Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וחג שמח :)

אז ככה, ביום שישי האחרון קניתי פיאט בראבה שנת 96 מנוע 1.4 לאחר העברת הבעלות נסעתי לתדלק ואחרי באתי לנסוע לכיוון העיר שלי בכביש המהיר, עמדתי ברמזור מכוון שאני יחסית חדש בעסק והקלאץ' באוטו ישן, התכבה לי האוטו, נסיתי להניע אותו אבל הוא לא הניע, היה רעש של ההתנעה בהפרשים של 1-2 שניות וזהו. התקשרתי למוכר והוא הגיע לבדוק מה הבעיה, חיבר כבלים למצבר וניסע להניע אבל לא קרה כלום, עדיין אותו רעש של התנעה ושום תגובה מצד האוטו, הוא הוציא את הכבלים שמובילים למצבר והוריד מהם קורוזיה שהייתה (בצבע לבן) וגם מן הכבלים עצמם ואז חיבר, האוטו הניע והכל היה טוב ויפה.

מאז יום שישי הכל היה טוב, אבל היום כשניסיתי להניע הוא לא הניע, שוב ניסיתי להתניע עם כבלים ואותו רעש של התנעה אבל האוטו לא מניע, בדקתי את המצבר ונראה שהכל בסדר איתו, בכל מקרה דחפנו את האוטו בירידה עם חברים והוא הניע, אני רוצה לציין שכשהייתי על ניוטרל (ידני) האוטו הידרדר אבל כשהכנסתי הילוך ראשון האוטו פשוט נעצר ועם משקל כזה גדול הוא אמור היה להידרדר (אני רוצה גם לציין שהכנסתי הילוך ראשון בכח רב) ולאחר היתאמצות רבה של דחיפה בלי תזוזה של האוטו הוא הניע לי מראשון ונסעתי.

דיברתי עם חבר שפחות או יותר מבין בעניין והוא אמר שהוא חושד בסטראטר או בפלאגים.

למישהו כאן יש רעיונות מה יכולה להיות הבעיה...?

סליחה על ההודעה הארוכה אבל זה חשוב לי כי האוטו חדש בשבילי ועדיין לא מיציתי את הנסיעה שלי עליו.

תודה לעוזרים :)

פורסם

בוקר טוב.

זה חשוב לי כי האוטו חדש בשבילי ועדיין לא מיציתי את הנסיעה שלי עליו -האוטו אצלך פחות משבוע ברור שלא מיצית את הנסיעה עליו....:-P:-P:-P

תראה דרך פורום קשה להבין דברים לעומת מראה עיניים ומשמע אוזניים אך לפי מה שאתה מספר על הקורוזיה במגעים ועל סטרטר שנותן עבודה ומפסיק נותן ומפסיק ניתן להסיק שהמצבר גמור,איך קבעת שהוא נראה בסדר??? מדדת את המתח עליו? בדקת עם מכשיר עומס?

דבר נוסף,דחיפת רכב לא אמורה להתבצע איך שתיארת....לא אמור לדחוף כשההילוך בפנים ובלי קלאץ!!!

בפועל אתה יכול לשלב להילוך שני עם קלאץ לחוץ! לדרדר את הרכב וכשמקבל מעט תנופה לשחרר קלאץ במכה תוך כדי עזרה עדינה בגז.

בכל מקרה אני הייתי בודק קודם כל מצבר....אם אין לך ידע איך לבדוק עם מכשירים,תתחיל בבדיקת מים מזוקקים ותאריך ייצור.

ספר לנו מה מצאת....

פורסם

תראה דרך פורום קשה להבין דברים לעומת מראה עיניים ומשמע אוזניים אך לפי מה שאתה מספר על הקורוזיה במגעים ועל סטרטר שנותן עבודה ומפסיק נותן ומפסיק ניתן להסיק שהמצבר גמור,איך קבעת שהוא נראה בסדר??? מדדת את המתח עליו? בדקת עם מכשיר עומס?

תראה, בפעם הראשונה שנתקעתי ברמזור, המוכר של האוטו הגיע וניסה להניע עם כבלים אבל לא ייצא מזה כלום, לאחר מכן הוא ניתק את השתי כבלים שמובילים למצבר וניקה מהם קורוזיה- הוא ניקע את הכבלים עצמם (בבפנים של הדבר העגול הזה, וגם את הקטבים עצמם) ואז כשניסינו להניע בלי כבלים האוטו הניע. ושוב אתמול לאחר שהאוטו לא הניע ניסינו להניע עם כבלים והאוטו לא הניע- אני חושב שאפשר להבין מזה שהמצבר לא קשור כי יש את רעש ההתנעה אבל האוטו פשוט לא מתניע וגם לא עם כבלים.

דבר נוסף,דחיפת רכב לא אמורה להתבצע איך שתיארת....לא אמור לדחוף כשההילוך בפנים ובלי קלאץ!!!

