Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכבר ציינתי תכננתי ובסוף גם רכשתי פנדה מקל אוטו שאני מאוד מרוצה ממנה. הרכב הוא מודל 2007 עם 95,000 ק"מ גיר רובוטי! .

לפני ששילמתי להם ובמהלך כל המשא ומתן בטלפון איתם בקשתי מהם גם הסטורית תיקונים במוסך פיאט ולא רק הסטורית טיפולי 20K במוסכים המורשים שלהם. תמיד הצליחו להסיט אותי ולא ממש קבלתי מענה. בסוף רכשתי את הרכב על סמך הבדיקות שלי ושלהם, בעיקר שלי... עכשיו כשהרכב בבעלותי קבלתי את פירוט התיקונים:

62,355 ק"מ - החלפת ערכת מצמד + החלפת משולש קדמי ימין

69,060 ק"מ - החלפת משולש קדמי שמאל

80,817 ק"מ - יישור תושבת תחתונה

94,660 ק"מ - החלפת ערכת מצמד

94,915 ק"מ - מילוי גז למזגן

את המידע על החלפת המצמד האחרונה הצלחתי לדלות מהשירות של פיאט עוד לפני שרכשתי את הרכב ושמחתי שזה היה ממש לפני כ-חודש כך שאני רגוע לתקופה ארוכה. אבל קצת מדאיג אותי שהחליפו ערכת מצמד גם ב62,355 ק"מ. לגבי שאר התיקונים אני לא בקיא בחומרתם ומה זה אומר על הרכב.

השאלה: האם אלו תיקונים נורמליים לרכב שעבר 95,000 ק"מ תחת ידיו הנאמנות של הנהג הישראלי הטיפוסי שלא אכפת לו להתחרע על רכב שהוא לא שלו ואשר הוא שילם עליו שכירות?(שלמתי אז מותר לקרוע את הרכב)? או שיש כאן משהו שצריך להדליק נורה אדומה על בעיה כרונית שהיו צריכים להגיד לי עליה לפני הרכישה, דהיינו - גילוי נאות?

להזכירכם, בבדיקה לפני קניה הרכב ממש יצא מעולה למעט כיוון פרונט שכמובן קל אוטו ביצעו בעצמם.

תודה מראש לכולם.

פורסם

משולשים, תושבות ומצמד הם חלקים מתבלים שהגיוני שהיה צורך להחליף אותם. גז למזגן צריך להדליק נורה אדומה - המערכת אמורה להיות סגורה ואם יש בריחת גז אז כדאי לך למצוא מאיפה.

הדבר הנוסף שקצת מוזר הוא החלפת המצמד אבל כנראה שעכשיו קצת מאוחר מידי לקבל תשובות למה היה צורך בהחלפה.

פורסם

לכן אני שואל האם החלפת מצמד פעמיים בהפרש של 32,000 ק"מ זה הגיוני בהתחשב ונסעו ברכב כל כך הרבה אנשים שבטוח שחלקם גם לא יודעים כיצד להשתמש בתיבה רובוטית ובוודאי שילבו למצב ידני והחזירו שוב לאוטומט או העבירו בצורה ידנית בזמן שהרכב במצב אוטומט(ניתן לעשות כך) בצורה כה אגרסיבית וחסרת התחשבות שזה יצר עומס על המצמד? לגבי המזגן, בקל אוטו קבלו ריג'קט על המזגן ובאמת רואים שהם לקחו אותו ממש עכשיו לפני שרכשתי את הרכב למוסך פיאט. האם המוסך לא עשה את עבודתו כראוי? אני מניח שגם הם יודעים שלא אמורה להיות בריחת גז מזגן או שמה זה הגיוני שעם הזמן יש בריחה מסויימת ואחת ל95,000 ק"מ זה זמן סביר למילוי גז?

פורסם

לא צריך לברוח גז במזגן. אם ברח אז כדאי למלא גז עם זרחן כדי למצוא מאיפה יש דליפה (ולקוות שמדובר בחלק זול).

כמו שכתבתי - אין לך דרך לדעת למה החליפו את המצמד. יכול להיות שהנהגים התעללו ברכב ויכול להיות שמדובר בבלאי לא סביר בגלל בעיה אחרת. לתהייה אם זאת עילה לביטול עסקה תצטרך להתייעץ עם עו"ד שמבין בנושא.

פורסם

המחירון של ליסנג יותר זול מפרטי כי יש קצת בלאי כמו המצמד , שאולי בנאדם פרטי לא היה מחליף כי היה נוסע יותר רגוע ,אז תתחדש ותיהנה

פורסם

תתחדש על הפנדה, אני שמח שהצלחתי קצת להשפיע על הרכישה שלך.

