Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גראן-פרי מונקו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

את מקצי הדרוג ראיתי מוקלטים (בזמן השידור הייתי עסוק ברכיבת אופניים) לפני זמן קצר.

שוב מרק וובר הוא זה שקובע את הזמן המהיר ביותר ויזנק מהעמדה מס'-1 אבל מה שמשך את עיקר תשומת הלב הוא דווקא מי שלא השתתף במקצה עצמו וזה פרננדו אלונסו.

במקצה האימון האחרון, היום בבוקר, הנהג הספרדי של פרארי הצליח לרסק את הפרארי שלו לתוך גדר הבטיחות, וזו של מונקו לא סולחת ולא מוותרת. הפרארי מושבתת, המכונאים נאלצים לעבוד קשה והמכונית לא מכונה בזמן . המשמעות - אלונסו מזנק מחר מהשורה האחרונה ובמונקו הדבר משמעותי ביותר.

מסלול הרחובות במונקו זכה במהלך שנותיו בשפע של דרמות שחלקן נגרמו בעיקר בגלל אופיו הצר של המסלול שמצד אחד לא מאפשר מקום לשגיאות אבל גם לא מאפשר יותר מדי עקיפות. אישית נתקלתי לראשונה במרוץ בנסיכות הזו אי שם בתחילת שנות השמונים - היה שידור ישיר של המרוץ בערוץ-1 , כן, בתוכנית משחק השבוע נכח באולפן רוני אהרונוביץ ושידר/פירשן את ניצחונו של אלאן פרוסט עם הרנו-טורבו. שנה לאחר מכן המסורת חזרה, רק מצידו של אהרונוביץ והפעם היה זה פטרזה עם הברבהם שניצח להפתעת כולם. פרוסט שהוביל עד סמוך לסיום, עשה טעות והתרסק אל גדר הבטיחות, כן, אותה גדר בטיחות שהפעם נפגשה עם אלונסו.

שנה לאחר מכן , 83' , הפעם היה זה קקה רוזברג, אבא של ניקו ואלוף עולם בעצמו . שיא עידן הטורבו-לא טורבו ולראשונה עונה שבה יש מיעוט למכוניות אטמוספריות. מכוניות הטורבו שולטות במסלולים הפתוחים אולם דווקא במסלול הרחובות הצר ובמסלול רטוב-יבש החליט רוזברג עם הוויליאמס-קוזוורט להמר ולהתחיל את המרוץ עם צמיגי סליקס, כולם בחרו בצמיגי גשם, המסלול התייבש ורוזברג ניצח . הכותרות אמרו - הימור מוצלח בכיכר הקזינו .

עוברת עוד שנה ובגשם אדיר נוצץ לו נהג אחד מעל כולם - איירטון סנה במכונית הטולמאן-הארט טורבו, נהג רוקי במונקו מול ענקים כמו פרוסט, לאודה ופיקה . הוא לא עושה להם חשבון ומקזז ועוקף אחד אחר השני, פרוסט מוביל , שוב, סנה עוקף גם אותו ואז...המרוץ מופסק עקב הגשם. סנה בטוח שניצח, השופטים לא...על פי החוק כאשר מרוץ מופסק התוצאות מחושבות הקפה אחורה, פרוסט ניצח. אני עצבני.

סנה הספיק לנצח עוד במונקו, גם פרוסט וגם שומאכר כמובן .

הסיכוי ששומאכר ינצח מחר נמוך, היום, שוב, בן זוגו לקבוצה ניקו רוזברג, כן, הבן של...קבע זמן מהיר ממנו, שוב עם המכונית "הקצרה" יותר.

אני אוהב את המסלול במונקו כמסלול, אני לא אוהב אותו כמסלול לפורמולה-1 המודרנית. הוא צר מדי, השינויים בדירוג במהלך המרוץ ברוב המקרים נעשים באופן מלאכותי , אין אפשרות לעקיפה, כמעט. נקווה שמחר יוכח אחרת .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

הסכוי למירוץ טוב כשאלונסו תקוע מאחורה דווקא די גבוה. זה מירוץ איטי שהאוירודינמיקה לא משחקת בו תפקיד כמו במירוצים מהירים כך שעם כשרון כמו של אלונסו אולי נראה כמה עקיפות נחמדות.

היה מירוץ אחד (לא זוכר את השנה) שפרוסט זינק אי שם מאחור ונתן הצגה מדהימה של עקיפות.

פורסם

האווירודנימיקה משחקת תפקיד ענק במונאקו, זה המרוץ שבו צריך הכי-הרבה כח הצמדה על המכונית. אם אין לך את זה- אין לך סיכוי.

לרד בול יש יתרון בכח ההצמדה שלהם, ולכן הם מזנקים ראשונים.

ב 1993 אלאן פרוסט זינק מהפול, אבל המנוע נכבה לו בזינוק להקפת החימום. כתוצאה מכך הוא זינק אחרון, וסיים שלישי, כמדומני.

צריך לומר שבאותו מרוץ היל ושומאכר הובילו, אבל פרשו עם מנועים מפוצצים. את המרוץ ניצח איירטון סנה הגדול, שניצח שם גם שנה קודם לכן, במרוץ שההקפות האחרונות שלו היו די מעניינות..

פורסם

יהיה מירוץ מאוד מעניין ומאתגר ..

מאכזב לדעת שאלונסו ריסק את הפרארי, אך אולי זה יהיה פתח לקצת אקשן ..(ושוב עקב המסלול הצר, זה יהיה מאוד מאוד קשה)

מישהו יודע על אתרים שניתן לצפות בשידור חיי במירוץ ?

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם

מצטרף לשאלה של קודמי :

האם יש דרך לצפות במרוץ בשידור חי , דרך אינטרנט , בלי פרטי כרטיס

אשראי , התחייבויות , רכישת תוכנה וכ"ד ??

פורסם

את האמת שמצאתי את האתר הזה בחיפושים... אבל תודה רבה על העזרה..

אהבתי מאוד את המירוץ, מאתגר ומהנה..

העקיפה של שומאכר בסוף , רק הוא מסוגל וזה למה זה שומאכר.. כל הכבוד..

פרננדו אלונסו גם עם תוצאה די מכובדת, הוא התחיל אחרות היות ובמקצי הדירוג ריסק את רכבו..

אני אישית נהנתי..

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם
...

העקיפה של שומאכר בסוף , רק הוא מסוגל וזה למה זה שומאכר.. כל הכבוד..

...

אני אישית נהנתי..

מיכאל שומאכר קיבל עונש של 20 שנ' על העקיפה הזו, תחת דגל צהוב...

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תוכן חדש...