Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתם מכירים את התופעה הזאת שהורים מדברים עם הילדים הקטנים שלהם בקול תינוקי? אז זה נושא השרשור.

יש לי איזשהו ויכוח מתמשך עם אחותי לגבי דרך התקשורת הכי יעילה עם ילדים קטנים (עד גיל שנתיים בערך).

היא טוענת שכשמדברים איתם בקול ילדותי ובמחוות של תינוקות, הם מבינים טוב יותר ומרגישים בטוחים יותר.

אני טוען שזה בולשיט, ואם שומרים על שפה פשוטה וברורה, אין שום בעיה לדבר עם ילד קטן כמו עם מבוגר.

היא טוענת שמחקרים תומכים בעמדתה, ובכלל, שכשלי יהיו ילדים, אני גם לא אוכל להימנע מזה ואז "אני אבין".

אני טוען שכשאני שומע אנשים מבוגרים מדברים ככה עם ילדיהם, בא לי לחבוט בהם בעוצמה עם משהו כבד.

מעל הכל, אני בטוח שילדים לא רוצים שידברו איתם כמו עם מפגרים, אלא שיתייחסו אליהם כאחד האדם.

בקיצור, היא מתבססת על סנטימנטים אבל גם על מחקרים וספרים בנושא, בעוד שאני מתבסס על שכל ישר

ואינסטינקט אישי בלבד.

ברור לי שאין פה תשובה חד משמעית, אבל זה גרם לי לתהות מהו נסיונם של חברי הקארזפורום בתחום.

היות ויש פה לא מעט הורים, אשמח אם תוכלו לספר לי איך דיברתם עם ילדיכם כשהיו קטנים, ועד כמה

אתם מרגישים שזה השפיע על החינוך שלהם בטווח הרחוק.

בתודה מראש.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החיים הם באמת לא רק השכל הישר ואינסטנקט אישי, יש גם דברים אחרים מסביב....

בעניין הקולות המשונים - כמו שאחותך אומרת, כשיהיו לך ילדים "אז תבין" :lol: (אבל ברור שאין טעם בלהגזים עם זה, כן ?).

לדעתי האישית, הדרך הטובה ביותר לדבר עם פעוטות זה בצורה ברורה ובקצב נורמלי (בשלבים הראשונים שבהם הם מבינים מה קורה סביבם ומתחילים לנסות לדבר, הם מנסים לחקות את מה שהם רואים - וזה פעולת השפתיים והקולות של מי שמדבר איתם).

אם עדיין לא הבנת על מה אני מדבר, אז אל תשכח מה שאחותך אמרה לך, כשיהיה לך ילדים אז תבין :mm_tongue

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קודם כל אתה אינסטנקטיבית נמשך לחקות את הקולות של התינוק (והוא את שלך) וכך נוצרת תקשורת.

דבר שני (כשיהיו לך ילדים תבין...) תינוק הוא דבר די רך, חסר ישע ועדין, ובא לך לדבר אליו בעדינות וברכות.

לילד הבכור שלי שהוא בן שנתיים וחצי אני מדבר כמו שהייתי מדבר איתך.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

עקרונית מדברים אל הילד בצורה נורמלית, אבל האם לפעמים אתה לא מדבר עם בת זוגתך בקול מתפנק, פינוקי כזה?

נכון שכן? ילדים זה אותו הדבר.

פורסם

הרבה יותר מעבר.

לבת שלי אני מדבר לפעמים בקול הכי רגיל שלי ולפעמים בקול שאני לא מאמין שיש לי.

זה בלתי נמנע ואין מה לעשות, גם אתה וגם אחותך צודקים.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

דבר ראשון זה נחמד שאתה מתווכח עם אחותך על דבר שאין לך שמץ של ידע או ניסיון בו, אני מקווה שזה לא קורה עם אנשים ותחומים אחרים(אל תפגע):wink:

דבר שני ,אני לפחות עם 2 הבנות שלי משלב את 2 הגישות כי זה פשוט בלתי נמנע,כשהם עוללים שלא ממש מבינים מה קורה סביבם, אתה באופן בלתי נשלט מדבר איתם כמו מפגר(כבר אמרו לך אבל "כשיהיו לך ילדים-תבין"), כשהם כבר גדלים טיפה ומבינים ומגיבים על מה שאתה עושה\מדבר הם לומדים בעצם להבחין בין ניואנסים בקול שלך, ככה הם יודעים אם אתה כועס\שמח \רציני וזה עוד יותר מתחזק כשהם כבר עוברים את גיל השנה+, זוהי לדעתי בעצם ההתחלה של החינוך, אם תדבר כמו מפגר כל הזמן,מן הסתם הילד לא יתייחס אליך ברצינות כשתתכוון לזה.

