Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם אמא שלי מוכרת כנכה 100 אחוז בביטוח לאומי על ראיה ושמיעה (עיוורון)

האם אני זכאי לפטור על מס על רכב?

פורסם

התשובה היא לא למיטב ידיעתי

רק מוגבל בתנועה ברגליו זכאי לקבל סיוע לרכישת רכב.

גם אז לא מדובר בפטור אלא בהלוואה עומדת למימון המיסים שהי מוםחתת על פי משך הזמן בו אתה מחזיק ברכב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

באופן כללי, אתה יכול לבקש זכאות מביטוח לאומי לקבלת מענק לרכישת רכב

קח בחשבון שהפרוצדורה הנ"ל של פתיחת תיק במשרד הרישוי כוללת בירוקרטיה מאוד מתישה ושביטוח לאומי ישתו את המיץ ממכם לפני שיאשרו זאת באופן סופי.

ייתכן ואף יחליטו לא לתת (סיכויים קלושים מאוד לתרחיש זה כיוון שהיא נכה מעל 70%)

האם היום אתה מקבל לפחות פטור מאגרת רישוי? (25 ש"ח בלבד במקום אגרה מלאה?) במידה ולא גש לקבל את זה לפחות!

ישה - בנוסף למענק שניתן, ניתנת גם הלוואה אך בד"כ ל12 חודשים ולא יותר מכך...

לגבי זמן אחזקת הרכב זה בד"כ 3 וחצי שנים

Confidence In Motion

פורסם

אני לא יודע בדיוק איך זה עובד אבל אמא שלי נכה (אחוזי נכות נמוכים משלך) ואכן יש לה הקלות מסוימות במחיר של רכישת רכב חדש מהיבואן אך לפי מה שהבנתי מההורים (שבסוף החליטו לקנות רכב מסוכנות כמו SIXT וכיוב') ההנחה זניחה יחסית למחירי הרכב.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
הרי עיוור מקבל תו חניה לנכה אז לא הגיוני שמגיע לו גם הנחה במיסים ?

לא בהכרח קיים קשר בין אחוזי נכות לבין זכאות לתו נכה לרכב. תו נכה לרכב יכול לקבל גם מי שאין לו כלל אחוזי נכות באופן רשמי, אך בכל זאת מוגבל בניידות.

לא מעט קשישים מגיעים למוגבלות לאחר גיל הפנסיה. במצב זה, גם אם תאורטית הם היו זכאים ל-150 אחוז נכות, הם היו מקבלים אפס כסף ואפס זכאות מביטוח לאומי.

במקרים שכאלה, משרד הרישוי נוהג להנפיק תו נכה בהסתמך על אישורים רפואיים מרופא מומחה, המעידים על מוגבלות. כל זאת בתנאי שיש רכב הרשום על שם הנכה או גם על שם הנכה.

מדובר יותר בהליך של "לפנים משורת הדין" למקרים "שנופלים בין הכסאות". מי שקיבל תו נכה בהליך זה, משלם אגרת רישוי מלאה כפי שמשלם אדם בריא.

לפי מה שאני יודע, צריך שיהיה גם 100% נכות במשרד הרישוי.

משרד הרישוי אינו קובע אחוזי נכות ואינו מנפק זכאויות לפטור ממס.

treinx,

כדאי לקרוא את הקובץ הנמצא בתגובה 4 בקישור הרצ"ב: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2424426&postcount=4

המידע נכון לינואר 2010. רצוי לבדוק באתר הבטל"א אם יש עידכונים.

חג שמח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הרבה דברי "חוכמה" נאמרו כאן.

נתחיל מזה שאתה לא זכאי לשום דבר.

עוורון של אמך לא נכלל ברשימת ליקויים שקשורים שנושא ניידות

לגבי תו - גם זה בעייתי בימנו, אולם אתה יכול להגיש בקשה לרופא מחוזי במשרד הבריאות ולנסות. אם יאשרו לך - תקבל תו ואגרה מוזלת.  

פורסם

עבר זמן רב מאז קראתי באתר משרד התחבורה ונראה לי שהנוהלים שונו שם - לפחות, כך ניתן להבין ממה שכתוב היום לעומת מה שאני זוכר מהעבר.

בעבר, היה מידע מאוד מפורט, כיום המידע יחסית שטחי (או שטרם מצאתי מידע נוסף המתחבא בנבכי אתר משרד התחבורה).

על-פי הכתוב כיום עולה שגם עיוור מקבל תו חניה לרכב (כך יותר נכון להגדיר את התו). בנוסף, כתוב: "מתן אגרת הנכה היא בסמכות משרד התחבורה בלבד".

כמו כן, יש גמישות מסויימת לגבי בעלות הרכב (קרובי משפחה בדרגות מסויימות, גם מוכרים).

אין קשר בין זה לבין הנחות/פטור לרכישת רכב. כאן מדובר אך ורק בזכאות לתו חניה.

יש קצת אור בקצה המנהרה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...