Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

hybrid Vs. Elate.

urban.racer
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא פשרה אך ורק בגלל שסביר להניח שאני לא באמת אוכל להכניס סאב לרכב, זה הכל. לא בגלל הסאונד או משהו, לפי מיטב הבנתי אם אני אביא קרוס 3WAY (אני מניח שה 2WAY בא עם קרוס יעודי) ומיד שיכנס שיכנס בתחומי חיתוך של הקרוס. או לחלופין איזשהו גבר יד שניה כמו sundown 50/100.4 שיש לו קרוס מובנה אני אוכל עבוד אקטיבית עם וופר שיורד עד 25, אפילו 30 באופן יעיל(בהנחה שההצהרה נכונה) ונחתך נמוך יותר בקרוס המובנים של סאןדאון

לא נשמע כמו השקעה יוצאת דופן, בהתחשב בזה שרוב אם לא כל העבודה תעשה אך ורק על ידי, וכמובן בשלבים. ללא שום בעיה אני יכול להיות עם אלייט מוגבר (ללא בידוד וכבלים) ברכב בסכום של כ2500 ש"ח. אני כרגע רק עובד לפי מה שאני מכיר (ראה ה"פ),אם אני אמצא ואשמע סטאפ עדיף או או אפילו קצת פחות טוב אבל שיספק את האוזניים שלי, לא אכפת לי לא לקנות את האלייט.

אגב, למישהו יש את הטבלאות של האלמנטים בסטים של ההיבריד והאילייט?

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה יודע - יש גם מגברים שיש להם קרוס אקטיבי שמתאים לעבודה מול טוויטרים :wink: (ראה ה"פ :-D)

אין תחליף לסאב, אפילו אם תתקין בדלתות שלך שני L8 או מוראל 9 אינטש (ויש כאלה יד שניה) זה לא יתן לך תחליף אמיתי לסאב - זה יהיה מאוד קרוב אבל לא סאב.

אני מציע שתגדיר לעצמך מטרה להשגה מהמערכת - מטרה או יעד ברורים

אני מציע שתגדיר תקציב שפוי לרכיבים ותחשוב גם על ההתקנה

זה לא עניין של פשרה לקחת מוראל אילייט או הייבריד או HAT או USHER או כל דבר אחר כולל סקאן ספיק אם אין לך סאב.

אני חושב שכדאי לך להשאר ב2WAY עם סאב מאשר 3WAY בלי סאב

עדיף ללכת בלי כובע אבל עם תחתונים מאשר ללכת בלי תחתונים אבל עם כובע :?:?:?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה שאתה אומר נכון, אבל זה אומר דבר פשוט, לך תמצא מקום לסאב בפיקאפ דאבל קאבינה. הייתי מזמין דקאןספיק כמו ש"החזרתי" לאיתמר, אם רק היה לי מקום לשים אותו, ואז כבר הייתי חושב על סאב עם 2WAY אקטיבי לא אקטיבי, היבריד או אילייט, זה כבר היה משנה את התמונה.

Stay tuned

פורסם

אני לא חושב שעם זוג L8 או revelators שמנגנים 40 הרץ ( מנגנים , לא סתם יורדים אליו ב 10- DB ) יש צורך בסאב אצל אדם שפוי , רק בגלל ה CABIN GAIN .

יש ביד שניה זוג L8 למכירה ב 1000 ש"ח , אם עדיין הייתי מתעניין בתחום הייתי עף עליהם כמו פרפר.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם
מה שאתה אומר נכון, אבל זה אומר דבר פשוט, לך תמצא מקום לסאב בפיקאפ דאבל קאבינה. הייתי מזמין דקאןספיק כמו ש"החזרתי" לאיתמר, אם רק היה לי מקום לשים אותו, ואז כבר הייתי חושב על סאב עם 2WAY אקטיבי לא אקטיבי, היבריד או אילייט, זה כבר היה משנה את התמונה.

תעלה בבקשה תמונות של אזור המושב האחורי בדאבל קבינה - אולי אוכל לעזור לך בלמצוא רעיון כמו איזה בזוקה 8 אינטש או תיבה בתליה אפילו.

