Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כגודל הציפיה, גודל האכזבה- או משהו כזה.

מאז ומתמיד אהבתי כלי רכב. היתה לנו פעם מכונית במשפחה, אבל רק לשנתיים.

בגיל 16 נכנסתי חזק לקטע של אופנועים. אני יודע את שמות מרבית הדגמים, ואני מכור למגזין מוטו ופולגז.

הורכבתי פעם על zx12 והבטחתי לעצמי שיום אחד יהיה לי כזה.

עד היום שבא אלינו בחור מטעם ביה״ס להרצות בנושא בטיחות בדרכים. לא התרגשתי, אך כאשר נכנס לאולם בחור צעיר על כיסא גלגלים, וסיפר כי נשאר נכא עד סוף חייו מתאונת אופנוע מקרית ביותר, מסוג שאפילו לא מודיעים בחדשות, ליבי נקרע בזמן שחלומי התנפץ לרסיסים.

לזה באמת לא ציפיתי. שמעתי סיפורים, קראתי אלפי כתבות, אך כאשר אתה רואה את הכל מול עיניך, אתה מבין שזה יכול לקרות גם לך, לא חשוב כמה תיזהר או תתמגן. יום אחד אתה פשוט תהפוך להיות חלק מהסטטיסטיקה, ואם לא, אז חלק מהגוף שלך יהפוך.

מכאן, במטרה למלא את גחמותי המוטוריות, הכרחתי את אימי לממן לי ולאחי שיעורי נהיגה לרכב.

התקשרתי למורי נהיגה, אך כולם היו עסוקים מאוד, תפוסים לעוד כמה שבועות או מהסוג שחושבים שאני ירדוף אחריהם.

ראיתי מודעה של מורה נהיגה ברחוב, המחיר האטקטיבי והרכב החדש והאיכותי פיתו אותי.

שיעור ראשון, שעה שלמה של הסברים על מכלולי הרכב. כאשר נתבקשתי לסובב את המפתח ולהתניע את הרכב, צחקתי מרוב התרגשות.

בהמשך, התלהבותי ירדה, אולי בגלל הצעקות והפגנת השליטה של המורה, ואולי עקב רדיפתו ההזויה אחר חיסכון בדלק ברכב בעל נפח1800 סמ״ק.

בערך משיעור 15 האוטו הפסיק להתכבא. שליטתי בקלאץ׳ הפכה למוחלטת.

בשיעור 20 ניגשתי ועברתי תיאוריה, לאחר שפתרתי 700 שאלות באתר למד.

הטסט הפנימי התקיים באווירה לחוצה מצדי. מנהל בי״ס הנהיגה היה נחמד, והסביר לי בשקט היכן אני טועה. היתה זו הפעם הראשונה מאז שהתחלתי ללמוד נהיגה, בה קיבלתי הערות רגועות, שלא מלוות בצעקות.

ניגשנו אני ואחי לטסט ראשון בשיעור 34, היתי מאוד לחוץ, למרות שהטסטר היה סביר.

נכשלנו. אח שלי נכשל במקרה, בגלל התחלפות הרמזור באמצע הצומת.

טסט שני, שיעור 38, טסטר מזרחי, בא בגישה מזלזלת וחאפרית. היתה לי תקווה, כי בסוף הטסט הוא ביקש ממני להחנות את הרכב- דבר שעשיתי בצורה מושלמת.

נכשלנו. אח שלי נכשל במקרה, נהג מאדה חתך אותו ב40 קמ״ש בעודו נכנס למעגל תנועה.

נכון להיום, רבתי עם המורה נהיגה, הוא רוצה שניקח עוד לפחות   5 שיעורים, וניגש שוב לאחר שיעור 43.

בשיעורים אני כמעט ולא מקבל הערות, משמע שאני נוהג סביר.

לבסוף, הגענו להכרעה: אני ואחי ניקח 2 שיעורים, וניגש לטסט שלישי. המורה אמר שאם ניכשל, כדאי לנו לחפש מורה אחר.

לפי הסטטיסטיקה, כיום, הישראלי הממוצע עובר טסט שלישי.

רק 6 אחוז עוברים טסט ראשון.

כמו שאני רואה את זה, 6 האחוז הללו, הם ממשפחת עובדי משרד הרישוי.

מדוע?

כי 3 חברים שלי עברו ראשון ושני רק בגלל זה.

חבר משפחה, דוד ואפילו חבר של הילד יעברו ראשון, מקסימום שני!.

את כל אחד מהם הטסטר בלם- ומי שלא יודע, בלימה= כישלון בטסט, אך הם ועוד רבים אחרים עברו.

נכון להיום אני מחכה לטסט השלישי.

אם אי פעם אעבור טסט, אני חולם על איזו גרוטאה בפחות מ 7k, למרות שאני מתגייס עוד כמה חודשים בודדים.

החלום הגדול הוא רכב שרירים אמריקאי משנות ה90.

ושוב, אני מבין שככל שאני מצפה וחולם על משהו, אני יותר ויותר מתאכזב מכישלון החלום.

