Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

hybrid Vs. Elate.

urban.racer
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המערכת מתקמבקת לרכב, הHU קיים, alpine Ida-x100, המגבר כבר נקבע, Sundown SAX125.2.

עכשיו נשארת שאלת הבמה. אני זוכר לטובה את סט הדוטק אוביישן שהיה לי. בחיטוטים בפורום יד שניה נתקלתי בהייבריד למכירה ובאלייט, שניהם 2WAY (בינתיים 8) ). האם מדובר בהבדל של שמיים וארץ? הדוטק שלי היה מצוייד בMT-23 שמאוד אהבתי, האם אחד הסטים מצוייד בטוויטר דומה או לחלופין עדיף?

הרכב יהיה טנדר מסוג מזדה, אני כמעט בטוח שאני אהיה חייב איזושהי בנייה (מעבר לבידוד), ויש לי ידיים טובות, ידע בשימוש בחומרים מרוכבים וגישה לחומרים הרלוונטיים, בנושא זה השאלה הנשאלת היא האם דרושה תיבה לאחד הוופרים? אני מעדיף לנסות למצות את עניין הבאסים בוופרים עקב מחסור במקום לסאב (ונסיון לקצץ עלויות בינתיים), באתר של מורל מדובר 40 ו25 הרץ להיבריד ואלייט בהתאמה, האם הנתונים אמינים ואפשריים בהתחשב בבניות יעודיות? לא מצאתי טבלאות להתייחסות.

אני לא איזה אודיופיל עם רגישות מטורפת באוזניים, אני יודע לדרג בערך לפי גרוע, בסדר, טוב ואדיר ובזה בערך נגמר הסולם שלי, שני הסטים נראים כסטים עם טווח תדרים די גמיש, וזכור לי שהדוטק שלי לא כיכב משמעותית בנמוכים חתכתי אתו ב60 לפני הסאב 80 אחרי אם אני זוכר נכון, אני זוכר שהוא לא נשמע מי יודע כמה מעבר לזה)למרות שיתכן שחלק מהעניין הוא העדר בידוד ובנייה יעודית).

אם ניתן להפנות אותי להשוואות דומות אני אשמח, פשוט לא שמצאה תשובה שענתה לי.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל שים לב שהאלייט הוא 3 חלקים שזה אומר שאתה צריך לעשות בנייה.

אני אומר תקנה את הייבריד עם שידרוג טוויטר ותשקיע באיטום הדלתות במקום בנייה(אם אין בעיה של כסף ברור שהעדיף את הלייט+בניה+איטום אתה תיהיה מרוצה)

פורסם

שדרוג טוויטר? איך? חשבתי שקונים סט ככה. מעבר לזה שמעבר מ22 ל23 מדובר על מעבר מ4ohm ל6ohm, זה לא משפיע על החיתוך בקרוס?

Stay tuned

פורסם

לאילייט יש גם סט שני חלקים.

המידבאס של האילייט הוא מידבאס מעולה והוא עושה עבודה יפה מאוד עד אזור ה3K הרץ.

הטוויטר האורגני של האילייט הוא הMT23 - הוא עובד בהנתגדות 6 אוהם וזה בעל חשיבות רבה מבחינת נקודת החיתוך כאשר עובדים על הקרוס הפסיבי של הסט היות ונקודת החיתוך צונחת.

במידה ואתה תעבוד אקטיבי - אין לזה משמעות היות והחיתוך מתבצע לפני הכניסה למגבר וזה לא תלוי התנגדות של הרמקול.

האילייט היא הסדרה הגבוהה יותר במקרה הזה והמשמעות היא שמדובר בסט טוב יותר בכל פרמטר -

הMT22 של ההייבריד הוא טוויטר נחות לעומת הMT23

ה22 הוא בעל אופי צליל חד יחסית לטוויטרים של מוראל, הוא נופל מה23 ברמת הפירוט שלו, בהיענות אוף אקסיס (אם כי גם ה23 לא מצטיין בתחום הזה וכאן צריך לפנות לאח הגדול - הסופרימו) ובטח ובטח שאינו מפיק את הצליל החם והמדהים והאנושי והנאמן למקור שכל כך מזוה עם השם "מוראל".

