Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני נוהג על שברולט קאווליר 99',

הכנסתי אותה לטיפול שמנים ופילטרים היום,

קניתי בנוסף מי קירור הירוקים האלה וכנראה שהכנסתי יותר מדי,

אחרי נסיעה קצרה עצרתי וכיביתי מנוע, המיכל של המים פלט את כל המים שהכנסתי,

וגיליתי שנדלקה נורה אדומה מוזרה עם חץ וכמו גלים למטה,

מבדיקה שעשיתי זה משהו שקשור למי קירור.השאלה היא מה לעשות אם צריך למלא עוד מים עכשיו, או מה?

מבחינת חימום הרכב לאחר נסיעה ובהתחשב שחם מאוד בצהריים, הוא הגיע לקצת אחרי החצי (90 מעלות+-)

מבקש עזרה ! תודה !

פורסם

זו נורה המציינת שחסר נוזל קירור במיכל העיבוי. תראה במיכל, בתחתית שלו יש חיישן , שלפעמים נתפס קצת בגלל לכלוף וחלודה.

זה על קצה המזלג, תעשה חיפוש כבר דנו בנושא זה בהרחבה על רכב זה.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

תודה רבה,

שיחקתי עם החיישן כפי שמצאתי בחיפוש ופוסטים קודמים

אך המקרה שלי הוא די שונה ממקרים שראיתי בחיפוש בפורום.

אצלי אין נזילות למינהם, מילאתי את המיכל עד הסוף, וגם אחרי נסיעה ארוכה הוא באותו המפלס.

מבחינת חום מנוע אין לי שום בעיית התחממות לאחר שהמנוע מגיע ל -90 שזה האמצע, בדקתי והמאוורר קרבורטור מתחיל לפעול כמו שצריך.

אם כך יכול להיות שהבעייה היא בכלל בפיוז של הנורית או משהו כזה?

איך אפשר לבדוק את החיישן הזה? אני רואה כבל מחובר מתחת שזה יכול להיות החיישן,

הוא מחובר הייטב ב2 חוטים.

לשחק איתו ?

האם יש סיכון בנסיעה ברכב , בעוד שהמנוע לא מתחמם כלל ?

תודה שוב.

פורסם

מישהו יוכל לכוון אותי אולי?

גם ניתוק מצבר ניסיתי ולא הלך,

יש סיכון בנסיעה ככה בטווח הקרוב? תודה

פורסם

ונסביר שוב:

החיישן במיכל העיבוי הוא מצוף קטן ש"נופל" כשאין נוזל במיכל עיבוי, ומדליק את הנורה שאתה רואה. לפעמים, המצוף הזה נתקע למטה בגלל לכלוך אבנית וחלודה , ואז גם כשיש נוזל קירור הוא נדלק ומציין שאין נוזל קירור (המצוף לא צף). מה שאתה יכול לנסות לעשות זה לפרק את מיכל העיבוי ולנקות אוטו היטב. אל תנסה להוציא את החיישן הזה כי הוא אינטגרלי עם המיכל, ולא ניתן לפירוק.

כל עוד אין איבוד נוזל קירור ואין התחממות אתה בסדר.

בכל מקרה, לא ברור למה הרכב פלט את המים בפעם הקודמת, הייתי מחליף מכסה מיכל עיבוי לחדש, כי הוא אמור לעמוד בלחץ מסויים וכנראה הישן שלך לא עושה עבודתו נאמנה (61 שקלים לאחד מקורי במוסכי UMI נכון ללפני שנתיים).

דבר נוסף: אין דבר כזה "פיוז של נורית" , מה זה אומר בכלל? ומאיפה המצאת את המושג "מאוור של קרבורטור"? גם אם היה דבר כזה, אצלך הרכב בכלל הזרקה.

אני חש שאתה חסר ידיעות בתחום מוטורי/מכונאות, כדאי שתתייעץ עם בעל מקצוע אמין או חבר טוב שמבין (וגם פה איתנו, עד כמה שאפשר לייעץ באינטרנט) , שלא תגרום נזק גדול.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

תודה רבה לך על העזרה.

מסכים איתך לגבי הידע שלי, זה הרכב הראשון שלי.

כמה תשובות,

לגבי הפליטה הראשונית זה קרה בגלל שפתחנו את המכסה של מיכל העיבוי לאחר נסיעה,

ככה שהמים מרוב שהם רתחו כנראה זה גרם להוצאת הנוזלים המיותרים.

כרגע לאחר מילוי נוסף של המים עד לקו הסימון, ללא פתיחת המכסה אין שום פליטות מיותרות.

דבר אחד אני לא מבין.

לגבי מה שאמרת על המצוף שייתכן ונתקע למטה. איך אני יכול לדעת שהוא נתקע זאת אומרת איך זה נראה?

תודה ענקית שוב !!!

פורסם

שהמנוע יהיה קר פתח את מיכל העיבוי ותציץ לתוך המיכל ותגלה את המצוף המדובר.

הייתי מציע לך לנסות להזיז את המצוף בעדינות אולי עם שיפוד.

פורסם

יקיר אתה מפספס כאן.

אתה לא יכול להגיע למצוף בשום אופן, לא עם שיפוד ולא עם קיסם. גם להציץ במיכל לא ייתן לך כלום , פתח המיכל בצידו השמאלי, והמצוף בצידו הימני של המיכל (זה מיכל מוארך).

הגיוני שהמים פרצו החוצה לאחר נסיעה , לא סתם יש איסור לפתוח מערכת בלחץ (מיכל עיבוי או רדיאטור) כשהנוזל חם. זה לא מעיד על בעיה. כל רכב ישפריץ עליך מים רותחים אם תפתח את מערכת הקירור תחת לחץ לאחר נסיעה.

אתה לא יכול לראות את המצוף תקוע , מה שאומר שהוא תקוע זה שיש מים במכל עיבוי ועדיין הנורה דלוקה.

אתה יכול להוציא את מיכל העיבוי , לשטוף אותו טוב טוב ולטלטל אותו, ואולי הוא ישתחרר. אם הוא ישתחרר, אתה תשמע אותו נוקש בעת הטלטול, עת תנער את המיכל בעדינות.

RB603109.jpg

פורסם

erezfed אני רוצה להודות לך, קלעת למטרה, והבעיה נפתרה !

הוצאתי את מיכל העיבוי, ניקיתי אותו כמו שצריך עם מי מלח יצא המון חלודה וגועל נפש כזה

אחרי שראיתי שיוצא רק מים נקיים ייבשתי והחזרתי.

אחרי ניעור אכן שמעתי את רעש המצוף התקוע.

לאחר חיבור המערכת ומילוי מים מחדש - אין נורית, עובד כמו חדש !

תודה רבה והמשך יום טוב

פורסם

נהדר, שמחנו לעזור.

• תוכן חדש...