Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה הולך שם משאבה משולשת כמו בהילמן שלי

תעלה תמונה

אבדוק היום ואולי אפילו אספיק לפרק אותה ולצלם.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

היום סוף-סוף עשיתי צעד משמעותי לקראת החזרת טינה לכשירות. הצעד היה בדיקת המנוע "החדש ובדיקה כללית של תורמת החלקים.

ראשית הייתי צריך לפרק את אחד הגלגלים האחוריים, כי הוא היה תפוס אחרי 15 שנות עמידה במקום. הבעיה הייתה קלה: רפידות הבלם התפוררו ונתפסו בתוף. אחרי שבעיה זו נפתרה, התחלתי להכין את המנוע להנעה.

פירקתי מצתים והתזתי קצת שמן. המנוע הסתובב עוד לפני כן, אז זו לא הייתה בעיה. מכיוון שמשאבת המים טרם נמצא פיתרון, החלטתי שאם אצליח להניע את המנוע אעשה זאת לדקות ספורות בלבד.

לפי שלל חוטים שהיו חסרים ולא במקום, הבנתי שהבעלים הקודם עשה "מישמש" בכדי שלא יגנבו לו את האוטו (כנראה זה נעשה לפני שנים רבות). כך למשל, חוטי ההצתה לא היו מסודרים בסדר הנכון.

מכסה השסתומים פורק, כמו גם מכסה המפלג (ובהזדמנות זו נבדק המרווח בפלטינה וכוון), נמצאה חפיפת השסתומים והחוטים סודרו כהלכה. לאחר מכן הוחלף השמן.

גם על מערכת הדלק המקורית דילגתי (כי לך תדע מה יש במיכל) והשקתי את המנוע דרך צינורית ישירות לחיבור לקרבורטור.

מאחר שלמכונית אין מפתחות, סידרתי חוטים ישירות מהמצבר לכוהל וניסיתי להתחיל "ולהתניע" את המנוע ללא המצתים, רק בכדי לראות שהכל בסדר. לא זז ולא נעלים. סטרטר תפוס. מזל שיש את טינה, שיכולה להעניק מחסדיה (התהפו היוצרות...) ולתת את הסטרטר שלה, כמו גם אטם קרבורטור שנזל.

עם המתנע התקין, המנוע הסתובב בעוז, אבל לא היה ניצוץ. החשש הקל התחלף לרווחה, עת התגלה כי כל שנידרש הוא רק ניקוי של הפלטינה.

מצתים הורכבו, חוטים הותאמו וניסיון ההתנעה הראשון מבשר טובות. יש סימנים של הצתה, יש סימנים של דלק, אבל המנוע מסרב להתעורר. עוד כמה ניסיונות ועושים חושבים. אולי סדר ההצתה שונה: 1-3-4-2 ולא 1-3-2-4. החלפה של שני חוטים בלבד, ניסיון נוסף ו... המנוע מתעורר לחיים! כיוון הצתה קל, הצרידות של המנוע עוברת ואנשים מתקבצים מסביב ולא מאמינים שאחרי כל כך הרבה שנים המנוע עדיין עובד. ולא סתם עובד - עובד טוב. חלק, שקט, בלי דפיקות, בלי "לעשן", בלי "לנפח" אוויר מהנשם. נסיון כיבוי והדלקה מחדש והמנוע מתעורר בנגיעה הראשונה בסטרטר. יופי, אפשר להמשיך הלאה.

עכשיו צריך לפרק את משאבת המים ומכסה הטיימינג שחולק את תפקידו גם כבסיס למשאבה. לצורך כך מפרקים את הגריל, פגוש קדמי, רדיאטור וצינורות. עכשיו יש גישה. אלא שהמנוע עקשן ושני אומים מסרבים להיפתח. הראשון הוא האום הגדול של הפולי שגם אכול, השני בורג של המשאבה שנקרע. ריתוך אום נוסף בשני המקרים גם מאפשר פתיחה עם בוקסה מתאימה, אבל גם ובעיקר מחמם את המקום ומשחרר את האומים העקשנים. אין ספק שמכלול משאבת המים הוא עקב אכילס של המנוע הזה. האלומניום נאכל, וכשזה קורה, צריך להחליף את כל מכסה הטיימינג. מילא הכסף, לך תמצא כזה. החיפושים החלו, רעיונות התקבלו בברכה, נבדקת אפשרות ריתוך ומילוי (מצורפות תמונות).

