Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

האם מישהו כאןהיה פעם בעסקה שלאחר שסוכם זמן להיפגש ולראות את הרכב, אומר המוכר "אני מקבל רכב חדש עוד שבוע, אז אם הרכב ימצא חן בעיניך נחתום על זכרון דברים ונבצע תשלום והעברת בעלות בעוד שבוע"? כלומר, אני (הקונה) מגיע לראות את הרכב ויודע שאני יוצא עם כלום ביד מלבד הבטחות...

עד כמה שידוע לי העניין לא מקובל - אם רואים רכב והקונה מעוניין, מבצעים בדיקות וסוגרים מיד לאחריהן, לא מחכים שבוע. לכאורה גם אם הרכב טוב.

מעניין אותי לשמוע דעות בנושא, ולראות האם קיים בכלל דבר כזה. אם קיים - מילא, אם לא - האם יימצאו אנשים שיסכימו לכזה דבר?

תודה

פורסם

כן, זה מקובל ואין סיבה להיבהל מעיסקה כזאת. אם זה ממש חשוב לך, אז שני הרכבים האחרונים שרכשתי לעצמי ניקנו בדיוק באותה השיטה - בדיקה של הרכב, חתימה על זכרון דברים ותשלום מקדמה, כאשר העברת הבעלות והתשלום המלא מתבצעים כמה ימים לאחר מכן.

תמיד יש את הסיכוי שהבעלים יחליט לנצל את השבוע האחרון עם הרכב לטובת הובלת עיזים לשטחים, ג'ימקאנות מטורפות בערד או התגרזנות נמרצת בנס-הרים. כאן צריך לעצור לרגע ולנסות להבין מי עומד מולך ומוכר לך את הרכב. אם מדובר באדם שהשקיע בתחזוקה שוטפת של הרכב, שמר עליו וטיפח אותו בצורה סבירה ולא קרע לו את הצורה במשך שנה או שנתיים, לא סביר שיתחיל רגע לפני המכירה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני היתי נזהר. מי יודע מה הרכב יעבור בשבוע הזה. אני לא מדבר על זה שהמוכר יתעלל ברכב, אלא שהרכב יעבור איזו פגיעה או תקלה.

אם הרכב טרם נלקח לבדיקה - אני מציע לך לקבוע להיפגש איתו בעוד כמה ימים, בהנחה שהרכב לא יימכר.

אם בכל זאת אתה מחליט ללכת על זה, אז תכלול סעיף שמאפשר לך לסגת מהעסקה במידה ויתגלה קלקול, פגם או תקלה שלא היו קיימים במועד הבדיקה/הסגירה (אגב, אם הרכב לא נלקח לבדיקה אז עשויה להיות בעיה להוכיח שהפגם לא היה קיים במועד הבדיקה/סגירה).

פורסם
כן, זה מקובל ואין סיבה להיבהל מעיסקה כזאת. אם זה ממש חשוב לך, אז שני הרכבים האחרונים שרכשתי לעצמי ניקנו בדיוק באותה השיטה - בדיקה של הרכב, חתימה על זכרון דברים ותשלום מקדמה, כאשר העברת הבעלות והתשלום המלא מתבצעים כמה ימים לאחר מכן.

בדיקה מלאה של הרכב, כולל תשלום למכון בדיקה ומעבר במוסך אם צריך? בגלל שמדובר על כשבוע הפרש (ואולי יותר), האם אני לא אמור לחשוש משינוי כלשהוא במצב הרכב כשהמוכר יודע שהרכב עבר את כל הבדיקות?

הסיכום ביננו הוא שאין תשלום כלל עד ליום העברת הבעלות. האם לא הגיוני לחתום על זכרון דברים אם הרכב ייראה לי מבדיקות ראשוניות בשטח, ולבצע את הבדיקות וכו' ביום ההעברה, כשבזכרון הדברים נכתוב הסתייגות "אם יימצאו בבדיקות בעיות שמפחיתות משמעותית מערך הרכב או דורשות הוצאות מרובות"?

פורסם

זה שאין תשלום במועד החתימה - מצויין.

לגבי ההצעה שלך להוסיף סעיף בנוגע לתוצאות הבדיקה - זו הצעה טובה. במידה והמוכר מסכים לכך, אז אין סיכון ממשי.

פורסם

הקונה והמוכר רוצים להבטיח כי תתבצע עיסקה בעוד שבוע.

תכתוב כי הרכישה תתבצע לאחר שהרכב יעבור בדיקה ובכפוף לתוצאותיה.

המחיר יהיה X בכפוף לתוצאות הבדיקה.

אם תרצה שלם גם 500 ש"ח דמי קדימה כך שהאופציה לרכישה תהיה שלך ושהמוכר לא יכול לסגת ממנה,

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
בדיקה מלאה של הרכב, כולל תשלום למכון בדיקה ומעבר במוסך אם צריך? בגלל שמדובר על כשבוע הפרש (ואולי יותר), האם אני לא אמור לחשוש משינוי כלשהוא במצב הרכב כשהמוכר יודע שהרכב עבר את כל הבדיקות?

הרכב הזה היה אצל הבעלים הקודמים במשך שנה, שנתיים ואולי אפילו יותר.

אם היה רוצה לפרק אותו במנחת נטוש - כבר היה עושה את זה.

אם חלילה תתרחש תאונה רצינית עם ירידת ערך משמעותית - אין הרבה סיכוי שאדם מין השורה יצליח לתקן אותה בתוך מספר ימים קצוב.

איזה שינוי יכול להתרחש בשבוע? מכונית טובה תישאר מכונית טוב, גם אחרי שבועיים. מקסימום הוא ימשוך טיפה יותר את ההילוכים וישחק עוד איזה מילימטר מהקלאצ'. נו, במילא פעם אחת תיתן ל**** לנהוג ו"הנזק" יגיע.

הסיכום ביננו הוא שאין תשלום כלל עד ליום העברת הבעלות. האם לא הגיוני לחתום על זכרון דברים אם הרכב ייראה לי מבדיקות ראשוניות בשטח, ולבצע את הבדיקות וכו' ביום ההעברה, כשבזכרון הדברים נכתוב הסתייגות "אם יימצאו בבדיקות בעיות שמפחיתות משמעותית מערך הרכב או דורשות הוצאות מרובות"?

המקדמה נועדה להבטיח, לשני הצדדים, רצינות. אם המוכר מוכן לשמור לך את הרכב גם בלי מקדמה - אחלה, הרווחת.

הבעיה עם שיטת ההסתייגות שלך היא בזבוז הזמן של שני הצדדים. יכול להיות שתגיע למעמד הבדיקה במכון ותגלה שהשלדה מרותכת משלדה של טרקטור ג'ון דיר ומשאית חלוקת חלב ותוותר על הרכישה. נכון שלא תשלם דבר, אבל עדיין הפסדת שבוע שלם של חיפושים ומי יודע כמה רכבים טובים בדיוק כמו שרצית נמכרו במהלך השבוע הזה? שלא לדבר על זה שבמהלך השבוע הספקת לשלם על ביטוחים לשנה (שקשה מאוד לבטל) ואפילו התלהבת בפני כל החברים על הרכישה המצויינת שלך (ובאסה להסביר להם למה אתה עדיין נוסע באוטובוסים). אותו הדבר גם מבחינת המוכר - ביינתים אולי היה מצליח למכור את הספק-טרקטור-ספק-חלבנית שלו לפרייאר אחר והוא הפסיד בגללך זמן יקר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...