Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעת התרשמות 500 אבארט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבנת למה הכוונה. למה אתה מקניט סתם?

אני לא מקניט וזה לא סתם. גם בחו"ל הרב מתנהל במכוניות רגילות, אפרוריות, לצרכי התניידות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איך הרכב יכול להיות "המשך שלך" אם בינך ובין המכלולים יושבת האלקטרוניקה, שמשנה את ה-input שלך?

כמו שכתבת:

אז בינך ובין הרכב יש מחשב. בינך ובין הראלי שלך לא היה. אפילו לא במנוע...

זה בדיוק מה שיפה ברכב הזה לטעמי. למרות המודרניזציה, המחשוב, ההגה החשמלי, הקטליזטור המסרס ויתר הדברים שמנתקים את הנהג מהרכב במכוניות מודרניות, הדבר הראשון שעלה לי בראש כשנהגתי בה היתה ה205 ראלי עם התחושות הנקיות שלה.

ומה בדיוק הבעיה עם פנדה והרבה כוח?

בשביל זה יש דוושת גז, שמאפשרת מודולציה.

מה אסור בזה?

זהו, 135 כ"ס על טון, והאוטו כבר סכנה לציבור?

בחייאת...

בידיים של נהג מיומן אין ספק שאתה צודק, בידיים של נהגים פחות מיומנים זו כבר בעיה.

זה באמת אחד הטיעונים המוזרים ששמעתי לתמחור יקר. אתה לא משלם יותר על הרכב, כי הוא אקסקלוסיבי, אלא עצם זה שאתה משלם יותר הופך את הרכב לאקסקלוסיבי. או שמא עצם זה שהמחיר יקר יגרום לו להיות נדיר ואקסקלוסיבי, מעבר למה שהוא שווה באמת?

אמירה מוזרה מאוד.

האפשרות השניה.

פורסם

אני לא קונה שמכונית בסדר גודל של הפנדה, סליחה, 500 מחוייבת בבקרת אחיזה בלתי מתנתקת, מבחינה בטיחותית. מילא, מכוניות של 300 כ"ס ו/או פחות מ-7 שניות במאוץ ל-100, עם רמות אחיזה של נינג'ה יפנית. פסדר, גם אני ברמות הללו (ואני לא נהג מיומן, אבל גם לא הדיוט מוחלט), לא מנתק בקרה, אם אין לי הכרות טובה עם הרכב. אבל במכונית של 8+ שניות ל-100, שאמורה להיות מכונית קטנה למשחקים.

דחילק, זה תכשיט או מכונית לנהג?!

תנו לנהוג!

אני גם לא קונה שנהג מיומן לא יידע להרגיש את ההבדל המהותי בהתנהגות בין מכונית שננהגת ע"י אלקטרוניקה לבין מכונית מכנית לחלוטין, כמו 205 ראלי. גם במגאן ספורט, עם המערכת הסופר זורמת שלה, מרגישים את המערכת עובדת, וגם מבחנים בה מבחוץ.

יכול להיות שפשוט בילית יותר מדי זמן עם מכוניות ארוכות וכבדות מדי, שה-500 הפכה להיות משב רוח מרענן.

שלא תהיה טעות, זו המכונית הראשונה בהרבה זמן שאני חרמן עליה, אבל כל כך מפחד להתאכזב. בעצם, אם אי אפשר לנתק את הבקרה, אני יודע שאני אתאכזב.

פורסם
אני לא מקניט וזה לא סתם. גם בחו"ל הרב מתנהל במכוניות רגילות, אפרוריות, לצרכי התניידות.

אתה רוצה להשוות כמה פורש לתושב יש בניו יורק, סאן פרנסיסקו, LA, לונדון, פאריס, מינכן וכו' וכו' לכמה יש בת"א? או בכל הארץ אפילו?

בכל בירה אירופאית סדרה 3 נפוצה לפחות כמו מאזדה 6 בארץ.

מרוב הבוקסטרים שראיתי במילאנו או בברצלונה, כבר הפסקתי להתלהב מהן.

emotion of motion

פורסם

שוב, הכל עניין של הרגשה. הנהיגה בה הזכירה לי דבר ראשון את הראלי, זה לא קרה לי עם אף רכב אחר מאז, אז כנראה שיש בה משהו אבל זה עניין אינדיוידואלי.