אתם מוזמנים להגיב, להציע טיפים לטסט הבא או לשתף חוויות.

זה לא שרשור התבכיינות, אלה מעין נסיון לטיפים להמשך הדרך.

בברכה, אלכס.

Honda civic EJ6

פורסם

קודם כל, קשה לי להאמין שרק 6% עוברים טסט ראשון.

אני כנראה אחד מה6% הבודדים האלו, ולא- אין לי קשר למשרד הרישוי.

עוד דבר- לא כל מי שנבלם נכשל.

וקח טיפ ממני אליך:

יש לי גם אחד תאום, גם אנחנו ניגשנו אז ביחד לטסט, אני עברתי הוא נכשל (עבר טסט שני).

הסיכוי ששני הנבחנים יעברו ביחד הוא ממש קלוש! לכן הייתי ממליץ לכם עם כל הקושי (ומי כמוני יודע, כל השיעורים עשיתי רק עם אחי) להפרד למען הטסט.

וכמובן הכי חשוב- אל תלחץ, בסוף כולם יקבלו רישיון, חלק יותר מהר חלק יותר לאט אבל בסוף לכולם יש.!

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

התחלת ברגל שמאל, עם המורה הלא נכון.

כתוצאה מכך, כל הגישה שלך לנושא שגויה, ואתה רואה את הסביבה כאשמה בכך שאתה ואחיך עדיין לא יודעים לנהוג.

אני גם לא לגמרי מבין מה זה "הכרחתי את אמא שלי..." משהו במשפט הזה מאד צורם לי.

אני מציע שתתרכז בהוצאת הרשיון, גם אם זה אומר 5 טסטים, ואז תיגש לקורס נהיגה מתקדמת. אולי זה יכניס לך קצת שכל לראש, וישלים את מה שהמורה החסיר.

פורסם

גם לי קשה להאמין שאני חלק מה-6% שעוברים טסט ראשון מאיפה הבאת את הנתון הזה? ולא אין לי שום קשר למשרד התחבורה, אבל זה היה כמעט לפני 7 שנים.

אני בטסט פנימי נכשלתי כישלון גדול, המורה שהיה איתי ברכב לא האמין איך אני אמור לגשת לטסט בכלל {באמת נהגתי גרוע} ובכול זאת בסופו של דבר ניגשתי לטסט בשיעור 29 ועברתי {אפילו התחלתי נסיעה כשבלם היד למעלה}, אפילו זה שניגש איתי שהוא היה בטסט ה-7 שלו עבר.

דרך אגב המורה שלי לא יצא איתנו לטסט, ברכב היו בוחן וגם רב בוחן שבחן את הבוחן.

בקיצור הכול בראש, תגיע לטסט רגוע תנהג איך שלימדו אותך ובסופו של דבר הכול יהיה טוב.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

גם אני הייתי בשלב הזה, עברתי טסט 3, המורה שלי היה חכם גדול, נפלתי על שני טסטרים בעייתיים וגם אני נחתכתי מנהג מונית באחד מהטסטים. אני אנחם אותך בזה שבסוף אתה תעבור - זה הרבה עניין של מזל (וחבל) , ברגע שאתה עובר את הטסט וכל זה מאחוריך, ישאר לך רק לצחוק על התקופה הזו.

כבר לא 205, גם לא 106...

Golf Generation 2002

פורסם

בוקר טוב למגיבים, אני מודה לכם על תגובתכם.

SmartCoupe- לא שללתי מעבר טסט אם נוהגים מושלם, או אם הטסטר חברמן. הטסטרים גם אנשים, יש כאלה ויש כאלה.

Derish- מי כמוך יודע, שמשרד הרישוי אינו מושלם. חווית את זה על בשרך בנושא הדו"ג.

אתה צודק בחלק מתגובתך, אך צר לי כשאתה מאמין שמעבר טסט, משמעו לנהוג טוב.

אני מסיים תיכון, אך כאשר כולם מסביבך לומדים נהיגה, אתה שומע את כל סוגי הסיפורים-

*חבר טוב שלי עבר ראשון, אך כבבר חצי שנה לא נוהג ברכב של המשפחה- מדוע? הוא מפחד לנהוג לבד, בלי מורה.

*אתמול בחורה שלמדה איתי בשכבה, ביקשה שאני יוריד לה את ההנדברייק. חשבתי שבשביל לעבור טסט, צריך לדעת לעשות את זה, לא?

*חבר אחר, נצמד לאחוריי הרכב שמלפניו. נצמד עד כדי מצב של נגיעה. הוא משוכנע שהוא רחוק יותר ממה שזה נראה, אך הוא טועה, כי הוא כמעט עשה תאונה בזמן שהמכונית מלפניו עצרה בפתאומיות.

כך שאתה מבין, מעבר טסט אינו בהכרח אומר שאתה יודע לנהוג..

כאשר אני אומר- "הכרחתי את אמא שלי", אין בכוונתי לומר שאיימתי עליה באלימות וכו'. פשוט היא רצתה שאוציא רשיון אחרי הצבא, אך לאחר הרבה דיבורים בנושא, היא הסכימה לממן את העניין.

