Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

און, מנסיון שלי כל מה שלא נעשה במהלך השיפוץ הראשני, אח"כ יהיו המון סיבות

למה לא לעשות!

מבנה הפייברגלאס זכה שלא בצדק לאיזה תדמית של מרכב שלא ניזוק מפגעי הזמן

ולכן שווה לנתץ תדמית זו!

הפייברלאס פריך שביר ואם לא יקבל טיפול נכון אפילו מסוכן!

המקומות הבעייתים הם בכל נק' מפגש של "פלסטיק" במתכת, המתכת חורצת ושוברת

את הפלסטיק ואת נקודות העגינה, ובמיוחד בטנדרים שסחבו מטענים כבדים!

פרוק השילדה מגוף אינו רק למען השילדה עצמה, אלה ובעיקר בכדי לחשוף ולרפא

את נזקי הזמן של הגוף במקומות הנסתרים!

אם הספקתי להכיר אותך הרי שהרכב לא יעמוד כפסל סביבתי אלה ינוע בדרכים, ולכן תחתית הרכב

כולל במקומות החיבור לשילדה צרכים לעבור טיפול של חיזוק ואטימה !

חשיפת השילדה והכנתה כנדרש, תיתן לך בעצם יכולת אומדן נזקים ויכולת טיפול בגוף בצורה מושלמת.

ברגע שתישאר "ביד" רק עם הקליפה החיצונית של הרכב תוכל לבצע עבודת תיקון אטימה וצביעה מושלמת

של הרכב, דבר שימנע עוגמת נפש אדירה בהמשך נזילות, רטיבות ומראה בלתי מושלם.

גם לצבעי ול"פחח" תהייה עבודה קלה יותר ובהכרך טובה יותר מנסיון צביעה חלקי או מוגבל, השלב הבא

יהיה תיקון והחלפה של כל הכשלים המכאנים והגומיות, שתחליף ובכך בעצם תשלים את המראה ה"מושלם" לרכב!

אני הייתי שוקל להוסיף במקומות הנסתרים גם יריעות בידוד כנגד רעשים, ושטיחים עבים מהרגיל

על מנת לשפר את האקוסטיקה בתוך הרכב, וכאשר הרכב חשוף לחלוטין ניתן בעצם להגיע לכל פינה

בלי בעיות! וגם ל"רפד" יהיה יותר קל ונוח לעבוד ולהגיע לתוצאות טובות!

השיפוץ שאני מציע, הוא שיפוץ יקר יחסית, אבל מדובר ברכב יחודי שבודדים נישארו ממנו בעולם!

ולמרות התדמית הזולה והעממית שלו, לשיפוץ מושלם ומקורי יש גם בונוס בכך שערך הרכב ישמר

ואפילו יעלה פלאים!

הייתי ניזהר דווקא מלנסות ולהפוך אותו למשהו פסיכודאלי בצבעים משוגעים ומנסה לשמור על הצבעים

המקוריים. גם במנוע. וכדי להקנות לרכב את המראה האותנטי כפי שיצא מהמפעל, רק טוב בהרבה!

בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
און, מנסיון שלי כל מה שלא נעשה במהלך השיפוץ הראשני, אח"כ יהיו המון סיבות

למה לא לעשות! מסכים במאה אחוז. זו אחת הסיבות שאני כן שוקל לעשות את הכל. ההיסוס שלי בכיוון הזה הוא שאיני יכול להעריך כמה זמן פנוי יהיה לי בעתיד לפרוייקט הזה. איני רוצה להתחיל משהו שאני לא בטוח שאוכל לסיימו, ומה שיקרה זה שהרכב לא יעלה לכביש.

מבנה הפייברגלאס זכה שלא בצדק לאיזה תדמית של מרכב שלא ניזוק מפגעי הזמן

ולכן שווה לנתץ תדמית זו! גם נכון. בהחלט ניתן לראות סדקים, היפרדות פיברגלאס, חשיפה של מוטות ברזל שנועדו לחיזוק הפיבר וכדומה.

ה

פייברלאס פריך שביר ואם לא יקבל טיפול נכון אפילו מסוכן! אכן, פגעי הזמן ניכרים.

