Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולו 1.2 או פיאסטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לגבי כריות אוויר - נכון . אבל עדיין קיבלה ציון במבחן גבוה יותר.

לגבי המחיר - מחיר הקנייה לא מעניין , איכפת לך העלות הכוללת של הרכב.

ע"פ החישוב שלי הפולו זולה יותר מפיאסטה. (כולל הוצאות מימון )

כמובן שהחישוב הוא תחזית שיכולה להתגשם או לא.

דרך אגב - גם חברות הליסינג מתמחרות ירידת ערך גבוהה לפיאסטה.

בכל אופן אני הולך לבצע נסיעת מבחן לשניהם .

דרך אגב בחישוב שלי הינודאי I20 יצאה הכי זולה אבל לאחר נסיעת מבחן היא נראתה לי לא הכי נוחה לנהיגה.

שאול.

ולתומי חשבתי שמחיר קניה הוא חלק מהעלות במיוחד כשההפרש הוא משמעותי...

בכל מקרה גם לפולו וגם לפיאסטה ציון 5 כוכבים כשלפיאסטה יש עוד שלוש כריות. כל אחד והחישוב שלו...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
ולתומי חשבתי שמחיר קניה הוא חלק מהעלות במיוחד כשההפרש הוא משמעותי...

בכל מקרה גם לפולו וגם לפיאסטה ציון 5 כוכבים כשלפיאסטה יש עוד שלוש כריות. כל אחד והחישוב שלו...

מחיר קנייה הוא לא עלות . עלות זה פחת + מימון (כולל הפסד ריבית אלטרנטיבית/ריבית הלוואה) + תחזוקה + ביטוח.

פורסם

+ עלות מימון של עוד 8000 שקל...מה שמשנה את החישובים של ירידת ערך אחרי 5 שנים

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
+ עלות מימון של עוד 8000 שקל...מה שמשנה את החישובים של ירידת ערך אחרי 5 שנים

כפי שאמרתי ע"פ התחזית שלי פולו זולה יותר מפיאסטה . עלות מימון של עוד 8000 ש"ח זה לא הרבה כסף לעומת החיסכון שנובע מצריכת דלק + ירידת ערך . (צריכת הדלק זו עובדה , ירידת ערך זו תחזית).

שאול.

פורסם

לפיאסטה 3 שנות אחריות לעומת שנתיים בלבד לפולו. בהתחשב במחירי החלפים בצ'מפיון, גם זה צריך להוות שיקול לדעתי.

ד"ר סובארו - בשנה אחת (2009-2010) איבדה פיאסטה במחירון 1000 שקל יותר ממאזדה 2 מקבילה, שזה בדיוק אחוז אחד הפרש. לא שיקול שבגללו רוכשים רכב זה או אחר.

פורסם

הבנתי שיש חוק שמחייב אחריות לשלוש שנים אצל כל היבואנים, לא כך?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
לפיאסטה 3 שנות אחריות לעומת שנתיים בלבד לפולו. בהתחשב במחירי החלפים בצ'מפיון, גם זה צריך להוות שיקול לדעתי.

ד"ר סובארו - בשנה אחת (2009-2010) איבדה פיאסטה במחירון 1000 שקל יותר ממאזדה 2 מקבילה, שזה בדיוק אחוז אחד הפרש. לא שיקול שבגללו רוכשים רכב זה או אחר.

אכן אבל קשה לתמחר את זה . בכל אופן רשמתי את עלות הטיפול בפולו בסך 1500 ש"ח לשנה. לעומת 900 בפיאסטה .

אבל אם אכן הפולו תעשה 1:14 לעומת 1:11 בפיאסטה רק על זה אני חוסך כ 1400 ש"ח בשנה.

בכל אופן הקנייה עדיין לא סגורה עד לביצוע נסיעת מבחן בפיאסטה ובפולו.

שאול.

פורסם

שאול.מעניין מאוד איך מתנהגת פיאסטה על הכביש, נסעתי על כל מיני רכבים 1.6 ו2.0, לא נראה לי שפיאסטה זריזה מהם.

אבל נסיעת מבחן בפולו זו חוויה ללא ספק!

מה ש1.2 TSI יודע לעשות - אף רכב אחר לה הצליח לטעמי.

ואני לא מבין את אלה שאומרים שפולו רכב לא ספורטיבי.

אוטו פשוט טס מ-0 ל-100, אתה שוכח שזה רכב סופר מיני, הרבה תענוג והרבה דפיקות לב מוגברות.

זה מה שאני מחפש ברכב - ריגוש וזריזות + רכב קטן וחסכוני.

אם כבר קונים ביותר מ-115K צריך יותר ממכונית שלוקחת אותך מנקודה א' לב'. שוב, לטעמי.

פורסם
שאול.מעניין מאוד איך מתנהגת פיאסטה על הכביש, נסעתי על כל מיני רכבים 1.6 ו2.0, לא נראה לי שפיאסטה זריזה מהם.

אוטו פשוט טס מ-0 ל-100, אתה שוכח שזה רכב סופר מיני, הרבה תענוג והרבה דפיקות לב מוגברות.

אם כבר קונים ביותר מ-115K צריך יותר ממכונית שלוקחת אותך מנקודה א' לב'. שוב, לטעמי.

נבצע נסיעת מבחן ונבדוק אף על פי שעבורי ריגושים זה פחות קריטי.

שאול.

פורסם

כן הבנו שאתה יותר בקטע של מספרים.

האם בדקת גם מחירי ביטוח? יש פערים משמעותיים?

דעתי האישית היא שרכב היא מכלול ושחשוב גם שתרכוש את הרכב שאתה הכי מתחבר אליו והכי מתאים לצרכיך/רצונותיך בתקציב הנתון, 1000 שקלים בשנה זה באמת לא מה שישבור אף אחד וזה פער שולי עד זניח מבחינתי.

פורסם

דווקא בביטוח אין כמעט הבדל (כמובן תלוי ברקע הביטוחי שלך)

להורי (גיל 50+) המחיר היה זהה, וגם אין צורך באיתורן.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
כן הבנו שאתה יותר בקטע של מספרים.

האם בדקת גם מחירי ביטוח? יש פערים משמעותיים?

דעתי האישית היא שרכב היא מכלול ושחשוב גם שתרכוש את הרכב שאתה הכי מתחבר אליו והכי מתאים לצרכיך/רצונותיך בתקציב הנתון, 1000 שקלים בשנה זה באמת לא מה שישבור אף אחד וזה פער שולי עד זניח מבחינתי.

אין וויכוח על כך , כל מה שרציתי לומר הוא שמחיר הקנייה לא תמיד (בדרך כלל כן) מעיד על עלות הרכב ורכב שיותר יקר בקנייה עדיין יכול להיות יותר זול .

נבצע נסיעות מבחן ונראה.

שאול.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ביצעתי נסיעות מבחן בשני הרכבים , אין ספק כי הנסיעה בפולו רכה ונעימה יותר.

בסך הכל גם הפיאסטה היא לא כזאת איטית (עניין סובייקטיבי כי הרכב העיקרי שלי היום הוא פוקוס...)

מכיוון ששני הרכבים הם בסך הכל באותו מחיר (לא בקנייה אלא בסך האחזקה) נראה לי שאלך על הפולו .

שאול.

פורסם

לשאלה החשובה ביותר כלל לא התיחסת: לאיזה צרכים ישמש אותך הרכב?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...