בינתיים המנוע עוד נשאר בתורמת ולא מפורק ומועבר לטינה, כי יתכן שאחליט לסדר את המשאבה ולהניע את המנוע עם מערכת מים עובדת ולבדוק אותו לעומק, זאת לפני שאני מעביר אותו לטינה ואז עשוי לגלות בעיה שתדרוש פירוק מחודש ( אטם ראש דפוק, או משהו כזה). יחד עם זאת, דעתי בנושא איתנה והיא עשויה להשתנות... בקיצור, אולי בכל זאת אפרק את המנוע החוצה.

במידה רבה, טוב שהרכב הזה הוא לחלקים בלבד. ככל הנראה הוא עבד די קשה בחייו. ישנם הרבה ריתוכים בשלדה וכשהרמתי את המכונית על הליפט, נדהמתי מגמישות השלדה. ניסיון להזיז את אחד הגלגלים הקדמיים מעלה-מטה ואפשר לראות בעין את השלדה מתפתלת. ככל הנראה היא כבר רקובה וזיהיתי מספר סדקים.

מקווה שהמצב בטינה יהיה טוב יותר. אם לא, נשנה גישה, נפרק את המרכב מהשלדה, ננקה אותה ניקוי חול, נאתר את נקודות החולשה ונחזק אותם כהלכה, נצבע אותה ורק אז נמשיך בשיפוץ.

למעשה, זה היה הרעיון המקורי שלי, אבל משיקולים של זמן חשבתי לוותר על זה לעת עתה. יתכן שבסופו של דבר, השלדה תחליט בעצמה על כיוון השיפוץ וזה אומר - גם על משכו.

המשך יבוא...

בתמונות: התורמת לפני תחילת העבודות. מצב חיצוני ופנימי; ריתוך האומים לצורך פירוק הברגים הסוררים; מכסה הטיימינג האכול והמכסה עצמו לפני הפירוק

01072010064.jpg

01072010065.jpg

01072010063.jpg

01072010069.jpg

01072010071.jpg

01072010068.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

בדוק אצל מאירמן בפתח תקווהיש סיכוי שיש שם

אבל

הבחור לא זול

בהצלחה

המנוע דומה למנוע שיש בהילמן שלי אצלי זאת משאבה אחרת

והמנוע בנפח 1724 סמק

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם
בדוק אצל מאירמן בפתח תקווהיש סיכוי שיש שם

אבל

הבחור לא זול

בהצלחה

המנוע דומה למנוע שיש בהילמן שלי אצלי זאת משאבה אחרת

והמנוע בנפח 1724 סמק

תודה, אבדוק את הנושא.

האם מכסה הטיימינג זהה במנוע שלך? מניח שלא, אז כנראה למרות הדימיון, התאמה לא תהיה אפשרית.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אצל מאירמן הסיכוי גדול למצוא משאבת מים,

אם לא אז הוא גם עושה שיפוצים למשאבות.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

און, אל תוותר על שיפוץ השילדה.

פרק לגמרי נקה הייטב דאג לחיזוקים בנקודות החלשות.

צבע בצבע איכותי רצוי גם ציפוי אבץ, ובעת ההרכבה, דאג לכל

הגומיות וחיבורים בין הגוף לשילדה, מה שיבטיח לך נסיעה

שקטה יותר בהזדמנות זו בדוק את הגוף בנק' החיבור ובצע תיקוני במקומות

עם הסדקים והפיצוצים. זה שיפוץ שעושים פעם אחת ולתמיד.