לגבי המצמד - אל תשכח דבר אחד פשוט - קנית רכב מהשכרה.

מדובר ברכב הזול ביותר שמגיע בהשכרה, במחיר של 100 ש"ח ליום, במבצע בקל אוטו.

מטבע הדברים לא לוקחים אותו אותם אנשים שהיו לוקחים ביואיק לוצרן מהשכרה.

הרכב קצת טחון, קצת נהגו עליו אגרסיבי - אבל מצד שני, לא כזה נורא - קיבלת הנחה על זה וגם קלאץ' דנדש בנוסף.

אם תשמור על הרכב, תקבל בתמונה רכב אמין.

ביום המכירה, אתה תראה כמה טלפונים יהיו, למרות העבר ההשכרתי ולמרות הק"מ. רק תטפל במוסך מורשה ואל תחפף.

פורסם
לכן אני שואל האם החלפת מצמד פעמיים בהפרש של 32,000 ק"מ זה הגיוני בהתחשב ונסעו ברכב כל כך הרבה אנשים שבטוח שחלקם גם לא יודעים כיצד להשתמש בתיבה רובוטית ובוודאי שילבו למצב ידני והחזירו שוב לאוטומט או העבירו בצורה ידנית בזמן שהרכב במצב אוטומט(ניתן לעשות כך) בצורה כה אגרסיבית וחסרת התחשבות שזה יצר עומס על המצמד? לגבי המזגן, בקל אוטו קבלו ריג'קט על המזגן ובאמת רואים שהם לקחו אותו ממש עכשיו לפני שרכשתי את הרכב למוסך פיאט. האם המוסך לא עשה את עבודתו כראוי? אני מניח שגם הם יודעים שלא אמורה להיות בריחת גז מזגן או שמה זה הגיוני שעם הזמן יש בריחה מסויימת ואחת ל95,000 ק"מ זה זמן סביר למילוי גז?

כבעל פיאט פנדה רובוטית 2005 שרכשתי חדשה מהיבואן , ושעברה אצלנו עד היום 90,000 ק"מ , יש לי מספר הערות /

הארות / עיצות. מעבר לניסיון האישי , ליקטתי מידע ממקורות שונים , החל מפורומים בחו"ל ודרך אנשי מקצוע בארץ.

1. הרכב אמין בהחלט וחסכוני מאוד , אישתי מרוצה ממנו בהחלט.

2. אכן , החלפת מצמד בתדירויות כאלו אינה סבירה ומראה על "התעללות" בעבר הרכב , או פשוט מזל רע. אצלנו ב - 90,000 המצמד מקורי ותקין.

3. התיבה הרובוטית , DUALOGIC בשפת פיאט מבוקרת מחשב , ומונעת מטעויות המשתמש , או אפילו משימוש זדוני

להזיק למכלולים . אין בעייה להעביר כמה שרוצים ממוד "אוטומטי" למוד "ידני". אין בעייה להוריד הילוכים ידנית במוד

אוטומטי. פעולה לא סבירה פשוט אינה מבוצעת ומקבלים התראת שגיאה רלבנטית.

הסבר אחר - יתכן גם שניסו לחסוך והחליפו למצמד משומש מפירוק , שלא החזיק הרבה באופן טבעי.

4. יש לי מניסיון מספר עיצות כיצד לשמור על הרכב לאורך זמן - מעבר להוראות היבואן . אם תרצה אפרט לך.

IMG_0951.JPG

פורסם

בחברות ההשכרה מנצלים את אחריות היצרן עד תום, לא סביר להניח שמוסך פיאט יסתכן וישים חלק מפירוק, אני בהחלט חושב/מקווה שכמות הידיים שהרכב עבר היא הגורם. בכל זאת גם אם מבצעים העברות הילוכים "חוקיות" לפי חוקי התיבה הרובוטית סביר להניח שכאשר מבצעים העברות ידניות מרובות זה אומר פעולת מצמד מרובה ועל כן בלאי מהיר. בטוח שהנהג הישראלי וביחוד אותם "טיפוסים" ששוכרים רכב ב100 ש"ח ליום ניסו לבדוק איך זה להעביר הילוכים במשיכת ידית פשוטה סטייל מכונית ראלי...:wink:

לגבי המזגן יש לי כמה שאלות אבל אני אפתח שירשור בפורום הטכני לזה.

אני לא מוטרד מכך שהרכב כביכול מעט "נטחן" כי רואים לפי התיקונים האחרונים בתוספת תוצאות הבדיקה במכון בדיקה שמוסך פיאט יישר כאן תקלות וקבלתי רכב "נקי". מכאן הוא נכנס לתקופת ה"פרטיות"(מלשון שכירות) ולא נראה לי שאני אתעלל ברכב כמו שהתעללו בו בחברת ההשכרה.