לגבי בקרת האחיזה, אני לא יודע איך זה במכוניות אחרות אבל בקרת האחיזה באלפא וב500 מאפשרות לך מידה נכבדה של חופש עד שהן מתערבות. מספיק חופש, מבחינתי לפחות, שלא חסרה לי אופצית הניתוק.

עזוב דיונים תיאורטיים, לך קח סיבוב ותחליט.

פורסם
אני מחכה למבחן השוואתי - נראה מי ירים את הכפפה:

שירוקו ידנית 1.4

אבארט 1.4

רנו קליאו ספורט

אלפא מיטו QV

אם אני לא טועה, אז בטופ גיר, המתחרה הישירה שלה הייתה ה רנו טווינגו 133

משהו קטן, קליל וזריז ( וכנראה גם זול בחו"ל)

יואב

יואב :arrow:

פורסם

מבחינת קטגוריות "טהורות" זו ההשוואה המתאימה

בארץ רכב כזה עולה 170K... אז צריך להשוות בפרמטר עיקרי של מחיר (+-10%)

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

את ה-500 אבארט אפשר להשוות למתחרה שלה מבחינת הרעיון (רטרו קטנה ואופנתית) ואז משווים אותה למיני...אבל אז אפשר להשוות את ה-500 הרגילה או את הקבריו המגניבה ולהשאיר הרבה מזומנים בבנק אבל להשאר עם הרבה פחות שימושיות.

את ה-500 הלוהטת אפשר להשוות גם מבחינת רכב פאן ואז אפשר כמובן להשוות לקליאו 200, שירוקו ומיטו. אני חושב שההשוואה הזאת יותר רלבנטית כי מי שישקול 500 אבארט הוא (אני מקווה) נהג שמחפש יכולות דינמיות והנאה אמיתית בכביש המפותל.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
עזוב דיונים תיאורטיים, לך קח סיבוב ותחליט.

אני אעשה את זה ומבטיח לחזור עם חוויות.

אבל, שוב, מה שמתאים מאוד במכוניות עם מעטפת אחיזה שאני לא רוצה לעבור (ולעיתים לדגדג), לא מתאים לי במכונית שאני לא רק רוצה לדגדג לה את המעטפת (אני רוצה לבעוט לה בפנים). זאת, בעיני, כל הפואנטה של קטנטונת חמה.

פורסם

ונשאלת השאלה מדוע אין היום מכוניות ידניות מהנות במחירים נורמליים?

אם אני זוכר טוב ההבדל בין יאריס רגילה ליאריס TS היה בזמנו כ-15%. וכן היה לה מה שצריך כדי להנות. ולא היה מה שלא צריך (ע"ע ESP בלתי מתנתק)

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

סך הכל על פניו נראית מכונית לא רעה בכלל, וחבילה מעניינת בכלליות

אבל אחרי הכל זה מיקרו מיני עם 130 כ"ס ב-180 אלף שקל

בימים שאפשר לרכוש 207GTI

איביזה FR

אלפא מיטו

שירוקו

קליאו ספורט

ולהשאר עם עודף כזה או אחר - אל מול הרכב הזה,

נו באמת.

אני בכלל לא מדבר שעל תוספת של בין 5 ל-15 אלף,

נפתחות אופציות ה-ר-ב-ה יותר "בשרניות"

אוקטביה RS,

A3,

מגאן ספורט

מיאטה

בקיצור, אם מסתכלים על הרכב הזה כסתם עוד צבע לנוף הישראלי אז אחלה, שיסתובבו פה כאלו ויצבעו את עדרי הליסינג

אבל אם מדברים על הרכב כאופציה ראויה לרכישה - במחיר הנ"ל היא פשוט לא

פורסם

אודה ולא אבוש, יש לי פטיש לא קטן לפיאט 500 החדשה. נהגתי עד היום בשלל גרסאות, שכרתי אותה מספר פעמים בחו"ל ושקלתי לרכוש אחת לרעייתי היקרה. עד כה, הדגם החביב עלי היה ה-1.2 הידני, שתאם, לתפיסתי, לאופיה של ה-500 יותר מכל גרסה אחרת. העדפתי גם את תיבת חמשת ההלוכים שלו על פני הששה של ה-1.4, את נוחות הנסיעה העדיפה ואת קוטר הסיבוב המצומק. מנוע ה-1.2 אולי ותיק, אך יש כח סביר במותניו ומספיק אופי על מנת להיות בן לוויה נאמן.

