Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

און פרויקט מרשים ומעניין8)

היום ראיתי 2 סוסיתא טנדר משתזפות בשמש היוקדת במידה ותצטרך יותר פרטים שלך ה.פ

יש גם תמונות8)

פורסם
+1:mm_yeah:

בהצלחה בהמשך ושלא תתקע יותר לא במציאת חלקים ולא בנסיעה.

תודה ידידי. כל הירידה לפרטים בשיפוץ הזה היא בדיוק לצמצם את הסיכוי שמשהו יכשל בדרך. כל מכלול וחלק העובר תחת ידי (ועד שהאוטו יעלה לכביש, כמעט הכל יעבור מתחת לזכוכית המגדלת) עובר ניקוי, בדיקה, החלפה אם צריך וצביעה. ולגבי החלקים, האמת היא שבסופו של דבר מצאתי כל מה שהייתי צריך, רק תהליך הלימוד והחיפוש הם שלקחו את רוב הזמן. במיוחד עכשיו, כאשר המנוע ותיבת ההילוכים מושלמים, אני מוצא ששאר העבודה על האוטו מתקדמת בקצב יותר מהיר מאשר אני מסוגל לבצע.

לפחות בכל הקשור לבלמים, ההתעסקות הייתה כמו במכונית חדשה. נתתי את החלקים אתמול למומחים וכבר היום הכל מוכן. גל ההינע בתיקון וגם הוא יהיה מוכן בקרוב.

הבעיה שעד יום רביעי לא יהיה לי זמן לאסוף אותם, לא כל שכן לעבוד על האוטו... לא נורא, צרות של (אנשים) מרוצים.

און

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

סוף שבוע פורה עבר על כוחותנו על הליפט.

1. אספתי את מערכת הבלמים מהשיפוץ.

2. גל ההינע שופץ (אבל עדיין לא נלקח).

3. התחלתי לברר וללמוד את הליכי תיקון ועבודה על פיברגלס.

4. השלמתי קניית ברגים חדשים לפי דוגמא.

5. קניתי כמה צינורות למנוע שהיו חסרים לי.

6. אפילו מצאתי בחנות ביצחק שדה סט גומיות מקוריות (אמנם לסוסיתא - אבל זה אותו הדבר) לדוושות עם הסמל א.ק (אוטוקרס).

בין לבין (ובמיוחד אחרי עבודה) מצאתי קצת זמן לעבוד על המכונית. מאחר שהכוונה הייתה לצבוע את השלדה, התחלתי בפירוק מסרק הגה בכדי שיהיה לי קל לנקות מסביב. אלא שככל שהתקדמתי בעבודה וככל שהבנתי שממילא אני צריך לפרק כמעט את כל המכלולים על מנת לצבוע את השלדה כמו שצריך, וכמה קשה יהיה לי לנקות את השלדה עצמה, וכמה עבודה זה יהיה לכסות את כל תחתית המרכב שלא אמורה להיצבע, ובהתחשב בעובדה שרק 12 ברגים מחברים בין הגוף לשלדה - נפלה החלטה: הולכים על פירוק מושלם!

סוף השבוע הוקדש לפירוק מכלולים המחוברים למרכב ולשלדה יחדיו. לשמחתי אין הרבה כאלו וחלק כבר היו מפורקים. החיבורים המדוברים הם: פגושים העוברים דרך פתחים במרכב, צינורות בלם (שכבר היו מנותקים), מוט הגה, צמת חשמל העוברת לאחור, כבל בלם יד ו... (בהנחה שלא שכחתי עכשיו שום דבר) - זהו! בהזדמנות זו גם פירקתי את הספסלים מאחור, שלא נשארים, מאחר שכבר אין ארגז. הספסלים נתרמים לאחד מחברי הפורום שמשפץ סוסיתא טנדר.

זה פחות או יותר סיכם את העבודה עד להיום בבוקר, כי לבד אי אפשר יותר. לצורך שחרור הברגים המחברים בין השלדה למרכב צריך שני אנשים והיום רפי הצטרף ועזר לשחרר את הברגים. הם לא היו סרבנים ותוך זמן קצר כולם שוחחרו. אלא שהצמד שלדה ומרכב לא הסכים להיפרד, אחרי שלושים שנה של זוגיות צמודה. עוד קצת שיכנועים, עוד קצת מאמצים ובסוף זה קרה, השניים התגרשו זמנית.

אחד היתרונות של גוף של טנדר זה שהוא לא כבד. ארבעה אנשים ועוד אחד לתמיכה מורלית מלפנים הספיקו בכדי להרים בקלות את המרכב ולהניח אותו לעת עתה על צמיגים (לא הספקתי לארגן מנשא מתאים - יגיע בהמשך השבוע). או-אז ניתן היה להתרשם מהשלדה הערומה - שניראת גדולה יותר ללא המרכב.

