Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חבל על הזמן, הרוב כאן לא שפויים עם קבלות.

אני למשל באוטו שלי לא בודק ולא ממלא נוזל קירור, מעולם לא החלפתי פילטר שמן, לא החלפתי רצועת טיימינג, על שטויות כמו נוזל הגה כוח ומסנן למזגן אני בכלל לא מדבר. האוטו נוסע טוב גם בלי הדברים האלו.

קונה שמן מנוע הכי זול שיש, פילטר דלק ב 5 שקלים וזהו.

אני חושב, שזה מספיק

(יש לי חיפושית)

פורסם

שוטף את האוטו במכונה כשהוא מלוכלך. שמן-מים פעם בשבועיים בערך + ביקורת כללית על צינורות וכד' כי בכ"ז הרכב לא חדש, מעבר לזה טיפול חצי שנתי ללא קשר לק"מ וזהו בערך.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

בודק שמן-מים פעם ביומיים-שלושה, שמן הידראולי פעם בשבוע. ממלא טנק דלק עד הסוף כל שבוע, בלי קשר לכמות שנשארה בו. ממלא אוויר בצמיגים כל שבוע-שבועיים. מחזיק בבית קלסר עם קבלות ממוסכים. תמיד מחכה כמה שניות מרגע פתיחת סוויץ', ועד להתנעה. מקפיד על טיפול בחלקים איכותיים ובזמן (לא מחכה שהאוטו ייעצר, לא יכול להרשות לעצמי דבר כזה), ומתדלוק בתחנות דלק מוכרות ואמינות. לא אוכל וכמעט לא מעשן באוטו. גלידה ו/או גרעינים באוטו זה מבחינתי מתכון להליכה ברגל.

מצד שני - שוטף את האוטו במכונה פעם בחודש-חודשיים. לדעתי באוטו צריך לנהוג, ולא ללקק אותו. אם צריך לנסוע בשביל או בכביש מלא בורות ובמפרים - נוסע, כמובן תוך נקיטת אמצעי זהירות נדרשים. אם צריך לעלות על מדרכה - מעלה את האוטו, ועולה את המדרכה (סיטרואן היא ג'יפ מדרכות אולטימטיבי)

המראה החיצוני פחות חשוב לי, אני לא מסתכל על הקנקן, אלא על מה שבתוכו. אני מאמין, שאם הייתה לי אימפרזה GT, הייתי שם עליה טמבונים שחורים, ג'נטים ומכסה מנוע של גרנד ליאונה 94, ובטוח שהייתי מפרק את הספוילר המגוחך. לי חשוב GO, ולא SHOW.

בקיצור, אני מגדיר את עצמי כפדנט שפוי.

נ.ב. אני יודע שכבר זמן מה תלויה פה מודעה למכירת הרכב, אבל איך שאני חושב על זה לעומק, גם אם מחר יבוא אלי מישהו עם הסכום הנדרש ביד, וירצה לקנות את האוטו, בכלל לא בטוח שארצה למכור.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

החלפתי בשנה האחרונה 10 פעמים שמן פילטר, 4 פעמים נוזל קירור, 4 פעמים שמן גיר ו:

4 בולמים

צלחות ברקס של ברמבו

רפידות ברקס

רדיאטור

4 צמיגים

פילטר דלק

חיישן נקישות

חיישן מאפ

פלאגים

4 סלילי הצתה

מיכל עיבוי

פקק מיכל עיבוי

סט טיימינג וסט רצועה חיצונית

מייבש מזגן + שסתום

משאבת מים

4 מזרקים

סט אטמים לסעפת יניקה + מכסה ראש מנוע

תושבות מנוע

מצבר מסנן אוויר

בוקסות למוט מייצב

ממיר קטליטי

דוד אמצעי + אחורי

חיישן הצתה

חיישן חום מנוע

לא חושב שיש פה רכב יותר מלוקק מכנית מזה

ניראה לי מספיק לא?

פורסם

roeiw

עשית ישור קו זה לא אומר שהרכב יותר מטופל מרכב אחר ,

Nakamichi

בשביל הים (וכן גם אני מדבר על פלמחים חנייה זוועה) יש ג'יפים של חברים או מכוניות לא מלוקקות וכן לפעמים גם מונית עדיפה על להעמיד את האוטו חצי יום בחניית חצץ צפופה ברכבים ישנים שבחורות נוהגות עלהם ובשמש נוראית .

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

אני את הנסיכה שלי שוטף כל יום שישי בחנייה שלי ורק אני בעצמי אף אחד חוץ ממני לא נוגע בה, ורק עם החומרים הכי טובים שיש בשוק אם זה לג'אנטים או לריפודי עור או לדשבורד.

מחכה כמה שניות לפני ההתנעה של הרכב.

לגבי הנושא של הים זה מוכר, ואם קורה מצב שצריך להחנות את הרכב על המדרכה אני לוקח את הסיכון של דו"ח 500 ש"ח העיקר לא לחטוף איזה שריטה או שמישהו דפוק יפתח את הדלת שלו על האוטו ואני מדבר על אזורים כמו הרצליה, תל אביב, ראשון ופלמחים שהחנייה שם היא גרועה.

" מי שמאמין לא מפחד..... :mm_cool:

פורסם

אז ככה גם אצלי השכנים חשבו שאני משוגע, ניקיון הרכב פעם בשבוע- שבועיים אם יש זמן.

פעם בחודשיים שלוש ווקס (טרטל ווקס)

טיפ חשוב שלקחתי מקארספורום הוא עיניין המזגן כשאני מגיע לחנייה אני מפסיק את פעולה המדחס(A/C) ומפעיל את המאוורר על עוצמה גבוהה ועל סירקולציה חיצונית.