אני מקווה שיש כאן מקום להתפרע מבחינתך עם בניה אולי של תיבה באזור ההפרדה של המושבים לסאב 8 אינטש...

(שלחתי לך מקודם ה"פ שהיא לא רלוונטית היות ולא ידעתי שמדובר בדאבל קבינה מסחרי - נמשיך לכוון של השמונה אינטש)

וטל - אתה כנראה צודק - אבל 90 אחוז ממי שגולש בפורום הזה כבר מזמן לא שפוי...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ברגע שהרכב יהיה אצלי (מחר, צריך הכנה לטסט, אחרי זה נפרק שם לגורמים באמטלה של נקיון מסיבי) אני אעלה תמונות. מה גם שיש את היתרון של טנדר דיזל מבחינת מערכת החשמל, כנראה שיהיה צורך בשדרוג חיווט, אבל לא נראה לי שתהיה בעיה. אם הבנתי נכון, יוסי מיבא את קנוקונספט? אני זוכר שראיתי חיווט חשמל שלהם.

Stay tuned

פורסם

אני לא יודע אם הוא יבואן אבל אני יודע שאתה בהחלט יכול להשיג את המותג דרכו.

ויש פתרונות לבאס עבור הרכב שלך השאלה היא מה אתה מוכן להקריב בתמורה? - פתרון אפשרי בהחלט הוא סאב וופר 8 אינטש בתיבה קטנה בבניה בקדמת הרכב מול המושב של השאטגאן (מושב הנוסע הקדמי)...

לא משהו שכבר לא ראינו בפורום בכמה וכמה תצורות :-D

תליה של בזוקה 8 אינטש אם יש מקום בקיר האחורי של הקבינה.

אם יש מקום בגב המושבים אז גם זו אפשרות לפעמים.

בניה בשטח ההפרדה של המושב האחורי (באמצע הקבינה)

לפחות אחד מהפתרונות הללו אמור להיות בר ביצוע.

Pioneer TS-X150

פורסם
זה לא כזה יתרון , בשביל זה יש סאב ... אני מאמין שההייבריד 2 חלקים טוב יותר מאילייט 2 חלקים.

FS נמוך יותר זה בעצם אלמנט חזק יותר פיסית , זה גורם לאלמנט להפיק תדרים נמוכים יותר בעיקרון למרות שזה לא תמיד נכון , אבל הבעיה היא שככל שה FS נמוך יותר כך השליטה על האלמנט נמוכה יותר והוא הופך לפחות רגיש ומדוייק ( בגלל הצורך לחזק א ה SUSPENSION וה CONE ) , מה שכמובן פוגע בתדרים שהם לא נמוכים .

על פי הנתונים אני לא רואה כיצד האילייט יהיה בעצם מדוייק יותר מההייבריד כשהוא עובד גם בתחום המיד ( בגלל זה יש אילייט 3 חלקים ואין הייבריד 3 חלקים כי אין צורך ) ... זה בעצם לא הגיוני אפילו לטעמי , אולי אתה טועה ?

אני לא טועה ואני מסכים איתך לחלוטין, התבלבלת בין מה שאדי רשם למה שאני רשמתי.

אדי אמר שהאילייט עולה עד 3K יפה, אני לא מסכים עם הקביעה הזאת מהסיבה הפשוטה שטכנית הוא לא יכול לעשות את זה. למען האמת אני לא מכיר אף וופר שיודע לעלות יפה מעל 1K.

ל FS אין קשר לשליטה על האלמנט, מה שכן הוא בהחלט נתון שמעיד על מחשבה וכיוון אליו הדרייבר יתן ביצועים טובים יותר. בכל הקשור לסאבים ווופרים - כמה שה FS יותר נמוך יותר טוב, כמו שכתבת הדרייבר בד"כ יהיה עשוי מחומר קשיח יותר או VC רחב, DUST CAP חזק ורחב יותר וכו'. מצד שני תהיה לדרייבר בעייה "לטפס" גבוה יותר ועדיין להיות נקי ומדוייק וזה בדיוק מה שקורה באילייט.

אם הולכים על סט-אפ של שלושה חלקים לאילייט 6.5 יש יתרון על פני ההייבריד, אם מדובר על שני חלקים לדעתי הוופר של ההייבריד עדיף.

