Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני צריך לעשות טיפול גדול למגאן 2. עשיתי סקר שוק והתברר לי שבמורשה דורשים על הטיפול 1800 ש"ח, ובמוסך לא מורשה שנמצא ליד הבית (הוא היה פעם מורשה) רוצים 1500 ש"ח. אין כאן עניין של איכות הטיפול- אני יוצא מנקודת הנחה שבשני המוסכים אקבל טיפול באותה רמה.

התחיל ויכוח עם האישה- הטענה שלי היא שבשביל פער של 300 ש"ח בטיפול השנתי אני מעדיף לטפל במורשה ולשמור על רציפות של טיפולים ושמירה על היסטוריה טיפולים תקינה. היא טוענת שגם כך האוטו ישן (2004) וזה לא יעניין את הקונה העתידי, ו300 ש"ח זה עדיין כסף, ואם אפשר לחסוך אותו- מה טוב.

מה אתם אומרים?

נ.ב- אני כבר לא מדבר על זה ש1800 ש"ח לטיפול שיגרתי, שלא כולל טיימינג ולא כולל בלמים שכבר הוחלפו לא מכבר נשמע לי כמו הזייה מטורפת. אבל זה עניין לקבלת ההחלטות באוטו הבא...

פורסם

גם 1500 זה המון, תנסה לברר מה בדיוק מחליפים ומה אתה יכול לבצע בעצמך.

אולי אפילו לרכוש את החלקים בחנות ולהתקינם במוסך יהיה זול יותר.

מתחדשת*

פורסם

יש קונים, שזה יעניין אותם, ויש כאלו שמה שיעניין אותם זה רק להוריד אותך במחיר, ואם תגיש להם ספר טיפולים, הם אפילו לא יסתכלו בו. אתה מבצע את הטיפול בשביל הקונה?

האם בשני המוסכים משתמשים בחלפים מקוריים? ומה בעצם אתה שואל - תמיד אבל תמיד המחיר במוסך מורשה יבואן גבוה יותר, תמורתו מקבלים חלפים מקוריים, אחריות ארוכה יותר, והכרות טובה יותר עם הדגם הספציפי. יש כמובן מוסכים רגילים, שלא נופלים בסעיף האחרון ממוסכים מורשי יבואן.

פורסם
יש קונים, שזה יעניין אותם, ויש כאלו שמה שיעניין אותם זה רק להוריד אותך במחיר, ואם תגיש להם ספר טיפולים, הם אפילו לא יסתכלו בו. אתה מבצע את הטיפול בשביל הקונה?

אני מבצע את הטיפול בשבילי כמובן, השאלה איפה. אני לא שאלתי מה יחשבו הקונים..

ומה בעצם אתה שואל

זה לא ברור? אני שואל מה היית (אתה, והעונים האחרים) עושה במקומי, לו הדילמה הזו הייתה מונחת לפתחך.

גם 1500 זה המון, תנסה לברר מה בדיוק מחליפים ומה אתה יכול לבצע בעצמך.

.

אח ידידי, אם אחת הידיים שלי, לא איכפת לי איזו, הייתה מחליטה פתאום להפוך לימנית- גם לי (וגם לאשה) היה יותר קל בחיים:wink:

פורסם

אני אגיד לך איך אני מחליט על איזה מוסך ללכת... עברתי לא מזמן צפונה ועוד לא החלטתי לאיזה מוסך ללכת.

שמעתי שהמוסך מורשה דייהטסו באיזורי "שוחט" מבחינת המחיר אז לשם לא אלך, עשיתי סיבוב באיזור התעשיה ראיתי מוסך שנראה יותר מבולגן מהחדר שלי והחלטתי לשם לא אכנס.

אחרי סיבוב נוסף ראיתי מוסך איזורי גדול שנראה ממש טוב ומבצעים בו את כל סוגי הטיפולים לרכב בכל התחומים ויצא לו שם של מוסך ממש פדנט שעושה הכל לפי הספר- לשם בחרתי ללכת וככה אני ממליץ לך לבחור גם כן.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

300 שקלים שמתפרשים על פני 30,000 ק"מ (זהו מרווח הטיפולים הנהוג במגאן שברשותך) הופכים לעניין זניח כשמביאים עובדה זו בחשבון. במוסכי הרשת של קרסו ישנה אחריות בת שנתיים על חלפים שמוחלפים בטיפולים ובתיקונים - כל עוד נשמר רצף טיפולים על פי הוראות היצרן. גם את העובדה הזו ראוי להביא בחשבון כאשר באים לבחור מוסך לביצוע הטיפול.

