Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רן הכל גם פונקציה של עובי דופן, אני הייתי מתניע את המנוע ובודק אם נוצרות רעידות בזמן עבודה של המנוע.

מה שכן המשקל של התוספת בהחלט זניח, פחות מכ100 גרם.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

בתמונה מהצורפת ניראה החיבור התחתון של החלק.

נק' עיגון נוספת המקבילה לבורג ומעליו תיתן חוזק

לא רק לתנועת המנוע אלה גם לטילול מעלה ומטה בשעת

עליה על במפר, בור, ושאר מפגעים באדיבות מע"צ.

גם במקרה של וויברציות העומס יתחלק שווה בין כל החלק ולא

רק בנק' הריתוך, העובי נהדר הבעייה נמצאת באורך המקבלים

שנותנים את הגמישות-רן

attachment.php?attachmentid=233682&d=1299924562

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לא שנראה שהיה צריך את החיזוק הנוסף הזה, לאור מבנה התושבת, אבל להזיק זה בטח לא יכול - נהפוך הוא - אז למה לא. :-D

אז היום לא התקדמתי הרבה, מעבר לניקוי הריתוכים שעשה דורון. רק החלקת פינות חדות והוספת שני החיזוקים ברגליים. עכשיו צריך לצבוע את התושבת ולהרכיב את המדחס ובזה הסתיימה לה העבודה על החלק הזה.

13032011615.jpg

13032011616.jpg

13032011617.jpg

13032011614.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
מגניב, עכשיו נשאר רק לחתוך גומיה דקה בעובי שייבה ולשים בצד השני, ואתה מסודר ....

פיספסתי אותך, רן. על מה בדיוק אתה מדבר?

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
בצד שמאל יש גומיה מגשרת בין הזרוע למנוע בצד השני שים גם אחת וככה תימנע וויברציות!

הבנתי למה אתה מתכוון. זו לא גומיה, זה ספייסר ממתכת, שבמקור היה ארוך יותר ונחרט לממדים קטנים יותר בהתאם לעובי הנוסף של הרגל של התושבת.

אגב, בשום תושבת של כל מזגן שהוא לא תמצא תושבת גומי מכל סוג שהוא. תושבות של מזגן מחוברות באופן קשיח לגמרי לבלוק המנוע מאז ומתמיד. דווקא תושבות גומי עשויות לגרום לויברציות וחוץ מזה, יש לשמור על יחס קבוע בין הגלגלות של הפולי/מותחן/מדחס ואפילו גומיות שיתנו "שיכוך" קל יגרמו לתזוזה קלה של החגורה ויביאו לשחיקתה.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אני בספק, גומי שמחובר בצורה כזאת רק ימעך ויאפשר פתיחה של הבורג בשלב כלשהו, לאחר שהגומי יתחמם יתייבש ויוריד מהכוח ההידוק על הבורג.

בשביל לייצר גומי שישב על הגומי, יש להתמש בבוקסה מתכת ותושבת שנשענת רק על הגומי, זה לא המקרה בכל אופן.

:-P

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

כזכור, שמח וטוב לב השארתי את תושבת המדחס לראסם הצבעי, בכדי שיצבע אותה בזמנו החופשי. שמח וטוב לב לקחתי אותה ביום למחרת וחיש מהר הכנתי אותה להרכבה על המנוע. וזה אומר, להרכיב את המדחס באמצעות הבוקסות ואומים על התושבת ולהרכיב את התושבת על המנוע. מאחר שנעשה תכנון נכון של המנגנון, עבודת ההרכבה פשוטה ומהירה (וההוכחה בתמונות המצורפות). עוד יותר שמח ועם עוד יותר טוב לב, התחלתי להרכיב גם את המותחן, אלא שאז הכתה בי ההכרה. שכחתי לתת לצביעה גם את תושבת המותחן... וכשהלכתי "לבכות" על זה לניר, אז הוא גם הזכיר לי שכדאי באותה העת לצבוע גם את הבוקסות, אלא אם אני רוצה שהן יחלידו. מזל (בעצם לא מזל - תכנון טוב) שיש גישה לאומים שמחזקים את המדחס עצמו (כי כך אפשר לפרק אותו מהתושבת ללא הצורך לפרק את התושבת עצמה) ולהעביר את כל הבוקסות ותושבת המותחן לצביעה. ולחכות...

לא נורא, ממילא אין זמן להתקדמות אמיתית השבוע.

אז תמונות בינתיים.

14032011618.jpg

14032011619.jpg

14032011620.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

עבר עוד יום וראסם הצבעי הכין לי את שאר חלקי המתכת המרכיבים את מכלול התושבות והבוקסות של המדחס והמותחן. מאחר שכבר התאמנו מידה של חגורה, כל שנותר הוא להרכיב הכל, ולכוון את החגורה. לכוון את החגורה? הרי לא מדובר כאן בציוד מקורי המתלבש על תושבות מקוריות, אלא בהתאמה שצריך לכוון אותה. אז נעשה כיוון ראשוני בריתוכים, אבל יש עוד אפשרות לכיוון. הרעיון פשוט: הפולי של המנוע הוא בעל שלושה חריצים. הפולי של המדחס ושל המותחן הם בעלי חמישה חריצים. בצורה זו ניתן לכוון את החגורה בחריץ הנכון "ולאפס" את הכיוון שלה כך שלא תרוץ באלכסון בין הפולי והמותחן ואכן אחרי כיוון או שניים נמצאו חריצי הזהב במותחן ובמדחס ביחס לפולי המנוע. יחד עם זאת, יתכן שצריך לעשות שינוי קל באחת הבוקסות בכדי לכוון טוב יותר את החגורה. את החלטה לגבי נושא זה אני משאיר לניר.