ואגב, אין בעייה לקחת את הקרוס של האילייט ולשדך אליו MT23 והייבריד 6.5".

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הממממ - אני מאמין שאתם כנראה צודקים.

כשאני חושב על זה - יש לי נסיון מעשי עם האילייט רק בשלושה חלקים.

זה ההייבריד שיש לי נסיון איתו בשני חלקים ולא האילייט.

Pioneer TS-X150

פורסם

נאמרו כאן הרבה דברים נכונים, אך גם הרבה דברים מטעים או לא מדוייקים.

הוופרים של האילייט מיועדים לסט של 3 חלקים, ומיועדים לנגן עד 800HZ.

זה שמורל מוכרים אותם בתור סט 2 חלקים בנוסף, לא הופך את זה לנכון יותר או טוב יותר.

במבחן התוצאה, זה מאכזב.

הוופר הזה לא מפיק תוצאה טובה כשהוא מנגן 40-2000HZ, ולמעשה רוב הוופרים בעולם, מתקשים כבר באיזור ה1000HZ, שלא נדבר על זה שככל שהספקטרום המיועד הוא צר יותר, התוצאה תהיה טובה יותר.

ולכן, 40 או 50 עד 800HZ מפיקים תוצאה מעולה מהאילייט.

בנוסף, האילייט דורש נפח קטן יותר בהרבה מאשר יש בדלת סטנדרטית, ובטח ובטח ברכבים מסחריים ששם הדלת היא גדולה יותר.

כן, הוא יעבוד גם ב200 ליטר, אבל תוצאה טובה אפשר לקבל ממנו רק לאחר צמצום נפחים משמעותי.

ולכן, עדיף יהיה כבר ללכת על ההייבריד.

זו גם תהיה המלצתי, האילייט הוא סט מצויין, אבל רק בתור 3 חלקים, ואז רק ההתקנה תעלה כמו הסט עצמו אם לא יותר.

בנוסף, אני לא מבין מאיפה מגיעים למסקנות כאלו הזיות, שFS נמוך מראה על שליטה לא טובה של האלמנט.

האלמנט לא שולט, הוא נשלט.

ומי שאחראי על ביצועיו הוא לא אחר מאשר המגבר.

כן, תנאי התיבה משפיעים, וכך גם רוחב תחום התדרים שהוא מנגן.

אבל מה שיקבע עם האלמנט נשלט היטב, זה עד כמה המגבר מסוגל לשלוט בו( ע"ע ויכוחי הDF למינהם).

דבר נוסף, אין קשר לסוג הממברנה של האלמנט.

כידוע העדיף הוא קרטון, אך אינו עמיד, ולכן תמיד מחפשים פתרונות שיהיו בעלי תכונות דומות לקרטון מבחינת חוזק ומשקל, אך עם עמידות גבוהה.

כמו קארבון,קוולר וכו'.

פוליפרופילן, הוא אחד החומרים היותר מוצלחים מההיצע ולכן גם נפוץ מאוד בתחום הנ"ל.

אבל אין הוא משפיע על ה"שליטה".

אין בכלל קשר.

כנ"ל גם קוטר הסליל הוא פאקטור חשוב, אבל לא קשור לשליטה.

under construction..

פורסם

מה שגורם לאלמנט להיות בעל FS נמוך יותר זה מבנה חסין וחזק ועשוי מחומרים כאלה , בדר"כ זה בא על חשבון משהו .

אם זה לא נכון אז כל האלמנטים בעולם היו עם FS נמוך בשביל להנות משני העולמות .

בדר"כ , לפעמים זה לא ככה , עובדה שאלמנטים של scanspeak revelator בעלי FS נמוך יותר מרוב הסאבים של 27 וזה לא גורם לו להיות "איטי" .

אבל בתאוריה זה נכון , ולא חסר חברות שצריכים לעשות את השיקולים שלהם לגבי מה הם דורשים מרמקול לעשות .

וכמובן יש חברות כמו scanspeak עם המנוע SD שלהם והבניה המושלמת והמחיר המטורף שגורם להם להיות בליגה העליונה , ולא חסר כאלה .

אז תאורטית זה כן נכון.

