Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תתחיל לרכב על דוקאטי, תדע :roll:.

זה Dzus וגם זה אבל מסוג אחר - ברגי Quick Release של רבע סיבוב - יאפשרו לעגן את הפאנל בצורה אלגנטית, ועדיין להפוך את המקום לנגיש בלי צורך בכלים מיוחדים.

אהה, אז תגיד Dzus... :wink: מכיר אותם ממכוניות מירוץ ישנות. לא בטוח שיתאימו לשימוש שלי, כי אין לי "עומק" להשתיל אותם בדיפוני הדופנות. בכל מקרה, תודה על הרעיון, נראה שרן מוכן לאמץ אותו, אז הוא לא סתם "בוזבז".

און הגומיות של המעברי צינור מתא המנוע לא יעשו בעיות? מבחינות החומר בידוד?

לא ממש הבנתי את כוונתך. האם בכך שמעברים אלו יפגעו באיכות הבידוד? בוודאי. מסיבה זו השתמשתי בגומיות חדשות וטריות ובנוסף אוודא שיהיו אטומות ככל שניתן. במידה ולא, אשתמש מצדו הפנימי של קיר האש, סביב הגומיות, בבידוד נוסף.

ואם כוונתך לנושא "הגימור" סביב נקודות אלו, אז מהצד הפנימי, אין לי בעיה עם זה - לא יראו כלום. מהצד של תא המנוע, עוד אין לי פיתרון של ממש, מניח שמחר או מחרתיים אגש לנושא ביתר-שאת.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

אחת המטלות לביצוע לפני שידוך הבודי והשלדה היא צמת החשמל. כזכור, הצמה נבדקה כנגד קצרים ויצאה חפה מפשע וכאמצעי הגנה הוחלפו בה כל המחברים. בבוא העת יתווספו גם ממסרים, אבל לעת עתה כל שנותר הוא ללפף אותה מחדש ולהרכיב את גומיות המעבר.

הצמה עצמה מורכבת משלוש יחידות: הראשית, המשנית שעוברת לפנים ועד לאחור ואחורית.

כן, אני יודע שיש אמצעים מודרניים יותר לבידוד הצמה מאשר אותו איזולירבנד שהצמה הייתה מלופפת בו, אבל החלטתי להישאר איתו. מאחר שעשה עבודה טובה בכל השנים, הרעיון היה לא להסיר אותו, אלא להוסיף שכבה חדשה. לבידוד ולטובת המראה.

לעזרתי נחלץ חבר יקר, עופר, חובב מכוניות ונהיגה שבא לעזור לי קצת לקדם את העניינים ולקח את הכנת הצמה הראשית על עצמו ועשה עבודה יותר טובה ממה שאני הייתי עושה.

ראשית, הוא ניקה את הצמה מכל שאריות הלכלוך והשמן שהצטברו עליה ורק אחרי זה ליפף אותה מחדש. לסיום עופר העביר את הגומיות החדשות למקומם, והשאיר לי להמשיך עם ההכנות האחרות. אבל על זה אוסיף מאוחר יותר.

בינתיים, כרגיל, תמונות.

1. צמת החשמל. לא מורכבת מדי.

2. ניקוי המחברים משומן ולכלוך.

3-4. התחלת הליפוף. שימו לב להבדל בצבע בין החלק "החדש" לישן.

5-6. הצמה בתום הליפוף.

28042011791.jpg

28042011792.jpg

28042011793.jpg

28042011794.jpg

28042011797.jpg

28042011799.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

היי און, מציע לך לעשות את החשמל, תלת-פאזי :wink: ...חחח (נכתב בצחוק)

ועכשיו ברצינות:

עבודה מדהימה, אני נהנה מכל רגע שאני קורא את השירשור שלך,

המשך כך, יישר כח.

בידידות

עדי

עדי גולדנברג 13399

פורסם
היי און, מציע לך לעשות את החשמל, תלת-פאזי :wink: ...חחח (נכתב בצחוק)

ועכשיו ברצינות:

עבודה מדהימה, אני נהנה מכל רגע שאני קורא את השירשור שלך,

המשך כך, יישר כח.

בידידות

עדי

הי עדי, תודה ותודה על הרעיון! :wink:

צחוק בצד - ממשיכים בהכנות!