המידבאס של ההייבריד לעומת זאת מידבאס פשוט נפלא - הוא טונאלי מאוד, רך עמוק ונעים כפי שאנו מצפים מרמקולים של מוראל וגם חזק.

אבל המידבאס של האילייט חזק יותר, אגרסיבי יותר ואפילו יש לו משהו שבדרך כלל לא נוטים לאמר באותו משפט על רמקולים של מוראל - יש לו פאנץ' (במילים אחרות דיוק)

אבל - בכדי להוציא תוצאה טובה שממצה מידבאס של אילייט אתה צריך מגבר ב-ר-י-א!!!

אתה צריך הרבה הספק, אתה צריך מגבר איכותי שביחד עם ההספק הזה גם לא יכניס עיוותים מכל הסוגים אל הרמקול הזה.

אתה צריך או בידוד מאסיבי בדלתות או בכלל לבנות תיבות וזו הוצאה גדולה איך שלא תביט על זה - לכאן או לכאן.

ההבדלים בין שני המידבאסים הם שמיעים ולדעתי ההבדל הוא בדיוק ובעוצמה שאתה יכול לקבל מהאלייט.

אבל ההייבריד בכלל בכלל לא פראייר לידו - שלא תבין אותי לא נכון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אורי, חבל שלא שמעת את האילייט אצלי השבוע.

האילייט עושה רושם של וופר מצויין, הרבה יותר מדוייק ויורד נמוך מהייבריד. עוד אין לי נסיון עם האילייט בווליום גבוה מסיבות טכניות, אבל בחיתוך של 63HZ ו 12DB ההייבריד הוא פשוט חיה רעה ומסוגל לעמוד בגבורה גם תחת עומס והספקים מכובדים. אני משער שהיתרון העיקרי על האילייט על פני ההייבריד הוא ביכולת לרדת נמוך יותר, בין השאר תודות לסליל של 3" ונקודת FS נמוכה יותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני לא אדי, אבל כן, אפשרי בהחלט.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

דילמות דילמות... נראה בימים הקרובים את המשכורת והתרומות לחג וליומולדת. זה די יסגור את ההחלטה בקשר לאילייט ולהיבריד. נראה לי שעל הדוטק אני אדלג בכל מקרה. האלייט מושך מאוד בגלל היכולות שלו לעומת ההיבריד, גם עם דרושה בנייה מחושבת היטב.

אגב, יש יתרון כלשהו להתחשבות בנתונים טכניים על מנת להחליט איך למקם ולבנות בנייה לוופרים, יתרה מזאת, האם רצוי לשים היבריד בתוך תיבה? כשהכנסתי את הנתונים של ההיבריד למחשבון תיבות, הכנסתי את הFS והQES והלה החליט שאני צריך תיבה עם פורט (אגב, מישהו יודע מה המילה העברית לפורט? סתם מתוך עניין).

Stay tuned

פורסם
אורי, חבל שלא שמעת את האילייט אצלי השבוע.

האילייט עושה רושם של וופר מצויין, הרבה יותר מדוייק ויורד נמוך מהייבריד. עוד אין לי נסיון עם האילייט בווליום גבוה מסיבות טכניות, אבל בחיתוך של 63HZ ו 12DB ההייבריד הוא פשוט חיה רעה ומסוגל לעמוד בגבורה גם תחת עומס והספקים מכובדים. אני משער שהיתרון העיקרי על האילייט על פני ההייבריד הוא ביכולת לרדת נמוך יותר, בין השאר תודות לסליל של 3" ונקודת FS נמוכה יותר.

איתמר.

זה לא כזה יתרון , בשביל זה יש סאב ... אני מאמין שההייבריד 2 חלקים טוב יותר מאילייט 2 חלקים.