יש קשר בין סוג הממברנה לביצועים בכל מה שקשור ל breakup node ודברים שאני פחות מבין בהם , אם לטענתך רוב המידבאסים בעולם לא מסוגלים לחסות טווח תדרים של עד 2KHZ עד אתה אומר שלא קיים רמקול 2-WAY מוצלח בעולם , כמובן שזה אבסורד ויש רבים וטובים שנמדדים מצויין אם לא טוב יותר מרמקולים מרובי אלמנטים . באס נובע מתיבת התהודה והאקוסטיקה בחלל הנתון , מה אתה אומר על אלמנטים של FOSTEX שהם רמקול FULL WAY עלוב עם ממברנה של 5 אינץ' שיורדת ל 20 הרץ ? כי יש דברים כאלה . זה הכל מניפולציות של אויר ומניפולציות של אויר באים מהתיבה ומהחדר.

כמו שאמרתי מיליון פעם , מה שנמדד זה קדוש , ועם מדידות אפשר בקלות לראות כיצד רמקולים מסויימים 2WAY נמדדים FLAT לגמרי וזה לא יעזור אם תוסיף לשם עוד אלמנט מיד , זה רק יגרום למערכת לנגן חזק יותר בלי עיוותים.

אם ציוד מדידה רגיש מסוגל להגיד לך את זה זה קדוש , יותר קדוש ממה שהאוזניים המאוד לא אובייקטיביים שלך יגידו ( או שלי או של כל בן אדם ) .

גם חשבתי שמיתוס ה DF החסר תועלת גם הופרך :)

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

נשמע כאילו הסט יהיה "more then i can chew on" כרגע. אין סיכוי כרגע שאני נכנס להתקנה של (שלא נדבר על כיוון) של 3WAY. יתכן והקיצוץ במחיר יביא להחלטות אחרות (ומעניינות), כרגע יש לי את המידע שאני צריך (מעבר ללשמוע את הסט בקונפיגורציה שתהיה רלוונטית אלי, אני אשמח לשמוע אם מישהו יודע ו/או מכיר) כדי להמשיך עם המערכת. עם קצת מזל תחילת שבוע הבא מתחילים לעבוד (8

Stay tuned

פורסם

אני בכלל לא מבין מדוע השיקולים שלך זה מורל , חסר חברות נורמליות יותר עם פחות פאקים בבניה ופיקים הזויים בתדרי מיד ? :lol:

לדעתי מורל מצויינים במחירים נמוכים , כשמדברים על 2500 ש"ח פלוס , בחיים לא הייתי קונה מורל , ואני לא מבין מי שכן עם אלטרנטיבות מצויינות כמו DLS או Hybrid Audio וכדומה ...

לדוגמא , אני אישית הייתי מזמין טוויטרים ומידבאסים של VIFA או SEAS , גם יותר זול גם הרבה יותר איכותי ( במידה ויש לך קרוס אקטיבי ) יש מספיק כאלה שעובדים מצויין ב Infinite baffle ז"א חלל דלת .. ז"א VAS כפול 2 ומעלה.

רוב הסיכויים שקומבינציה כזאת תשפיל לחלוטין את רוב הדברים שתביא במחיר שלהם וגם דברים יקרים הרבה יותר , אם היית רואה את המדידות של רמקולים SEAS LOTUS לרכב היית נדהם כמה דראק הם וזה מדהים שהם עולים יותר מ 10 דולר ליחידה . בקיצור , אתה משלם הרבה על מותג ועל שם ועל "יעודיות לתחום הרכב " ... אבל זאת רק דעתי המעוותת :)

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם
מה שגורם לאלמנט להיות בעל FS נמוך יותר זה מבנה חסין וחזק ועשוי מחומרים כאלה , בדר"כ זה בא על חשבון משהו .

אם זה לא נכון אז כל האלמנטים בעולם היו עם FS נמוך בשביל להנות משני העולמות .

בדר"כ , לפעמים זה לא ככה , עובדה שאלמנטים של scanspeak revelator בעלי FS נמוך יותר מרוב הסאבים של 27 וזה לא גורם לו להיות "איטי" .

אבל בתאוריה זה נכון , ולא חסר חברות שצריכים לעשות את השיקולים שלהם לגבי מה הם דורשים מרמקול לעשות .