בשלב הזה גם הבנתי שטוב שהלכתי בדרך זו. בדיקה מהירה גילתה כמה סדקים ועוד ריקבון אחד שהתחבא בחלק העליון. עכשיו אפשר יהיה לעשות עבודה יסודית, לנקות הרקבונות, לחזק היכן שצריך ולתת לשלדה הזו חוזק שכבר מזמן לא היה לה!

פשוט תענוג לעבוד על שלדה ערומה: בקלות פירקתי את הסרן האחורי ומוט המייצב האחורי, גם המתלים הקדמיים נכנעו ללא קרב ופורקו בקלות וזה היה הדבר האחרון שבא בקלות.

את שעות אחר הצהריים ועד שמונה בערב ביליתי עם מברשת פלדה, מנקה, מבריש וחושף את השלדה ובמיוחד את הריתוכים המקוריים (והלא איכותיים למראה), בניסיון לחשוף עוד צרות - עבודה סזיפית ומעט מייאשת. לשמחתי, הבעיות הן רק בזרועות הקדמיות (וזה גם הגיוני, כי שם כל העומס - מנוע ומתלים - ואין להם נקודת משען עם המרכב המאוד חזק).

המשך יבוא מחר: ניקוי חלודה וחיזוקים.

להלן תמונות (לא איכותיות, כי שכחתי שלא שכחתי את המצלמה והיא בעצם כן הייתה עלי...).

22082010113.jpg

22082010114.jpg

22082010115.jpg

22082010116.jpg

22082010117.jpg

22082010118.jpg

22082010119.jpg

22082010120.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

ועוד הארה, לכל בעלי הסוסיתות באשר הם:

השלדה בסוסיתא (וברום כרמל) לא בנויה מקורות העשויות מקשה אחת, אלא במתכת מכופפת בצורת האות "ח" אשר בתוכה מושתלת עוד מתכת המשלימה את תצורת השלדה. התוצאה אולי הייתה זולה לעבודה בזמנו, אבל לא חזקה במיוחד וסובלת בדרך כלל מהווצרות של סדקים במשך הזמן. הבעיה שגיליתי אני היא גם היווצרות אפשרית של רקבונות במקומות בהם לחות עשויה להשאר זמן רב (לדוגמא, בחלק העליון של השלדה, בחיבור עם המרכב).

אפשר להגיד כמעט בוודאות שלרוב הסוסיתות והרום ישנם בעיות כאלו ואחרות בשלדה. אם אתם מתעדים לשפץ סוסיתא-רום, הייתי ממליץ בחום ללכת על פירוק מושלם של השלדה, לבצע תיקון לדרוש תיקון, חיזוקים וצביעה איכותית. זה לא רק יחזיק הרבה יותר זמן מעמד, זה גם יהיה הרבה יותר בטוח לאורך זמן.

דרך טובה לדעת אם מתחילות בעיות היא להרים את שני הגלגלים הקדמיים מעל פני הקרקע ולנסות לנענע אותם מעלה-מטה. אם בתגובה אפשר לראות גמישות בקורות השלדה הקדמיות, כדאי לבדוק לעומק את מצב השלדה. גמישות יתרה של השלדה מעמיסה על חיבורי הברגים הקדמיים עם המרכב (נמצאים ממש בין רגלי הנהג והנוסע), מרופפת אותם וזה, למעשה, גם מחריף את גמישות השלדה.

בקיצור - שווה בדיקה.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

והפעם: מציאת האזורים הבעייתיים בשלדה. מעבר לשתי נקודות חשופות וידועות כנגועות בחלודה, הבנתי את הבעיה האמתית: בכל מקום בו מונחות שתי קצוות מתכת האחת על השניה והמוכשרים במפעל לא ביצעו עבודת ריתוך היקפית - יש חלודה.

לפיכך, דיסק חיתוך, אוזניות ומשקפי מגן נרתמו לנושא והאזורים הנגועים נחתכו ופיסות מתכת באותו העובי והצורה הוכנו לריתוך (שיעשה מחר). בסה"כ לא היו יותר מדי דרמות ובשאר החיבורים והמקומות אין קרוזיה עמוקה.

בתמונות:

1. טלאי חיזוק מהמפעל שלא רותך כהלכה ונרקב מתחת.

2. הסרת הטלאי מגלה ריקבון בשלדה עצמה ותחילת הליכי החיתוך.

3. השלדה מלפנים: מימין נקודת עיגון של מוט המייצב - תקינה; משמאל: החלק הפגוע הוסר, האזור נוקה.

DSCN4812.JPG

DSCN4814.JPG

DSCN4815.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

יום ראשון בו המעורבות שלי בשיפוץ שואפת לאפס...

היום הבמה הייתה שייכת לרפי, שלבש כפפות והחל לרתך את השלדה. לצערי, צריך גם להתפרנס לפעמים, אז לא ראיתי עדיין את השלדה, אבל את תחילת התיקונים עוד הספקתי לצלם.

