Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לאחר רכישה של הרכב החדש שלי אני מעוניין לבצע לו טיפול סטנדרטי משום שאין לי מושג מתי הוא עבר את הטיפול.

הלכתי לחנות חלפים לברר עלויות, הכי זול שקיבלתי היה ההצעה הזו:

פילטר שמן מקורי לרכב - 80 ש"ח

פלגים מקוריים - 120 ש"ח או 70 ש"ח ללא מקוריים.

בעל החנות המליץ על שמן מנוע 15/40 למרות שהרכב טופל ב 10/40 הוא אמר בגלל שהרכב ישן עדיף לי 15/40

רפידות אחוריות 100 ש"ח.

הברקסים מקדימה כולל הצלחת בלימה והרפידות חדשים ולכן רק אחורי אני צריך, הצלחת בלימה נראית בסדר גמור, רק הרפידות שם גמורות.

השאלה היא כזו, ההצעת מחיר הגיונית? זה כולל מע"מ אבל לא כולל עבודה, עבודה אני עושה בעצמי.

זה קריטי אם זה פלאגים חלופיים או מקוריים? פילטר שמן מקורי או חלופי גם קריטי?

האם באמת לפי דבריו מומלץ שמן 15/40 במקום 10/40?

בנוסף יש לי עוד בעיה. לא יודע למה הצינורית מהמשאבת דלק עד הכניסה למנוע מתעללת בי.

לפי חודש בערך הצינור יצא מהמשאבה והרכב נכבה לי באמצע נסיעה לא הבנתי, עד שהרחתי דלק התכופפתי מתחת לאוטו וראיתי את הצינור רוקד לי.

לאחר שחיזקתי האוטו נסע, 3 ימים אחרי זה פתאום הצד איפה שהמנוע יצא לי אחרי שהאוטו סירב להתניע והרחתי שוב דלק ישר הלכתי לשם.

אחרי שסידרתי שבוע בערך עוד פעם יצא לי מהמשאבת דלק הצינור.

באותו רגע זה היה ממש נמאס פשוט התחלתי לחזק את הבנד על הצינורית ממש חזק עד שראו בבירור שהצדדים של הצינור מסביב לבנד מתחילים להתנפח מהחוזק סגירה.

וזהו הבעיה נפתרה, היום בבוקר אני בא להתניע עוד פעם הרכב לא מתניע ויש ריח של דלק, כבר קיבלתי עצבים חיפשתי מאיפה ברח ושום דבר - הכל מחובר יופי יופי אבל ריח חזק נודף מהמנוע, אני נוגע בצינור פתאום כל היד שלי יוצאת רטובה מבנזין. אני מסתכל על איזה חלק בצינור שיושב מעל הראש של המנוע ליד המערכת הזרקה נראה לי רשום עליה EFI והוא פשוט נמס ונהיה שם חור עצבני, כאילו מישהו עם מצית עמד כמה דק' ושרף את הצינור.

חתכתי את הצינור איפה שהקרע ואז הוא לא הגיע לי למנוע מהמשאבה משום שהוא נהיה קצר, ואז הכנסתי אותו מצד שני של המנוע והוא הגיע, בקיצור השאלה היא כזו, אני מפחד שזה יימס עוד פעם, למרות שיחסית הצינורית עבה, האם מומלץ לשים איזה צינור שרשורי על הצינור דלק כדי למנוע דבר כזה?

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

היי, צנרת הדלק אצלך במנוע יבשה, לכן היא מתנפחת מזיעה ונוזלת, גש להחליף לפני שישרף לך הרכב מהמשחקים של חתכתי חיזקתי חיברתי עטפתי.

לגבי הנושא של המנוע

המחיר לפילטר שמן סביר, אפשר למצוא גם ב65-70 אצל הפרסי

שמן תשים 15-40 מוטוראפט האדום, אחלה שמן בעולם אפילו אם הוא מעט יקר, מאוד איכותי.

פלאגים תשים רק מקורי באוטו הזה, כדי להמנע מגמגומים ובעיות הצתה.

רפידות ב100 שח זה סביר, תבדוק שזה לפחות רמסה או משו אחר ידוע ולא סיני.

תתחדש

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

האמת לא בדקתי את סוג הרפידות.

הצינור שמוביל את הדלק מהמשאבה אל המנוע באורך 70 ס"מ בערך, לא משהו רציני.

הצינור יחסית נראה חדש. אני מדבר על הנפיחות בחיבורים של הבנד משום שאני חיזקתי ממש ממש חזק עד שלא היה לי כוח יותר ביד.

הקרע בצינורית היה כנראה כי הצינור נתפס על הסעפת או משהו וזה המיס אותו משום שהוא היה ארוך לפני והיה קרוב מאוד לכל החיבורים החמים במנוע, כמו הראש, סעפת וכו', עכשיו קיצרתי אותו והוא עובר דרך 2 צינורות כדי שלא יזוז אבל לייתר ביטחון.

אז אתה אומר שאכן יש הבדל ועדיף כבר לשים פלאגים מקוריים ופילטר מקורי משום שזה זניח ההפרשים?

אז אני מבין שההמלצה על 15/40 במקום 10/40 יותר חמה, נראה לי אני ינסה זאת

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

• תוכן חדש...