Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלות התקנה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,כמה צריך לעלות להתקין רמקולים אחוריים שש על תשע פלוס חיתוך ,רמקולים קדמיים 6 וחצי פלוס חיתוך ,ומגבר ,וקיט התקנה זה עליי ?

פורסם

זו התקנת מערכת כוללת, והמחירים מאוד מאוד משתנים ממקום למקום.

מתחיל ב300-400 ובוא נגיד עד 800 ככה התקנה ברמה גבוהה.

רותם.

פורסם

אם כל הכבלים עלייך לפי דעתי בסביבות ה300 שקל התקנה מינמאלית

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

amp: JBL GTO1004 comp: Morel dotech ovation 6

6X9: morel TEMPO HU: pioneer 4950 SW: Hifonics zeus ZX12D4

פורסם

מי יעביר לו כבלי מתח, יכניס חיווט דרך הקונקטורים, יתאם לו טבעת 6.5 לפי המידות המדוייקות של הרכב, יכין לו פלטה שמתאימה בדיוק לרכב שלו וילבד אותה, ב- 300 שקל?

בגדול זה די תלוי ברכב, אבל גם הרכבים שההתקנה בהם היא די סטנדרטית, יידרשו כמה שעות עבודה ולא פחות מ- 400 שקל במקרה ואתה לא לוקח פלטה, עם פלטה זה יעלה יותר.

או שתרד ברמת ואיכות ההתקנה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

טל ערב טוב

שאלה לי אליך אם תרשה לי

( ואציין שחשוב לי מאוד להבהיר שאני לא מתכסח איתך אלא מנסה להבהיר נקודה חשובה ועקרונית שהטעות עליה חוזרת ונשנית ללא הפסקה)

למה 300 ש"ח ?

למה לא 250 ש"ח ? אתה יודע מה, למה לא 150 ש"ח ? או לצורך העיניין למה לא 2500 ש"ח ?

מטרת ההקדמה היא להסביר שאני לא חושב שיש מקום למי שהוא לא מתקין לקבוע מה עלות התקנה

איך ועל סמך מה אתה (הכוונה העקרונית היא לא אליך אלא אל כל מי שנופל בפח וזורק מספרים לחלל) קובע את מחיר העבודה שצריך בעל מקצוע לקחת, בלי יידע ובלי להיות איש מקצוע בעצמך ויותר גרוע בלי להיפגש עם פותח השרשור ולשמוע ממנו בדיוק מה הוא רוצה ובדיוק מה רמת ההתקנה שהוא מכוון אליה, ורק אז לחשב את שעות העבודה ואת בלאי הציוד ואת מה שהמתקין עצמו צריך להרויח (אני יודע שלפעמים חברים פה מתעלמים מזה שמתקינים צריכים לאכול להתלבש להתקלח וגם לישון בין 4 קירות) את משכורתו

תעשה איזה מחקרון קטן כמה שווה שעת עבודה במוסך ותרגם את זה לשעת עבודה של מתקין ונראה עד לאן ה-300 ש"ח האלו שהערכת יספיקו

אגדיל ואומר (ואני מקווה שמתקינים שנמצאים כרגע בפורום ייתנו את דעתם בכתב על כך) שהמחיר שאתה הערכת (אולי בתמימות אבל עדיין עם המון נזק תדמיתי במתקינים ותוך פגיעה בשכר עבודה שמגיע) יספיק אולי לחיתוך פח אחורי ומיקום ה 6*9

וזה רק לצורך ביסוס התגובה שלי עם המציאות בשטח

כמובן שאני מדבר על עבודה נקייה איכותית ובכלים וגימור מתאים

אסיים שוב בכך שאין לי שום מטרה לפגוע בך אישית אתה היית פשוט במקרה על הדרך לפתוח את הנושא הכאוב זה

ואבקש להעריך קצת יותר את האדם שנוגע לכם ברכב (לרוב הח"ברה הצעירים זהו כל רכושם בשלב הזה של חייהם) ומנסה לעשות את מיטב יכולתו כדי להוציא לכם את הסאונד הטוב ביותר תוך עבודה נקייה ואחראית ותוך שמירה על רכושכם.

רובכם יודעים שציוד של 10.000 ש"ח יישמע כמו פח זבל בסג"עייה במידה ויד לא נכונה תתקין אותו

לעומת זאת ציוד של 5000 ש"ח יכול להשמע כמו קרנגי הול בהופעה עם יד נכונה תתעסק עם הרכב

אז לתת לאותה יד 300-500 ש"ח זה ממש לא הבעת ההערכה הנכונה

דרור

פורסם

דרור היקר, הרי לא כולנו בעלי מקצוע, ולא כולנו בעלי ניסיון.