חשוב לעשות אותו עכשיו למען שקט נפשי ושיפוץ אמיתי וטוב-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ניתן לשחזר את כל החלק אחד לאחד ביציקת אלומיניום.

יוצרים שיחזור של החלקים החסרים אפילו מחומר פלסטי עמיד -לאחר מכן שמים את כל החלק בתבנית של סיליקון "לבן" או "כחול"

שלא מתכווץ-יוצרים תבנית שהיא העתק מדוייק ואח"כ יציקה שתיתן לך חלק שהוא העתק מדוייק מאלומיניום.

ניתן אפילו ליצור מודל משופר של החלק הישן.

אני עוסק ביציקות של מתכות ופעם ניסיתי בשביל העניין לצקת אלומיניום לחלק קטן ברכב ויצא לא רע בכלל.

הבעיה היא שהתבניות שאני יוצר מאוד קטנות כך שמקסימום אני יכול לנסות לשחזר חלק מאוד.

אבל לא חסרים בתי יציקות לאלומיניום בארץ.

העלות גם לא צריכה להיות היסטרית.

פורסם

:-D טנדר כרמל-רום שילדת אלומניום, אפילו באודי לא חשבו על זה......

אז אם כבר, מנוע פורד RS הנמכה, קשת התהפכות, גיר קצר, כסאות ספורט...ויאללה הפועל!

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אז אם כבר, מנוע פורד RS הנמכה, קשת התהפכות, גיר קצר, כסאות ספורט...ויאללה הפועל!

אתה יודע כמה זמן לקח לי לשכנע את דני לרדת מזה?? מה אתה עושה?! :shock:

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
און, אל תוותר על שיפוץ השילדה.

פרק לגמרי נקה הייטב דאג לחיזוקים בנקודות החלשות.

צבע בצבע איכותי רצוי גם ציפוי אבץ, ובעת ההרכבה, דאג לכל

הגומיות וחיבורים בין הגוף לשילדה, מה שיבטיח לך נסיעה

שקטה יותר בהזדמנות זו בדוק את הגוף בנק' החיבור ובצע תיקוני במקומות

עם הסדקים והפיצוצים. זה שיפוץ שעושים פעם אחת ולתמיד.

חשוב לעשות אותו עכשיו למען שקט נפשי ושיפוץ אמיתי וטוב-רן

זה ב ד י ו ק מה שאני רוצה לעשות. ההתלבטות שלי הייתה עם לעשות זאת בתחילה (עם כל מה שמשתמע מכך: זמן, כסף, זמן, זמן ועוד כסף), או ראשית להשמישה ואז כשיהיה יותר זמן (וכסף וזמן וזמן) לעשות את הכל מהתחלה.

היום סקרתי קצת את מצבה של טינה, בהשוואה לתורמת והיא אכן במצב הרבה יותר טוב, אבל רואים סימני חלודה פה ושם גם על השלדה. רפי, המכונאי שעוזר לי, חושב אף הוא שאם כבר, אז מהתחלה לשפץ כמו שצריך. אני נוטה לדעתו, אבל עדיין לא סגור על זה סופית.

בשבוע הבא, זה קורה... ההחלטה תיפול לכאן או לכאן.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

די! תפסיקו לתת לי רעיונות... אחר כך אני לא ישן בלילה בגללכם... תאמין לי שהרעיון שלי היה יותר הזוי: כל המכללים המיכניים, קומפלט עם תתי השלדה של לא אחרת מאשר...

מאזדה מיאטה...

אבל לקחתי את הכדורים האדומים והרעיון הזה עבר לי.

במדינה מתוקנת (כמו ארה"ב) הייתי עושה את זה. בישראל, יורידו אותי מהכביש על גומי משופשף באחת הדוושות, אז נראה לי שהחלום הזה ישאר בגדר חלום.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

יש לך סיכוי להשיג חלקים מחבר הפורום בני ל.

אם תרצה את מספר הטלפון שלו פנה אלי בפרטי.

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

• תוכן חדש...