אני יסיים שוב במשפט המעצבן אבל הכל כך נכון " כשיהיו לך ילדים-תבין".

פורסם

לדעתי אתה צודק.

אני אבא ל 2 זאטוטים חמודים כשהגדול שבהם יהיה בן 3 עוד חודש וחצי.

מעולם לא דיברתי איתו בקול תינוקי כאשר רציתי להעביר מסר. משחקים זה משהו אחר.

בהחלט כן צריך לדבר לפעמים לאט וברור(לא כמו איזה דביל) כדי שהילד ילמד לבטא נכון את המילה.

או לפרק את המילה לאותיות לפעמים כדי שילמד לבטא את האות נון למשל ולא את האות מ'.

אני זוכר מחקרים הפוכים מאלה שאחותך מדברת עליהם.

אני גם זוכר את עצמי בערך מגיל שנתיים. ואני יכול לומר לך שכאשר היו באים אלינו חברים של ההורים או דודים

והיו אומרים שלי דברים בסגנון שלום חמודייייייי, איזה מתוקי מתוקי נוש נוש !!"

אז בהחלט הייתי מרגיש מוזר ולא הבנתי מה רוצים ממני.

תזכרו שהילד מדבר כמו שהוא מדבר בגלל שהוא לא מסוגל אחרת עדיין. אבל הוא שומע את המבוגרים כמו שאנו שומעים.

כלומר, הילד יודע מהו אופן הדיבור המכון של מבוגר, ולכן יכול לזהות דיבור אינפנטילי של מבוגר.

אז עדיף שלא.

פורסם
היא טוענת שכשמדברים איתם בקול ילדותי ובמחוות של תינוקות, הם מבינים טוב יותר ומרגישים בטוחים יותר.

אכן, BS. ילדים מבינים בלי שום בעיה דיבור רגיל, ואם ההורים ידברו אתם בשפה גבוהה,

גם הם ידברו בשפה גבוהה (נתקלתי בלא מעט מקרים משעשעים כאלה, זאטוטים אה-לה בן יהודה).

זה לא שתצליח להימנע לגמרי מדיבור תינוקי עם הילדים שלך, זה ייצא ממך בלי שתרצה.:wink:

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כשמשחקים איתם לפעמים מדברים כמוהם כי זה מצחיק אותם (גם בגיל גדול יותר) אבל כשצריך להעביר מסר אז בדיבור רגיל לחלוטין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אבל האם לפעמים אתה לא מדבר עם בת זוגתך בקול מתפנק, פינוקי כזה?

נכון שכן?

יש מצב להעלות ליוטיוב דוגמא למה שאתה מתכוון?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
דבר ראשון זה נחמד שאתה מתווכח עם אחותך על דבר שאין לך שמץ של ידע או ניסיון בו, אני מקווה שזה לא קורה עם אנשים ותחומים אחרים

כל הדיון הזה התחיל לפני כשנתיים, כשהאחיינית שלי הייתה בת שנה ואני עברתי לגור בחו"ל.

בביקורים שלי בארץ תמיד הייתה לי בעיה לתקשר עם הפעוטה. אחותי טענה שזה בין היתר בגלל שאני מנסה לדבר איתה כמו עם בן אדם רגיל (מה שכן, דיברתי לאט יותר ודאגתי להדגיש את ההגייה, כפי ש-V8 ציין), ואני טענתי שזה מאלף ואחת סיבות אחרות, בין היתר בגלל שהיא בקושי זוכרת אותי, אבל בשום אופן לא בגלל שסירבתי לדבר איתה כמו מפגר.

