Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נרשמתי לפורום במיוחד בשביל הדילמה הזו כי אני לא מבינה כלום ממה שהמוסכניק מדבר איתי ואני אובדת עצות:

יש לי שברולט קואליר ידנית שנת 96. 180000 ק"מ.

בשבוע שעבר האוטו התחמם והכנסתי אותו למוסך בכפר סבא. המוסכניק החליף טרמוסטט וניקה ראדיאטור וזה לא ממש עזר!! בגלל שאין לי כסף ביקשתי ממנו לא להמשיך את הטיפול כי אמר שצריך לבדוק משאבת מים ויוניט של הפקודות למאוורר וכל זה עולה כסף. מרוב חוכמתי החלטתי לנסות ליסוע עם האוטו ואם הוא יתחמם אז לעצור בצד (המוסכניק אישר לי את זה כי ההתחממות לא הייתה עד רתיחה אלא לפעמים עד 3/4 חום). כך עשיתי ואכן האוטו התחמם ועצרתי. חיכיתי חצי שעה עד שיתקרר ואז האוטו לא הניע!!!! הוא ניסה להניע אבל לא תפס!!! גררתי למוסך...

המוסכניק פתח מכסה מנוע ואמר מיד שיש בעייה בפאקום ראש. הוא אמר שלא נראה לו שהלך הראש מנוע כי הוא מברזל ולא אלומיניום אבל צריך לפרק ולבדוק ורק זה לפחות 1200 ש"ח. אם יש נזק אז כמובן זה יותר.

ידיד שלי בא לראות ואמר שנראה לו מוזר שהמוסכניק קבע שזה פאקום ראש כי אין טיפות מיים על המדיד שמן, אין שמן במיכל מים, המים לא נעלמו מהמיכל מים. המוסכניק למעשה הסתמך על כך שיש קצת רטיבות בין הבלוק לראש (לטענתו).

רציתי לשאול:

1. האם זה נשמע הגיוני וללכת עם מה שהמוסכניק אומר?

2. לכמה תיקון כזה עלול להגיע?

חשוב לצאת מנקודת הנחה שממש אין לי כסף ואני מחפשת את האופצייה הזולה... אולי כדאי בכלל להחליף רכב? מישהו קונה רכב כזה לא מניע ואולי עם ראש מנוע?

אשמח לתשובה בהקדם

תודה

פורסם

כדי לבדוק אם הלך אטם ראש יש מספר קריטריונים לבדיקה ואת הקריטריונים ציינת בעצמך. לגבי רטיבות בין ראש המנוע לבלוק באיזור האטם עלול מאוד להצביע על כך שהאטם נאכל לו כתוצאה מהיתחממות יתר וניפרץ וכתוצאה מכך בורחים מיים מבין האטם ראש. רוב הסיכויים גם שאם ניפרץ האטם נירטבו האלקטרודות של הפלאגים מה שלא איפשר לרכב להניע באותו הרגע שהוא ניכבה. האם גם שהרכב היתקרר כלומר עכשיו הרכב מצליח להניע או שעדיין בשלו ואינו מניע?

:)
פורסם

האמת שאני לא יודעת. שאלתי את המוסכניק ולא זוכרת מה הוא אמר... בכל מקרה לא אני בדקתי..

מה אתה ממליץ מהסיפור? לתת למוסכניק לעבוד? כמה נזק כספי זה יכול להגיע?

פורסם
כדי לבדוק אם הלך אטם ראש יש מספר קריטריונים לבדיקה ואת הקריטריונים ציינת בעצמך. לגבי רטיבות בין ראש המנוע לבלוק באיזור האטם עלול מאוד להצביע על כך שהאטם נאכל לו כתוצאה מהיתחממות יתר וניפרץ וכתוצאה מכך בורחים מיים מבין האטם ראש. רוב הסיכויים גם שאם ניפרץ האטם נירטבו האלקטרודות של הפלאגים מה שלא איפשר לרכב להניע באותו הרגע שהוא ניכבה. האם גם שהרכב היתקרר כלומר עכשיו הרכב מצליח להניע או שעדיין בשלו ואינו מניע?

מה נראה לך שצריך להיות הצעד הבא?

פורסם

אנט, שלום רב וברוך בואך לפורום הנכון !

ראשית מספר הבהרות, לא מחייבות:

למוסך אסור היה לשחרר לך את הרכב, ולהחתים אותך על מסמך כלשהו, שהרכב שוחרר לפי בקשתך, עפ בעיית חימום שלא נפתרה, ושהוא אסר כלייך לנסוע עם הרכב, ללא תיקון יסודי, ושהאחריות עלייך.