ולא חשוב באיזה נושא מדובר, אנחנו פה בשביל לתת מענה.

את המחיר שאני רשמתי, רשמתי לא כי אני מתקין, ולא כי אני עובד בזה,

ולא כי אני חי בין ארבע קירות וזה הכסף שאני מרוויח, אלא מהסיבה הפשוטה

שזה מה שאני מכיר, זה מה שעשו לי, ובמחיר הזה התקינו לי ולחברים שלי.

העניין פה הוא לא לתת מחיר מדוייק ביחס לעבודה ספציפית שלך או של כל מתקין אחר,

הרי בחור אחר בפורום טכני ישאל כמה יעלה להחליף אלטרנטור, והחברה יענו לו בסביבות 700-1K, ולמה?

הרי לא כולם פה מכונאים, הנדסאי רכב או חשמלאים מוסמכים, אלא כי גם להם אי פעם החליפו אלטרנטור.

בקיצור הנקודה שלי היא שאין קשר בין היותי מתקין או לא מתקין, אני (ואני מאמין ששאר חברי הפורום)

נותנים את הצד שלהם בעניין בתשובות על פי ניסיון בסיסי במה התקינו להם, או לחבר שלהם,

או לדודה שלהם באוטו, והדיבור פה הוא התקנה ממוצעת ודי ברורה כמו שהבחור כתב.

כמובן שיש עניין בזה שבכל מקום המחירים שונים והאיכות שונה, אך הרוב בגרף מקביל יחסית.

אגב, יכול להיות ששעת עבודה שלך שווה יותר, אך אין בזה שום סתירה עם המידע

שסיפק חברנו טל, כי יכול להיות שמישהו התקין לו או למכר שלו במחיר הזה.

שיהיה לילה טוב.

רותם.

פורסם

רותם אתה צודק ב100%

אני לא דיברתי פה על התקנה מקצועית עם פלטה וטבעות עץ והשקעה אני גם כתבתי התקנה מינמאלית, אצלנו בבית שמש התקנה מינימאלית אם אתה מביא את הכבלים והכל תעלה לך לא יותר מ300 שקל (500 כולל הכל) הוא שאל כמה תעלה התקנה אני נתנתי לו את המינמום, כי את המקסימום אני לא יודע, אף פעם לא התענייתי במחיר של התקנה מושקעת באמת, אני מעריך את העבודות שלכם אני רואה תמונות של תוצאה סופית וההתקנות שלכם 10 רמות מעל מה שהמתקין בבית שמש עושה, אבל אני לא יכול להעריך אותה בכסף.

כמו שאמרתי אני נתנתי את המינימום כי זה מה שאני יודע שהמינימום, לא זרקתי סתם מספר לאוויר.

אני מבין שכשאני נותן מחיר נמוך של מתקינים "לא איכותיים" זה מפתה אנשים ללכת אליהם ולא להשקיע בהתקנה אבל מחובתנו לתת את כל המידע הדרוש לשואל ולא להעלים ממנו את העובדה שאפשר לעשות את זה ביותר זול.

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

amp: JBL GTO1004 comp: Morel dotech ovation 6

6X9: morel TEMPO HU: pioneer 4950 SW: Hifonics zeus ZX12D4

פורסם

רותם וטל

אני מבין את מה שאתם אומרים ואני ציינתי ומציין שוב שלי באמת ובתמים אין שום עיניין (חס וחלילה) אם אף אחד מכם ברמה האישית

אני פשוט חושב שזה מאוד מטעה כשנותנים מחיר לעבודה ללא הבנה של צרכי הלקוח (ממש כמו שלא נותנים הערכה לצביעת בית בלי לראות את מצב הקירות ולוודא איזה סוגי צבעים בעל הבית רוצה ואיזה דיזיין הוא רוצה על הקירות)

אני חושב שאתם לא מבינים מספיק עד כמה אנשים שנכנסים לפורום מעריכים את דעותכם (ובדרך כלל בצדק) ולתת הערכת מחיר כזו (שהיא ממש לא ריאלית) פשוט מכניסה עוד חבר פורום פוטנציאלי לצרה

צרה כי הוא באמת יחפש את המתקין שיעשה לו את העבודה בסכומים הלא ריאליים וכך גם תראה העבודה וכך גם יישמע הסאונד ברכב וכך גם אולי נפסיד (כולנו !) עוד חבר לתחביב שבעתיד לא יסכים שאף מתקין ייגע לא באוטו ויסתפק במה שמגיע עם הרכב המקורי

והאמינו לי זה מצב שאני רואה וחווה יום יום

ישנם המון נפגעי "מתקיני הצ"וקומוקו" למיניהם (ואני נפגש איתם על בסיס יומי) שוויתרו על התחביב הזה רק מניסיון רע עם התקנות קודמות

