Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני בן 16.5 ועוד מעט עושה תיאוריה.

דודי הציע לי בתור רכב ראשון את רכבו הישן - AUDI 80 משנת 83 עם תיבה ידנית 3 הילוכים.

הרכב עבר החלפת מנוע לפני כ- 7 שנים מ- 1300 המקורי ל- 1600 (מפירוק, כניראה).

לפי מיטב זיכרוני, הרכב עבר 270K-280K ק"מ

בעיות (לפי מה שאני יודע): קרה כמה פעמים שהמזגן התחיל להוציא עשן, מדי פעם צריך להרטיט את ידית ההילוכים במהלך נסיעה (לא יודע מה זה, אני חדש בתחום), חלודה קלה על דלת הבאגאז' וידית של אחת הדלתות הרוסה - דורשת החלפה.

האם כדאי לי להיתעסק עם הרכב הזה?

כמה יעלה לי ליישר קו?

עד כמה הרכב אמין?

מה הן עלויות הטיפולים?

עד כמה החלפים לרכב הנ"ל זמינים?

מה הם בערך מחירי הביטוח לנהג חדש?

אשמח אם תשתפו אותי בכול מה שידוע לכם על אאודי 80 מהשנתון הנ"ל (רמת אמינות, תקלות ידועות, צריכת דלק...)

תמונות:

dsc00028uc.jpg

תודה מראש, אולג.

פורסם

רכב מקסים , כשהייתי בגילך קנינו כזאת עם מנוע 1300 סמ"ק והרכב הזה עבד אצלי קשה ועם שעות נוספות ... :wink: , רכב קל לטיפולים וממש נוח , לגבי חלפים יתכן והם יקרים מעט כיוון שבכל זאת מדובר באאודי ואינני יודע את הזמינות שלהם , בכל מקרה תתחדש ותהנה , אנ בטוח נהניתי ....:twisted:

אגב : שלנו הייתה מודל 82 .

ועוד דבר קטן - כנס לפורום אספנות שם תמצא את אסף שהוא דוקטור לאאודי ולדעתי יש לו כזאת .

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם

לחבר שלי היתה אודי 80 שנת 80 1.6 אוטומטית. הוא קנה אותה ב 1998 כאשר היה בין הראשונים בחברה שקיבלו רישיון נהיגה. לאוטו היו מלא בעיות, התחמם והלך גם ראש מנוע פעמיים בתוך חודש, בעיות חשמל, סרן אחורי בגלל חלודה התנתק מהרכב. אחרי שנה נמכרה לברזל.

חלקי חילוף לרכב כזה הופכים להיות נדירים עם הזמן.

לדעתי עדיף רכב קצת יותר חדש לדוגמה פיאט טיפו.

פורסם

הרכב הראשון שלי היה אאודי 79 1300 סמ"ק.

יש לו 4 הילוכים + רברס.

בגדול הרכב מאוד אמין ומרווח. לא זכורות לי תקלות משמעותיות כלשהן מעבר לבלאי סביר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תודה על התגובות.

שכחתי לציין שהרכב הוציעלי במתנה - ללא תשלום (הדודים קנו אוטו חדש).

אם מישהוא מהאלו שהייתה להם כזאת זוכר - מה היא עלות הטיפולים לרכב הזה (לחודש בממוצע).

אשמח לעוד תגובות.

פורסם

אין שום קשר בין עלות הטיפולים ברכב בזמנו לבין עלות הטיפולים נכון לעכשיו.

קח למשל מקרה שבו תרצה להשיג מדחס משופץ למזגן. בכל אוטו רגיל דבר כזה עולה בסביבות 1000 ש"ח, ייתכן ותצטרך לנסוע למקומות רחוקים מאוד על מנת למצוא מדחס שכזה, ואולי גם תשלם עליו 1500 ש"ח בנוסף לעלויות הדלק שלך.

כנ"ל לגבי כמעט כל חלק אפשרי, כולל פילטרים סטנדרטיים לחלוטין.

אתה תתמודד על כל חלק מפירוק מול אנשים אחרים שיש להם רכב זהה, ואל תשכח שרכב ישן נוטה להתקלקל יותר מאחרים.

הצד החיובי הוא שהרכב מטופל וניתן לך ללא כל תמורה - מה שאומר שאם יש לך כמה אלפים בצד, תוכל להשקיע בתיקון ליקויים (לכשיצוצו). כמו כן הרכב שווה 3000 ש"ח בגריטה לאחר שתסיים עמו מסיבה כזו או אחרת.

אני כן הייתי הולך על זה, למרות עלויות החלפים ונדירותם.

פורסם

באם נתעלם מסוגיות כמו בטיחות וכו', בהנחה שהרכב מטופל מחד ולא עולה לך כלום - סע עליו כמה שתוכל, בצע בו תחזוקה מינימלית (מצבר, צמיגים, טיפול רגיל לפי הצורך) וכשילך לעולמו - מכור אותו לגריטה או לאספן שמחפש רכב כזה לשיקום/חלפים. אני לא הייתי משקיע בו מעבר לכך. מיקי

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

לאבא שלי היה אוטו כזה שנת 86 לפני 7 שנים, הרכב אמין לא היו בעיות מיוחדות (הוא היה אצלנו שנה וחצי) , חלקים בזמנו היו בשפע, המכניקה פשוטה, רק מה הרכב מסורבל לנהיגה, גדול, ללא הגה כוח, קשה לחנות איתו אך בסופו של דבר מתרגלים.