בקשר לגילוי הנאות לא שאלתי אם אני יכול לבטל עסקה כי אם לתבוע סכום מסויים או הורדה במחיר, דהיינו החזר כספי מסויים.

פורסם

לא, אי אפשר לתבוע כלום על החלפת קלאצ' שכזו.

לא משנה כבר - סע, תנהג בו יפה.

לפי מה שתיארת הוא יהיה עם ק"מ מטורף אחרי שתסיים איתו - אמרת שאתה רוצה לנסוע בסביבות 100 ק"מ ביום.

רק תדע מתי למכור בזמן :lol:

פורסם

אולי אתה טועה ? אני ברכב האחרון שלי עשיתי 15K לשנה ושלושה חודשים. ולא אמרתי שאעשה 100 קילומר ליום.

לגבי הקלאטץ' - זה לא שיש מה לעשות איתו כן או לא, זה שגם אחרי הרכישה אני יכול לתבוע אותם שלא אמרו לי שהוחלף קלאטץ' פעמיים(!). אבל כבר ציינתי שאני מבין את הסיבות להחלפות השאלה היתה ברמה העקרונית של החוק לגילוי נאות.

פורסם

לגבי הקלאטץ' - זה לא שיש מה לעשות איתו כן או לא, זה שגם אחרי הרכישה אני יכול לתבוע אותם שלא אמרו לי שהוחלף קלאטץ' פעמיים(!). אבל כבר ציינתי שאני מבין את הסיבות להחלפות השאלה היתה ברמה העקרונית של החוק לגילוי נאות.

בשביל מה לדחוף לכל מקום את החוק לגילוי נאות?

מה הקשר בין ההחלפת קלאצ' לנעשתה ברכבך, לחוק הזה?

מישהו שיחק עם מד אוץ?

מישהו הסתיר תאונה עם פגיעה בטיחותית בשלדה , שמורידה אחוזים מערך הרכב?

החליפו מנוע בלי שטר מכר ולא רשמו ברשיון הרכב?

לא קיבלת מידע, שהרכב מהשכרה?

על מה אתה יכול לתבוע אותם?אתה באמת חושב, שיש ירידת ערך על הקלאצ' שהוחלף, אפילו פעמיים?

קנית רכב מהשכרה עם בלאי מואץ (מה הפלא), תיקנו את מה שהיו צריכים, שילמת בהתאם לנתוני הרכב - זהו!

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה נכון לגבי הקלאץ' - לגבי המזגן - רק למלא גז ולא להגיד שיש דליפה (המזגן כנאמר פה - היא מערכת אטומה - אם היא תקינה אין אף פעם איבוד גז) - זה קצת מלוכלך וניסיון לחסוך תיקון רציני יותר.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ועדיין, מכאן ולחוק המדובר הדרך ארוכה מאוד.

הרכב נבדק?

העברת בעלות בוצעה?

אם קיבלת אחריות מהמוכר (קל אוטו) למערכת מזגן, יש להפעיל אותה בהקדם, לפני שההיא נגמרת (במידה וקיימת), אחרי הבדיקה ובתנאי שיש דליפת גז מהמערכת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בואו נוריד קצת את הטונים... :-) אני לא מאלו שמנסה לסחוט מה שלא מגיע לו כמו אלו שימציאו כאבים כדי לקבל פיצוי מביטוח. אין לי ממש הבנה בחוק עצמו וההבהרות שלכם עזרו בהבנת החוק. פשוט הם נמנעו מלתת לי פירוט תיקונים של המוסך ואני השגתי זאת בעצמי לכן חשבתי לשאול האם זה יכול להיקשר לחוק הגילוי הנאות כי אף אחד לא ממש ישמח להגיד לקונה שהחליפו קלאטץ' פעמיים ולא משנה מאיזו סיבה. יש לי אחריות לשנה על 10 מכלולים ובניהם גם המזגן. כבר אמרתי שאני גר באיזור מאוד מאוד חם וכנראה שגם זה לא ממש תורם וקבלתי תשובות כיצד מומלץ להתחיל נסיעה ברכב שעמד שעות בשמש בפורום הטכני.

תודה לכולם.

פורסם

אני ממליץ לך בין היתר על בעל מקצוע מעולה, יוסי שמו - שעושה חלונות כהים באיזור נהריה, בקניון.

רשום לך את הטלפון שלו:

0524814623

זה עולה 100 ש"ח לכל חלון ושווה כל שקל, מחזיק לשנים.

אם אתה אומר שאתה גר באיזור חם, באמת כדאי שתשקול ביקור אצלו - ב-400 ש"ח אתה יוצא עם הפחתה של 50% מהחום.

• תוכן חדש...