Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדחס מקולקל ב- VOLVO מודל 84'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי :mm_smile:

הרכב, טכנית, שייך לאבא שלי :wink: , אבל אני מאוהבת בעצמי בוולוו, ודואגת לגורלו של הרכב הזה.

לאחרונה המזגן הפסיק לקרר. אבא שלי הלך למוסך למלא גז, אבל התברר שיש בעיה במדחס.

אמרו לו שהחלפת מדחס תעלה לו בסביבות 2000 ש"ח, והוא ממש לא מעוניין להשקיע את הסכום הזה על מזגן.

הוא הוציא כבר אלפי שקלים על הרכב הזה, כשהבעיה העיקרית היא, שמוסכניקים פשוט לא יודעים איך להתמודד עם וולוו ישנות.

כמעט תמיד כשמתקנים לנו משהו, מקלקלים משהו אחר, אז החלטתי הפעם לבקש עצה מכם.

אבא שלי חשב להעביר את שארית הקיץ עם חלון פתוח ולשרוד עם רכב בלי מדחס, עד לוולוו הבא.

הבעיה היא שאחרי שהרכב עשה בעיות בהתנעה, אמרו לו במוסך שבוולוו המדחס קשור לא רק לפעולת הקירור של המזגן, אלא לעוד פעולות ברכב. לא שמעתי את המוסכניק בעצמו אומר את זה, כדי לבקש הסבר, ולכן אני זקוקה לכם כאן.

מה התפקיד של המדחס בוולוו? ובמה הוא שונה מרכבים אחרים?

אתם מכירים דרך זולה יותר להחליף מדחס?

יש סיכוי שאני אוכל לבצע את העבודה בעצמי? ואם כן, איפה אני משיגה מדחס שמתאים לוולוו שלי?

יש דרך אולי לעקוף את בעיית המדחס ולפתור בצורה שונה את הבעיה האחרת שהיעדרו גורמת?

תודה על כל מענה והסבר!

פורסם

שלום רב

ראשית יש לדעת איזה מדחס יש ברכב ( אם הוא עגול או מרובע )

ושנית יש אפשרות לנתק אותו לחלוטין מהמנוע ע"י הוצאת הרצועה אשר מניעה אותו

בברכה זיסו יוסי

פורסם

תעלי תמונה של המדחס והחבר'ה יעזרו לך.

אני קניתי מדחס אורגינלי חדש לפאסט 94 שלי ב1400 ש"ח, ככה שאין סיבה שתצטרכי לשלם 2000 ש"ח.

החנות שמכרה לי נקראת "טרמו פרטס" 03-6243113 והיא יושבת בת"א

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

לפי הזכור לי בוולוו מדחס המזגן הוא מסוג YORK, מדחס שהיה בשימוש נרחב בשנות השבעים \ תחילת שמונים. מדובר במדחס בעל הספק קירור סביר ומרעיש משהו אבל אמין למדי, שהורכב גם במשאיות מסויימות של אותה תקופה, בג'יפים וגם בדגמים של אלפא רומאו. המדחס הזה הוא מדחס בוכנות פשוט. אולי אפשר לשפץ אותו. המחיר שנתנו לך הוא מחיר מעט יקר, אבל אלו הם פחות או יותר המחירים. בשביל פירוק והרכבת מדחס חדש נשמע סביר מינוס. היתרון במדחס חדש הוא שיהיה שקט ממנו לאיזה עשר שנים, וזה לשיקולך כמובן אם אתם מתכוונים להמשיך ולהחזיק ברכב.

מדחס המזגן לא אמור להיות קשור לאף פעולה אחרת ברכב, מה שכן הרצועה שמניעה אותו מניעה גם דברים אחרים, לכן אפשר אולי לבטל אותו עם רצועה קצרה יותר (או פשוט לא לגעת ברצועה ולא להשתמש במזגן). מדחס המזגן תפקידו לדחוס את גז הקירור, שעובר משם לרדיאטור של המזגן ומתקרר, וכך מקרר את האוויר.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

• תוכן חדש...