למה קשה דווקא לכם (היותר מקצוענים והיותר מנוסים) להבין שההמלצה צריכה להיות בכיוון של המקצוענות

ההפרש בין מתקין טוב למתקין לא טוב הוא כמה מאות שקלים בעוד שההפרש בין ציוד טוב שייפצה על ההתקנה הלא מקצועית יגיע לאלפי שקלים

אני בטוח שיש פה המון אנשים שייצאו עם החברים \ חברה \ אישה \משפחה לאכול במסעדת גורמה שכל מנה עולה 100 ש"ח ומעלה

בזמן שאותה מסעדה משתמשמת באותם חומרי גלם בסיסיים שמשתמשים בבתי גריל שנמצאים בשכנות למסעדה ושם תקבל סלטים חופשי ומנה עיקרית ותצא בפחות מ-50 ש"ח למנה

וכל זאת בגלל השף

אז תנו קצת הערכה לשף שמתקין לכם את המערכת

דרור

פורסם

אני גם מסכים אם דרור ומוסיף +1.

אנשים שוכחים שכל אחד עובד לפי סטנדרטים אחרים,כבלים אחרים וכו'.

כל התקנה שונה מרכב לרכב והעלויות בהתאם.

בנוסף, לא כל מתקין הוא זהה באיכות העבודה והתוצאה גם בהתאם, ועל זה גם צריך לשלם.

לזרוק מחירים באוויר הם מטופשים, גם אם זה על בסיס נסיון כזה או אחר שלכם או של חבר שלכם.

התקנת קומפוננט בדלתות של הונדה סיוויק לא דומה להתקנת קומפוננט בדלתות של גולף.

והתקנת HU ומגבר בסאאב, שונה שנות אור מהתקנתם בטויוטה אוונסיס.

יש כלכך הרבה משתנים, שאתם לא מסוגלים לעלות על מחציתם.

אז תשאירו את ההמלצות, או על גבולות הסביר, או לבעלי מקצוע.

בוא נלך עם זה צעד אחד קדימה.

אני אשאל את GUNNER שאלה,

יש לי פיאט דובלו, אני רוצה להתקין רק סט קומפוננט בדלתות מקדימה, כולל העברת חוטים בקונקטורים, כמה צריכה לעלות לי התקנה?

200? 250? 300?.

עזוב, אני כבר אענה על זה.

בשביל להעביר כבלים בקונקטורים, צריך לפרק את המנגנון של החלונות, ובשביל לעשות זאת, צריך גם לפרק את החלונות עצמם.

פשוט המנגנון יושב צמוד לקונקטור, וחייבים לפרק אותו.

בנוסף, כדי להתקין שם אלמנט, צריך לפרק תושבת מתכת שעליה יושבים הרמקולים המקוריים, וצריך לעשות הגבהות של משהו כמו 3 טבעו MDF על בסיס רחב יותר שיחובר לדלת.

אם יש לך מתקין שיעשה זאת ב200-300ש"ח, אני בעצמי אלך עליו:), כי זה חתיכת סיוט של עבודה.

אגב, גם על הHU, שזה ההתקנה הכי פשוטה עבדתי שעתיים, מסתבר שצריך את כל הקונסולה הידית הילוכים וכל הפלסטיקה מסביב רק בכדי להגיע למעבר חוטים מאחורי הHU בשביל להעביר את הRCA.

אז כמה זה היה עולה לי? 100ש"ח? :).

בקיצור, זה שונה מרכב לרכב והתמחור בהתאם.

under construction..

פורסם

או קיי ניר האסימון נפל (בקופסא שלי אני מתכוון)

אני אשמח לפתח את השרשור הזה איתך ולהמשיך קדימה עם שאלתך

אני חושב שבאמת ישנה הרבה דיסאינפורמציה והטעיה של חברים (שבאה ממקום טוב ולא חס וחלילה ממקום שבא להזיק) בנושא מעמד המתקין ועלויות ההתקנה בקונספט של התקנת סטאפ ברכב

ואני חושב שהשרשור הזה צריך להוביל לשינוי גישה בסיסי בהבנה של נושא ההתקנה עצמה

ואני שמח שהרמת את הכפפה יחד איתי

אני עדיין לא מבין היכן שאר המתקינים שלא מגיבים בינתיים לעיניין

רק אציין שהבעיה היא לא ברותם (אני לא מכיר אותו אישית אבל אני נהנה לקרוא את תגובותיו והוא נשמע לי כבחור הגון ונחמד ואני בטוח שהוא בא ממקום של לעזור לפותח השרשור) הבעיה היא הרבה יותר חמורה ומתייחסת להמון חברי פורום שזורקים מספרים ללא שום אחריות על דבריהם

ולכן צריך להקדיש את השרשור הזה לליבון הבעיה הזו

דרור

פורסם

הופה, השאלה שלך גרין מונסטר זה בדיוק מה שמוכיח את דעתי.

