Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לקבל יותר מידע על האוטו

שנת 96-97

צריכת דלק

חלפים- יש שוק? בעייה עם החלקים?

ביטוח נהג חדש?

מנוע 2200 כמה כ''ס הוא מייצר? כמה הוא איבד משנת 96?

הרכב אמין?

פורסם

שוק? מת, רכבים נמכרים במחירי רצפה רק בגלל תדמית גרועה שלא תמיד נכונה.

חלפים? בשפע, טיפולים? כל עוד זה לא במורשה הרכב הזה לא ממש יקר לאחזקה לרכב ברמה שלו.

צריכת דלק? תלוי לאיזה דגם אתה מתכוון כי יש דגמים בעלי 3 הילוכים ויש כאלו בעלי 4, ממה שאני יודע מנוע 2200 3 הילוכים בנסיעה עירונית ומזגן פועל בסביבות ה1-8\9 במידה ולא תלחץ.

ביטוח נהג חדש? תתקשר לסוכן ביטוח תברר, ואל תצפה שזה יהיה זול לנהג חדש.

מבחינת המנוע הרכב די אמין, מבחינת חשמל לרכב יש מחלות קטנות של חלונות חשמל ששובקים ושאר בעיות חשמל קטנות ומציקות שבדרך כלל לא מפריעות לשימוש היומיומי ברכב, וגם לא עולות הרבה כסף לתיקון.

חוץ מזה, הרכב מרגיש חזק על הכביש על אף שהוא כבד, אתה מרגיש מאוד בטוח בתוכו, וגם הנסיעה נורא נוחה לאחר כל השנים על הכביש, הוא גם די רכב חזק מבחינת פח בתאונות, לבוס שלי בעבודה יש את הרכב הזה מהיום שיצא מהחברה ופעמיים קרה לו שנכנסו בו יפניות ברמזור ולהם נפל\נשבר הפגוש ואצלו לא הייתה אפילו לא שריטה.

פורסם

איזה שטיות דיברת בנוגע לפח, מתי אנשים יפסיקו לקשקש את השטות הזאת? לגרמניות ואמריקאיות יש פח עבה וחזק וליפניות וקוריאניות יש פח כמו קרטון.

בטיחות הרכב ממש לא קשורה לעובי הפח, המבנה של השילדה ברכב זה בין הגורמים המכריעים לבטיחות, הכל תלוי בתיכנון נכון של השילדה ואזורים סופגי אנרגיה שכל מטרתם זה להתרסק ולפזר את האנרגיה על מקומות מסויימים שלא יגיע לאיזור של התא נוסעים, תיכנון נכון של השילדה ואיזורים קורסים וסופגי אנרגיה זה א' ב' בבטיחות הרכב ממש לא עובי הפח.

אחר כך יש את חגורות הבטיחות מהסוג החדש יותר שזה פירוטכניות עם קדם מותחנים שאמורות להדביק אותך חזק חזק לכיסא וכמובן יש את כריות האויר ושלל הבקרות למינהן.

מספיק לצפות ברכב חדש בתאונה ולהבין שהרכבים החדשים מיועדים לספוג אנרגיה ולכן כל פגיעה קטנה מוציאה את הרכב בנזק גדול של אלפי שקלים.

שום קשר לעובי הפח, נו באמת גם היום יצא לי לשמוע מישהו מקשקש על זה שאם הבן אדם הייה ברכב גרמני הפח לא הייה נשבר או משהו כזה.

בקשר לקוואליר, הרכב סביר מינוס איכות ההרכבה גרועה למדי, פלסטיקים מתפרקים והרכב לא מזדקן יפה. מלבד זאת יש לו מחלת ים והרכב מאוד מתנדנד על הכביש בדיוק כמו הסגנון של האמריקאיות הישנות. המנוע והגיר מניבים ביצועים סבירים ויש לא מעט מחלות חשמל לרכב.

