחלק שמו מצלמות מהירות.

התאונות ירדו לאפס בשדרות המבומפרות וכמובן שאין שום שנוי באלה עם המצלמה...

על איזו עיריה אנחנו מדברים?

פורסם

הבאמפרים הכי גרועים הם במושבים ובקיבוצים. חס וחלילה שלא ייסעו מעל 20 קמ"ש.

יצא לי להתקל בבאמפרים מפלצתיים עד מאוד , שצריך לעבור אותם במהירות כמעט אפסית , או לדפוק את הרכב.

כמו שאמרו פה, עדיף לחפש "פרצות" בבאמפר , כמו שול שלא נסלל בהגבהה, או לנסוע בצד הבאמפר כשחלק מהם לפעמים נמוכים בצדדים.

במעלות תרשיחא המצב ממש גרוע. נסעתי פעם אחת שם באחת השכונות, סללו באמפרים אחד אחריי השני בהפרש של מטרים בודדים. זאת אומרת מתי שמסיימים את הראשון, אפילו עוד לא מסיימים לרדת עם הרכב , כבר צריך לעלות על השני.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם
הבאמפרים הכי גרועים הם במושבים ובקיבוצים. חס וחלילה שלא ייסעו מעל 20 קמ"ש.

יצא לי להתקל בבאמפרים מפלצתיים עד מאוד , שצריך לעבור אותם במהירות כמעט אפסית , או לדפוק את הרכב.

כמו שאמרו פה, עדיף לחפש "פרצות" בבאמפר , כמו שול שלא נסלל בהגבהה, או לנסוע בצד הבאמפר כשחלק מהם לפעמים נמוכים בצדדים.

במעלות תרשיחא המצב ממש גרוע. נסעתי פעם אחת שם באחת השכונות, סללו באמפרים אחד אחריי השני בהפרש של מטרים בודדים. זאת אומרת מתי שמסיימים את הראשון, אפילו עוד לא מסיימים לרדת עם הרכב , כבר צריך לעלות על השני.

סע פעם בקיבוץ להב.

פורסם

אני מת לדעת - מה היתרון של כולם פה בלנסוע בצד פס ההאטה, כשרק שני גלגלים נמצאים עליו? הרי עדיין ישנה ההרעדה של הבולמים וכו'.

ולגבי המטרד - מצד אחד אני מסכים במאה אחוז, זו שערוריה, נזק מכוון לרכב, חינוך להרגלי נסיעה נוראיים (בלימה והאצה, שכן המהירות האיטית כמעט אף פעם לא ריאלית להמשך הרחוב ואני דווקא מאוד סבלני) והס מלהזכיר את פליטת המזהמים המוגברת בשל כך, אבל - אני מודה בקול רם שעם כל הכבוד, זה האמצעי היחידי שהצליח לגרום להרבה מאוד נהגים להאט בסביבות עירוניות, במצבים שלמרות הזהירות המתבקשת (ביה"ס, מעבר חצייה) לא היו מאטים שם אחרת (דגש על "הצליח לגרום" ולא "הצליח לחנך").

אישית, אני חושב שבנס ציונה יש את הפסים הידידותיים ביותר - בטון מוגבה במעברי החציה: אסתטי, לא נוראי גם במהירות סבירה, ועדיין גורם לך להאט לפני "המכשול", שכן הם בולטים וברורים כמעברי חציה.

פורסם
אם מישהו מכיר את המושב\ ישוב \ קיבוץ \ איך שתקראו לזה "עולש" יודע מה זה באמת באמפרים :evil::evil::evil:!!!

הם אפילו לא מסומנים!! תנסו להכנס לשם בלילה!

אחי גר ליד, בבארותיים. אתמול נסעתי קצת בסביבה והבאמפרים בבארותיים גם מרושעים, אחד הוציא עליי סכין ורצה שאשלם לו דמי דרך. או שהתבלבלתי והמשכתי לטול כארם, לא זוכר.

מיישר קו עם כללי החתימה באתר, כעת החתימה שלי לא עקומה.

פורסם

שאלה קטנה שאולי קשורה. שאני עובר על הבמפר אפילו לאט אני די מרגיש אותו, הרכב וולוו S60 ,השאלה שלי היא מה גורם לקח בולמי זעזועים שעבר זמנם קפיצים.? מה צריך להחליף שיהיה פחות כואב לעבור עליהם.

VOLVO S60 2.4

HU: alpine 9855 .AMP JBL 1004 . SPK:MORAL PULSE

• תוכן חדש...