Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המשאבות האחוריות הן של חברת גרלינג הם מתאימות גם לפורדים וגם לעוד רכבים כמו טריומף

מישהו יודע מאיזה אוטו לקחו את הידית של הווינקר כי איזה שהוא חכם הרכיב מפסק רגיל במקום הידית ברום שלי ואיפה אפשר להשיג יית תדלוק כי היא נרקבה

פורסם
מישהו יודע מאיזה אוטו לקחו את הידית של הווינקר כי איזה שהוא חכם הרכיב מפסק רגיל במקום הידית ברום שלי ואיפה אפשר להשיג יית תדלוק כי היא נרקבה

מהיכן ידית האיתות - זו גם שאלה טובה ומה הייתה השאלה השניה בנוגע לתדלוק?

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
ואיפה אפשר להשיג יית תדלוק כי היא נרקבה

הפייה הטובה גנבה את האות "פ" הבן אדם מחפש פיית תדלוק

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הפייה הטובה גנבה את האות "פ" הבן אדם מחפש פיית תדלוק

פיית תדלוק... יש שתי אפשרויות: מאחר שהפייה הזו עשוייה ממתכת, פשוט לבנות אחת חדשה (אם הפייה רקובה, מה מצב מיכל הדלק? כדאי לבדוק), אפשרות שניה היא למצוא תורמת חלקים. מסתבר שלא חסר כאלו.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
לדעתי הסרן האחורי שייך לפורד קורטינה.

כך גם משאבת הבלמים האחוריות.

ירון מאיר

היום הזדמנה לי האפשרות לצלם את הסרן האחורי של הרום כרמל בהשוואה לסרן של קורטינה דור שני.

בבקשה.

DSCN4823.JPG

DSCN4822.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אחרי המון עבודה סזיפית, כמעט רואים את סוף השלב הנוכחי. תזכורת: השלב הראשון היה המנוע ותיבת ההילוכים; השלב השני - הנוכחי - תיקון השלדה וצביעה כוללת של כל החלקים המיכנים. השלב הבא: עבודה על הבודי.

השלדה ושאר החלקים הגדולים עדיין לא אצלי, אז התמקדתי בסיום שלב הצביעה של כל החלקים הקטנים. ערב יום כיפור צבעתי שכבה ראשונה והיום שכבה שנייה.

אחרי שזה הסתיים, התפנתי לעבוד על הסרן האחורי. מאחר שהייתה ממנו נזילה, פתחתי את הברגים של המכסה ובהזדמנות זו כבר בדקנו את החופשים ומצב המייסבים. מאחר שהבדיקה עברה בטוב, עברתי לשלב הבא: חשוב לוודא שהנשם של הדיפרנציאל פתוח (אצלי הוא היה סתום - מה שאולי גרם לנזילות) וגם שפטמות הגירוז (יש שלוש - שתיים למייסבים בצדדים ואחת למנגנון בלם החירום) עובדות. אחריהן הגיע שלב הצביעה. שוב, שתי שכבות של צבע ועכשיו צריך לחכות שיתייבש ומסיבה זו ההרכבה של המכסה תחכה למחר.

אז בינתיים התאמתי את העגלה עבור נשיאת הבודי ומחר, אני מקווה, אחבר אותה לגוף הפיברגלס, לקראת השלב השלישי.

בתמונות:

הסימון שעל הסרן - יחס העברה מקוצר: 4.55:1;

הדיפרנציאל במערומיו;

הסרן האחורי הצבוע;

מכסה האחורי של הדיפרנציאל באדום (מה לעשות, אני אוהב את שילוב הצבעים...).

זהו להפעם.

DSCN4825.JPG

DSCN4827.JPG

DSCN4829.JPG

DSCN4831.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
לדעתי הסרן האחורי שייך לפורד קורטינה.

ירון מאיר

אם כבר- פורד אסקורט! ועוד מלא דברים של פיאט, הילמן, ומה לא!:twisted:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
המשאבות האחוריות הן של חברת גרלינג הם מתאימות גם לפורדים וגם לעוד רכבים כמו טריומף

ממתי יש לך רום?!?!?:shock::shock::shock: בכל מיקרה- זה משהו אנגלי, אם אינני טועה, הילמן טריאומף או משהו בסגנון. לא פורד בטוח. גם אצלי (ועכשיו אצל ירון, אלא אם כבר החליף!:wink: ) היה מורכב מפסק פשוט.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אם כבר- פורד אסקורט! ועוד מלא דברים של פיאט, הילמן, ומה לא!:twisted:

לא נראה לי סרן של אסקורט. הוא פשוט לא נראה אותו הדבר.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אז אני לא יודע- מסתבר שהם עשו "סלט" יותר ממה שחשבתי עם החלקים מהמכוניות שונות!:-) מה שבטוח- כל המחוונים וכנראה החשמל- מרכבים האנגליים. ידיוות בדלתות- פיאט.

