Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההבדל הוא שאני לא דוחף את זה לאנשים בפנים.

אני כותב בפורום.

אם אתה רוצה לפתוח את השרשור, אתה מוזמן. אם לא, לא.

אבל יש אנשים שפעם בשנה שולחים את כרטיסי ברכה עם תמונות של הילדים שלהם לכל מי שהם מכירים ומספרים מה הדבר האחרון שהילד עשה.

ואותם אנשים בטוחים שהילד שלהם הכי גאון בעולם כי הוא מנסח משפט בצורה כמעט טובה, למרות שהוא בדיוק בשלב שבו הוא אמור לעשות את זה.

וזה שמה שאני כותב הזוי, זה לא כי זה כל כך הזוי, פשוט יש לי חוש דרמטי וחוש הומור מוזר. אבל אני לא כופה על אף אחד את מה שאני כותב. המטרה שלי היא לשעשע.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יוסי,

אתה כותב בפורום - הם כותבים בפייסבוק שלהם. זכותם.

אתה לא חייב לקרוא את הפייסבוק שלהם או להיות חבר שלהם.

יוסי, אתה דוגמא קלאסית לגמל שאינו רואה את הדבשת שלו והשירשור הזה לא בדיוק מוסיף לך נקודות זכות - נקודה למחשבה :idea:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הקדמת אותי איציק.

יוסי,אתה באמת לא שם לב שאתה מתנהג בדיוק כמו האנשים שאתה כביכול מתעב את התנהגותם?

הרי כל אחד מדבר עם הסובבים אותו על ההווי שסובב אותו באותה תקופה, למי שיש ילדים אז מן הסתם זה מה שמעסיק אותו בין היתר, אני דיי בטוח ששיחות חולין עם חברים ומשפחה מהצד שלך , נוגעים בלימודים שלך ובעסק שלך או בכל דבר שמעסיק אותך בתקופה הזאת, אל תהיה בטוח שאת כולם זה מעניין באמת , אני גם לא בטוח שכל חבר או בן משפחה שיש לו ילדים , זורק לך אותו מול העינים ומתחיל לשיר לרקוד ולהשוויץ בזה שהילד שלו עשה כך או כך(לטענתך זה מה שקורה),אם כן תשקול להחליף חברים או משפחה.

אני בכלל חושב שכדאי לך לשמור תמליל של התגובות שלך היום, ולקרוא את זה כאשר יהיו לך ילדים.

פורסם
ואותם אנשים בטוחים שהילד שלהם הכי גאון בעולם כי הוא מנסח משפט בצורה כמעט טובה, למרות שהוא בדיוק בשלב שבו הוא אמור לעשות את זה.

ומה מפריע לך שהם חושבים כך?

היתה לי השבוע שיחה נוקבת עם חבר טוב בענייני ילדים, והוא שפך את הבעיות, החששות, החרדות, הספקות, ההתנגדויות... כל הדברים המוכרים (למה להביא לעולם, למה להביא לחיים שלי את הצרה הזו, ועוד ירקות). אמרתי לו בדיוק מה שאני חושב:

ילדים עושים כי יש תשוקה לזה.

אתה אוהב מישהי, אתה מסתכל לה בעיניים, אתה רוצה איתה ילד.

לא מסובך, לא רציונאלי, לא דורש מחשבה.

Just Do It.

וכשזה בא, תכנס לזה עד הסוף, כי זו חוויה בעוצמות שקשה לחוות אחרת. זה מרגש, זה מעניין, זה מפחיד, זה משנה את כל הפריזמה על הקיום. ואני מצטער, להיות יכול לצאת לדרינק בספונטניות בשתיים בלילה, לא שווה עשר דקות עם הילדה שלי בים.

ילדים, ותסלחו לי על השירה, זה החיים פועמים לפניך ואיתך. זו ההזדמנות לחוות הכל מחדש ושונה, דרך פריזמה לא מוכרת. זה מעניין, זה מסקרן, מעצב אישיות, מלמד פרופורציות... זו עוד שכבה שלמה של קיום.

אז מי שלא רוצה, שלא יעשה. אין בעיה עם זה. יורת טוב ככה. אבל להסביר גידול ילדים למי שאין לו ילדים, זה כמו להסביר סקס לבתול. בעצם, יותר קל להסביר סקס לבתול...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תראו, זה לא שאני שונא ילדים (דוקא ההפך, ברוטב הנכון וברמת הצליה הנכונה הם דווקא סבבה), פשוט אני חרא מפונק ונהנתן שלא יתן לא לפרנקוס, לא לאיציק ולא לאיזה דרדק זב חוטם וממלא חיתול להרוס לי את החיים הטובים שבניתי לי.

מוזר? יכול להיות.

לא נורמטיבי? בטח!

זכותי? על בטוח!

בכל מקרה, אחת הבעיות הראשיות שלי עם ילדים היום היא בכלל לא עם ילדים אלא עם מוסד ההורות שכמו כ"כ הרבה דברים במדינה הזאת פשט את הרגל.

הורים (באופן כוללני כמובן) לרוב לא מפעילים כמעט אף משמעת על ילדים, בכל נזק שהם עושים הם רואים משהוא מאוד חמוד, כפות אימתניות או בעיטות לכלובי הארנבות מקבלים במקרה הטוב תגובה של "תראי איזה חמודי הוא" (במקרה הרע זה מעניין להם את הימנית) ואם אני מעיז להעיר ל"חמודי" בד"כ אני חוטף מיד תגובות כאילו ניסיתי לאנוס להם את הילד.