המקומות הבעייתים הם בכל נק' מפגש של "פלסטיק" במתכת, המתכת חורצת ושוברת

את הפלסטיק ואת נקודות העגינה, ובמיוחד בטנדרים שסחבו מטענים כבדים! את זה אני רואה במיוחד בתורמת "שעבדה". אמנם בטינה המצב טוב יותר, אבל גם בה פגעי הזמן ניכרים.

פרוק השילדה מגוף אינו רק למען השילדה עצמה, אלה ובעיקר בכדי לחשוף ולרפא

את נזקי הזמן של הגוף במקומות הנסתרים! שוב - צודק.

אם הספקתי להכיר אותך הרי שהרכב לא יעמוד כפסל סביבתי אלה ינוע בדרכים, ולכן תחתית הרכב

כולל במקומות החיבור לשילדה צרכים לעבור טיפול של חיזוק ואטימה !

חשיפת השילדה והכנתה כנדרש, תיתן לך בעצם יכולת אומדן נזקים ויכולת טיפול בגוף בצורה מושלמת.

ברגע שתישאר "ביד" רק עם הקליפה החיצונית של הרכב תוכל לבצע עבודת תיקון אטימה וצביעה מושלמת

של הרכב, דבר שימנע עוגמת נפש אדירה בהמשך נזילות, רטיבות ומראה בלתי מושלם.

גם לצבעי ול"פחח" תהייה עבודה קלה יותר ובהכרך טובה יותר מנסיון צביעה חלקי או מוגבל, השלב הבא

יהיה תיקון והחלפה של כל הכשלים המכאנים והגומיות, שתחליף ובכך בעצם תשלים את המראה ה"מושלם" לרכב! אתה נותן לי את ההרגשה שאני מדבר עם אישתי, אבל... שוב אתה צודק והעובדות האלו לא נעלמות מעיני. מלכתחילה רציתי לשפץ סוסיתא/רום כרמל מתוך הידיעה שלמעשה מדובר בסוג של "קיט-קאר". ערב-רב של חלקים מקיבוץ גלויות אחד גדול. מצד אחד זה מעניק יכולת מאוד גבוהה לשיפוץ מקיף ככל האפשר באמצעים דלים יחסית ומצד שני בפרספקטיבה של שלושים שנים, ניתן "לשפר" לא מעט נקודות חולשה והכוונה היא לא לשיפורי ביצועים והתנהגות (שהאמת - גם הם אפשריים: באנגליה יש אתר שבו ניתן לקנות חלקי מתלים משופרים למכוניות טריומף - למעשה אותם חלקים כמו בסוסיתא-רום), אלא בתיקון נקודות הסובלות מ"עקב אכילס" (ויש לא מעט כאלו...).

אני הייתי שוקל להוסיף במקומות הנסתרים גם יריעות בידוד כנגד רעשים, ושטיחים עבים מהרגיל

על מנת לשפר את האקוסטיקה בתוך הרכב, וכאשר הרכב חשוף לחלוטין ניתן בעצם להגיע לכל פינה

בלי בעיות! וגם ל"רפד" יהיה יותר קל ונוח לעבוד ולהגיע לתוצאות טובות! גם זה במערך השיקולים וייעשה בצורה הטובה ביותר. מדהים כמה "קיר האש", העשוי מפיבר כמובן, דק, כמה חורים לא אטומים קיימים בו ואיזה ריפוד דק יש במקור.

השיפוץ שאני מציע, הוא שיפוץ יקר יחסית, אבל מדובר ברכב יחודי שבודדים נישארו ממנו בעולם!

ולמרות התדמית הזולה והעממית שלו, לשיפוץ מושלם ומקורי יש גם בונוס בכך שערך הרכב ישמר

ואפילו יעלה פלאים! למרות שזה נכון, זה דווקא לא במערך השיקולים שלי. דווקא האתגר והעניין שלפרק את הרכב עד לרמת הבורג ולהרכיבו "כמו חדש" מושכים אותי הרבה יותר.

הייתי ניזהר דווקא מלנסות ולהפוך אותו למשהו פסיכודאלי בצבעים משוגעים ומנסה לשמור על הצבעים

המקוריים. גם במנוע. וכדי להקנות לרכב את המראה האותנטי כפי שיצא מהמפעל, רק טוב בהרבה!

בהצלחה-רן

צבעים פסיכודליים? לא יקרה. הכיוון לעת עתה הוא לצבע המקורי, אבל זה עוד יכול להשתנות במהלך התקופה.