בזמן שעופר ליפף את הצמה, אני התחלתי לבודד את קיר האש מצד תא הנוסעים. החומר שנבחר, בסופו של דבר, הוא "סקנן סקין". למה? הוא די דומה באיכותו לדיינמט והוא זול יותר, כך שהוא בהחלט עונה על צרכי.

הרעיון פשוט (אבל לוקח זמן - צריך סבלנות): באמצעות נייר, עט ומספרים, הכנתי שבלונות אשר באמצעותם חתכתי את היריעות בגודל אותו רציתי לכל מקום ומקום. את המשטחים עצמם ניקיתי מבעוד מועד באמצעות חומר ממיס שומן. בעוד שאין בעיה להדביק את היריעות כפי שהן (הן דביקות בצד אחד), השתמשתי בכל זאת במפזר חום בכדי לרכך את החומר ובכך להשיג התאמה והדבקה טובים יותר.

כאמור, זה לוקח לא מעט זמן, כך שבמספר שעות עשיתי פחות או יותר רק את קיר האש בצד הנהג, פלוס פנים הכנף השמאלית בתא הנוסעים. אני מעריך שהיום אסיים עם קיר האש, מאחר שבצד הנוסע יש פחות משטחים מקוטעים ונפרדים, כמו בצד הנהג.

בתמונות:

1. יריעות "סקנן סקין". מגיעות בקופסת קרטון מסודרות יריעות-יריעות.

2. חיתוך שבלונה

3. לפי השבלונה - חיתוך יריעה...

4. שנכנסת לתוך הכנף, בנקודה זו.

5-7. וכך זה נראה אט-אט, כשמתווספות יריעות נוספות.

28042011787.jpg

28042011788.jpg

28042011789.jpg

28042011790.jpg

28042011795.jpg

28042011796.jpg

28042011798.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
און , אפשר בבקשה : מחיר לקופסה כזאת , כמות בקופסה , עובי היריעה ?

תודה דורון.

אין לי כעת את כל הפרטים, אבל ניתן למצוא אותם בקלות באתר היצרן וגם כאן בארץ. אנסה מחר לאסוף עבורך את המידע.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

חשבתי שעל בידוד קיר האש בצד של הנוסע משך העבודה יהיה קצר יותר, אבל למעשה "ביליתי" על הנושא כל היום...

בין לבין הגעתי למסקנה שאני משנה את סדר הפעולות. במקור חשבתי להתקין את צמת החשמל, מוט ההגה, דוושות ומגבר בלם ורק אז להרכיב את הבודי בחזרה, אבל בגלל שיש לחתוך ולהתאים שטיח חדש, זו עבודת חינם, כי השטיח צריך לעבור מתחת או מסביב לכמה מכלולים אלו.

לפיכך, אחרי שמחר בבוקר אסיים עוד מקטע קטן בקיר האש, אעביר את הצמה ואקבע אותה בנקודות הראשונות מצידו השני של קיר האש. עוד עלי לנקות מצבע ארבעה גוז'ונים שעליהם מתחברים הצירים של מכסה המנוע ואז אוכל להרכיב את הבודי על השלדה.

כמובן שעוד לפני הריפודים יש עוד כמה דברים שצריך לעשות ובין לבין יש "ניגוד אינטרסים" בכמה פעולות שיש לבצע, אבל נראה שזהו הכיוון.

בינתיים גם ראסם הצבעי השלים את העבודה על הדלתות ומכסה המנוע וצבע אותם בפוליאסטר. עכשיו נותר לעשות ביקורת - למלא חורים קטנים בפיבר שלא נתגלו בשלב הקודם ולהכין את מפתני הדלתות לצביעה בצבע הסופי. אבל אני מקדים קצת את המאוחר...

תמונות:

1-3. הדלתות ומכסה המנוע - אחרי שלב הפוליאסטר.

4-5. קיר האש בשלבים שונים.

6-7. סיום העבודה. עוד נשאר מקטע קטן להדביק ובזה מסיימים לעת עתה.