מאז שיצאה האבארת', חשתי דחף אדיר לנסותה (בחו"ל), אך הדבר לא עלה בידי. קראתי כל פיסת מידע שמצאתי וחיכיתי בקוצר רוח לרגע הזה. המכונית נראית כל כך "נכונה", שפשוט בא לך להכנס לתוכה באולם התצוגה, לעשות קולות של מנוע ולפנטז...

היום נגמרו הפנטזיות, תודות לידידנו עומר וגמד הזעם, הוא רכב ההדגמה.

ראשית, הופתעתי מהציוויליות של האבארת'. נוחות הנסיעה סבירה, כלומר נוקשה אך לא מתרסקת. ההגה מהיר אך אינו עצבני ובשילוב רמות רעש סבירות וישיבה נוחה, מתקבלת מכונית שתבצע את מטלות היום יום כמו כל 500 אחרת; נפלא בעיר, סביר מאד גם מחוצה לה, בין השאר תודות לחמישה הילוכים מחולקים היטב, ללא כל צורך בשישי ארוך ומיותר.

אהבתי גם את גג הסקיידום הנפתח. גג פנורמי אמיתי(בניגוד לבדיחה במכוניות VAG) שמרגיש כמעט כמו טארגה, בדומה לזה המצוי במיני. מזג האויר היום היה די מאוס, אך בשעות הערב גג כזה הוא בונוס אמיתי לחובבי הרוח בפדחת.

האבארת' מרגישה מוצר בוגר ומגובש, אולי בוגר מדי. אחיזת הכביש גבוהה, ההגה עקבי בתגובותיו ומפנה את המכונית בחדות אך ללא עצבנות יתר. ה-TTC(דמוי LSD) מנסה כמיטב יכולתו "להרגיע" את הגלגל הקדמי הפנימי המחליק ולהקטין את תת ההיגוי. בפניות מסוימות זה מצליח לו יותר, באחרות פחות. עם TTC מופעל, גם סף ההתערבות של ה-ESP מתרחק, אם כי לטעמי לא מספיק. הייתי מעדיף אותו רדום יותר, בדומה להתנהגותו באלפא מיטו תלתן ירוק במוד הדינמי. המנוע מרגיש אולד סקול טורבו, עם הרבה יכולת מ-3000 ומעלה ולא מתנגד לפגוש את המנתק(6500), אך אינו בר תחרות למומנט השופע של המולטיאייר המוגדש במיטו הנ"ל, שמושך ומושך בכל הילוך - גם אם אינו מבין את הצורך להגיע לספירות סל"ד גבוהות כאלה(ומשחרר לעתים שיהוק מעצבן ב-5800 סל"ד).

שלא תהיה לכם טעות. לנהגים שמחפשים מכונית קולית, זריזה ומהנה בעצם שובבותה, 500 אבארת' היא פתרון ready made, בלא התייחסות לסוגיית המחיר. לחלק מהאנשים - ואני לא ביניהם - רמת האמוציות המלווה רכישה רכב כזה מצדיקה גם מחיר של 170K ש"ח. הבעיה שלי עם האבארת' היתה שהיא לא מספיק הארדקור. אולי עניין של ציפיות מוגזמות או נקודות שגרסת אסה אסה תענה עליהן אחת לאחת. ביצועי מנוע שיזכירו את הקופר S, תאוצה שתרגש אותי ולא רק תאיץ אותי מהר יותר מרוב המכוניות בכביש. ניהוג שיהיה מדויק יותר, אפילו מעט חד יותר. הגה שלא רק יבצע את תפקידו נאמנה אלא גם יפטפט קצת, מערכת ESP ליברלית יותר, אפילו מנוע קולני יותר...

או אז אשמח לחבק את ה-500 אבארת' ואפילו לסלוח לה על חלונותיה האחוריים הכהים, שנואי נפשי.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...