Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעת התרשמות 500 אבארט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה ימים יצא לי לנהוג על ה500 אבארט האיטלקיה החדשה שהגיעה לארץ הקודש.

קודם כל אולם התצוגה משדר ספורטיביות ואיכות מהרגע שאתה נכנס,הרצפה מאספלט, הכל בצבעים אדום שחור ולבן, הכיסאות באולם בצורת באקטים אדומים, משמאל רכב הראלי וכל תגי העקרב, והכל כבר מכניס אותך לאוירה.

עומר מנהל האולם הוא נכס לפיאט (אה סליחה אבארט), סוף סוף סוכן מכירות שמבין בתחום הרכב והנהיגה בפרט ויודע לתת תשובות לשאלות שחשובות לאוהבי התחום.

יורדים לחניה, רכב המבחן נראה טוב, מנופח, שרירי אך עם זאת לא משדר ערסיות מוגזמת מדי מעיין 500 שהתאמנה לגיבוש של סיירת אבל של נחל לא של מג"ב:-)

טוב אז ניגשים לעניינים,אני מקבל את המפתח הלבן שחור אדום (שגם שם אגב לא חסכו בעיצוב)עם כיתוב ABARTH ואיך לא סמל עקרב תואם יאמי

תא הנהג מרוווח יחסית ואני מרגיש שם נוח, המושבים מעור עוטפים אותך ידית ההילוכים ממוקמת גבוה בדיוק במקום הנכון וההגה הקטום מוסיף לאוירה חבל שאי אפשר לכוון את ההגה לעומק והמושבים ממוקמים גבוה דבר היוצר תחושה של "על הרכב" במקום בתוכו,יוצאים לדרך...

לרכב שני מצבי נהיגה, סטי (יענו עיר) וספורט אך מבחינתי אי אפשר ואין למה לנהוג את הרכב במצב סיטי.במצב זה ההגה קל מדי וחסר תחושה ונועד אולי רק למצבים בהם אתה בפקק או מחנה את הרכב לכן לאחר כמה שניות עברתי למצב ספורט,

מצב זה הוא עדיף ההגה בעל משקל נכון יותר עם פחות סיוע חשמלי ותגובת הדוושה מהירה יותר מצויין ממשיכים

בעיר הרכב מרגיש מוקשח וקופצני אבל במובן הטוב של המילה הרכב דורש נסיעה זהירה מבורות וקפלי קרקע אבל למי שרגיל לרכבי ספורט(מישהו אמר קופרה דור קודם) לא תהיה בעיה ואם כבר הוא יפספס איזה משהו יגלה כי יחסית הרכב מגהץ לא רע ואיכות החומרים בתא הנוסעים טוב ולא מקרקש ומתפרק(שוב קופרה??)

הרכב מגיע עם 135 כ"ס וחמישה הילוכים באיילון הרכב מרגיש זריז משחשבתי(מתברר כנראה שיחס הספק משקל חשוב יותר מנתון כוחות הסוס) המנוע עם הטורבו מצויין עם צליל טוב ואפילו בק פיירים נשמעו מדי פעם, החלפות ההילוכים לא נחוצות כל כך עקב גמישותו של המנוע(שיא המומונט מגיע באיזור ה2000 סל"ד) ומשקלו הקל של הרכב (רק טון אחד).כאשר צריך להחליף הילוך מגלים כי מהלך ידית ההילוכים קצת ארוך והייתי שמח ליותר דיוק, ההילוכים עצמם ארוכים אך לא מדי ועם בסיס הגלגלים הקצר והמימדים הפיצים פשוט כיף להאיץ ולהחליף נתיבים והתחושה היא של מכופנוע, אהבתי

לגבי ההתנהגות

קפצנו לאיזה כביש סובב אגם כדי שאוכל להתרשם מהתנהגות הרכב,

קודם כל אני חייב לציין שלא באתי עם ציפיות,את העיצוב אהבתי עוד שיצאה ה500 לשוק אך היא סבלה מרכות מוגזמת התפזרה לכל עבר כאשר לחצת אותה לפנות והייתה בעיקר גימיק שיווקי ובהחלט לא נועדה לאהבי נהיגה באשר הם

