Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חלון חשמל שהפסיק לעבוד בפתאומיות

zito
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום,

יש לי דייהו לאנוס עם 4 חלונות חשמל.

החלון של הנהג הפסיק לעבוד (קרה מאז שתיקנתי את הראי באותו צד אבל אני לא מצליח למצוא קשר לזה...)

הוא לא קירטע ולא עשה בעיות, פשוט הפסיק לעבוד.

איך בודקים איזה מהרכיבים הוא זה? אני רוצה להימנע ממצב שאני הולך למוסכניק עם בעיית מגעים והוא מחליף לי את כל המנגנון...

תודה מראש ושבוע טוב,

ניר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בלאנוס (אולי גם ברכבים אחרים...) כל החלונות חשמל עוברים דרך אותו הפיוז. שאר החלונות עובדים טוב, לכן זה לא הפיוז.

תודה בכל זאת, יש רעיונות אחרים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם כשאתה לוחץ על המתג להפעלת החלון, אתה שומע את המנוע (או כל רעש אחר) מכוון החלון/דלת?

הייתי מנסה לפרק בעדינות את המתג ולראות אם ישנו איזשהו מגע במתג ששבק חיים כתוצאה מלכלוך.

איני יודע איך זה ברכבך, אבל ישנן מכוניות בהן מתגי החלונות המצאים במקום הכי נמוך (יחסית), וסופחים אליהם לכלוך במשך הזמן.

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

החלון לא משמיע כל רעש. שום כלום. מנסיוני לפני המנוע מתקלקל הוא חורק כמה שבועות קודם (למרות שזה לא כך תמיד...)

פירקתי את הדלת והסתכלתי, לא ראיתי שום דבר חריג למרות שלא בדקתי את החיבורים אחד אחד אלא יותר הסתכלתי באופן כללי על המסילות לראות אם אין גורם מפריע...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום!

1. אתר את המנוע שמפעיל את המנגנון של חלון הנהג.

2. נתק את המחבר החשמלי ממנוע חלון הנהג.

3. חבר מנורת ביקורת אל השקע (ממש כאילו המנורה היא המנוע החשלי) בצמת החשמל.

4. הפעל את המתג לפתיחה ולסגירה.

5. אם המנורה עובדת לשני הכיוונים = מנוע מנגנון חלון נהג לא תקין.

6. אם המנורה לא עובדת לשני הכיוונים = מתצג חלון הנהג לא תקין.

הערה: כל הבדיקה הזו מתייחסת למצב בו כבר נבדקו כל הנתיכים שקשורים למערכת החלונות החשמליים ובתנאי שמגיע מתג ומינוס טוב אל מתג חלון בדלת הנהג.

בהצלחה.

***YMM***

DAEWOO LEGANZA

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראשית המון תודה על הכיוון שנתת לי.

הנורה לא נדלקה כך שהחלק הטוב שאני מבין הוא שהמנוע כנראה לא תקול.

מצד שני האם מישו יודע איך אני בודק אם זה בוודאות המתג? אולי יש בעיה איפשהו בחיווט??

יש לציין כי בלאנוס כל 4 הכפתורים יושבים באותו בקר ושני חלונות עובדים טוב ממנו (בנוסף, בחלונות האחוריים יש מתג נוסף)

המון מראש על ההתייחסות!

נירו

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום!

אתה יכול לנסות אופציה נוספת עכשיו כשידוע לך כי המתג הוא הבעיה.

1. פרק אותו מריפוד הדלת.

2. עכשיו כשהוא בחוץ פרק אותו לגורמים.

3. נסה לפרק אותו בזהירות תוך כדי שאתה מבין איך המתגים עובדים.

בדרך כלל המתג תפוס על ידי פין פלסטיק שמתחתיו כדורית ברזל קטנה וקפיץ (תיזהר בפירוק שלא תאבד חלקים).

4. כשהכל פתוח רסס ספרי מגעים על כל הלוח החשמלי אליו מולחמים המתגים (כל מתג נראה כמסילה לבנה עם ריבוע לבן באמצע שנע מצד לצד).

5. הרכב הכל ואולי זה יעבוד.

אם אתה לא רוצה להתעסק עם זה אז תנסה להשיג מתג משומש ממכוניות מפורקות.

בהצלחה.

***YMM***

DAEWOO LEGANZA

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום,

יש לי דייהו לאנוס עם 4 חלונות חשמל.

החלון של הנהג הפסיק לעבוד (קרה מאז שתיקנתי את הראי באותו צד אבל אני לא מצליח למצוא קשר לזה...)

הוא לא קירטע ולא עשה בעיות, פשוט הפסיק לעבוד.

איך בודקים איזה מהרכיבים הוא זה? אני רוצה להימנע ממצב שאני הולך למוסכניק עם בעיית מגעים והוא מחליף לי את כל המנגנון...

תודה מראש ושבוע טוב,

ניר

חלקים לתקלה תוכל למצוא אצל בן פארטס,מפסקים וחלקי חשמל אצל תב אור בשונצינו תל אביב.

פנה לדני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מי שציינת לא מספק את זה כי הוא טוען שיש את זה רק מקורי.

קיצור 250 ש"ח.

מה אתם אומרים? האם ללכת על זה או לקחת את הרכב לחשמלאי קודם שיבדוק שזו אכן הבעיה?

האם מישו מכיר עוד דרך שבה אני יכול לוודא שאכן המתג זו הבעיה (אולי לחווט ישירות כניסות בשקע של הבקר...?)

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אל תנסה לחווט כלום ישירות למנוע! עד כמה שזכור לי, הקונקטור הוא שני פינים במנוע הזה, והחילוף (וכמו כן התגדות בעצירה) מתבצע במפסק. אתה עלול לשרוף את המנוע או לשבור שיניים במנוע/מנגנון.

תתחיל לעקוב עם נורת הביקורת אחרי הכשל. יש מתח בכניסה לבקר? (אל תשכח לפתוח סוויץ':-P ) אם כן, זה הבקר עצמו. בוודאות.

אין מה לעשות, דייהו זה רכב לחשמלאים חובבים:lol: מכיר זאת מקרוב. האמינות הבסיסית הטובה מתקלקלת כשזה מגיע לחלקי האלקטרוניקה הקוראניים למודי החום הישראלי.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...