וכמובן יש חברות כמו scanspeak עם המנוע SD שלהם והבניה המושלמת והמחיר המטורף שגורם להם להיות בליגה העליונה , ולא חסר כאלה .

אז תאורטית זה כן נכון.

יש קשר בין סוג הממברנה לביצועים בכל מה שקשור ל breakup node ודברים שאני פחות מבין בהם , אם לטענתך רוב המידבאסים בעולם לא מסוגלים לחסות טווח תדרים של עד 2KHZ עד אתה אומר שלא קיים רמקול 2-WAY מוצלח בעולם , כמובן שזה אבסורד ויש רבים וטובים שנמדדים מצויין אם לא טוב יותר מרמקולים מרובי אלמנטים . באס נובע מתיבת התהודה והאקוסטיקה בחלל הנתון , מה אתה אומר על אלמנטים של FOSTEX שהם רמקול FULL WAY עלוב עם ממברנה של 5 אינץ' שיורדת ל 20 הרץ ? כי יש דברים כאלה . זה הכל מניפולציות של אויר ומניפולציות של אויר באים מהתיבה ומהחדר.

כמו שאמרתי מיליון פעם , מה שנמדד זה קדוש , ועם מדידות אפשר בקלות לראות כיצד רמקולים מסויימים 2WAY נמדדים FLAT לגמרי וזה לא יעזור אם תוסיף לשם עוד אלמנט מיד , זה רק יגרום למערכת לנגן חזק יותר בלי עיוותים.

אם ציוד מדידה רגיש מסוגל להגיד לך את זה זה קדוש , יותר קדוש ממה שהאוזניים המאוד לא אובייקטיביים שלך יגידו ( או שלי או של כל בן אדם ) .

גם חשבתי שמיתוס ה DF החסר תועלת גם הופרך :)

ממש לא.

זה שיש אלמנטים של 5 אינטש שיורדים ל20HZ זה ללא ממש רלוונטי.

בוא אני אגלה לך סוד קטן, יש לי זוג טוויטרים בבית שמסוגלים לנגן FULLRANGE, ובתור BREAK IN, הם עבדו על מגבר חלש במשך שבועיים שלמים על מגבר ללא קרוסים וניגנו מ20HZ ועד 20KHZ, והפלא ופלא לא קרה להם ולא יקרה להם גם כלום.

הכל תלות בעוצמה ועיוות.

אבל.

זה שרמקול מסוגל פיזית לנגן ספקטרום רחב , לא אומר שבהכרח התוצאה תהיה טובה.

וב99.8% מהרמקולים, ככל שתצמצם להם את טווח התדרים שהם אמורים לנגן, הם יפעלו טוב יותר, והתוצאה תהיה טובה יותר.

רוצה תאוריה? אז התיאוריה המדעית בתחום האקוסטיקה גורסת שרמקול שנועד להיות צמוד למקור אמור להיות מורכב מ4 אלמנטים מ1 אינטש ועד 8 אינטש.

הסיבה היא, לתת לכל אלמנט לנגן את התדרים אליו הוא מיועד ולספק לכל אחד מהם ספקטרום צר ככל הניתן, בהתאם לתחומים הספקטריאלים כגון סאב-באס,באס,מיד והיי או כל חלוקה ו\או תת חלוקה.

לא חסר רמקולים טובים שהם 2WAY, אבל פה בא לידי ביטוי דווקא הטוויטר שמסוגל לרדת נמוך ולחפות על האובדן של הוופר.

יש היום טוויטרים שיכולים לנגן בצורה לינארית ומלאה כבר ב1KHZ, לכן יוכלו לעבוד כמעט עם כל וופר.

אבל עדיין, הוספה של מיד תואם, תיתן תוצאה טובה יותר, כי צמצום הטווח, יתן אופן פעולה נכון יותר עבור כל אלמנט.

מה שקשה הוא ההרמוניה בין האלמנטים והאיזון הטונאלי.

וזה כבר סיפור אחר.

אבל דוגמאות על אלמנטים שיכולים לנגן 20HZ זה נהדר, אבל רוב הסאבים בעולם יתנו תוצאה טובה יותר.

under construction..

• תוכן חדש...