בשורה התחתונה, אני חולק השקפת "עולם" דומה מאוד לשלך וזה הכיוון האמיתי אליו אני שואף. רק שבחיים, כמו בחיים, יש אילוצים נוספים ובדרך כלל יש פער בין מה שאתה רוצה לבין מה שקורה. מקווה שבמקרה שלי לא יהיה פער גדול בין מה שאני רוצה לבין מה שיקרה בפועל.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

מעבר לכל מה שנכתב לעיל, אחד הטיעונים המרכזיים בשיפוץ כולל הוא השלדה עצמה. מלכתחילה מדובר בשלדת סולם גמישה מדי, נסדקת בקלות ומועדת לפורענות. עצם העובדה שהמנוע בהילמן נמצא קדימה יותר ביחס לשלדה, זאת מבלי לעשות שום שינוי מהותי בה, למעט הזזת מיקום תושבות המנוע והארכת השלדה כך שיהיה מקום למצנן, לא מוסיפה לה חוזק. אגב, בניגוד לדעה הרווחת הטוענת כי המנוע גדול יותר ולכן הוארכה השלדה, נראה לי שלפי המיקום והמבנה, דווקא הגיר הוא הבעייתי. המנוע עצמו לא גדול במיוחד, או יותר מאשר מנוע פורד למשל, אלא שהגיר ארוך יותר ומיקום ידית ההילוכים עצמה חייב הסטת כל יחידת הכוח לפנים, בכדי שהידית תהיה במקום סביר ביחס לנהג ולא מאחורה מדי.

כך או כך, המנוע התלוי מלפנים יוצר יותר עומס ונראה לי (וזו השערה בלבד) שמדובר בשלדות שכבר היו מוכנות (למנועי פורד) ועברו את השינויים רק בדיעבד. למה אני חושב כך? כי אופן מיקום וביצוע תושבות המנוע נראה כמו אילתור וכי חלק מנקודות החולשה בשלדה נמצאות בדיוק בנקודות אלו ממש. כך למשל קצה השלדה בנקודות העיגון של מוט המייצב מחליד ונתלש, וזאת לפחות בשלוש מכוניות שונות ראיתי.

בנוסף, יש את נקודות החולשה "המוכרות", כמו זרועות העיגון הקדמיות של קפיצי העלים האחוריים ועוד. השנים לא מוסיפות חוזק לשלדה הזו והגמישות היתרה סודקת, קורעת ומחלישה את המתכת בקצב גבוה מדי.

הפיתרון האמתי הוא פירוק טוטאלי, ניקוי חול שיחשוף את המתכת הערומה, תיקון מקצועי של הנקודות הדורשות התייחסות (ולא סתם ריתוך נקודתי, כמו שבדרך כלל נעשה במקרים של סדקים, כמו גם ריתוך טלאים מעל סדקים).

במקרה הזה, החיסרון הוא גם היתרון. מאחר שמדובר בשלדה נפרדת ומאחר שיש מתחת לאוטו "ים של מקום", מעבר לתיקונים הנקודתיים, ניתן לבצע חיזוקים של ממש, זאת מבלי לפגוע בגמישות השלדה שעדיין נחוצה.

סתם אנקדוטה מעניינת: גם בתורמת היה ארגז נוסעים מאחור - שהורד על ידי הבעלים. בהתחשב בהבדלי "האיכות" בבביצוע העבודה מאחור, יש לי ההרגשה שהאגז בתורמת נעשה על ידי מרכיב מקצועי יותר, אולי אפילו על פס ההרכבה. כך למשל הדיפונים בדפנות תא המטען בתורמת "מעוצבים" ואלו בטינה סתם חתיכות פיברגלס ישרות ולא נאות במיוחד. אבל יתכן שאני טועה ופשוט במהלך השנים הוחלפו בה חלקים. הסיפור המעניין הוא שבתורמת קיבלתי גם "קשת התהפכות, שהייתה מורכבת בתוך הארגז, ממש מאחורי הקבינה. לא סתם קשת, אלא קשת עם "כבוד", בעלת קוטר משמעותי ולא פחות מארבע נקודות עיגון למרכב בנקודות החיבור התחתונות ושתיים בכל אחת מהעליונות. אלא שעליה וקוץ בה. אותה קשת לא מתחברת לשלדה עצמה אלא למרכב הפיברגלס, ללא פלטות חיזוק ממתכת מצידו התחתון של הפיבר... כלומר, לא רוצה לדמיין את עמידות הכלוב הזה בהתהפכות, חס וחלילה.