כל שטיפה אני משמן את הגומיות של הדלתות, בגאז, סאן רוף עם תכשיר לשימון הדשבורד(וכמובן שאת הדשבורד אני משמן גם)

כאשר אני מתחיל נסיעה כשהמנוע קר אני משתדל שלא יעבור את ה3 אלף סל"ד (למרות שיש לו נטייה למשוך קצת הילוכים) ונמנע ככול האפשר מנסיעה מהירה עד שהמנוע מתחמם(ולי אין שעון חום שמן המנוע כך כאשר אני רואה שהמנוע חם אני יכול להגביר קצת את המהירות)

לא נוהג כמו משוגע (משתדל ככל האפשר להישאר בסביבת 3500 סל"ד גג- אלא אם כן פעמים מסויימות המחוג כבר "מנשק" את ה6000)

אחרי מות המשאבה של הווישרים לא מזמן ועם נזק של 500 ש"ח על המנוע, אני בודק מידי חודש וחצי את מפלס הנוזל ווישרים

לא מפונק לגבי נושאי החנייה הבטוחים בקניונים או באיזורים ציבוריים, לצערי הרב הדלת של הנהג והנוסע מאחוריו נראות מחוררות מדפיקות כאילו היו יום שלם במטווח וזאת בעקבות שכנה שלדעתה מכונית היא סתם פח(יש לה חתיכת פח ניסן אלמרה)

משתדל להקדים טיפולים, כל טיפול יבוצע אך ורק במוסך מורשה יונדאי עם חלקים (מן הסתם) מקוריים

ברשותי קלסר(חתיכת קלסר) על כל טיפול שהאוטו עבר(אפילו על הנורות שהוחלפו נשמרו הקבלות שלהן)

פעם בחודש מוריד שואב אבק ביתי ושואב את הרכב.

ברכב לא אוכלים לא שותים ולא מעשנים.

מאוד שונא את ההרגל המגונה של החברים שנכנסים לרכב וטורקים את הדלתות ועוד בטענה שזה רק יונדאי(עם הזמן הרמקול של הדלת הימינית טיפה מצפצף) וגם לחברה שלי אין רגישות בסגירת הדלת(ניסיתי להסביר- לא הולך למישהו שיש רעיונות אשמח לשמוע :wink:)

בערך כל חודש +- בודק שמן, מים.

לעולם אני לא אשאר עם הטיפה האחרונה של הדלק, תמיד שהמחוג על החצי אני ממלא עד הסוף.

לא עולה על מדרכות, עוד לא יצא לרכב לבקר באילת ובים, כל במפר במהירות כמה שיותר איטית (בתנאי שלא לעכב את התנועה)

יש קטע מטורף בבעלי יונדאי הוא שברגע שדורכים את ההזעקה והדלתות ננעלות בודקים דלת דלת שהיא אכן ננעלה, וגם לי יש את הסטייה הזאת :lol: (רק שלפני חצי שנה הלכה לי הנעילה המרכזית ועכשיו אני יודע שהיא עובדת מעולה אז אני כבר נגמלתי מזה)

והרכב הוא יד ראשונה ולעולם לא עבר שטיפה במכונות אוטומטיות.

(כנראה שהפדנטיות הזאת עברה בתורשה במשפחה) כל אחד מבני הבית שוטף את הרכב שלו בפנטיות

וסליחה על החפירה הרצינית הזאת

נ.ב

זה לא נשמע כל כך נורא. :-P

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

משתדל להיות כמה שיותר פדנט, תחילת נסיעה אצלי מתחילה בזה שאני מניע חצי סוויץ' מחכה שכל נורות המחוונים יסיימו ואז מניע, ברגע שהאוטו מונע אני מסיר את הכיסוי שמש מהשמשה (הרכב תמיד עם כיסוי) ממתין חצי דקה לפחות ולא עובר 2400 סל"ד עד להתחממות הרכב, מים לווישרים אך ורק מים מתמי 4, מורתחים פעמיים. (כל הנוזלים הכחולים הם פשוט אסון), מקצר את זמן הטיפולים למרות שהרכב נוסע כמעט ברובו בבין עירוני, טיפול על 8000 ק"מ, שמן מנוע סינטטי מלא של LM.

בנוגע לחניות אני מעדיף ללכת טיפה ברגל מאשר להחנות במקום שנראה לי צפוף או מועד לפורענות, לגבי שטיפות אך ורק ידניות מתחת לבית פעם בשבוע, עם מים וסבון ומייבש טוב טוב עם ג'ילדה.

ווקס פעם בכמה חודשים של CARPLAN.

פורסם

נשגב מבינתי הקטע הזה של להגיד "אוטו זה כולה פח עם גלגלים". נראה לאנשים מצחיק כששומרים על הרכב "בהגזמה".

אבל כשיש בית שבו אסור לאכול בסלון בשביל לא ללכלך את הספות - זה לגיטימי, כשיש בית שמבקשים להוריד את הנעליים בכניסה - קצת יותר מוזר אבל עדיין הגיוני.

ושלא נדבר בכלל על בתים שעוברים ספונג'ה 3 פעמים בשבוע והכל בו מצוחצח ברמה של אובססיה, לא אומרים על בעלת הבית שהיא משוגעת, אלא שהיא אוהבת ניקיון!

אז למה אותם חוקים לא חלים על האוטו?!

Auto Emoción

פורסם

שוטף את הרכב כל יום חמישי. לפעמים שוטף גם פעמיים בשבוע , אבל העיקר שיום חמישי הוא ישטף.

לא נכנס לגדישה עד שהמחוג עולה ל90 מעלות.

• תוכן חדש...