FS נמוך יותר זה בעצם אלמנט חזק יותר פיסית , זה גורם לאלמנט להפיק תדרים נמוכים יותר בעיקרון למרות שזה לא תמיד נכון , אבל הבעיה היא שככל שה FS נמוך יותר כך השליטה על האלמנט נמוכה יותר והוא הופך לפחות רגיש ומדוייק ( בגלל הצורך לחזק א ה SUSPENSION וה CONE ) , מה שכמובן פוגע בתדרים שהם לא נמוכים .

על פי הנתונים אני לא רואה כיצד האילייט יהיה בעצם מדוייק יותר מההייבריד כשהוא עובד גם בתחום המיד ( בגלל זה יש אילייט 3 חלקים ואין הייבריד 3 חלקים כי אין צורך ) ... זה בעצם לא הגיוני אפילו לטעמי , אולי אתה טועה ?

לכן כמה טוב זה בשביל 2 חלקים כשהמידבאס אמור לעבוד עד כ 3K ? אתה תגיד לי ...

זאת בדיוק הבעיה , קשה מאוד לעשות אלמנטים שעושים את שני הדברים בצורה טובה , אני בספק שמורל יכולים.

אילייט נמצא גבוה יותר ב"שרשרת הפיקוד" בדיוק בגלל זה , כי בן אדם רגיל שומע באס והוא דומיננטי יותר , כמה שרמקול יורד נמוך יותר בדר"כ זאת נקודת מכירה. האילייט יורד נמוך יותר ללא ספק , וזה מספיק לרוב האנשים.

אגב , זה גם למה אילייט נשמע טוב ( זאת אומרת כש WINISD אומרת לכם שככה זה ישמע הכי טוב , וגם אז זה לא באמת "טוב" זה פשוט הכי טוב שאפשר להשיג איתו ) בתיבות אטומות קטנות זה בדיוק בגלל ה FS הנמוך שלו וה VAS הגבוה שלו ( שבא בגלל ה FS הנמוך ) כי בתיבה פתוחה האלמנט רוב הסיכויים יכנס למצב של עומס יתר ויזוז כמו מטורף , לא עושים איתו 2 WAY .

כמובן יכול להיות שאני טועה לגמרי אבל אני בספק.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

איתמר -

אתה צריך לראות מה זה כשהמידבאס הזה יורד ל31 הרץ בתוך תיבה של 8 ליטר :wink: - במילה אחת - באלאגן!

פשוט תענוג של וופר.

כן - אפשר לעבוד עם הMT23 בחיתוך אקטיבי על כל מגבר כשהמגבר בפול ריינג' או כשמשתמשים דווקא בקרוס של המגבר כקרוס אקטיבי.

המגבר לא עובד ב4 אוהם - מדובר כאן על ההתנגדות של הטוויטר שהיא 6 אוהם אבל בחיתוך אקטיבי זה חסר משמעות כי האות נכנסת חתוכה למגבר עוד לפני שהוא בכלל רואה את הרמקול.

מה שקורה בקרוס פסיבי זה שהאות נכנסת למגבר במלוא רוחב הפס שלה ונקודת החיתוך היא תוצאה נגזרת של הרכיבים (הקרוס הפסיבי) שמחוברים ישירות אל הרמקול כי בעצם - המגבר רק רואה את האלמנט הראשון שמחובר מולו - כשיש קרוס פסיבי, המגבר "רואה" את הקרוס ולא את הרמקול (זה לא לגמרי נכון - צריך לקרוא בשביל זה גם על מעגל ז'ובל... אבל זה הכוון).

בקיצור - חיתוך אקטיבי - נקודת החיתוך לא מושפעת מהתנגדות הרמקול.

למה נקודת החיתוך לא מושפעת גם אם מדובר בקרוס האקטיבי של המגבר? - להבנתי זה בגלל שהקרוס יושב בשלב הקדם מגבר והוא נכנס לפני מערך ההגבר והיציאות הסופיות לרמקולים...