בפועל אתה יכול לשלב להילוך שני עם קלאץ לחוץ! לדרדר את הרכב וכשמקבל מעט תנופה לשחרר קלאץ במכה תוך כדי עזרה עדינה בגז.

אז ככה זה היה- האוטו לא הניע, דירדרנו אותו לירידה ועצרתי, לאחר מכן התחילו לדרדר אותי (כשאני עם קלאץ' לחוץ) וכשהאוטו באמת התחיל לנסוע הכנסתי לראשון (בכח רב) והתנעתי והמשכתי בנסיעה שלי.

נ"ב: עכשיו בדיוק לפני כמה דקות ירדתי לבדוק מה קורה עם הרכב, אז ככה נכנסתי לאוטו סובבתי מפתח הנורה הזאת שדומה למקל עם טיפה נכבתה וניסיתי להתניע- המחוג של הדלק (שמתי לב בעיקר אליו) קפץ למצב הדלק שיש לי באוטו ולאחר כמה שניות עם רעש ההתנעה שמעו קליק כזה והמחוג נפל, ושוב סובבתי מפתח התחיל רעש ההתנעה המחוג של הדלק עלה ואז אחרי 2-3 שניות שמעו קליק והוא נפל.

פורסם
עשית בדיקה לרכב במוסך לפני הקניה?

מה אמר המוסכניק על אורך חיי המצבר? על מצב הקלאץ?

פלאגים וחוטי הצתה?

כן עשיתי בדיקה לפני קנייה, וכל מה שאמרתה הראה בסדר, בקשר לקלאץ' המוכר אמר מראש שהקלאץ' ישן ואני יצטרך להחליף אותו.

עוד אני חייב להוסיף המצבר הוא לא בצבע שחור עם מדבקות והנורה שמראה אם הוא ריק או מלא, פשוט קופסא בצבע לבן, המוכר אמר לי שהוא הביא את זה בעצמו אלוהים יודע מאיפה ובכל מקרה הכל נראה טוב עם המצבר.

וכמו שהזכרתי חברים שלי שמבינים קצת יותר ממני בעניין הזה חושדים בפלאגים או בסטארטר.

פורסם

משום שזהו רכב חדש (אצלך, לא על הכביש) תנסה ליישר איתו קו קודם כל.

המלצתי היא לקחת את האוטו למוסך מתמחה שיבדוק את מתח הסטרטר בעת הנעה, ככה תוכל לדעת אם הבעיה בסטרטר או לא.

על הדרך הוא יוכל לבדוק את מצב המצבר.

בנוסף אף פעם לא מזיק לעשות טיפול פלאגים+חוטי הצתה, אם אתה לא יודע מתי נעשה פעם אחרונה טיפול כזה תוכל לעשות ואף לבצע טיפול 10K איכותי במקום (התוספות של הטיפול - שמן מנוע חדש, פילטר דלק,פילטר אוויר ופילטר שמן, ויש כאלה שמחליפים גם נוזל קירור חדש)

עריכה: ושכחתי להגיד לך להתחדש :)

פורסם

בנוסף אף פעם לא מזיק לעשות טיפול פלאגים+חוטי הצתה, אם אתה לא יודע מתי נעשה פעם אחרונה טיפול כזה תוכל לעשות ואף לבצע טיפול 10K איכותי במקום (התוספות של הטיפול - שמן מנוע חדש, פילטר דלק,פילטר אוויר ופילטר שמן, ויש כאלה שמחליפים גם נוזל קירור חדש)

עריכה: ושכחתי להגיד לך להתחדש :)

קודם כל תודה לך :)

עכשיו בערך כמה יעלה לי טיפול 10K- עם כל התוספות שאמרתה?

פורסם
קודם כל תודה לך :)

עכשיו בערך כמה יעלה לי טיפול 10K- עם כל התוספות שאמרתה?

טיפול 10K זול עולה 250 שקל (זול הכוונה טיפול עם חלקים חלופיים ולא מקוריים).

משום שזה טיפול של 10K שבממוצע צעיר עושה פעם בשנה (כמוני לדוגמא) הייתי ממליץ ללכת על טיפול איכותי יותר

שמן איכותי ולא של חברה לא ידועה/זולה.

מסננים (פילטרים) מקוריים (הבדלים של עשרות שקלים בודדים בין תחליפי למקורי)

פלאגים איכותיים שיתאימו לרכב.

טיפול כזה איכותי יעלה בסביבות 400-500 שקל אבל אל תשכח שזהו טיפול של 10K

פורסם

טיפול כזה איכותי יעלה בסביבות 400-500 שקל אבל אל תשכח שזהו טיפול של 10K

400-500ש"ח בא בטוב וזה נשמע לי דיי זול חח..

בכל מקרה תודה רבה על העזרה ואני מקווה מאוד שיסדרו לי את הבעיה כדי שאני יוכל לחזור לכביש.

שוב תודה וחג שמח :)

• תוכן חדש...