פורסם
ממתי יש לך רום?!?!?:shock::shock::shock: בכל מיקרה- זה משהו אנגלי, אם אינני טועה, הילמן טריאומף או משהו בסגנון. לא פורד בטוח. גם אצלי (ועכשיו אצל ירון, אלא אם כבר החליף!:wink: ) היה מורכב מפסק פשוט.

את הרום יש לנו בערך שנה היא עמדה בחצר של חבר והבעלים רצה להוריד אותה מהכביש ואז אימצנו אותה. ודרך אגב גם הפורד שלנו נוסעת [אפשר לדבר על סיבוב]

המפסק עושה את העבודה אבל זה לא יפה. המיכל דלק במצב טוב רק הפיה נרקבה

המחוונים של סמית הפנסים האחורים של אלפא והוונקרים הקדמים של ברנדה מערכת החשמל היא פיתוח הישראלי גם בגלל שהמערכת עובדת על פלוס ומינוס [הבודי לא מינוס בגלל הפיבר] וגם כל הפלוסים בלי יוצא מהכלל בצבע כחול

הבעלים הקודם סיפר שהאוטו יצא ממכרז צבאי וזו הרום הראשונה שאני פוגש אם עבר צבאי

פורסם

אמנם קצת אוף-טופיק (מקווה שתיסלחו), אבל לא יכולתי להתאפק ולהגיד שזה ממש תענוג לקרוא את מה שהולך כאן. הרום זאת באמת נוסטלגיה (ברוב הילדות שלי נסעתי בטריומפ, שחולקת איתה הרבה), ומעבר לערך ההיסטורי - זה פשוט נראה כיף מה שאתם עושים.

הייתי מת לפנות קצת זמן כדי להרים פרוייקט שיפוץ כזה בעצמי, אבל בהעדר זמן או כסף לעניין (ולמען האמת גם בהעדר ידע, למרות שאני מהנדס מכונות בהשכלתי) אני יכול לפחות להתנחם בכך שהסיפור הזה, כולל הפרטים הטכניים המדוייקים והתמונות המפורטות, מאפשר לי לדמיין לכמה רגעים שאני באיזו שהיא מידה חלק מהעניין.

בקיצור: תודה על השיתוף, כל הכבוד, ואשמח מאד לראות את התוצאה (אפילו לא חייבת להיות סופית - סתם לראות).

פורסם

תודה לכל המגיבים והתומכים. האמת היא שמאחר שהתחביב הזה - מכוניות, לא שיפוץ - נהפך עם השנים גם למקצוע הוא קצת פחות נשאר תחביב ודווקא השיפוץ הזה של הטנדר החזיר לי את ההתלהבות לתחום.

מומלץ לכל אחד ומבטיח להמשיך ולעדכן.

ובחזרה לשיפוץ: היום לא היה לי הרבה זמן ולא התקדמתי הרבה. איכסנתי את כל החלקים הצבועים בארגזים, עד למועד ההרכבה (יקח עוד קצת זמן), סגרתי את מכסה הדיפרנציאל ולמעשה בזה סיימתי את השלב השני!

הלאה לשלב שלישי - הבודי. רציתי להעלות אותו על העגלה, אבל לא היה במתחם בו אני עובד אף אחד שיכול היה לעזור לי, אז התבזבזו לי שעתיים בהמתנה ואחרי ההרכבה על העגלה, כל שהספקתי הוא להתחיל להעריך את כמות הפירוק הנדרשת ולפרק את הצירים והתומך של מכסה המנוע.

מאחר שמחר אין זמן (צריך גם לעבוד...), אולי בערב החג אתקדם קצת בפירוק.

בתמונות הדיפרנציאל המורכב;

המרכב (הבודי) על המנשא.

DSCN4833.JPG

DSCN4834.JPG

DSCN4835.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
און ביד 2 יש אחת למכירה תורמת מצוינת יכולה להיות לך או במקביל לשפץ עוד אחת

תודה על האינפורמציה. אם אתה מתכוון על הטנדר, אז ראיתי אותו והוא לא במצב די עגום עבור שיפוץ ועבור רכב לחלקים - אני לא צריך, יש לי אחד.

כך או כך - תודה!

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...