קבוצות של אמהות נפגשות מחוץ לחנות, שולחות לי עדר של זאטוטים בני 4-5 לחנות ובינתיים עומדות מחוץ לחנות ומרכלות.

כשהילד שלהן דוחף אצבע לכלוב וחוטף ביס, זאת כמובן (לדעתן) אשמתי ורשלנות שלי.

המצב בשלב מסוים כ"כ נמאס לי שבכניסה לחנות מתנוסס שלט שילדים מתחת לגיל 6 לא יכולים להכנס ללא ליווי ההורים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

וכשזה בא, תכנס לזה עד הסוף, כי זו חוויה בעוצמות שקשה לחוות אחרת. זה מרגש, זה מעניין, זה מפחיד, זה משנה את כל הפריזמה על הקיום. ואני מצטער, להיות יכול לצאת לדרינק בספונטניות בשתיים בלילה, לא שווה עשר דקות עם הילדה שלי בים.

ילדים, ותסלחו לי על השירה, זה החיים פועמים לפניך ואיתך. זו ההזדמנות לחוות הכל מחדש ושונה, דרך פריזמה לא מוכרת. זה מעניין, זה מסקרן, מעצב אישיות, מלמד פרופורציות... זו עוד שכבה שלמה של קיום.

אז מי שלא רוצה, שלא יעשה. אין בעיה עם זה. יורת טוב ככה. אבל להסביר גידול ילדים למי שאין לו ילדים, זה כמו להסביר סקס לבתול. בעצם, יותר קל להסביר סקס לבתול...

איי איי איי, זה כלכך נכון, אי אפשר היה לנסח את זה יותר טוב.

בכל מקרה, אחת הבעיות הראשיות שלי עם ילדים היום היא בכלל לא עם ילדים אלא עם מוסד ההורות שכמו כ"כ הרבה דברים במדינה הזאת פשט את הרגל.

וגם עם זה אני מסכים לגמרי, את התוצאה של הדבר הזה רואים יום יום, למזלינו, חלק גדול מהדור הנוכחי של ההורים מודע לבעיה הזו ומנסה לחנך את ילדיו בצורה אחרת.

פורסם

למרבה הצער, לא רואה שזה חלק גדול. לפעמים אני נדהם עד כמה הורים מרשים לילדים שלהם להתפרע בניגוד לכל טעם טוב ועוד במקומות ציבוריים. לדעתי חלק גדול מהבעיה הוא הגיל המבוגר בו מביאים ילדים היום. זה נתפס כל כך כצ'ופר, שמרשים להם פשוט הכל כהכאה על חטא.

האמת, גם הגיל שבו נולדה לי בתי הראשונה (והיחידה עד כה) מבוגר לטעמי - 29.5. מקווה שלא אפול לפח הזה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הבכורה שלי נולדה כשהייתי בן 33 והשנייה בגיל 37. אני לא נותן להן לפרוק עול במקומות ציבוריים ובטח לא להפריע לאחרים או לפגוע ברכוש של אחרים. זה לא קשור לגיל אלא לתפיסת עולם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

למרבה הצער אתה לא הכלל ובאמת בלי קשר לגיל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בוקר טוב

רק הערה קטנה בקשר למה שרשמו כאן,אין דבר כזה "מוסד הורות", הורות זה דבר אינדוידואלי ולא כוללני, כל אחד בוחר לבד ולפי השקפת עולמו כיצד לחנך את ילדיו, אין ספק שמאיזושהיא סיבה ,חלק לא מבוטל מההורים,גם הורים ותיקים,בוחרים לחנך בצורה עקומה את ילדיהם,מה שבעצם משקף דור של ילדים חוצפנים,לא ממושמעים וחסרי כבוד לסביבה.

אני ואשתי בחרנו לחנך על ערכים ומשמעת שאנחנו גדלנו עליהם,כאשר הילדים עוד קטנים וקל לעצב את אישיותם,ככה יוצא מצב שמלאכת החינוך פשוטה בהרבה,הבעיה שהרבה הורים נזכרים שצריך לחנך את הילד בגיל יחסית מאוחר,ואז זה כבר מאוד קשה .

פורסם

הורים (באופן כוללני כמובן) לרוב לא מפעילים כמעט אף משמעת על ילדים, בכל נזק שהם עושים הם רואים משהוא מאוד חמוד, כפות אימתניות או בעיטות לכלובי הארנבות מקבלים במקרה הטוב תגובה של "תראי איזה חמודי הוא" (במקרה הרע זה מעניין להם את הימנית) ואם אני מעיז להעיר ל"חמודי" בד"כ אני חוטף מיד תגובות כאילו ניסיתי לאנוס להם את הילד.

קבוצות של אמהות נפגשות מחוץ לחנות, שולחות לי עדר של זאטוטים בני 4-5 לחנות ובינתיים עומדות מחוץ לחנות ומרכלות.

כשהילד שלהן דוחף אצבע לכלוב וחוטף ביס, זאת כמובן (לדעתן) אשמתי ורשלנות שלי.

המצב בשלב מסוים כ"כ נמאס לי שבכניסה לחנות מתנוסס שלט שילדים מתחת לגיל 6 לא יכולים להכנס ללא ליווי ההורים.

זכיתי להשתתף בשלוש הרצאות בשנה האחרונה מטעם גן הילדים,

כל ההרצאות הסתיימו בנושא אחד, "גבולות" (ללא קשר להרכב ההורים או זהות המרצה).

הילדים צריכים שייקבעו להם גבולות, כשהגבול לא ברור זו בעייה, ולכן גם האמהות מתרגזות כשאתה מעיר ל'חמודי',

אתה עושה מה שצריך, הן לא.

-

• תוכן חדש...