אתה לא הבנת את הכוונה שלי, ולכן שאלת את השאלה הזו.

ההפרש של ה50-100 שקל הוא לא משהו שאני מבין בו.

אין לי שום ניסיון בהתקנות, שום קשר לדבר הזה, אף פעם לא קיבלתי כסף על זה

ואני לא יודע להעריך כמה שווה שעה או יום עבודה או כל דבר אחר, בקיצור, אני בור ועם הארץ.

המחיר שנתתי, מדובר בסך הכל בהתקנה שמישהו ביצע לי, ולא מעבר לזה.

עכשיו לגבי הרמה, דרור היקר, זו עבודתך הקשה להוכיח את נכונות המחיר,

ולא על ידי תיאור הכסף שאתם מרוויחים שהולך לאוכל שלכם בסך הכל,

אלא פשוט להתאים כמו שאמרתי את הגרף של {רמת התקנה=מחיר} ולהפוך אותו לגרף מקביל.

אמנם זו עבודה קשה, אבל אתם בדרך הנכונה, ובאמת כל הכבוד לכם.

בואו לא נמשיך בוויכוח המיותר הזה, אנחנו שני סוגים שונים של אוכלוסיה,

ולכן לעולם לא נסכים אחד עם השני.

שתהיה שבת שלום.

רותם.

פורסם

רותם היי

רותם אין לי שום ויכוח איתך ואני מקפיד לציין בכל תגובה שלי שאני מגיב פה על עיקרון ואני בהחלט חושב שיש לפתוח דיון על הנושא

אני לא אומר שהתקנה וגם הפשוטה ביותר צריכה להגיע לאלפי שקלים

גם אנחנו עושים התקנות במחירים עממיים ומקובלים בשוק

ואני בטוח שיש המון חברים שיעידו שאנחנו לא לוקחים סכומים יותר מהמקובל ואפילו מהממוצע המקובל (ולא מהחלק העליון של גרף המחיר)

אני מתרעם על כך שאין הערכה מספקת (כעיקרון ולאו דווקא ספציפית לגביי או לגבי מתקינים מוערכים אחרים) לעבודת המתקין

משום מה ישנה הרגשה ששוכני הפורום לוקחים את עבודת המתקין כפונקציה הזולה ביותר והכי פחות חשובה בפיזור התקציב של הרכבת כל המערכת

ואני מנסה להסביר שזה ממש לא נכון ואגדיל ואומר שזה אפילו הפוך מכך

הווה אומר שפונקציית המתקין היא חשובה לפחות אם לא יותר מבחירת הסט הקדמי או המגבר או הסאב (כמובן בפרופורציות הנכונות)

לכן זהו דיון עקרוני ולא חס וחלילה ויכוח מולך

לא כל כך הבנתי את ההבדלה שלך בין האוכלוסיה שאני חלק ממנה לבין האוכלוסיה שאתה חלק ממנה

למיטב זכרוני לא נפגשנו מעולם ואין לי מושג למה התכוונת

חוץ מזה אני לא נוהג לבדל את עצמי מסוגי אוכלוסיות אז אשמח עם תבהיר את עצמך

דרור

פורסם

רותם וטל,

אתם טועים טעות מרה, ידידי היקרים.

ובטעותכם אתם גם מטעים אנשים אחרים. פותח השרשור חושב לתומו שהתקנה כזו עולה סביב ה- 300 ש"ח. סביר להניח שיעבור בין מתקינים שונים, יבזבז זמן ויטורטר, ולבסוף לא ימצא מתקין שיסכים להתקין לו בפחות מ- 500 ש"ח (נניח). הזמן והדלק שיבזבז בטרטור לא עולה כסף ?

כך יוצא, בסופו של דבר, שבעקבות ההמלצה שלכם, פותח השרשור יוציא הרבה מכפי שהיה משלם לולא היתם עונים לו תשובות סתמיות שאין להם ולו בסיס אחד, מאחר ואינכם יודעים באיזה רכב מדובר, אילו רמקולים, מהו החיווט הנדרש (האם קיים או לא ואז יש צורך להעביר חיווט חדש) ועוד ועד לא מעט משתנים המשפיעים על המחיר. הבסיס היחידי שנשענתם עליו זה "שהתקינו לכם במחיר כזה". הבסיס הזה נופל מהר מאוד מהסיבות אותן תיארתי לעיל.

שבת שלום,

רזי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

• תוכן חדש...