Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לכולם:

מתי לדעתכם נכון להתמקח עם המוכר על מחיר הרכב? אחרי או לפני הבדיקת קנייה?

אם לא מגיעים להסכמה על המחיר לפני הבדיקה, יתכן שהכסף של הבדיקה ירד לטמיון בגלל חוסר הסכמה על המחיר לאחריה.

מצד שני, קשה לסכם על המחיר הסופי לפני שרואים את תוצאות הבדיקה.

עוד פרט חשוב הוא, שאין לי באמת מישהו שמבין ויכול לבוא איתי ולהעריך את מצב הרכב לפני בדיקה.

אומנם יש לי איזו הבנה מינימלית, אבל אני מניח שהיה עדיף מישהו שמבין יותר שיעריך.

תודה לכולם!

פורסם

על מה אתה רוצה להוריד מחיר לפני בדיקה? על עיניים יפות לא מורידים יותר מ10 שקל :)

לפני הבדיקה אפשר לדרוש התחייבות מצד המוכר לשלם את סכום הבדיקה במקרה של פגיעה במכלולים עיקרים, לא חייב שהוא יסכים !!

אודי A4

דימה.

פורסם

על מה לדבר? יכול להיות שהרכב שווה את הפרש המחיר ויכול להיות שלא, ללא בדיקה איך ברצונך להעריך אם המחיר מתאים או לא?

בנוסף לכול להתווקח אל מחיר לפני בדיקה רק מראה על חוסר רצינות, אם אתה רוצה לדעת למה המחיר גבוהה מהמחירון פשוט תשאל

את המוכר אם ההפרש שווה לך סבבה אחרי הבדיקה במידה והבדיקה אכן יצאה סבירה לטעמך תוכל לנסות להוריד מחיר.

קח איתך מישהו שמבין פחות או יותר מה צריך לבדוק לפני כניסה לבדיקה, ככה תוכל לחסוק לעצמך את הכסף של הבדיקה.

אודי A4

דימה.

פורסם

תלוי מאוד.

מצב הרכב, גילו, נדירותו וכו' יכולים להוות קלף מיקוח מיידי, תלוי בנסיבות.

מעבר לכך יש עוד פרמטרים, שניתן לראות ללא בדיקה ייסודית. עד מתי הרשיון תקף ? מה מצב הצמיגים ? תאריך המצבר וכו'.

אם הטסט נגמר עוד שבוע, הצמיגים בני 7 שנים ומתפוררים, במזגן "חסר גז, ואולי גןם חסר מדחס" והמוכר לוקח אותך לסיבוב ומתניע עם כבלים, ואומר שהוא מבקש מעל המחירון, יכול להיות שאין טעם לקחת את הרכב לבדיקה בכלל.

פה כבר אפשר לגרד עוד לפני שמתחילים. אם הכל טוב / סביר לרכב בגיל הזה (שלא ציינת מהו) - רק אחרי בדיקה וקבלת הצעת מחיר לתיקון ליקויים קריטיים ממוסך תוכל להתמקח בצורה עניינית.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני לא מומחה בתחום, אני רק חושב לוגית.

רז אתה צודק ישנם מאפיינים שיכולים להוות קלף מיקוח תרם הבדיקה, אבל אלו ספורים וגם ככה יתגלו אחרי הבדיקה.

לפי דעתי חשוב להבחין בפגמים אלו תרם הבדיקה בשביל להחליט אם שווה בכלל להמשיך לשלב הבא.

אודי A4

דימה.

פורסם

היי רז, הרכב הוא איביזה סיגנו 2001 1600 ידנית, עברה 130000 יד 2 , 3 דלתות הבעלים הנוכחיים הוא פרטי וכך גם הקודמים. המוכר אומר שהוא החליף מחשב מה זה אומר? על מה עוד כדאי לשים דגש ברכב מדגם זה?

פורסם

זה שהוא החליף מחשב לא אומר כלום.

בעצם, זה אומר שכדאי שתבדוק שההחלפה בוצעה בצורה מקצועית, ושלא דחפו לרכב מחשבון קסיו FX-82 במקום המחשב המקורי של הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הרכב שאתה מדבר עליו נמצא בחיפה? ראית את השרשור הזה?