להלן "ההוכחות", פלוס תמונה של קצה השלדה, בנקודת עיגון מוט המייצב במהלך התיקון.

מחר אוסיף עוד תמונות.

DSCN4815.JPG

DSCN4819.JPG

DSCN4817.JPG

DSCN4818.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

לקרא ולקנא ברמת השיפוץ של רום כרמל שמכוניות יותר אקזוטיות ממנה לא קיבלו.

אני מקווה שיום אחד גם אני אקבל את הג'ננה ויחד עם שותפי נפרק לסברה (עוד סוסיתא מוזרה) את הצורה ונגיע בשיפוץ לרמה שאתה מגיע.

פורסם

בוא'נה, זה "בנה סוסיתא בעצמך", מהמפעל היא לא יצאה ככה!:shock::twisted:8)8)8)8)8)8)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

ועל זה נאמר - "רפי, תעשה לי שלדה!" :wink:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
בוא'נה, זה "בנה סוסיתא בעצמך", מהמפעל היא לא יצאה ככה!:shock::twisted:8)8)8)8)8)8)

עלית עלי... ולא הייתי נותן לעצמי קרדיט כזה גדול, אלא שאיכות העבודה של המפעל באמת ברמה של בית ספר אורט, כיתה י' (ויש לי הרגשה שאני עושה עוול לאורט...) אז אפילו בכוחותי המוגבלים (ובסיוע של רפי) התוצאה תהיה טובה יותר מהמקור, פחות גמישה ופחות (אינשאללה) נסדקת.

ימים יגידו.

און

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

בוקר טוב און

שיפוץ מקיף הנך מבצע בסוסיתא טנדר ,כל הכבוד לך יהיה לך רכב מדהים בסוף אוהב את הירידה לפרטים טכניים ויסודיות.

תהנה:)

עופר בן צבי

פורסם

קודם כל בהצלחה! כל הכבוד על ההשקעה ירבו אנשים כמוך! באמת שאני נהנה לצפות.. דרך אגב יש לי כמה שאלות בנוגע לסוסיתא... אני יוכל ליצור איתך קשר בפרטי?

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם
קודם כל בהצלחה! כל הכבוד על ההשקעה ירבו אנשים כמוך! באמת שאני נהנה לצפות.. דרך אגב יש לי כמה שאלות בנוגע לסוסיתא... אני יוכל ליצור איתך קשר בפרטי?

בוקר טוב ותודה לכל המגיבים והתומכים, מבטיח להמשיך לעדכן ולפרט כמה שניתן בתהליכי השיפוץ.

ואבי - בשמחה! פנה בפרטי ואשמח לעזור ולייעץ, אם ניתן.

און

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אתמול סיימנו את שלב תיקון השלדה.

ביומיים של עבודה סבלנית הכנתי טלאים ממתכת שנחתכו בדיוק על מנת להתאים במקומות הנחוצים, פלוס פלטות חיזוק בנקודות החולשה של השלדה - מלפנים.

אחרי שהסתיים שלב ההכנות, כמה שעות של ריתוכים ו... נגמר.

מאחר ש"איחרתי" ביום אחד את סיום הזמן הפנוי שלי לשבוע, אאלץ לחכות עד אחרי החג בשביל לבצע ניקוי חול לשלדה ולשאר החלקים אותם הכנתי (סרן אחורי, מוטות מייצבים, חלקי מתלה וכדומה) כאשר אחרי זה יעברו כל החלקים הנ"ל צביעה מסודרת. שני השלבים הללו צריכים לבוא האחד אחרי השני, מאחר שעקב רמת הלחות הגבוהה, להשאיר חלקי ברזל חשופים ללא הגנה יגרום להופעת "ג'ינג'ים" על השלדה ויפגום במידה רבה באיכות העבודה.

לא נורא, יש מספיק דברים אחרים לעשות בינתיים.

וכמובן, יש גם תמונות אלא ש... נגמרה הסוללה במצלמה הטובה, אז כמה תמונות מהסלולארי.

בתמונות:

לפני: הסרת החלק הפגום וריתוך טלאי;

אחרי: ריתוך חיזוק (המחליף חיזוק מקורי);

הוספת חיזוקים בחלק הקדמי של השלדה, למעלה ובצד.

זהו להפעם, שנה טובה לכולם!

01092010121.jpg

01092010125.jpg

01092010123.jpg

01092010124.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און

עקב חולשתה של השילדה אתה לא חושב שכדאי לעשות חיזוקי שלדה לא מקוריים ומאסיביים, לדוגמא אלכסונים בין קורה לקורה, או משולשי ברזל בפינות החיבורים של הקורות.

אולי בעתיד תחליט להפתיע ותשפר את המנוע, ואז השילדה כבר מוכנה לעמידה בעומסים.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תוכן חדש...