ולרכב יש 4 הילוכים ולא 3

לדעתי כדאי להשקיע בו כי הוא נראה במצב טוב מאוד.

וכן אתה יכול שלא לרשום אותו כאספנות שהוא יגיע לגיל 30 אך תשלם ביטוח במחיר של אוטו רגיל

בהצלחה!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

תתחדש !

הרכב מפנק מאוד נעים לנסיעה ונהיגה , מרווח ונוח .

לא רכב ספורטיבי אבל בהחלט יתן נסיעה נעימה עם כח שתרגיש בנסיעה .

שווה את ההשקעה בשיפוץ של הנקודות שהעלת .

תוכל להשאיר אותו בסטטוס של רכב רגיל ולא אספנות אבל זכור כמה הבדלים:

טסט כל חצי שנה - במקום שנה באספנות .

תהיה חייב לשמור על רצף של טסטים שאם לא תבצע טסטים בשמך שנה או שנה וחצי כזכור לי

או אז תאלץ לגשת לבדיקת מעבדה - קשה יותר , יקרה - 700 שח ומיותר . עשה טסט כל חצי שנה ברצף !

אגרות טסט וביטוח יקרות יותר לעומת אספנות .

לעומת זאת תוכל לנהוג בו חפשי ללא הגבלת שעות לעומת רכב אספנות שמוגבל לנהיגה בימי חול בין 09:00 - 07 בבוקר .

בהצלחה !!

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

*דשבורד סדוק מעט - נתון לתיקון עצמי עם דבק ובונד. -ואולי עוד אפשר למצוא אחד חדש מהסטוקים הישנים- תנסה בחנויות הוותיקות!

*מזגן שליפעמים מוציא עשן/ אדים/ריח רע ( אין לי מושג ביגלל מה). -לא טוב- את זה אתה חייב לבדוק, שלא יישרף האוטו- יש סיכוי שמשהו מקצר/מתחמם!

*כניראה תיבת ההילוכים זקוקה לשיפוץ/החלפה. -למה? מה התופעות שרואים?

*חלודה קלה על דלת הבגאז'. -שטויות, שיפשוף וצביע בהמרייט פותרת את הבעיה, אם זה באמת קל!

*הידית של אחת הדלתות שבורה - דורשת החלפה אחרת אי אפשר לינעול את הרכב. -לכולם שבור! בעכיה ידועה לאוודי הישנות (כבר למדתי את זה מאסף!:lol: ), אפשר לדעתי למצוא עדיין מנגנונים האלה או ליקנות תורם איברים עם כל החלקים, אם יש לך ידיים- לא משהו רציני מדי!

*חסרה ידית להרמת חלון. -תבדוק ממה עוד מתאים, ותשים!

קודם כול- האם יש לאוטו הזה ערך ועד כמה כול העסק הזה שווה בהתחשב בכך שאת הרכב אני מקבל בחינם?

אוליי חלק מהבעיות זניחות, אך אני אוהב כשהכול מושלם ולכן הייתי רוצה לדעת עד כמה ניתן לתקן את כול זה ^ וכמה זה יעלה?

עד כמה החלפים זמינים לאוטו הזה? -עדיין יש כאלה עומדות- אפשר, ובזול, למצוא אחת שלמה ולשחוט לחלקים. ואני מאמין, שיש עדיין חלקים בחנויות הוותיקות, ואני כבר לא מדבר על ה-e-bay.

במידה ולמישהוא יש חלפים לרכב (גם סמלים)- אקנה ברצון. -אסף 1, אסף 2!:lol:

בנוסף ברצוני לדעת האם אפשר שלא לירשום את הרכב כרכב אספנות למרות שהוא יעבור את גיל 30 (בעוד 3 שנים)? -לא חייבים לרשום- רק אם רוצים!

ומה דעתכם על הרכב בכללי? -סבבה של אוטו, פשוט ואמין אם מחזיקים נכון, נראה לא רע, נוסע לא רע- יותר מזה?

תמונה:

סליחה על החפירה ותודה מראש.

אולג.

עניתי בכחול!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
עניתי בכחול!

קודם כול לגביי תיבת ההילוכים - ראיתי פעם במהלך הנסיעה ידית התיבה התחילה לירעוד וצריך היה להרטיט אותה כד שתפסיק ("לשחק" בה קצת).

אני לא יודע ממה זה, אבל זה העלה אצלי נורה אדומה. ואחרי הכול - הרכב עבר 270K-280K ק"מ, אז קרוב לוודאי שיש דברים שחוקים, כמו התיבה למשל. אני לא כ"כ מבין בזה ויכול להיות שהתיבה תצטרך פשוט שיפוץ.

ואיפה יש "חנויות ותיקות"?

פורסם

קיבלת רכב שחיצונית לפחות נראה סבבה

עשה לו יישור קו דהיינו שמנים פילטרים פלגים וכאלה, טיפה קוסמטיקה וסעעעעע

מה שלא מקולקל אל תגע. לא גיר ולא בטיח. מזגן תבדוק כדי שלא יגרום לך צרות נוספות.

יתקלקל- תתקן / תחליף.

וזכור זה רכב של שנת 1983 הוא לא יהיה רכב שנת 2010 ולכן אל תשתגע .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...