והתוצאה? לא הנחתום יעיד על עיסתו (אבל זו בעצם לא עבודה שלי - אני אני כן יכול להעיד :-D ), אז אני מעיד שהתוצאה נראית ממש מצוין. מהנדסי הילמן לא יכלו לעשות את זה יותר טוב. המדחס והתושבות נראים ממש ציוד מקורי, שנכנס ומתאים בדיוק במקום.

עזבו, למה להכביר מילים, תראו לבד:

1. המותחן והבוקסות הצבועות.

2. גמר עבודה - מראה מלפנים.

3. המותחן. שימו לב לאופן הפשוט והמדויק של אפשרות המתיחה.

4. מבט בוחן יגלה את היציאה ממשאבת המים ממש מתחת למדחס. אין בעיית גישה.

5. עוד מבט מלפנים, על יחידת הכוח והשלדה בכלל.

6. מבט מלמעלה. גם כאן אפשר לראות את היציאה העליונה ממשאבת המים - בלי בעיית גישה. הצינור היוצא מכאן יתחבר ליחידת החימום הפנימית החדשה, אשר היציאות שלה בבודי הן בדיוק בקו ישר מאחורי המנוע.

16032011621.jpg

16032011622.jpg

16032011623.jpg

16032011624.jpg

16032011625.jpg

16032011626.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

נכון, העבודה על המדחס הסתיימה, אבל נשארו כמה פינישים. האחד הוא להתאים ברגים ארוכים יותר. במקור מדדתי את אחת מנקודות העיגון של המדחס ובהתאם הבאתי ברגים באורך עשרה ס"מ, אלא שבהרכבה הסתבר לי ששתי נקודות עיגון אחרות היו ארוכות יותר וכך הברגים המקוריים שהבאתי היום קצרים מדי ולא יכולתי להשתמש בשייבות. היום הייתי במקרה ליד חנות ברגים, אז נכנסתי לקנות ברגים חדשים. הבעיה היא ששכחתי אם אני צריך ברגים באורך אחד עשרה ס"מ או שניים עשרה ס"מ. אז הבאתי את הארוכים יותר וחתכתי אותם לפי מידה וכך יכולתי להשתמש גם בשייבות, לשביעות רצוני.

עוד היה צריך לעשות איזון בין המדחס ולבין הפולי האחרים. כנראה בעת הריתוך, התושבת התעוותה מעט, והכיוון המדוייק קצת השתנה. לא סיפור. בדיוק בשביל זה יש את טבעות המרווח. אחת מהן קוצרה בשני מ"מ ובנוסף הרחבתי את הקדח של הבורג הרביעי - הקצר, וזה בדיוק מה שהיה צריך לעשות בכדי לאזן את המדחס.

אז החלק הזה גמור. עכשיו צריך לסיים את הכנת היחידה הפנימית של המזגן, בנקודת כניסת האוויר למכונית.

בינתיים - תמונות:

1. הברגים האוחזים את המדחס במקומו. הקצר יותר היה, ובכן, קצר מדי.

2. טבעות המרווח - בוקסות. אחת מהן קוצרה על מחרטה.

3. המכשיר בו הרחבתי את הקדח.

4. הקדח לפני ההרחבה.

5. ואחרי. למרות שבתמונה לא רואים הבדל.

6. הבוקסה העליונה, עם בורג באורך הנכון ושתי שייבות.

7. הבוקסה התחתונה - המקוצרת.

8. והתוצאה: המדחס "התיישר" ביחס לפולי האחרים.

22032011628.jpg

22032011629.jpg

22032011630.jpg

22032011631.jpg

22032011632.jpg

22032011633.jpg

22032011634.jpg

22032011635.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אז אחרי שסיימתי עם המדחס, הגיע הזמן להתקדם עם היחידה הפנימית. היא כבר יושבת במקומה, החורים לצינורות הקירור והחימום במקומם, יש גם תושבות ורק נותר להסדיר את כניסת האוויר מבחוץ. לשמחתי, ברום כרמל כניסת האוויר מחוץ ניעשת מאותו המקום, אבל כמובן שאין התאמה בין המכונית ליחידה, אז צריך להתאים.

כלומר, לחתוך. זו פעם הראשונה שאני חותך "בבשר החי" של האוטו. מעין תהליך שאין ממנו חזרה (למרות שלמעשה דווקא יש ושום דבר באוטו הזה לא בלתי הפיך), אבל עשיתי זאת בחדווה רבה. המטרה מקדשת את האמצעים. אז סימנתי ובעזרת הדיסק הנאמן חתכתי את החתיכה החסרה.

וזה היה עוד החלק הקל. עכשיו צריך לתכנן תיבה חדשה, שמצד אחד תמנע את זליגת מים לתא הנוסעים ומצד שני תתאים ליחידה החדשה.

ועד שזה יקרה, בינתיים - תמונות:

1. היחידה, ללא מנגנון כניסת האוויר מבחוץ. ניתן לראות כי התיבה הפנימית המקורית מפריעה.

2. החלק החסר, הבורר בין האוויר מבחוץ לבפנים.

3. עוד התאמה קטנה. החלק המסומן בשחור מעט מפריע למיקום המדוייק של לוח המחוונים.

4. ו... כבר לא מפריע.

5. הסימון של נקודת החיתוך.

6. ואחרי החיתוך. עכשיו יש מקום להכניס גם את בורר כניסת האוויר.

7. השיטה המקורית בה מנעו ממים להיכנס דרך פתחי האוורור החיצוניים לתוך המכונית.

22032011636.jpg

22032011637.jpg

22032011638.jpg

22032011639.jpg

22032011640.jpg

22032011641.jpg

22032011642.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...