28042011784.jpg

28042011785.jpg

28042011786.jpg

01052011800.jpg

01052011801.jpg

01052011802.jpg

01052011803.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און

למה לא לצפות את כל האוטו מבפנים בחומר הנ"ל, כך תשיג בידוד מושלם מהעולם החיצון, חבר עשה ככה ברכב שלו (אבל עם דיינמיט) והרכב שקט כמו מרצדס חדשה, אני יכול להבין שיקולי עלות.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
און

למה לא לצפות את כל האוטו מבפנים בחומר הנ"ל, כך תשיג בידוד מושלם מהעולם החיצון, חבר עשה ככה ברכב שלו (אבל עם דיינמיט) והרכב שקט כמו מרצדס חדשה, אני יכול להבין שיקולי עלות.

ניתן בהחלט לבודד את הרכב בצורה מקצועית וזולה יותר, הצורך בחומר איכותי באזורים "חמים" מנוע, מעבר האגזוז

ואזורי ציריות הגלגלים (בית הגלגל בתוך הרכב) הוא צורך ברור ומחייב, באזורים הפחות קריטיים, עדיף לשים חומרים

"פשוטים" יותר. כגון "צמר סלעים" בין הגג לריפוד הפנימי, והדיפונים, בריצפה ניתן להסתפק בחומר גומי ספוגי ושטיח

עבה. האפקט של בידוד חום ורעש כמעט זהה, וניתן לבודד טוב יותר כיוון שהעלות אינה בשמיים.

החומרים הנ"ל גם נוחים יותר לעבודה, ובריצפת הרכב הן המראה והן התחושה נעימים יותר לעין ולגוף.

עיקר "רעשי הרכב" נובעים מאזור המנוע, גל העברת הכוח מהמנוע לגלגלים, דינפצאל, מייסבים, אגזוז ורחש הצמיגים.

בקיצור החלקים הנעים.

נוספים עליהם רעשי רוח בשעת הנסיעה, וחלקים שאינם מהודקים היטב, או ישנים ואינם מתפקדים (בולמי זעזועים וגומיות).

הוסף על כך צירים לא משומנים וגירוזים ויש לך קונצרט שלם....

המזל בפרויקט הזה, וצריך להסיר את הכובע בפני און, שכל החלקים שציינתי הוחלפו חוזקו גורזו וחודשו, מכאן שלפחות

בשנים הקרובות הם חייבים לשתוק.

תשומת הלב חייבת להינתן בעיקר בגומיות החלנות, במיוחד החלון האחורי שאחרי הנהג שם צפוייה להיות הבעייה הגדולה

ובידוד הדלתות.

צריך לזכור כי מדובר גם בטנדר כך שצפויים להיות גם רעשים מהחלק האחורי בגלל הצורה האווירודינאמית של הרכב.

אגב זיפות עבה בתחתית הרכב ובידוד בנק' החמות יתן שקט רב וטמפרטורה נעימה בתא הרכב, ורעש המזגן לדעתי

וכמובן שירי להקת "חלב ודבש" מהטייפ של און יהיו הרעשים היחידים בתא...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
און

העלות החומר אכן אינה זולה, אבל היא בטלה בשישים ביחס להיקף השיפוץ הזה. מכיוון שכך, זה יהיה ממש מטופש לא לצפות את כל פנים תא הנוסעים בבידוד, וזו אכן התוכנית. רק שצריך לבצע אותה בשלבים: ראשית, קיר האש מבפנים ומבחוץ, כי יש אביזרים להתקין. בשלב הבא, צריך לחבר עם ברגים את הבודי ואת השלדה. רק אחרי זה אוכל להמשיך עם שאר המכונית.

ניתן בהחלט לבודד את הרכב בצורה מקצועית וזולה יותר, הצורך בחומר איכותי באזורים "חמים" מנוע, מעבר האגזוז

ואזורי ציריות הגלגלים (בית הגלגל בתוך הרכב) הוא צורך ברור ומחייב, באזורים הפחות קריטיים, עדיף לשים חומרים

"פשוטים" יותר. כגון "צמר סלעים" בין הגג לריפוד הפנימי, והדיפונים, בריצפה ניתן להסתפק בחומר גומי ספוגי ושטיח

עבה. האפקט של בידוד חום ורעש כמעט זהה, וניתן לבודד טוב יותר כיוון שהעלות אינה בשמיים.

החומרים הנ"ל גם נוחים יותר לעבודה, ובריצפת הרכב הן המראה והן התחושה נעימים יותר לעין ולגוף.

תשומת הלב חייבת להינתן בעיקר בגומיות החלנות, במיוחד החלון האחורי שאחרי הנהג שם צפוייה להיות הבעייה הגדולה

ובידוד הדלתות.