לך אסור לחפש תיקונים זולים, כי ההיסטוריה ההווןה והעתיד, מוכיחים תמיד שהזול זה היקר.

אני חייב להסכים איתך

שחוסר אובדן מים, ומדיד שמן, שלא נצבע בצבע לבן , ומיכל עבוי מלא עדיין לא מוכיח שהלך אטם ראש(ולא פקום ראש),

יחד עם זאת, לא הבהרת האם לא חסר מים ברדיאטור, והאם התבצעה בדיקה פשוטה אך חיונית, של בדיקה בעזרת שעון לחץ ברדיאטור, ו/או בדיקת לחץ הפוך

שלא ברור ממך האם בוצעה!

רכב במצב כמו שתארת, נקנה ב500 קל על ידי סוחרי רכב, לכן החליטי בעצמך אם כדאי לך להשקיע ברכב הנוכחי, או לקבל 500 שקל בלבד!! הנזק והתשלום עלול להיות גם כפול מהסכום שציינת, אך הייתי הולך על זה, לו רק אם היית בוטחת ביושרו ואמינותו, ומקצועיתו של בעל המוסך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הי צביקה,

תודה!

האמת שאני לא יודעת לגבי כל מה שאמרת... אולי כן נעשו בדיקות.

כמה לדעתך טיפול כזה יכול להגיע? אני ממש בלחץ כספי

פורסם

ראשית כדי לקבוע אם באמת האטם ראש נפרץ, צריך לבצע מספר בדיקות כמו קומפרסיה בכל הצילינדרים, בדיקת חדירת גזים למערכת הקירור בעזרת נוזל מיוחד, אשר משנה את צבעו במגע עם נוזל הקירור ברדיאטור(הנוזל משנה את צבעו לחום במידה ויש חדירת גזים למערכת הקירור).

בדיקת ערבוב של נוזל קירור בשמן.

אם הבדיקות יצאו תקינות אז כניראה שיש תקלה אחרת שמונעת מהרכב להניע, כמו בעיית הצתה, יש לבדוק לחץ דלק ושמגיע ניצוץ לכל הפלאגים.

אם במוסך החליפו טרמוסטט וביצעו ניקוי רדיאטור לא נשאר הרבה כדי לפתור את הבעיה של ההתחממות, יש לבדוק בנוסף את משאבת המים, לבדוק שהמאוורר תקין ע"י חיבורו למתח ישירות, אם תקין אז יש לבדוק את הטרמוסוויץ שאחראי על הפעלת המאוורר.

פורסם

אני לא בטוחה שאני סומכת עליו כי זו הפעם הראשונה שנכנסתי אליו ובגלל זה אני פרסמתי בפורום. מה כולל טיפול כזה? על מה אני צריכה לוודא אם אני הולכת על זה?

פורסם
אני לא בטוחה שאני סומכת עליו כי זו הפעם הראשונה שנכנסתי אליו ובגלל זה אני פרסמתי בפורום. מה כולל טיפול כזה? על מה אני צריכה לוודא אם אני הולכת על זה?

למקרים כאלו יש את הפורום, פשוט תצייני באיזה איזור מתאים לך לקחת את הרכב לתיקון וחברי המועדון ישמחו להמליץ לך.

תפני למקום אמין ומקצועי שחברי הפורום ימליצו לך.

פורסם
למקרים כאלו יש את הפורום, פשוט תצייני באיזה איזור מתאים לך לקחת את הרכב לתיקון וחברי המועדון ישמחו להמליץ לך.

תפני למקום אמין ומקצועי שחברי הפורום ימליצו לך.

איזור כפר סבא / נווה ימין. תודה רבה...

פורסם

אנט שלום רב !

התיקון כולל פרוק ראש מנוע, ליטוש השסתומים, והחלפת גומיות שסתומים.

החלפת אטם ראש, אטם מכסה שסתומים, שמן מנוע, מסנן שמן מנוע, מי קירור, ומאד מומלץ בהזדמנות זאת משאבת מים , לגבי חזורת טיימינג, אינני בטוח שיש ברכב זה חגורה או שרשרת, בכל מקרה באם חגורה יש להחליף אותה יחד עם מותחנים, מחזירי שמן, ומצתים לפי הצורך, סדר גודל מיחר, ציינתי באדום בתגובתי הקודמת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
זה נכון שחומרת הנזק תתגלה רק אחרי פירוק הראש? הוא לא יכול לתת לי הצעת מחיר עכשיו?

בהחלט הערכת מחיר מדוייקת יותר תינתן כאשר יפורק הראש מהבלוק. ולמען האמת מבחינת הנזקים המתוארים פה, אל תיבהלי כל כך מהר כי זה יכול גם להיגמר בהחלפת אטם בלבד.

:)
  • תוכן חדש...