אבל העיקר שהייתה קשת!

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

אני הייתי משפר את השלדה בדיוק כמו בשיפורי שילדה לרכב מירוץ/תחרות.

חיזוק בזוויות מתכת, עיבוי חלקים נושאי עומס (קפיצים, בולמים, מוט מייצב)

ורצועות פלדה בנק' שסופחות רטיבות, ליטוש לרמה טובה, וגילוון, נישמע מסובך

אבל בפועל זה לוקח פחות זמן ומשפר משמעותית את הבטחון הבטיחות - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
אני הייתי משפר את השלדה בדיוק כמו בשיפורי שילדה לרכב מירוץ/תחרות.

חיזוק בזוויות מתכת, עיבוי חלקים נושאי עומס (קפיצים, בולמים, מוט מייצב)

ורצועות פלדה בנק' שסופחות רטיבות, ליטוש לרמה טובה, וגילוון, נישמע מסובך

אבל בפועל זה לוקח פחות זמן ומשפר משמעותית את הבטחון הבטיחות - רן

אם כבר, אז עד הסוף... ברגע שהכל מפורק, מסובך זה בטח לא. רק זמן, רתכת, מתכת ומישהו שיודע לרתך מה ואיפה. לשמחתי, ידידי ורעי רפי המכונאי הוא גם רתך בחסד. מה שחשוב הוא שאת הסטאז' שלו בריתוך הוא עשה על איזה כמה מכוניות אשר מידת חוזק השלדה שלהם לא חשובה במיוחד - מכוניות ראלי... וזה כולל התקנת כלוב בטיחות מלא, לפי תקני FIA.

במילים אחרות: אם הוא למד ויודע להסתדר עם שלדה של סובארו אימפרזה ושות', התמודדות עם שלדת סולם של רום כרמל לא אמורה להוות עבורו בעיה של ממש.

אם אלך בכיוון זה (וכל הסימנים מראים שכך יהיה), חלק מהכיף יהיה שיפורים כאלו ואחרים. כך למשל, מעבר לחיזוק השלדה, שימוש במחברי מתלים והגה קשיחים יותר, לצמצום הגמישות והחופשים.

יחד עם זאת, חשוב להבהיר: אינני מצפה ואינני מייעד להפוך את הטנדר הזה למכונת דיפרטינג או ביצועים (למרות שהרעיון מדליק, לשמחתי עבודתי היומיומית מאפשרת לי לבחון ולנהוג במיטב המכוניות, כך שאין לי חוסר ב"מכונות נהיגה"), אלא רק להפוך אותו לטוב יותר ועם גוון אישי משלי. כזה שעשיתי גם במכוניות אחרות שהיו לי במהלך השנים.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

איש יקר, סחתיין עלייך על שימור המסורת, את הפיינשמייקריות ואת הפדנטיות שלך אני כבר מכיר אז אני בטוח שהתוצאה תהיה גם בהתאם !

בהצלחה בהצלחה ושוב בהצלחה ! הא, כן, וקרעת אותי מצחוק עם קשת ההתהפכות שמעוגנת לפיברגלס...

ממתין כבר לנסיעה הראשונה, כשגדלתי שמעתי אלף סיפורים על הרכבים האלו...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
איש יקר, סחתיין עלייך על שימור המסורת, את הפיינשמייקריות ואת הפדנטיות שלך אני כבר מכיר אז אני בטוח שהתוצאה תהיה גם בהתאם !

בהצלחה בהצלחה ושוב בהצלחה ! הא, כן, וקרעת אותי מצחוק עם קשת ההתהפכות שמעוגנת לפיברגלס...

ממתין כבר לנסיעה הראשונה, כשגדלתי שמעתי אלף סיפורים על הרכבים האלו...

תודה, ידידי, אבל מה אתה עושה בפורום הזה? מי אישר לך כניסה? :wink:

אגב נוסטלגיה וסגירת מעגלים. אותו רפי, המסייע לי בשיפוץ, הוא זה אשר לפני כמעט 20 שנה "ירש" את הסוסיתא סטיישן יד ראשונה שהייתה אצל הורי. אז בקיצור, אחרי שהוא וחברו השחיתו אותה למוות, הוא חייב לי ולמרות שאהבתו האמתית נמצאת בכמה מהפורומים השכנים, נראה שאולי הצלחתי להדביק אותו בחיידק הנוסטלגיה. עכשיו גם הוא התחיל לדבר על שטויות, כמוני. הוא התחיל לדבר על סוסיתא סטיישן 70-75.