טוב אז נכנסים למוד קרבי ולריכוז מירבי פותחים את החלונות וסוגרים את המזגן הסאונד של המנוע נשמע טוב יחסית ל1.4 ומזמין משיכות הילוכים לשיא ההספק, סיבוב רודף סיבוב הכביש בעל איכות סלילה טובה ונטול רכבים אך ללא שוליים מתחיל לאט ומגביר את הקצב ועוד קצת ועוד קצת הרכב מרגיש ניטראלי ונטוע בפניות, הוא נענה למשחקי דוושה והעברות משקל במהירות עקב בסיס הגלגלים הקצר,האחיזה גבוהה ומאפשרת לקיחת פניות במהירות, תוך לקיחת קוים נכונים אך אם רוצים להשתעשע ניתן להשליך את העקרב לתוך הפניות תוך בלימה ולהגיע להיגוי יתר(עד שהESP או באיטלקית TTC שלא ניתן לניתוק סוגר את העינינים אבל לא בברוטליות כמו ברכבי הליסינג אלה יותר בסגנון "אחי כמעט איבדת את זה וזה היה עולה לך, אז התערבתי")הבלמים מצוינים עם רגש ועוצמה ואני פשוט נהנה!!! וואי איזה כיף,איזה שינוי מה500.

בצד השלילי ניתן למצוא את ההגה שמתקשה להעביר מסר מדויק למרות משקל טוב במצב הספורט שעון גדישה ונורת החלפת הילוך במקום נסתר לעין וצליל מנוע שיכל להיות קצת יותר מענג להשלמת החבילה.

חוזרים הילוך חמישי(למה אין שישי עד שהתרגלנו..) משייט 100 קמ"ש 2500 סל"ד כמה שאלות לעומר

חבילת הSS כרגע אין תקינה תגיע בהמשך תעלה כמה עשרות שקלים(מי שלא מכיר החבילה כוללת ניהול שונה בולמים קפיצים רפידות ובלמי דיסק מחורצים וכמה מדבקות התוצאה 160 כוחות סוס 7.4 למאה ) טיפול כל 30(לא יודע מה איתכם אני הייתי מחליף שמן כל 15 אין שמן שלא יתחמצן אחרי 15 אלף בארצינו ועם סגנון נהיגה כמו שהאבראט מזמינה לא הייתי לוקח את הסיכון), שנתיים אחריות הרכב מגיע מאובזר מאוד עם 16 אינץ (170 אלף)יש חבילה עם מושבי עור וגלגלי 17 כמו ברכב המבחן

הגענו לסיכום האבראט הפתיעה אותי לטובה, באתי בלי צפיות וחשבתי שהרכב יותר פונה לספרים סטייליסטים ויותר אייקון אופנה אך התבדתי הרכב מרגיש בפירוש ספורטיבי הוא קשיח כמו שרכב ספורט צריך להיות מתנהג מצויין מאיץ ובולם הכי חשוב גורם לך להעלות חיוך ויכול בפירוש להוות אלטרנטיבה גם לאוהבי נהיגה נכון שיש יותר חזקות ויותר פרקטיות אבל האבארט שוב ההוכחה לכך שלא צריך רכב מהיר וחזק כדי להנות

כל הכבוד לאבארט

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סיקור מעולה.

באמת ה500 אבראט מדהימה.

אלי כתב: הנהלת האתר מגנה בכל תוקף תחרויות בכבישים צבוריים,או כל סוג אחר של התפרעות ועבירה על חוקי התנועה!

*אבל אם אתם לוחצים, בחיית צלמו שנראה.

פורסם

סקירה טובה, נשמע רכב כיפי. מה שכן - אני לא מבין איך יצרן מוציא רכב נישה כזה בלי אופציה לניתוק ה- ESP. זה הזוי.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אני רק שאלה: אפשר לקבל עם בקרת אחיזה מתנתקת?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ואני שואל: המחיר, למה המחיר הזה?!תאמינו לי שב-140K ש"ח היא יכלה להיות להיט לא רק בקרב חובבי הנהיגה הספורטיבית.תימחור גבוה מאוד לפי דעתי. חבל.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

אחלה סקירה, תודה רבה!

גם התמונות נראות מעוררות תיאבון.

עוד לא החלפת את הקופרה? :wink:

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

• תוכן חדש...