צריך לזכור כי מדובר גם בטנדר כך שצפויים להיות גם רעשים מהחלק האחורי בגלל הצורה האווירודינאמית של הרכב.

אגב זיפות עבה בתחתית הרכב ובידוד בנק' החמות יתן שקט רב וטמפרטורה נעימה בתא הרכב, ורעש המזגן לדעתי

וכמובן שירי להקת "חלב ודבש" מהטייפ של און יהיו הרעשים היחידים בתא...רן

משורר מוטורי אתה... :lol:

בכל מקרה, כאמור, הבידוד הנ"ל יכסה את כל תא הנוסעים (הקטנטן). בנוסף, תחתית המרכב כבר כוסתה מבעוד מועד בשכבת זפת; בין הבודי לבין דוד המפלט שנמצא פחות או יותר מתחת לישבן הנהג, ייתווסף בבוא היום בידוד חום; בתקרת המכונית יתווסף בין ה"סקנן סקין" לבין הריפוד שכבת בידוד נוספת כנגד חום; ברצפת תא הנוסעים תהיה שכבה עבה ונעימה של חומר בידוד נוסף.

גומיות החלונות? יהיו חדשות, כמובן. ההתלבטות היחידה, לעת עתה, היא החלון האחורי. זה המקורי, שירד מהאוטו, חלון שלם וסגור. בתורמת יש לי חלון הזזה נפתח שדווקא מוצא חן בעיני. יחד עם זאת, אין ספק שהוא אינו נחוץ: אין ארגז סגור מאחור, יש מזגן ובנוסף, מערבולות האוויר מאחור עשויים להכניס לתא הנוסעים ריחות לא נעימים. בנוסף, זהו עוד אמצעי המאפשר חדירה לא מורשה לתוך הרכב (לא שקשה לפרוץ אותו, אבל בכל זאת).

ורעשי רוח? אילו יהיו תמיד, אחרי הכל, לבניין מגורים יש אווירודינמיות טובה יותר מאשר לטנדר הזה, אבל... זהו טנדר שלא נבנה לצרכי מהירות. גם אם בתיאוריה הוא מסוגל לעבור את ה-130 קמ"ש, אני לא מתכוון לעשות לו את זה, כך שבשיוט רגוע בטווח המהירות החוקית, לא אמורה להיות בעיה של ממש.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אדיר, אם התקציב מאפשר בידוד איכותי כזה הרווחת בגדול!

רק שים לב לריצפה הפנימית שתהיה תחושה ספוגית ולא תחושה נוקשה.

הסיבה היא התהודה, ריצפה נוקשה ללא בידוד ספוגי פועלת כמו עור מתוח על תוף.

על מנת להבין קחו שלט מרובע מפח ונענעו אותו קדימה ואחורה הויברציות ינגנו שיר מזמור.

הספוג (גומי או כל שיכבה בולמת זעזועים אחרת) מונעת זעזועים, וכאשר נכנסים לרכב

הרגשת הרגל השוקעת לתוך השטיח נותנת תחושה א-לא-קאדילק.....:wink: - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
:-D אם הבית פילטר דומה לבית פילטר של פורד אסקורט בקוטר הפנימי (קוטר של קרבורטור של סולקס חד לועי) יש לך אחד ממני מתנה

קצת באיחור, אבל היום נזכרתי לבדוק את בית הפילטר מול מנוע של אסקורט ששוכב במוסך ולא - לא מתאים. בכל מקרה, תודה על ההצעה!

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

יום של סגירת קצוות ותחילת הכנות.

ראשית, סיימתי עם בידוד קיר האש בתא הנוסעים. אחרי זה, ניקיתי את שכבות דייסת הפיבר והצבע שנדבקו לגוז'ונים שתופסים את צירי מכסה המנוע. בדרך כלל אני משתמש בכלי ייעודי לצורך כך, אבל אין מקום, אז בזהירות השתמשתי באום אותו הברגתי עד לניקוי ההברגה.