MaorXXX- כמו שאמרתי למגיב הראשון, הטסטר אינו רובוט, וזה שונה מאחד לשני.

אך בכל זאת, גם לשאר הקוראים, אבהיר כי מעבר טסט לפני 10 שנים שונה לחלוטין ממעבר טסט כיום. אם צריך, אוכל להרחיב בנושא.

naor205- תודה לך, תגובתך ניחמה אותי באופן מסוים.

אני שוב מודה למגיבים, ומכבד את תגובתכם.

Honda civic EJ6

פורסם

אלכס זה רק התחושה שלך, הדשה של השכן ירוק יותר לא? לפני 10 שנים היה יותר קל לא?

לא השתנה הרבה מאז, כול אחד ואחד פה בזמן שהוא ניגש לטסט שמע את כול הסיפורים מחברים בתיכון.

לפי דעתי מעבר טסט זה רק בשביל להוכיח שאתה מבין איך להתנהג בכביש, בשביל הנהיגה עצמה יש לך הורים שילוו אותך עוד 3 חודשים, בשביל לדעת לתפעל את מכלולי הרכב יש לך ספר הוראות :)

אודי A4

דימה.

פורסם
טסט שני, שיעור 38, טסטר מזרחי, בא בגישה מזלזלת וחאפרית. היתה לי תקווה, כי בסוף הטסט הוא ביקש ממני להחנות את הרכב- דבר שעשיתי בצורה מושלמת.

נכשלנו. אח שלי נכשל במקרה, נהג מאדה חתך אותו ב40 קמ״ש בעודו נכנס למעגל תנועה.

בברכה, אלכס.

צודק, רק בגלל זה נכשלת. :roll:

פורסם
Derish- מי כמוך יודע, שמשרד הרישוי אינו מושלם. חווית את זה על בשרך בנושא הדו"ג.

אתה צודק בחלק מתגובתך, אך צר לי כשאתה מאמין שמעבר טסט, משמעו לנהוג טוב.

כנראה שלא התנסחתי באופן ברור, אין לי אשליות בנושא הזה. המסקנה שאתם לא יודעים לנהוג לא נובעת מכך שלא עברתם טסט, אלא מהנסיבות שאפשרתם לעצמכם להיקלע אליהן, כפי שעולה מסיפורך. לא יתכן שתופתעו ע"י מישהו שנכנס לפניכם למעגל תנועה, או שרמזור יתחלף סתם ככה באמצע. סימן שלא הייתם קשובים מספיק, לא ראיתם את המאזדה ולא שמתם לב לרמזור. סימן שהיה לכם מורה גרוע שלא לימד אתכם להקדיש תשומת לב ראויה לדברים האלה לפני שהוציא אתכם לטסט.

אם היה לכם הרבה כסף וזמן עודף, הייתם יכולים לעבור למורה אחר ולהתחיל מחדש. בנסיבות הקיימות, אני מאמין שעדיף לעשות בקרת נזקים - להוציא את הרשיון, לגשת לקורס נהיגה מתקדמת ולהתחיל לנסוע עם אנשים שאתם מכירים כנהגים טובים לאורך תקופת המלווה.

פורסם

לגבי ה6% לא הגיוני...

לפי הנסיון שלי עברתי טסט ראשון על אוטו...

טסט ראשון על 125 סמ"ק

טסט ראשון על 500 סמ"ק

וטסט ראשון ללא הגבלה...

פורסם

אתה צעיר. קח את זה בקלות. לא תמיד מצליחים בניסיון הראשון ונכון שזה מתסכל אבל אחרי שתקבל את הרישיון הכל יישכח, אני מבטיח לך. אל תפחד לקחת עוד שיעורים וגם אל תפחד להחליף מורה - אני עשיתי את זה גם ואני מודה על כך מאוד. המורה הראשון שלי היה בדיוק מהסוג שאתה מתאר - צעקן, לחוץ ומלמד גרוע. השני היה בדיוק כמו שמורה צריך להיות - סבלן ומקצועי. עוד כמה שיעורים אצלו - ועברתי טסט בלי שום בעיה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

היית צריך להחליף מורה עוד בהתחלה.

לי היה מורה ממש תותח היה צוחק איתי בשיעורים ואם היתי עושה טעויות הוא היה מסביר לי למה עשיתי טעות ואיך כדאי להימנע או איך לעשות נכון.

את הטסט שלי עשיתי אצל הטסטר הכי קשוח בבית וספר ועדין עברתי ראשון, ואני לא מקושר לאף אחד.

לדעתי? תחליף מורה, מורה שצועק? הייתי שולח אותו קיבינימט בשיעור השני :evil:

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

תגידו, רק אותי עצרו שוטרים במהלך הטסט ?...

(אל דאגה, בכל זאת עברתי בטסט ראשון).

ולא, אין לי קומבינות כאלה ואחרות במשרד הרישוי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...