פורסם

ראשית המושג "לא מורשה" מטעה, אני מניח שהכוונה היא שהמוסך לא מורשה יבואן.

רק מוסכים חפרים הם לא מורשים מטעם משרד התחבורה.

לעצם הדיון, ישנם מוסכים לא מורשי יבואן שמעניקים טיפול לרכב(וגם לבעליו) טוב עשרות מונים מכל מיני מוסכי יבואן למינהם.

ולראיה קח את מוסך "שאפט","אורן שירותי רכב" ומוסך זיסו (מבוסס על הכירות עם כל אחד ואחד מהם).

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

חבל שלא ציינת באיזה טיפול מדובר, אנשים היו יכולים לסייע בעצות.

תן דעתך שהמחיר הוא ראשוני, בדוק אם או בלי מע"מ, אם מדובר באותם רכיבים.

מנסיוני עם רנו בשנים האחרונות, טיפול רגיל (30 ,90 אלף ק"מ) באוטו שמור יהיה בין 800-1300 ש"ח.

טיפול מקיף 60,120 והלאה - יהיה בין 1800-2300. תמיד ימצאו משהו שממליצים להחליף בנוסף לשגרה....

אם אתה מכיר היטב את האוטו - אל תיתן למוסך מורשה יד חופשית ותרגיש לבד מה צריך ומה לא. בדרך כלל זה עובד.

אם יש לך מכונאי אמין ומומלץ - לך אליו בלי היסוס (היי בני ל !).

עיין בשרשור הזה על מחירים http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=302035&highlight=%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C+%D7%91%D7%A8%D7%A0%D7%95

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

לדעתי , בהפרש מחירים כזה עדיף ללכת על המורשה יבואן. הסיבות הן :

1. וודאות שתקבל חלפים מקוריים ולא תחליפיים.

2. מגאן 2 רכב יחסית מורכב לאחזקה ומצריך טכניקות טיפול וידע יותר מרכב ממוצע - במוסך המורשה יבואן בוודאי מכירים

את הרכב , "שגעוונותיו" כך שאין אלמנט סיכון.

3. מוסך רגיל כנראה לא מחזיק מחשב CLIP של רנו שנותן במוסך המורשה סריקת תקלות ואיפוס מונה טיפולים.

בנוסף , תנסה את הטריק הבא : תגיד במורשה - "ממוסך מורשה X קיבלתי הצעה Y" , אפשר לקבל הנחה ? סיכוי לא רע לקבל

משהו.

פורסם

הטיפול הוא 120000.

הסיפור בסיכומו של עניין שהמוסך הלא מורשה (שהיה פעם פעם מורשה) הוריד את המחיר ל1250, ובסוף טיפלתי אתמול אצלו.

החליפו שמנים, פילטרים, פלאגים.

יצאתי מרוצה.

תודה לכולם,

אריאל

פורסם

שמנים פילטרים פלאגים 1250 שקל?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
לדעתי , בהפרש מחירים כזה עדיף ללכת על המורשה יבואן. הסיבות הן :

1. וודאות שתקבל חלפים מקוריים ולא תחליפיים.

2. מגאן 2 רכב יחסית מורכב לאחזקה ומצריך טכניקות טיפול וידע יותר מרכב ממוצע - במוסך המורשה יבואן בוודאי מכירים

את הרכב , "שגעוונותיו" כך שאין אלמנט סיכון.

3. מוסך רגיל כנראה לא מחזיק מחשב CLIP של רנו שנותן במוסך המורשה סריקת תקלות ואיפוס מונה טיפולים.

בנוסף , תנסה את הטריק הבא : תגיד במורשה - "ממוסך מורשה X קיבלתי הצעה Y" , אפשר לקבל הנחה ? סיכוי לא רע לקבל

משהו.

מגאן 2 ממש לא מורכב לאחזקה יותר מרכב אחר, ובשביל לאפס מונה קילומטרים לא צריך שום חיבור למחשב אלא איפוס גם ע"י הנהג לאחר הטיפול, לחיצה רצופה בלחצן בלוח השעונים בזמן שבצג מופיע ק"מ של הטיפול הבא.

פורסם
הטיפול הוא 120000.

הסיפור בסיכומו של עניין שהמוסך הלא מורשה (שהיה פעם פעם מורשה) הוריד את המחיר ל1250, ובסוף טיפלתי אתמול אצלו.

החליפו שמנים, פילטרים, פלאגים.

יצאתי מרוצה.

תודה לכולם,

אריאל

לא יודע באיזה מורשה טיפלת אבל אניע מגיע למחיר כזה כולל רפידות בלמים. טיפול כזה לא עולה יותר במורשה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...