השלב הבא: להתחיל להכין את הפתחים בקיר האש לקבלת הגומיות. בצד המנוע, היה עלי להרחיב מעט את החורים של הבידוד בכדי שהגומיות ישבו כמו שצריך. כמו כן, היה עלי "לגמר" את קצוות הבידוד, כך שלא יראו את הבידוד שמתחת לכיסוי האלומיניום וגם שהגומיות עצמן יחזיקו את הקצוות הללו שלא יפרמו במשך הזמן. לא משימה קלה, אבל גם זה מאחורינו. את אותו תהליך יש לבצע גם בתא הנוסעים רק ששם זה קל יותר.

מאחר שכרגיל יש תמונות ומאחר שהספקתי לעשות יותר, אז נעשה זאת באופן מסודר עם מהלך הדברים ונעלה עוד הסברים ותמונות בקרוב.

המשך יבוא.

02052011804.jpg

02052011805.jpg

02052011807.jpg

02052011808.jpg

02052011809.jpg

02052011810.jpg

02052011811.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אחרי שהעבודה על קיר האש הסתיימה, הגיע זמן צמת החשמל הראשית. זו עוברת דרך קיר האש בשני מוקדים (יש עוד צמה משנית נוספת, העוברת מתא הנוסעים לאחור, אבל התקנתה יכולה להתבצע מאוחר יותר) והוכנה, כאמור, מראש.

שתי סיבות להעביר את הצמה כבר עכשיו: הראשונה היא שישנן שתי נקודות עיגון של הצמה לקיר האש, שנמצאות באזור אליו יהיה קשה להגיע כאשר המנוע בפנים. הסיבה השנייה, התקנת מיכל ניקוי שמשה הקדמית, הנמצא ממש מעל הצמה. במקור, היה באותה נקודה ממש מיכל, ממנו יצא צינור שנותב למשאבה שהוצמדה לבית הכנף הימנית ומשם יצא צינור למתזים. ויתרתי על הסידור הזה והחלטתי להשתמש ביחידה מודרנית, המשלבת מיכל ומשאבה באותו התקן. הנושא חייב שינוי קל ביציאת חוטי החשמל למשאבה מהצמה ואת זה אפשר היה לעשות רק אחרי התקנת הצמה ומיקום מיכל הנוזל. נכון שאפשר היה לעשות הארכה לחוטים מבלי לפתוח את הצמה, אבל לא רציתי להעביר חוטים מיותרים הלוך ושוב בתא המנוע.

אז אחרי שהצמה הועברה ושתי נקודות העיגון התחתונות נקבעו (במקור הן עוגנו לקיר האש באמצעות בורג קודח לפיבר. אני שיניתי את התפיסה והשתמשתי בבורג ואום וכמו כן בתופסן מודרני יותר ולא פלסטיק פריך), מיקמתי את תושבת מיכל הנוזל וחיברתי אותה למקומה. כעת אפשר היה לפרום את צמת החוטים עד הנקודה המיועדת, לקצר באורכו חוט חשמל אחד, לעשות מחדש חוט חשמל אחר ולהתרשם תוך כדי ממצבם הנהדר של החוטים בתוך הצמה: רכים, גמישים ונראים חדשים. כל שנותר כעת הוא ללפף את הצמה מחדש, להרכיב "נקבות" בקצה חוטי החשמל, להתקין את המיכל ו... זהו.

למעשה, בזה (כמעט) מסתיימות ההכנות לשידוך. עוד צריך להשלים כמה ספוגים על השלדה ואז יהיה ניתן לשדך בינה לבודי מחדש.

עד שזה יקרה - תמונות:

1. היציאה הראשית של הצמה, לכיוון תיבת הפיוזים.

2. היציאה המשנית - לצד ימין (לכיוון הסטרטר, תאורה ימנית וכדומה).

3. עיגון הצמה בנקודות התחתונות וקביעת מיקום לתושבת מיכל נוזל שטיפת השמשה.

4. והמיכל עצמו.

5. מיקום המיכל ביחס לשני החוטים המדלדלים האמורים להפעיל אותו. במקור, המשאבה הייתה על דופן הגלגל הימני.

6. פרימת הצמה והוצאת שני החוטים האמורים. הפלוס מגיע מתא הנוסעים ויש לקצרו, המינוס מטרמינל על דופן הגלגל הימני ויש להאריכו.

7-8. אחרי התאמת הצמה, הליפוף מחדש ובדיקת "כשירות".

02052011813.jpg

02052011816.jpg

02052011817.jpg

02052011818.jpg

02052011819.jpg

02052011820.jpg

02052011821.jpg

02052011822.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...