כיום היא בת 3 ואין לנו את הבעיה הזאת, היא נעלמה מעצמה. אני מגיע לארץ בממוצע אחת לרבעון, והיא מתנהגת כאילו רק אתמול עזבתי, זוכרת בדיוק על מה דיברנו בפעם האחרונה, מה הבאתי לה ומה אני עושה לפרנסתי. כיום היא גם מדברת שוטף בשתי שפות, על כל נושא שבעולם, עם כל מי שמוכן להקשיב. :-)

בכל אופן, טוב לדעת שאני לא לבד בדעתי. תודה על התגובות.

פורסם

אני טוען שכשאני שומע אנשים מבוגרים מדברים ככה עם ילדיהם, בא לי לחבוט בהם בעוצמה עם משהו כבד.

בקיצור, היא מתבססת על סנטימנטים אבל גם על מחקרים וספרים בנושא, בעוד שאני מתבסס על שכל ישר

ואינסטינקט אישי בלבד.

אתה מתבסס על כלום , ובתור נציגנו בקהילה האירופאית המשפט המובלט ממש לא מתאים

.

עקרונית מדברים אל הילד בצורה נורמלית, אבל האם לפעמים אתה לא מדבר עם בת זוגתך בקול מתפנק, פינוקי כזה?

נכון שכן? ילדים זה אותו הדבר.

1+

הטון עושה את המוזיקה . גם כשאנו מדברים לכלבים למשל האם הכלב מבין את המילים ? לא , הוא מבין את הטון ואת המבט.

לכמעט כל דבר שאדם עושה הוא נזקק לרשיון או להסמכה

רק להורות לא זקוקים לכלום, ואח"כ מתפלאים כמה אנשים שרוטים יוצאים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אוסיף ואומר על דברי ישה:

הבעיה האמיתית היא שאתה חושב שההגיון שלך הוא הדבר אליו פיו יישק דבר.

ההגיון שלך הוא שלך, יש אנשים עם הגיון אחר שלהם נראה טבעי לחלוטין ואין לך ממש זכות לבוא אליהם בטענות.

אם ניקח בחשבון שמדובר בנושא שאין לך בו שום ניסיון או ידע, מדובר ברברבנות .

ילדים הם ילדים, מבחינה הישרדות הם צריכים לבלות את הזמן שלהם במשחק, תמידי עד כמה שאפשר.

כל הילדים אוהבים את יובל המבולבל, ראית אותו פעם ? אני בטוח שתרצה לחבוט בו חזק אבל ילדים חולים עליו, למה ? כי הוא ילדותי וזה מצחיק אותם לראות בן אדם בוגר שהוא ילדותי וחשוב מאוד שהם יצחקו.

אסור להתייחס לילד כמו לבוגר כי הוא פשוט לא כזה וכל ניסיון להפוך אותו לאחד יפגע בהתפתחות שלו.

פורסם
הבעיה האמיתית היא שאתה חושב שההגיון שלך הוא הדבר אליו פיו יישק דבר.

כל אחד חושב ככה. בשביל זה אני שומר על ראש פתוח ומתייעץ עם אנשים אחרים, לראות אם אני בכיוון או לא.

למיטב זכרוני, אתה בערך בגילה של אחותי ובמצב משפחתי דומה. התגובות הן אותן תגובות מיליטנטיות וחסרות

פרופורציה, כל אימת שמישהו מזכיר את הילדים או קורא תיגר על דרך ההתנהלות שלכם מולם. מאיפה העויינות

הזאת עכשיו? מה כבר אמרתי? הרי בסופו של דבר, גם אני אגלה את הדברים האלה על בשרי (בשאיפה), אז

למה להתעצבן על משהו שאני אומר בשלב כ"כ מוקדם של חיי, ללא ידע ולפני שצברתי את הנסיון הזה בעצמי?

וכן, יובל המבולבל בהחלט מדורג גבוה ברשימת החיסול שלי.

פורסם

מה בתגובה שלי היה מילטנטי או חסר פרופורציה ? הגזמת קצת .

אם כבר היה בה משהו תוקפני זה בגלל המשפט הזה :

זה משפט קצת מתנשא ודיי לא מתאים.

הבת שלי בת 9 חודשים, היא מבינה מעט מאוד טקסט אבל היא יודעת מתי אני כועס עליה ומתי אני משחק איתה בגלל טון הדיבור שלי.

• תוכן חדש...