לדגמה כנס לאתר הבא, המכונית היא אלפא גוליי'טה ששזכתה לציון מקסימלי של 5 כוכבי בטיחות בציון כללי של 97% כיום המשפחתית הבטוחה ביותר, פשוט תיראה בתאונה איך הרכב מתרסק לגורמים אבל התא נוסעים נשאר שלם הכל בזכות תיכנון נכון ממש לא עובי הפח. יש שם סרטון וגם תמונות.

http://www.euroncap.com/results/alfa_romeo/giulietta/2010/400.aspx

פורסם

עזבו אותכם שילדה מהונדסת, אזורי סופגי אנרגיה וחמש כוכבי בטיחות. בתאונה בין קיה פורטה, לבוא נגיד.. טנק מרכבה סימן 4, מי לוקח? השברולט זה כמו טנק...

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם

זה אומנם נכון שהקאווליר היא לא רכב בטיחותי במיוחד, אבל זה באמת מה שקרה, דייהו רייסר נכנסה בנו מאחורה והפגוש שלה נפל לריצפה ולקאווליר לא קרה כלום, טמבון זה גם כסף.

והרכב הזה מאוד כבד, אולי במקרה שייכנס בקיר הוא יתפרק אבל במקרה שייכנס באיזה גטס או סיריון אני לא רוצה לדעת מה יהיה, הוא שוקל הרבה יותר מהם.

פורסם

באמת ? הקוואליר היא כמו טנק? היא שוקלת 60 ומשהו טון ועשויה מפלדה חסינת כדורים ומטעני צד?

תפסיקו לבלבל את המוח שתיכם עם התאוריות בשקל שלכם, הרכב הזה שוקל בדיוק 1.2 טון שזה בדיוק כמו כל משפחתית ממוצעת בשוק ואפילו פחות מהחדשות של היום.

עדיין חושבים שפח יציל אתכם? תחשבו שוב. וולוו 940 סטיישן ענקית במשקל 1.5 טון משנות ה-90 לפני עידן E-NCAP.

נגד רנו מודוס חדשה יחסית ששוקלת קצת יותר מטון וקטנה בהרבה. התוצאות של המבחן לא משאירות מקום לספק בכלל, תיראו בעצמכם.

http://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY

פורסם

מנסיון של שנה עם רכב כזה, מדובר ברכב לא אמין, מלא בתקלות לסוגיהן, בינהם בעיות במערכת ההצתה, בעיות באלטרנטור, בעיות בממיר קטליטי, סטרטר, ידית הדלקת אורות, התחממות, וכל זאת בנוסף לצריכת שלא לא הגיונית של 1/6 במידה ונוהגים ממש ממש בעדינות.

לעניין בטיחות, מדובר ללא ספק ברכב עם ההתנהגות הגרועה ביותר בו נהגתי מחיי, הגה חסר תקשורת, בלמים קשים מאוד שמאבדים משמעותית מעוצמתם תחת עומס, אחיזה נמוכה ורכב מתנדנד יותר מאוטובוס, ממש סיוט ליסוע איתו מחוץ לעיר בכביש מעט גלי או לא חלק לחלוטין.

לדעתי, תתרחק, ובשנתונים האלו חפש לך יפנית כגון קורולה שתיתן לך גם נסיעה ממוצעת ושקט נפשי.  

פורסם

הבעיה שאני לא אוהב יפניות בכלל

ושמעתי הרבה אנשים שאומרים שהרכב נחמד

אני מעוניין באמריקאיות או גרמניות

פורסם
זה אומנם נכון שהקאווליר היא לא רכב בטיחותי במיוחד, אבל זה באמת מה שקרה, דייהו רייסר נכנסה בנו מאחורה והפגוש שלה נפל לריצפה ולקאווליר לא קרה כלום, טמבון זה גם כסף.

והרכב הזה מאוד כבד, אולי במקרה שייכנס בקיר הוא יתפרק אבל במקרה שייכנס באיזה גטס או סיריון אני לא רוצה לדעת מה יהיה, הוא שוקל הרבה יותר מהם.

עזבו אותכם שילדה מהונדסת, אזורי סופגי אנרגיה וחמש כוכבי בטיחות. בתאונה בין קיה פורטה, לבוא נגיד.. טנק מרכבה סימן 4, מי לוקח? השברולט זה כמו טנק...

שטויות כאלה לא שמעתי כבר הרבה זמן.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

• תוכן חדש...