טל (דיפורס)

האילייט שני חלקים יהיה גם טוב יותר מההייבריד שני חלקים מהסיבות הבאות:

1. הMT23 לא רואה ממטר את הMT22 וזה בכל פרמטר

הוא נעים יותר לאוזן, מפורט יותר, בעל פריסה רחבה יותר, תחום תדר רחב יותר במקצת גם כן עד כמה שזכור לי.

2. המידבאס של האילייט הוא אמנם וופר בהגדרתו אבל הוא גם מידבאס מעולה והוא עושה עבודה טובה מאוד כאשר הוא עובד בפס סרט רחב - הבעיה כאן היא שחובה אבל פשוט חובה לספק לו הספק מאוד גבוה.

כאשר הוא עובד בתחום מצומצם כוופר ועובד רק עד 600 הרץ (נקודת החיתוך ע"פ מוראל לאילייט שלושה חלקים) הרבה יותר קל להגביר אותו וגם אז צריך וואחד מגבר.

הCDM54 הוא מיד שמוראל הוסיפו לאילייט והשלימו אותו לסט שלושה חלקים אורגני

הסופרימו בתחילת דרכו יצא כסט שני חלקים עם טוויטר רחב פס ורחב פריסה במיוחד בכדי להתגבר על מגבלות של סטים שני חלקים והיום יש לו גם קרוס פסיבי - אבל גם לסופרימו אתה תראה רבים שהולכים ומוסיפים CDM וכנ"ל גם לגבי הייבריד - יש כאלה שהוסיפו לסט את הCDM ועברו לאקטיבי...

למה? כי כל סט שלושה חלקים יהיה מנוצל טוב יותר בהגברה אקטיבית פר אלמנט...

הייתי מסכים איתך לו היית אומר שוופר של הייבריד + MT23 היה יכול להשמע במקרים רבים יותר טוב מהאילייט אבל בהינתן הגברה ראויה - האילייט ינצח פעם אחרי פעם אחרי פעם.

וזה מנסיון - נסיון ארוך טווח.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הנחת היסוד שלי, שמדובר על רכיבי "קצה" אני מכיר את הטוויטר ואוהב אותו מאוד. אני מניח שהוופר יצטרך לספק אותי שיהיה תקציב למעברנ ל3WAY ( לא נראה שה125.2 לא יוכל אלייט 3WAY, גם אם לא בצורה הכי אופטימלית [שתהיה כשאני אוכל "לזרוק" עוד מגבר לעסק ולעבוד אקטיבי מלא. יהיה מה שיהיה, אני אצטרך להתפשר על הסאב בגלל המחסור במקום. אני לא רואה איפה אני דוחף סאב בכל העסק הזה. אולי, וזה אולי גדול, שני וופרים חסכנים בדלתות האחוריות, אבל זה רחוק מאוד. קצת מצחיק לומר, אבל האלייט (וכך גם ההיבריד) הוא פשרה ומהכרות עם החברה, אני מניח שהוא פשרה טובה.

Stay tuned

פורסם

אתה קורא לאילייט פשרה? אז למה להשקיע כרגע כל כך הרבה אם אתה בכל מקרה רוצה בעתיד להשתדרג ל3WAY שיענה לך על משהו שהוא לא פשרה?

אפשר להציע לך אופציה זולה יותר?

מידבאס של אימג'ן מבית HAT

טוויטר - או MT23 של מוראל או PT27 של SEAS

והמידבאס של HAT יכול להגיע עד ל5K הרץ למרות שממש אין צורך אבל להגיע ל3K הוא יגיע בלי שום בעיה והוא גם ידרוש התקנה הרבה יותר פשוטה, יעלה מחצית (בעצם הוא נמכר רק כסט שלם אז אני לא בטוח בקשר לזה אבל יהיו לך טוויטר ספרים, מה שכן אתה תחסוך הרבה כסף על התקנה, בידוד, תשתית חשמל והגברה) מהאילייט וגם יעבוד במחצית מההספק ויעבוד היטב.

זו פשרה מצויינת לדעתי וגם כזו שתחסוך לך הרבה מאוד ממון לשדרוג הגדול שמחכה לך בעתיד.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...