החיבור בין שתי המכוניות עלה לי לפי הדגם - סיגנו, לפי הק"מ - 130K ולפי היד - 2, אבל יכול להיות שבכל מקרי ומדובר ברכבים שונים.

פורסם

לקנות רכב זה בערך כמו לקנות דירה, המוכר בד"כ מעריך את המחיר כגבוה (מידי) ובד"כ אפשר להוריד אותו, לכן נקודת הפתיחה שלך צריכה להיות שהמחיר שמפורסם ביד 2 גבוה יותר מהמצופה בפועל מפני שהמוכר כבר צופה את הנסיון להוריד מראש. לרכבים אמנם יש מחירון מסודר אבל עד כמה שאני יודע המחירים של יצחק לוי לא משקפים את מחירי השוק, בד"כ המחירים בפועל נמוכים יותר, במיוחד לאור כל חברות הטרייד אין/ליסינג, מגרשים, סוחרים וכו'. לא שאני מומחה גדול בקנייה או מכירה, אני פשוט לא חושב שצריך יותר מידי כשרון למסחר (כמו שאנשים נוטים לחשוב...), פשוט "תדחף" בלי להתבייש ותראה עד כמה הבן-אדם מוכן לרדת כדי למכור. בלי להתבייש זו נקודת המפתח... אולי חלק מהאנשים לא יאהבו את זה ואולי תקבל גיחוכים אבל בסוף אתה תמצא בן אדם הגיוני שמבין את השוק וייתן לך מחיר ריאלי. לדעתי לקנות במחיר מחירון זה קצת מוגזם, אלא אם מדובר באיזשהו רכב שמור במצב נדיר עם קילומטראז' נמוך שממש "ליקקו" אותו מאז שנולד, אולי אז הייתי משלם מחירון יצחק לוי, כי שוב ה "מחירון" בפועל הוא נמוך יותר. שווה לך לדעתי לעקוב גם אחרי רכבים דומים שנמכרו כבר ולשאול בכמה מכרו אותם בסופו של דבר, כדי לקבל מושג.

בקשר לאמינות, לדעתי שווה לנסות לשאול את המוכר עוד בטלפון אם הוא מוכן לחתום על בדיקה של מנוע/גיר/שלדה, אם אתה רואה שהוא מנסה להמנע מכך, אולי יש סיבות, מנסיון שלי אפשר עוד בטלפון "לתפוס" סוחרים למיניהם שמנסים למכור לך רכב עם בעיות. אם זה רכב שמפורסם כבר הרבה זמן ועוד לא נמכר אולי שווה לשאול למה ואם כבר לקחו אותו לבדיקה ומה הממצאים.

לדעתי גם שווה לך לבדוק בחברות הטרייד-אין או מגרשים למיניהם, נכון שיש סטיגמה לעיתים לא טובה על מכוניות כאלו ועל הסוחרים עצמם, אבל איך אומרים "החכם עיניו בראשו"... ואין לעשות הכללות, יש מציאות לפעמים במגרשים האלו שזה לא יאומן. לא להיות אטום, לך תשאל, תחפור, תתעניין, תשווה, תשחק אותה מבין גם אם אתה לא... מקסימום תהיה לך קצת מבוכה לכמה שניות אבל את מי זה מעניין.

וכדי שזה לא יישמע לא נכון... לא שאני איזה סוחר גדול או איש מכירות, אני פשוט לא מאמין שיש דבר כזה כישרון במכירות (אני אפילו יגזים ויאמר שאני בז לכל ה "חכמה גדולה" שאנשים חושבים שיש בזה)... כל אחד יכול להיות סוחר מעולה, רק צריך לא להתבייש ולהראות אסרטיביות, זה הכל.

בהצלחה! :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

טוב דיברתי עם הקונה והמחשב שהוחלף באוטו הוא מיובא מגרמניה והוא מקורי, הבעיה היא שאת המחשב התקין בארץ חשמלאי במוסך לא מורשה.

האם זו בעיה רצינית?

מה עם האחריות? אני מאמין שאם המחשב הותקן לא אצל מורשה האחריות פגה.

• תוכן חדש...