כנראה פיברגלס זה חומר ממכר, לא פלא שגמלים וגם חמורים (על שניים) אוהבים אותו... (וכדי לא להסית ולהסיט את הדיון: לא, גמלים לא באמת אוכלים פיבר - זו אגדת עם ללא שינים. של גמלים...).

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

מכיוון שהבעלים המקורי של טינה לא השתמש בה בשמונה עשרה השנים האחרונות, על פי משרד התחבורה היא נחשבת לרכב שלא בשימוש וקיבלה רשיון רכב אדום.

לא סיפור: כל שצריך הוא לגשת למשרד הרישוי, להצהיר שברצונך לשנות את הסטטוס לאספנות ובזה מתבטלות האגרות ושאר הצרות.

אבל במקרה הזה, הצרות רק מתחילות: נסעתי במיוחד לחיפה ונפגשתי עם ניסים, הבעלים, במשרד התחבורה לצורך המרת הרישיון והעברת הבעלות. הפקידה מתחילה בתהליך, אך המחשב "זורק" אותה החוצה, כי ברישיון שהם הנפיקו חסר דגם המנוע ונפח המנוע. הם לא יודעים, אז חובת ההוכחה היא על הבעלים... או, שתביא את הרכב לכאן, היא אומרת, והבוחנים שלנו יאשרו שזה המנוע. הבעיה היא שהמנוע לעת עתה מפורק.

אז קבעתי עם אדם במשרד התחבורה בחולון, שזוכר עוד הימים ההם את המכוניות הללו ולדבריו הוא יפתור את הבעיה. "יום ראשון, עד עשר אני בעמדה 1". הגעתי בעשרה לעשר ו... הוא כבר הלך לפני עשר דקות.

די מדהים שבמדינת ישראל, שנת 2010, משרד התחבורה לא יודע פרטים שאמורים להיות רק לו, והאזרח הקטן צריך לכתת רגליו ולמצוא את האינפורמציה הזו בכוחות עצמו ועל חשבון זמנו.

אבל מה לעשות? הם מחזיקים אותנו "בני ערובה". לא רוצה, לא צריך - אין רישיון...

עכשיו צריך לחכות עד יום שלישי ואולי לתפוס את אותו אדם בתל אביב, או לחכות עוד שבוע. כך או כך, פעם הבאה אני שם שעתיים לפני הזמן...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

האם למישהו מבאי הפורום יש בבעלותו, או שהוא מכיר בעלים של רום כרמל עם מנוע הילמן, בעלת רישיונות תקפים?

מסתבר שלכל מכוניות אלו שאני מכיר, להם אין רישיונות בתוקף, מספר הדגם ונפח המנוע אינו מופיע ברישיון ולפיכך לא ניתן לשנות הרישיונות לאספנות ולהעביר בעלות ללא הבאת המכונית בפועל למשרד הרישוי.

אם אוכל להביא צילום של רישיון רכב, או מספר של רכב אשר בו ברישיון מופיע דגם המנוע ונפחו, זה עשוי לחסוך לי הרבה ריצות ולחסוך את "חובת ההוכחה" שמשרד הרישוי הטיל עלי.

תודה מראש לכל המסייעים.

בברכה,

און

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
אולי זה הזמן להחליף את המנוע למנוע פורד:-D

אשמח לעזור לך אבל,

לי יש ניירת מסודרת אבל רק עם מנוע פורד בשתי הסוסיתות

ירון מאיר

תאמין לי שרציתי. אפילו בדקתי במשרד התחבורה בטענה שרום יוצרה גם עם מנוע פורד, אבל הם שלחו אותי להביא אישור יצרן... (סיפור אמיתי!).

כך או כך, הגיע אלי צילום העמוד הרלוונטי מספר הרכב המקורי, בו מצוין במפורש דגם המנוע. מקווה שזה יספק את האדונים במשרד התחבורה ולפחות במקרה הזה אני לא אצטרך לפנות למחלקה הטכנית של רום כרמל. שמעתי ששירות הלקוחות שלהם לא משהו...

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...